03 January 2010

Un semn


Poate că debandada din sistemul de sănătate românesc nu este vizibilă din spaţiul cosmic... dar evident este vizibilă din vecini.

Când statul român nu poate, când românii nu pot, poate pot străinii. Se spunea la intrarea în criza economico-financiară că soluţia ieşirii din criză sunt investiţiile masive în zonele care "scot bani". Clasa politică se arăta din ce în ce mai doctă şi înşira investiţii în autostrăzi, agricultură, turism... Ei bine, nu s-a întâmplat nimic. Iată însă o ştire care m-a umplut nu numai de mirare, dar şi de respect. Respect faţă de vecinii noştri pe care numai acum câţiva ani îi identificam, cu auto-liniştire, în urma noastră în ţările europene.

O nouă reţea de spitale private în România de Roxana Vântu, Adevărul, Duminică 3 ian 2010

http://medya.todayszaman.com/todayszaman/2010/01/02/medicana-01.jpg
(sursa: Today's Zaman, http://medya.todayszaman.com/todayszaman/2010/01/02/medicana-01.jpg)

Una dintre cele mai mari reţele de spitale private din Turcia, Medicana Hospital plănuieşte să se extindă în România şi în Bulgaria, potrivit ziarului Today's Zaman.
(citeşte mai departe)

Până acum credeam că asigurările nu permit transformarea medicinei într-o afacere, iată însă că sunt unii care ar vrea să încerce. Eu mă întreb... de ce nu români?
http://medya.todayszaman.com/todayszaman/2010/01/02/medicana.jpg
(Hüseyin Bozkurt, http://todayszaman.com/tz-web/news-197288-105-medicana-hospital-expands-abroad-eyes-multibillion-dollar-market.html)

2 comments:

nimrod said...

@Biblio,

Personal, prefer să fiu la zi cu asigurarea de sănătate ca să pot chema fără emoţii financiare ambulanţa "bugetară" şi, la nevoie, să pot fi internat fără să-mi tremure inima că o să-mi apară la capul patului vreo asistentă frumuşică, da' cu chitanţier... Am păţit-o o dată...
Halal de cei care-şi permit, da' programele se sănătate naţionale se construiesc pe alte baze, pe care, probabil ştiţi, nici Obama nu le-a identificat încă. De aia ai noştri doar borduri şi pasaje.
Şi tot de aia urarea corectă e "bani şi sănătate" şi nu invers...

Bibliotecaru said...

Mai bine să nu fie nevoie...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.