12 May 2010

Criza OUG-ului de criză


Se pare că... aşa plănuieşte guvernul:

OUG de criză:
http://www.adrianneacsu.jurindex.ro/wp-content/uploads/2010/05/OUG-criza.pdf


Judecator adrian neacsu, atitudine si opinie despre justitie:

1. Castigul salarial brut sau, dupa caz, solda bruta, respectiv indemnizatia bruta, aferente personalului incadrat in autoritati si institutii publice astfel cum sunt acestea definite la art 2 din legea nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, se diminueaza cu 25%
In situatia in care, din aplicarea prevederilor alin (1) rezulta o valoare mai mica decat valoarea salariului minim brut pe tara, suma care se acorda este de 600.
Aceste prevederi se aplica incepand cu drepturile aferente lunii iunie.

2. Incepand cu data de 1 iunie 2010 valoarea punctului de pensie este de 622,9 lei

3. In 2010 nu se contracteaza bilete de odihna.

4. Se introduce taxa de solidaritate reprezentand o cota de 90% aplicata partii din pensiile cuvenite sau aflate in plata prevazute de legi cu caracter special care depaseste pensia calculata potrivit Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii. Sunt vizate toate pensiile asa zis speciale, inclusiv cele ale militarilor, carora, dupa deducerile privind contributia de asigurari sociale si a impozitului pe venit, li se aplica taxa de solidariate de 90%.

5. se abroga prevederile referitoare la:
acordarea de trusouri pentru nou-nascuti (Legea nr. 482/2006);
sprijinul financiar la constituirea familiei (Legea nr 396/2006)


(sursa: http://www.adrianneacsu.jurindex.ro/?p=1298)

Photo

(sursa: http://southdakotapolitics.blogs.com/south_dakota_politics/2008/10/economic-crisis.html)

7 comments:

Anonymous said...

CRIMA SI PEDEAPSA !
Va rog sa publicati acest articol . El apare pe toate bloguriule politicienilor cu….escu , Iliescu, Voiculescu, Constantinescu si poate a fost citit si de basescu.
Am speranta sa intereseze pe cititorii blogului dumneavoastra.

DECE AI PUNE SARKOZI CATUSE LUI BASESCU ?
( DE LA 20 ANI LA INCHISOARE PE VIATA )
Inainte de a pleca spre Rouen am stat doua zile la Paris. Am petrcut cateva ore la PRESS CLUB DE FRANCE unde am intalnit printre altii cativa ziaristi japonezi stationati in capitalla
franceza. Dupa careva pahare discutia sa aprins. Subiectul principal : Redeschiderea dosarului de Rouen. Dosarul se refera la incendiul urias din portul de la Sena cand actualul presedinta a incendiat 37 de nave , plus nava pe care o comanda. Apoi dupa ani apare la un post de TV beat si povesteste plin de nonsalanta cum a falsificat probele inseland autoritatile
franceze. Intrebarea la care incercam sa dam raspuns dece Sarkozi , presedintele francez
care a facut totul sa acopere urmele, sa hotarat peste noapte sa-i puna catusele pentru un termen lung. Intradevar daca este gasit vinovat Basescu poate lua intre 20 de ani de puscarie si inchisoare pe viata.
Auzind discutia sa apropiat de bar un lup vechi al ziaristici de la Le Monde pe care il stiam de pe vremea cand era corespondent la Tokio. EL nu numai ca a facut lumina in acest caz dar
a desvaluit o noua crima a piratului de la Bucuresti. O palma pe care presedintintele Frantei nu o va ierta niciodata si abia asteapta sa o dea inapoi.
LOVITURA MILITARA DIN CIAD PREGATITA LA BUCURESTI
( Intalnirea lui Basescu cu seful rebelilor Colonelul Mahamat Abbo Sileck la Constanta,Tabere militare inpanzesc teritoriul romanesc, , Intalnire cu membri romani ai LegiuniI Straine, Vizita de doau zile la fabrica de arme Cugir., Transporturi uriase de arme romesti catre Libiia de unde ajung in Ciad, , Intelegere secreta Basescu – Kadaffi
Rebeliunea din Ciad, pusă la cale în Romania .stire preluata de agenţii de ştiri precum Associated Press, AFP sau Reuters.
“Comandantul „Alliance Nationale de la Resistance” din Ciad (ANR – Alianţa Naţională pentru Rezistenţă), colonelul Mahamat Abbo Sileck, s-a plimbat, săptămâna trecută, nestingherit, prin România. 
Războiul civil din Ciad se poartă cu arme româneşti, dezvăluie liderul ANR, cea mai importantă facţiune rebelă de pe teritoriul Ciadului.”
 REBELIUNEA INDREPTATA IMPOTRIVA PRESEDINTELUI IDRIISS DEBY SPRIJINIT DE FORTELE DE INTERVENTIE FRANCEZE.
REUTERS : Sambata 2 februarie 2008, forte rebele inarmate cu arme romanesti preluate din Libia au patruns in capitala Ciadului, N’Djamena, pe care au parasit-o dupa doua zile de lupte intense cu armata guvernamentala si forta de interventie franceza (”Epervier Force”).
Bilantul: 160 de morti si 1000 de raniti, potrivit datelor Crucii Rosii Internationale. Ultima incursiune a rebelilor in N’Djamena s-a soldat cu un mare numar de refugiati: sute de mii de locuitori ai Ciadului s-au indreptat spre granita cu Camerunul vecin. Franta a incercat sa intruneasca, intr-o sesiune de urgenta, Consiliul de Securitate al ONU, Presedintele Nicolas Sarkozy a anuntat imediat ca Franta “isi va face datoria”
RAZBOIUL ROMANO FRANCEZ DIN AFRICA
Presedintele Sarkozi nu a ezitat sa trimita avioane de lupta franceze care au bombardat, in cateva randuri, coloanele de rebeli inarmate de Romtehnica si conduse de fosti membrii ai legiunii straine antrenate in Romania,
Razboiul romano francez sa transformat intr-un razboi intre Sarkozi si Basescu si se pare ca este castigate de partea franceza. Redeschiderea
dosarului Basescu de la Rouen este o faza finala a acestui conflict. Se pare
ca zilele in libertate a presedintelui roman sunt numarate.
Corespondenta speciala pentru Nipon Press dela Paris
Robert Horvath -Deva
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/
ACEST ARTICOL A FOST REMIS AMBASADEI FRANCEZE DE LA BUCURESTI.

nimrod said...

Dacă tot a început Festivalul de la Cannes e momentul să remarcăm că Robin Hood, fiindcă lua de la bogaţi şi dădea la săraci, era considerat, pardon de vorbă mare, haiduc. Cei care iau de la toată lumea ca să le fie lor bine sunt altceva. Da' să nu intram în detalii... Recomand filmul pentru consolidarea înţelegerii diferenţelor.
PS 1: Superbă Cate Blanchett! Superbă!
PS2: Ce-o fi aia Nipon Press, că nici măcar Nippon Press nu-i mai mult decât o clădire?!

Bibliotecaru said...

Nippon Press Center Bldg., între Fukoku Simei şi Shinsei Bank?

nimrod said...

Exact!

nimrod said...

Dacă tot am început cu filmele, fiind astăzi Ziua Eroilor mi-am planificat să revăd (şi am revăzut în această dimineaţă "Soroc de viaţă şi soroc de moarte") iar deseară o să-mi fac timp să revăd "Pădurea spânzuraţilor". Acu' măăă duc să beau un Guinness în memoria străbunicului meu mort pe câmpul de onoare la Mărăşeşti şi a unchiului soţiei, care s-a prăpădit în prizonierat în Rusia.
PS: Superbă morala din "Soroc de viaţă...". eu un amestec între stricat orzul pe gîşte şi pe cine nu omori nu te lasă să trăieşti...
La bună vedere!

Bibliotecaru said...

Încă nu am văzut "Soroc de viaţă şi soroc de moarte", dar l-am trecut în trena de aşteptare.

Bibliotecaru said...

Poate vă interesează cartea:
http://www.scribd.com/doc/8027539/Soroc-de-viata-soroc-de-moarte

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.