02 March 2012

De vină e uitarea


Scriam acum câteva zile că domnul Cristian Diaconescu este o mişcare inspirată pentru externe. Nu veţi crede dar cele ce le susţineam acolo, anume că domnul Cristian Diaconescu a făcut o mişcare interesantă pentru a scoate nişte drepturi pentru Românii din Valea Timocului, sunt contestate. Iată ce scrie domnul Cristian Preda:
... presiunea făcută de președintele Băsescu în privința protecției minorităților a fost o reușită. E adevărat că, în ciuda unor promisiuni repetate, președintele Tadici a amânat rezolvarea chestiunii minorității române din Serbia. Am putut constata efectele acestei atitudini, în mai multe rânduri în ultimii doi ani, la PE: când miniștrii sârbi au venit în AFET și au fost confruntați cu chestiunea românilor, răspundeau fără să clipească “e o preocupare serioasă, o vom aborda”. Nu e nevoie de traducere în limbajul comun pentru a înțelege ce înseamnă asta…
(http://cristianpreda.ro/2012/03/02/un-nou-candidat/)
Evident că nu m-am putut abţine şi... am dat o replică.
@ Cristian Preda

Dacă ceea ce spuneţi este adevărat şi “presiunea făcută de președintele Băsescu” este realitate şi nu propagandă, atunci de ce nu a ieşit domnul Băsescu să spună lumii să nu-l mai înjure pe domnul Cristian Diaconescu pentru că nu ministrul de externe pune România în calea Serbiei spre Europa pentru a obţine drepturile pentru românii din Serbia? Domnul Diaconescu primeşte şuturile şi domnul Băsescu meritele?

Din punctul meu de vedere domnul Diaconescu a fost atât de abil încât a rezolvat în două zile ce nu au putut face domnii Baconschi şi Băsescu în ani de zile… Greşesc?
(http://cristianpreda.ro/2012/03/02/un-nou-candidat/#comment-79432)
Domnul Preda nu mi-a răspuns, deci ori aveam dreptate sau a considerat că nu sunt destul de important pentru un răspuns.

Ce e cu cu acest Protocol?
Protocolul semnat, la 1 martie 2012, de Reprezentanţii Permanenţi ai României şi Serbiei la UE, conţine angajamente concrete în vederea protejării drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, care variază de la reprezentarea parlamentară a minorităţilor, la autorizaţiile de construire a unor biserici sau asigurare a dreptului la educaţie în limba maternă, se arată într-un comunicat al MAE.
http://www.evz.ro/typo3temp/pics/13tadic_c141a2c194.jpg
(http://www.evz.ro/detalii/stiri/drepturile-romanilor-din-timoc-ce-prevede-protocolul-semnat-de-serbia-969425.html)
Ei bine, ce spune preşedintele Băsescu. Nu, nu e bine... Ce spune INCREDIBIL preşedintele Traian Băsescu. Spune că...
"Noi discutăm de mai muți ani problema minorității românești din Serbia și o discutăm absolut prietenește cu vecinii noștri sârbi. În ultima perioadă, având în vedere că românii din Valea Timocului nu sunt recunoscuți ca fiind minoritate ne-am aplecat mai mult asupra problemei din Valea Timocului. A fost redactat un protocol care în proporție 90% era negociat, discutat între partea română și partea sârbă înainte de micul eveniment care a avut loc", a spus vineri Traian Băsescu, referindu-se la faptul că România a cerut marți, la Consiliul Afaceri Generali, garanții pentru minoritatea română din Serbia, pentru a da undă verde ca această țară să primească statutul de candidată la aderare.

Băsescu: Copleşiţi de alte probleme, prietenii sârbi au uitat să semneze protocolul pe minorități / FOTO: Grup RC
"Din păcate, sunt convins că nu intenționat, ci absolut copleşiţi de alte probleme legate de guvernare în Serbia și de problema Kosovo, prietenii sârbi au uitat să vină să finalizăm acordul legat de problema minorităților.Noi n-am făcut nimic altceva decât să le amintim. Sigur, fără a le întârzia nici măcar pentru o clipă dobândirea statutului de candidat, care oricum se producea în Consiliul de astăzi (n.r. - vineri). Le-am amintit, au avut bunăvoința să rezolvăm problema", a explicat șeful statului.
(http://www.realitatea.net/basescu-coplesiti-de-alte-probleme-prietenii-sarbi-au-uitat-sa-semneze-protocolul-pe-minorita-i_919061.html)
Recunoaşteţi că este cu adevărat incredibil...? Eu unul nu cred o iotă... Mai repede cred că domnul Băsescu, copleşit de alte trebuiri, a uitat să se ocupe de astfel de probleme... dar nici asta nu poate fi adevărat... NICI NU MAI ŞTIU CE SĂ CRED...

Şi totuşi de ce a luat toate "castanele" domnul Cristian Diaconescu dacă totul a fost rezolvat de domnul Băsescu?

UPDATE:
Şi încă o victimă a uitării...
Numele meu este Gabriel Ionescu si prin intermediul acestui mail doresc sa va informez asupra neincadrarii promotiei 2011 de agenti de politie care este un atentat la ordinea publica si siguranta nationala.

Doresc sa informăm opinia publică si decidentii politici despre situația incertă a elevilor din Scolile de Agenti de Politie care, conform calendarului stabilit de către minister, ar fi trebuit să absolve cursurile acestor institutii de învătământ în luna iunie anul trecut însă din cauza situatiei economice si financiare generate de criza globală ni s-a comunicat (conform OUG 54/2011) faptul că vom fi încadrati în luna ianuarie 2012 în limita alocată cheltuielilor de personal din M.A.I.


În data de 07.12.2011 Parlamentul României a emis Legea 234 din 2011 privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 54 din 2011 pentru stabilirea unor măsuri privind încadrarea în limita alocată cheltuielilor de personal din M.A.I. pentru anul 2011, publicată în Monitorul Oficial 861 din 07.12.2011, prin care eram anuntati oficial despre faptul că NU vom fi încadrati nici la data de 3 ianuarie 2012 si nu ne vom mai prezenta în scoala de Agenti de Politie în vederea sustinerii examenelor planificate iar calendarul cu planificarea sustinerii examenelor urmând a fi stabilit prin ordin al ministrului dupa vacantarea numarului necesar de posturi fără a fi mentionată nicio dată concreta de absolvire a elevilor promotiei 2009-2011.

Conform stenogramelor publicate pe site-ul Parlamentului Romaniei se motiva că aceasta este o “masura exceptionala” neluându-se deloc în calcul soarta elevilor promotiei 2009-2011, banii cheltuiti de către statul român pentru pregatirea acestor absolvenți (aproximativ 7000 EURO de persoana) sau gradul de infractionalitate ridicată din societatea românească.

Problemele generate de aceste amânări succesive sunt de impact material si moral asupra aproximativ 1800 de tineri, dornici să practice această meserie.
De ce oare din sase în sase luni trebuie să ne luăm viata de la zero, în cautarea unui nou loc de muncă, atâta timp cât doi ani de zile am dat tot ce am avut mai bun din noi si ne-am pregătit intens pentru meseria de politist?

De ce absolventii Academiei de Politie sunt incadrați la data de 03.01.2012?Nu fac parte din acelasi minister?Nu sunt platiți cu aceeasi bani publici?
Dorim să ni se comunice oficial, în scris, clarificarea urmatoarele aspecte referitoare la promotia 2009-2011:
- cunoasterea cu exactitate a datei încadrării promotiei 2009-2011 (de agenti de polisie) si RESPECTAREA termenelor stabilite de către minister;
- transparentă în luarea deciziilor de către M.A.I. în ceea ce priveste soarta absolventilor promotiei noastre;
- comunicarea în timp util a calendarului cu sustinerea examenelor.

In ciuda numeroaselor memorii, petitii, nu am obtinut niciun raspuns concret din partea M.A.I cu privire la incadrarea noastra. Domnul ministru Berca nici nu stie de existenta noastra nepasandu-i de soarta celor 1500 de tineri care trebuie sa suparvietuiasca cu 30 solda lunara si care s-au pregatit 2 ani pentru a fi politisti.

Domnul presedinte Basescu declara la inceputul anului ca “vom fi incadrati in primele luni ale lui 2012″dar se pare ca a uitat de promisiunea facuta. Speram din tot sufletul ca domnul presedinte sa-si respecte promisiunea.
ELEVII SCOLII DE AGENTI DE POLITIE, PROMOTIA 2009-2011
(http://dianatusa.ro/?p=2132)

Ce pot să mai spun...
MEDICAMENTE!
împotriva uitării.

4 comments:

Vasile, said...

Reactia Europei in legatura cu demersul Romaniei este deja o palma pe obrazul politicii externe a romaniei dar si i palma indirecta data poporului Roman.

Intr-o engleza de Oxford Presedintele Serbiei nu s-a abtinut sa ne dea si el o palma in public amintindu-ne cea ce dumneavoastra spuneati dar nu concret ,ce am uitat ,ca noi am incurajat autoritatile sarbe si descurajand populatia de origine sarba din Timoc,dar reactioa romanilor care s-au declarat de etnie sarba!
Am fost din nou si de aceasta data prostii europei cu sau fara Diaconescu , o mare lepra!

ZeV said...

Domnule Bibliotecar
Aveti un dar aparte de a pierde esentialul pe drum, probabil, datorita redundantei citatelor domniei voastre.
Lucrurile sunt, dupa parerea mea , cu mult mai simple.
Domnul CPreda v-a raspuns indirect si extrem de corect/logic, adresandu-se lui georgian :
CITEZ:
,,georgian:
Traian Băsescu a cerut garanții pentru minoritatea română din Serbia. A obținut acest lucru abia cu o zi înainte de Consiliul care a decis ca Serbia să fie stat-candidat, deși Tadici a promis de mult că va trata chestiunea în spiritul toleranței și libertății. Intervenția României a surprins tocmai pentru că noi am sprijinit Serbia mereu, atunci când alte state membre strâmbau din nas. În decembrie, sub coordonarea Germaniei, Consiliul a blocat Serbia, pentru a face presiuni suplimentare în chestiunea Kosovo, văzut de majoritatea cancelariilor UE ca o creație exemplară a spiritului politic european."
COMENTEZ:
Daca o intreaga Europa unita, sub coordonarea Germaniei, a fost nevoita sa exercite ,,presiuni suplimentare în chestiunea Kosovo" asupra Serbiei, dvs va imaginati ca un ministru de externe, oricare ar fi el, sau un presedinte al Romaniei, pot suplini argumentul de forță cu abilitatea diplomației, ținând cont că sârbii sunt prin tradiție naționaliști ?
După cum arată istoria lor, s-a dovedit că acești oameni nu ascultă decât de argumente forte, după ce, în prealabil, și-au devastat , prin inconștiență și extremism irațional, propria națiune.
Serbia a ajuns astfel un stat insignifiant, o adevarata rusine a Europei.
PS
Nu stiu la cine va referiti cand spuneti ca domnul Cristian Diaconescu este injurat, oricum, eu na numar printre admiratorii lui, asa cum il stimez si pe domnul Baconschi.
Domnul Baconschi, un eminent specialist in problematici de politica externa si intelectual, a devenit o victima a lasitatii domnului Boc si a actualei conduceri impotente a PDL intrata in vrie dupa gafa monumentala a domnului Basescu de la inceputul anului.
Atunci a gafat domnul Presedinte, nu acum, exceptand, poate, inserarea unei date eronate sub propria semnatura pe acordul...interguvernamental.
;)

Katrina said...

Opoziţia României faţă de acordarea statutului de candidat la UE Serbiei a fost considerată o "reprezentaţie peniblă", demnă de naţionalismul secolului XIX, de o sursă diplomatică europeană, relatează The Economist, în ediţia electronică.

Bibliotecaru said...

:)

Iată, trei poziţii diferite şi a mea a patra...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.