27 May 2010

"Sursele" informează sau dezinformează?


Surse din SRI sunt din ce în ce mai citate în diferite contexte. Pe de o parte este o zonă a dezvăluirilor spectaculoase de tipul celor făcute de parlamentarul european Corneliu Vadim Tudor, pe de altă parte este o zonă a dezvăluirilor oculte, de tipul celor făcute de preşedintele României, "ştiu, am fost informat, dar e foarte secret pentru a vă putea spune".
Cum nu există nici un fel de control al informaţiei, adică nu aflăm cum anume şi-au strâns cei de la SRI informaţiile, nu putem aprecia nici calitatea informaţiei. De la opincă până la vlădică, ofiţerii de informaţii pot manipula, pot ridica politic pe cineva, pot îngropa politic pe cineva.

Am ajuns pe un site în mod evident declarat ca fiind anti-guvernamental. Din acest motiv informaţia este din start cu un mic semn de întrebare. Pe de altă parte, este evident cu ochiul liber că interesele la Roşia-Montana sunt "cu cântec".

Motivul pentru care Berceanu și Videanu au făcut deja jocurile Gold Corporation și ale lui Mark Rich la Roşia Montană (și pentru care Radu Berceanu a primit, ca de obicei, o sumă impresionantă de euro, drept şpagă) ne-a fost recent dezvăluit de o echipă de ofiţeri activi din SRI, care atrag atenţia asupra faptului că miza NU este aurul. „La Roşia Montană sunt sute de mii de tone de URANIU pur”. De 20 de ani, minereul radioactiv este traficat de aici, în cantităţi mici, iar zbaterea celor doi ministeriabili pentru ca GC să pună gheara pe zăcămintele de la Roşia Montană ar avea ca punct final legalizarea contrabandei cu uraniu, sub umbrela exploatării aurului. Menţionăm că în anii 2008-2009 mai multi membrii ai grupării teroriste Farc din Columbia – arestaţi de către autorităţile SUA – au declarat că au cumpărat, din exploatarea de la Roşia Montană, prin interpuşi (în fapt o reţea de traficanţi controlată, aşa cum afirmă Serviciile Secrete române, de către Radu Berceanu), o mare cantitate de uraniu pur.

Eu nu ştiu dacă este adevărat sau nu, poate că ce se spune în articol este total fals, dar dacă este adevărat, atunci ar trebui întocmită o listă foarte lungă de mandate de arestare preventivă. Întrebarea este, are cine în România să întocmească această listă de mandate de arestare? Dat fiind că informare (repet, dacă este adevărat) vine chiar din partea ofiţerilor SRI, atunci lista ar trebuie să înceapă cu preşedintele Traian Băsescu, pentru că nu se poate să nu fie informat despre aşa ceva şi, în consecinţă părtaş. Să fie arestaţi şi cei care nu mai sunt astăzi la putere dar, probabil că au fost la fel de informaţi... Problema Roşia Montana nu este de ieri, de azi.

Un document interesant:
http://www.cdep.ro/img/rosiam/pdfs/pr_rm.pdf

5 comments:

nimrod said...

@Biblio,

a.Referitor la postarea anterioară: capitalismul e imparabil în toate dar se vede că băieţii ăştia nu înţeleg, d'aia cred ei că rezolvă criza instaurând starea de necesitate. Pe Churchill englezii l-au mătrăşit de la putere (deşi îi scăpase de riscul de a trece de la porridge la cârnaţi pe varză) doar pentru că le raţionalizase ceaiul şi portocalele.

b.Referitor la chestia cu rezervele de uraniu am râs de m-am tăvălit. Nici Rusia n-are aşa nişte rezerve. Vai de mama lor de "informatori". Cred că am mai spus-o, înainte să plec din economia socialistă aveam în sertar două rapoarte. Unul despre ce producţie uriaşă de oţel s-ar putea realiza prin construirea în oraşul meu a unei oţelării electrice şi altul despre câte zeci de mineraliere ar fi trebuit să facă o navetă non-stop, vreme de două sute de ani, ca să aducă materia primă din Brazilia, parcă,pentru asigurarea unui singur cincinal, asta fără cât costă minereul în sine.Cred că exemplul ăsta spune multe despre acurateţea sistemului dacă nu chiar despre competenţele lui.
Biblio, românii nu s-au descurcat cu aurul şi cu sarea (d'aia Salzburg-ul e în Austria şi nu lîngă Târgu Ocna), cum o să facă avere din uraniu? Ăsta trebuie muncit. D'aia zic: să fi rămas la coasă...

Bibliotecaru said...

Uneori şi munca este necesară, oricât ar fi de dureroasă... :D

Anonymous said...

ACESTA ESTE CEL MAI IMPORTANT MESAJ TRIMIS VREODATA MULTI VOR FI INDATORATI PENTRU PUBLICARE. EL ANUNTA IMCEPUTUL SFARSITULUI……



SEFUL CIA LEON PANETTA LA BUCURESTI
CINEASTUL ROBERT HORVATH AI ANMANEAZA UN DOCUMENT TERMINAL
PENTRU REGIMUL BASESCU.

From: valentin_vasilescu
Subject: FILMUL ...BASESCU SI TERORISMUL INTERNATIONAL
Date: May 27, 2010 11:25:17 AM EDT
www.myspace.com/val2002

Fragmente din declaratia lui Valentin Vasilescu, fostul comandant al aeroportului Otopeni si fost deputat de Bucuresti, data recent intr-o baza aeriana secreta de la periferia New York-ului in fata unor ofiteri de rang inalt ai FBI.
Robert Horvath raspunde : Am remis ultimul document cu clarificarile cerute
domnului Brian Lutz Attaché, U.S. Secret Service ( AMBASADA SUA -BUCURESTI ) cu rugamintea de a fi predat de urgenta lui L. Panetta directorul CIA inaintea intalnirii cu Presedintele Romaniei Traian Basescu. Inceputul filmarilor depinde de desfasurarea celor doua anchete- Cea americana si cea a serviciului Interpol de la ONU.
Intrebarille pentru interviu vi le trimit curand. Interviul va fi remis presei internationale si va fi postat la Clubul Presei Straine New York.
Pana atunci va rog raspundeti pe scurt ( maximul 3 randuri ) la doua intrebari
1 Presedintele Basescu a fost involvat in tranporturi ilegal de arme catre organizatii sau
regiunilor aflate sub embargou ONU. ?( precizati aprox numarul transporturilor )
VASILESCU Iata declaratia mea :Bout business was to illegal transfer of Romanian Governement weapons loaded on Bucharest-Otopeni military apron for almost HUNDRED flights with destination DR Congo, Angola, Iran, Liberia, Sudan, Rwanda, Uganda etc……… Bout airplane registred in Moldova ER-75929 operated 73 flights of Romanian build smuglling weapons for Africa at military apron of Otopeni-Bucharest airport under Air Acvila ( RRM code ), a Romanian Department of Defense company.” Am inregistrat in secret pe Presedintele Romaniei confirmand ca acesta avea cunostinta de uriasul trafic ilegal de arme.
2 S-au trimis rachete romanesti teroristilor columbieni FARC?


"Catre FARC au fost trimise rachete sol-aer IGLA-S24 fabricate in Romania. Transportul rachetelor romanesti a fost facut cu avioane provenite din Romania si asigurata de piloti romani."
Raspunsul la intrebarea doua este deosebit de importanta. Exportul rachetelor sol-aer duce automat la pedeapsa de 30 de ani puscarie conform legislatiei americane, iar moartea a pilotilor sau a soldatilor americani poate duce pe Basescu pe scaunul electric.
Trimit urgent raspunsul catre Departamentul de Stat ( Romanian Desk ). El trebue sa ajunga inainte de plecarea lui Panetta de la Bucureti.

 Vom face treaba buna impreuna in interesul general.
URMARITI ZILNIC BLOGUL MEU- FAC MEREU REFERIRI LA DUMNEAVOATRA. ( Vezi interviul cu BOUT )
Cu respectuasa prietenie
Robert Horvath DEVA - cineast USA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Bibliotecaru said...

Vă rog fără spam...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.