17 April 2010

Hai, măi, că nu se întâmplă nimic


Nu în-tâmplă ci sub-tâmplă nu este nimic.

Comitet pentru Situaţii de Urgenţă pentru analiza impactului asupra României al norului de cenuşă produs de erupţia vulcanică din Islanda

Comitetul pentru situaţii de urgenţă pe tema norului de cenuşă  produs de erupţia vulcanică din IslandaComitetul pentru situaţii de urgenţă pe tema norului de cenuşă  produs de erupţia vulcanică din IslandaComitetul pentru situaţii de urgenţă pe tema norului de cenuşă  produs de erupţia vulcanică din Islanda


Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, convocat astăzi, la Palatul Victoria de primul-ministru Emil Boc a analizat, pe baza datelor centralizate de la autorităţile responsabile, impactul pe care l-ar putea avea asupra României norul de cenuşă produs de erupţia vulcanică din Islanda.

„Totul este sub control. Nu există în acest moment niciun fel de motiv de panică, iar autorităţile statului gestionează responsabil situaţia”, a afirmat primul-ministru Emil Boc, la sfârşitul reuniunii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit Şefului Executivului, se estimează că norul de cenuşă vulcanică va traversa partea de nord-vest şi nord a României, de la Oradea la Suceava, începând cu ora 3 a zilei de 17 martie până la ora 9 a aceleiaşi dimineţi, la o altitudine de 6.000-10.000 de metri. Primul-ministru a subliniat că nu există riscul ca norul de cenuşă vulcanică să se depună la sol, cel puţin în acest moment, însă autorităţile vor informa permanent cu privire la evoluţia acestuia, urmând ca sâmbătă, la ora 12.00 să fie făcute publice noi date în acest sens. “În condiţiile în care, în acest moment nu exista riscul ca această cenuşă vulcanică să se depună la sol, nu se reţine niciun fel de recomandare specială pentru populaţie”, a precizat primul-ministru, subliniind că nu sunt riscuri pentru sănătatea populaţiei.

În ceea ce priveşte traficul aerian, premierul Emil Boc a arătat că începând cu această noapte, de la ora 12.00, vor fi închise trei aeroporturi: Oradea, Baia Mare, Satu Mare, existând posibilitatea să fie închise şi aeroporturile din Cluj-Napoca şi Suceava. O decizie în privinţa închiderii celor două aeroporturi se va lua în această seară, la ora 21.00 şi va fi comunicată public. În acest sens, premierul a cerut fiecărui aeroport din România ca din oră în oră să actualizeze pe propriul site cursele aeriene anulate, astfel încât pasagerii să fie informaţi din timp. “Reprogramarea biletelor de transport ţine de relaţia fiecarui client cu compania de resort, dar aeroporturile au obligaţia, şi le solicit expres acest lucru, ca din oră în oră să actualizeze cursele anulate sau care urmează să fie anulate”, a afirmat primul-ministru.

Totodată, Şeful Executivului a dat asigurări că autorităţile vor menţine în permanentă observaţie evoluţia norului vulcanic. Sâmbătă, la ora 12.00, va avea loc o nouă reuniune a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, la finalul căreia vor fi făcute publice eventualele măsuri decise.

Totodată, Ioan Sandu, preşedintele Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a precizat că potrivit prognozei valabile până mâine la ora 12.00 nu există nici o posibilitate ca norul de cenuşă vulcanică să producă concentraţie de cenuşă vulcanică pe teritoriul României. Răspunzând unei întrebări, Ioan Sandu a arătat că nici în cazul în care ar ploua, nu ar exista decât o foarte mică posibilitate “ca acest nor să fie spălat”.

De asemenea, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, a subliniat că în acest moment nu sunt reţinute implicaţii şi efecte asupra sănătăţii populaţiei.

În ceea ce priveşte factorii de mediu, Ioan Mircea Cotoşman, secretar de stat în Ministerul Mediului şi Pădurilor, a anunţat că nu au fost constatate modificări în ceea ce priveşte calitatea aerului. „Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, cu deosebire în judeţele care vor fi afectate, va face aceste măsurători în următoarele 48 de ore în Bihor, Satu Mare, Maramureş şi Suceava. Până acum nu au existat probleme”, a afirmat secretarul de stat din Ministerul Mediului şi Pădurilor.

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

Data: 16.04.2010

(sursa: http://www.gov.ro/comitet-pentru-situatii-de-urgenta-pentru-analiza-impactului-asupra-romaniei-al-norului-de-cenusa-produs-de-eruptia-vulcanica-din-islanda__l1a108675.html)

Declaraţii de presă susţinute de premierul Emil Boc şi secretarii de stat cu atribuţii în domeniu, la sfârşitul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă pentru analiza impactului asupra României al norului de cenuşă produs de erupţia vulcanică din Islanda

Declaraţii de presă susţinute de premierul Emil Boc şi secretarii  de stat cu atribuţii în domeniu, la sfârşitul Comitetului pentru  Situaţii de Urgenţă pentru analiza impactului asupra României al norului  de cenuşă produs de erupţia vulcanică din Isla Declaraţii de presă susţinute de premierul Emil Boc şi secretarii de stat cu atribuţii în domeniu, la sfârşitul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă pentru analiza impactului asupra României al norului de cenuşă produs de erupţia vulcanică din Isla

Emil Boc: Am convocat, în această după-amiază, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă cu participarea specialiştilor în domeniu, pentru a discuta impactul norului de cenuşă vulcanică asupra României. Din datele pe care le-am centralizat în cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, se pot desprinde următoarele concluzii.
Unu: Se estimează că acest nor de cenuşă vulcanică va traversa teritoriul României - şi mă refer aici la partea de nord-vest şi nord, la o altitudine de 6.000-10.000 de metri, începând cu ora 03:00 în această dimineaţă, până la ora 09:00, sâmbătă, mâine-dimineaţă, când va acoperi practic această distanţă, de la Oradea la Suceava.
Doi - nu există riscul ca el să se depună la sol,cel puţin în acest moment, dar vă vom informa permanent cu privire la evoluţia acestuia. Mâine, la ora 12:00, vă vom putea da şi alte date. În condiţiile în care în acest moment nu există riscul ca această cenuşă vulcanică să se depună la sol, nu se reţine, în acest moment, niciun fel de recomandare specială pentru populaţie. Repet, mâine, la ora 12:00, vă vom informa din nou dacă, în urma evoluţiei atmosferice, există vreun potenţial risc ca pe teritoriul României să se depună la sol această cenuşă vulcanică; în acest moment nu există, repet, sub nicio formă, riscul acesta.
Trei - în privinţa traficului aerian, vor fi închise, începând cu ora 12:00 în aceasta noapte, trei aeroporturi: Oradea, Baia-Mare, Satu-Mare. Este posibil, de asemenea, să fie închis aeroportul din Cluj-Napoca şi aeroportul din Suceava. Acest lucru îl vom şti la ora 21:00 în această seară şi vă vom comunica. De asemenea, solicit fiecărui aeroport din România ca, din ora în oră, să actualizeze pe site-ul său cursele care au fost anulate, astfel încât pasagerii să fie din timp informaţi cu privire la anularea acestor curse.
În rest, reprogramarea biletelor ţine de relaţia fiecărui client cu compania de resort, dar aeroporturile au obligaţia - şi le solicit expres acest lucru – ca, din oră în oră, să actualizeze cursele care sunt anulate sau se vor anula în perioada imediat următoare. Noi vom menţine în permanenţă sub observaţie evoluţia norului vulcanic prin autorităţile abilitate.
Mâine, la ora 12:00, vom avea din nou o şedinţă plenară a Comitetului pentru situaţii de urgenţă şi vă vom informa cu privire la eventualele măsuri viitoare.
Acum, foarte pe scurt, îi rog şi pe colegii mei, cu câteva date tehnice, să vă facă câteva precizări. Domnule Sandu, de la Administraţia Naţională de Meteorologie, ceea ce ne-aţi explicat nouă în limbaj tehnici şi noi am încercat să spunem în limbaj obişnuit, să le oferiţi şi colegilor noştri.

Ioan Sandu: Domnule prim-ministru, referitor la traversarea României în partea de nord-vest a norului de cenuşă. Începând cu ora 03.00, se actualizează din 6 în 6 ore, Romatsa şi Ministerul Transporturilor vă vor informa în timp util despre evoluţia acestui nor la această altitudine cu impact asupra aviaţiei. Eu mă refer la prognoza câmpului de concentraţii în cazul în care ar exista, pe teritoriul României, la sol. Şi fac afirmaţia că, în urma prognozei făcute astăzi, până mâine, la ora 12.00, nu există nicio posibilitate ca un asemenea nor de poluare care să producă concentraţie de cenuşă vulcanică în România. Nu există. Mâine, la ora 12,00, va fi actualizat modelul pentru următoarele 24 de ore şi aşa mai departe. Vom informa în timp util dacă există şansa să se apropie de teritoriul României sau nu. Repet, nu există în acest moment posibilitatea ca norul de cenuşă vulcanică, în cazul în care a atins undeva, în vest, stratul de la sol, să ajungă la noi.

Emil Boc: Vom ştii probabil mâine şi compoziţia acestuia, probabil din analizele internaţionale care se vor face.

Ioan Sandu: Analizele care se vor face probabil în toate ţările din Europa.

Emil Boc: Domnule secretar de stat Cercel, pentru partea de sănătate, doriţi să adăugaţi în plus?

Adrian Streinu-Cercel: În momentul de faţă, aşa cum spuneam şi mai înainte, nu avem nici un fel de indicaţie pentru populaţie pentru că avem convingerea că acest nor de cenuşă vulcanică nu va ajunge la sol, cel puţin în următoarele 24 de ore. Dacă acest lucru se va întâmpla după 24 de ore, avem mijloacele necesare să putem să intervenim rapid şi să punem la dispoziţia populaţiei măsurile necesare. În momentul de faţă nu există nici un fel de risc pentru populaţie şi, ca atare, lumea trebuie să stea calmă şi să liniştită.

Emil Boc: Calm şi atent. Domnule secretar de stat Marin Anton, pentru traficul aerian, dacă sunt alte lucruri în plus faţă de cele spuse.

Marin Anton: Mulţumesc, domnule prim-ministru, trebuie anunţat că nu tot spaţiul aerian al României este închis, ci numai două sectoare aferente aeroporturilor menţionate. Vom decide la ora 21.00 dacă vom închide Suceava şi Clujul. Populaţia va fi informată din oră în oră care curse vor fi anulate pe site-urile fiecărui aeroport internaţional. Şi, de asemenea, vom avea şi o informare din partea TAROM-lui, tot din oră în oră, care curse sunt anulate şi ce curse ale companiei TAROM, funcţionează.

Emil Boc: Mulţumesc, calitatea aerului?

Ioan Mircea Cotoşman: Este vorba de reţeaua naţională de monitorizarea a calităţii aerului, care evaluează la standarde europene această calitate. Nu a identificat până acum modificări; este în timp real vor fi anunţate pe site-ul calitateaer.ro aceste măsurători. Agenţia Naţională pentru protecţia Mediului cu deosebire în judeţele care vor fi afectate va face aceste măsurători în următoarele 48 de ore: Bihor, Satu Mare, Maramureş şi Suceava. Până acum nu au existat probleme.

Emil Boc: Întrebări, dacă aveţi pentru colegii mei sau pentru mine?

Reporter: Posibil să se închidă de tot spaţiul aerian?
Emil Boc: Domnule secretar de stat?
Marin Anton: Nu, nu este posibil, dar, aşa cum am menţionat încă din prima parte a intervenţiei, aceste două sectoare vor fi clar închise începând cu ora 12.00 noaptea, în această seară. Şi nu cred că evoluţia viitoare a norului vulcanic va duce la oprirea întregului spaţiu aerian al României.

Reporter: Cât timp va fi închis spaţiul?
Marin Anton: Asta vom decide şi vă vom anunţa în timp util în funcţie de evoluţia acestui nor pe teritoriul României. Cât şi cum se va deplasa faţă de zonele României, vom afla la momentul respectiv şi vom avea o nouă informare.
Emil Boc: Mâine dimineaţă vă vom comunica. La ora 21.00 vă vom spune dacă se va închide Cluj-Napoca şi Suceava. Începând cu ora 12.00 se închid Satu-Mare, Oradea şi Baia-Mare. Iar mâine vom ştii dacă se mai menţine pentru încă 24 de ore sau nu acest regim, dar el va depinde de analizele pe care Romatsa şi Mediul le fac în continuare.

Reporter: Dacă plouă există vreun pericol ca cenuşa din nor să se depună pe sol ?
Ioan Sandu: Aşa cum spuneam prognoza norului este făcută între 6000 şi 10.000 de metri. Suntem în luna aprilie. În luna aprilie, probabilitatea să avem o dezvoltare de cumolonimbus la 10 mii de metri, să se producă o ploaie de o asemenea intensitate încât să spele acest nor, este foarte mică. Dacă am fi în timpul verii. ar exista o asemenea posibilitate să apară un cumolonimbus care să spele norul.

Emil Boc: Ce înseamnă termenul ăsta în latină, cumolonimbus?
Ioan Sandu: Acel nor negru care produce o intensitate de precipitaţi enormă într-un timp foarte scurt.

Reporter: Dar dacă se întâmplă acest lucru, ce riscuri sunt pentru populaţie?
Ioan Sandu: Nu cred că există riscuri foarte mari, pentru că este vorba atunci de o depunere pe sol şi nu de o inhalare, nu sub formă de concentraţie de poluanţi.

Reporter: Să pună în pericol culturile?
Ioan Sandu: Nu se depune pe sol, pentru că suntem în aprilie şi posibilitatea să apară un cumolonimbus de această dimensiune este foarte mică.

Reporter: De asemenea momente noi nu am mai avut parte...
Emil Boc: Tocmai de aceea am întrunit comitetul pentru situaţii de urgenţă, fiind o situaţie atipică. Dar sunt convins că avem situaţia sub control, ne vom întâlni şi mâine la ora 12.00. Între timp toate autorităţile sunt pe poziţii şi iau decizii necesare. Important este ca populaţia să ştie că totul este sub control şi nu este nici un motiv de panică sau de nelinişte. Iar autorităţile statului gestionează responsabil situaţia. Şi, evident, vom informa populaţia cu privire la evoluţia acestui nor vulcanic. Dacă nu există chestiuni imprevizibile, în mod normal nu vom avea nici o problemă.

Reporter: De ce nu a participat nici un ministru?
Emil Boc: Pentru că am invitat specialiştii - secretari de stat cu atribuţii şi cu competenţe directe, care răspund de asemenea lucruri. Ne vedem mâine, la ora 12.00. Deocamdată totul este sub control. Vă mulţumi foarte mult.

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

Data: 16.04.2010

(site: http://www.gov.ro/declaratii-de-presa-sustinute-de-premierul-emil-boc-si-secretarii-de-stat-cu-atributii-in-domeniu-la-sfarsitul-comitetului-pentru-situatii-de__l1a108676.html)

Domnu' Premier! Dacă norul de praf este foarte sus, pe la 10 mii de metri sau 11 mii de metrii, dacă nu există nici un risc să-l aducă ploaia pe pământ pentru că în această perioadă a anului nu se formează norii cumulonimbus... Dacă ar fi aşa, dacă norul ar sta numai sus şi la 10 km înălţime... de ce nu zboară avioanele la 5ooo de metri, la 4ooo de metri, la 3000 de metri că nu este o problemă foarte mare.

Oare suntem atât de proşti încât să înghiţim chestiunile astea? Nu ne puteţi minţi mai frumos?



UPDATE:

Norul 17 04 2010, ora 18:00

5 comments:

Anonymous said...

nu are efecte pe dracu. cainii stau in cusca (desi de regula nu intra decat cand e vreme f naspa) gainile s-au bagat pe sub cotete, pisicile nu ies afara sub nici o forma.
colac peste pupaza ca eu am iesit pe afara cu treburi si dupa 10 minute ma ustura ochii, narile, gatul. stii senzatia aia dupa ce ai decapat o placa pt electronice
smoker

Bibliotecaru said...

Nimeni nu spune că, într-un fel sau altul, mai devreme sau mai târziu, norul acela va ajunge pe pământ.

nimrod said...

Biblio,

Cu tot respectul: traficul aerian e prea complex pentru a putea fi reconfigurat de la o zi la alta. Pe de altă parte, avioanele de pasageri, cele mai multe dintre ele şi în special cele mediu şi lung-curier, evoluează la limita inferioară a stratosferei ( 9-12 km) fiindcă troposfera e agitată şi prin aceasta, în aceeaşi măsură, riscantă pentru siguranţa zborului şi pentru eficienţa economică (creşte sever consumul de carburant)...

Bibliotecaru said...

Oricât de scump ar fi, este mai ieftin decât anularea zborurilor.

Este adevărat, zborurile comerciale de lungă distanţa au altitudinea de croazieră în jur de 10.000 de metri, dat fiind că rarefierea aerului ajută zborul (nici foarte sus că rarefierea aerului înseamnă şi o portanţă scăzută, aşa numitele goluri de aer), dar asta nu înseamnă că avioanele nu pot zbura foarte bine şi sub 5.000 de metri.

Dacă "Norul" nu ar fi fost cu adevărat o problemă la 5000 de metri, cu siguranţă că zborurile nu s-a fi anulat. Faptul că zborurile sunt anulate reprezintă, cu siguranţă, faptul că acest nor de cenuşă nu este atât de bine stratificat, adică nu este atât de ne-prezent riscul de ploaie acidă.

În ceea ce ne priveşte, compania TAROM are o parte din flotilă care zboară la altitudini ceva mai mici şi în regim de croazieră.

7 aeronave ATR 42-500/2 aeronave ATR 72-500 - Altitudine de croaziera: 7.000 m. Este drept, ele au un număr mic de pasageri, 48, respectiv 68 de pasageri, dar, ca regim de avarie, ar fi putut executa măcar cursele urgente, cum ar fi aducerea euro-parlamentarilor acasă.

Este însă evident că blocarea zborurilor înseamnă că nu există o siguranţă a zborului nici măcar la 1000 de metri. Chiar şi preşedintele a zburat până la Oradea cu elicopterul.

Bibliotecaru said...

Iată, deşi la început se vorbea despre un plafon al norului negru de 10 mii - 11 mii de metri, acum deja se vorbeşte de 6 mii de metri.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.