31 March 2012

Poate că preşedintele ar trebui să decoreze poliţiştii pentru că nu s-au lăsat intimidaţi şi şi-au făcut datoria


Poate că domnul Popoviciu şi/sau domnul Băcală sunt/este nevinovat, nu asta pun în discuţie. Pun în discuţie faptul că domniile lor refuză să fie ca orice cetăţean şi să acţioneze decizia poliţiştilor de a-l amenda... în justiţie, aşa "ca tot românul".

Domnul Boc defineşte statul "de drept" nu ca "toată lumea egală în faţa justiţiei", oricine ar fi acest "toată lumea", inclusiv statul. Domnia sa are o definiţie cel puţin ciudată: "Statul de drept foloseşte toate mijloacele autorizate ale justiţiei să se apere împotriva infracţiunilor. Statul de drept nu e stat poliţienesc." Vedeţi, domnul Boc susţine că Justiţia este ÎN INTERESUL STATULUI şi nu în interesul poporului, respectiv al societăţii. Cu alte cuvinte, statul nu poate fi "pedepsit" de Justiţie. Tocmai asta spune şi domnul Alin Popoviciu, domnia sa este un supra-cetăţean al României care are altă relaţie cu Justiţia, prefectul Băcală la fel... Ei erau cu un ministru şi ministru este deasupra regulilor. Stat de drept, stat de drepţi... Asta este România de astăzi, o cacealma menită să servească interesele unei mâini de oameni, un "stat oligarhic" mai parcimonios spus. Iată ştirea de la care am pornit.

Mircea Băcală

Un echipaj de la Poliţia Rutieră era cu aparatul radar între localităţile Iosifalău şi Topolovăţu Mare. În jurul orei 18, dinspre Lugoj poliţiştii au observat un Volkwagen Touareg venind în viteză şi trecând peste linia continuă, scrie pressalert.ro.

Agenţii au făcut semn maşinii cu numărul de înmatriculare TM 01 PRE să oprească, dar şoferul şi-a continuat drumul. Poliţiştii au plecat în urmărirea maşinii, care într-un final s-a oprit. Surpriză. În maşină, alături de şofer era apărătorul legalitătii din judeţ, – prefectul Mircea Băcală, şi naşul acestuia, deputatul PD-L, Alin Popoviciu. Parlamentarul l-a luat la rost pe poliţist, întrebându-l dacă ştie pe cine a oprit.

Incidentul a fost raportat conducerii Poliţiei Timiş atât de poliţist, cât şi de prefectul Băcală, care s-a plâns că poliţiştii şi-au permis să-l oprească. Surse din cadrul Poliţiei Timiş au declarat că agenţilor echipajului de la Rutieră li s-a reproşat că au fost lipsiţi de orientare, au fost ameninţaţi că vor fi daţi afară, cerându-li-se demisia, iar unul dintre ei a fost mutat de la Poliţia Rutieră la postul Belinţ. În replică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, a declarat că niciun polițist nu a fost sancționat.

URL-ul scurt: http://www.dcnews.ro/?p=170929

http://media.rtv.net/image/201203/w620/politia_58709600.jpg
(http://www.rtv.net/politisti-pedepsiti-ca-au-indraznit-sa-l-opreasca-in-trafic-pe-prefectul-de-timis_22768.html)

Am mers mai departe pe firul ştirii...
Preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, îi cere prefectului Mircea Băcală să pună la dispoziţia opiniei publice imaginile video suprinse de aparatul radar, pentru clarificarea situației. „Teroarea la care sunt supuşi, în acest caz, doi agenţi de poliţie, Timiş şi Luca, care avut curajul să-şi facă meseria spune multe. După ce au urmărit limuzina Prefecturii (TM-01-PRE), alergându-i pe cei doi demnitari ca pe nişte infractori de drept comun, tocmai pentru că nu au oprit la semnalul poliţiştilor, culmea, tot agenţii, au fost cei pedepsiţi. Şi asta pentru că au avut tupeul să-i oprească din cursă pe Băcală şi Popoviciu, după ce au trecut peste linia continuă şi au depăşit viteza legală. Este total nefiresc şi inadmisibil ca după acest episod, în care singurii vinovaţi sunt prefectul Băcală şi deputatul Popoviciu, tot agenţii de poliţie să fie scoşi ţapi ispăşitori”, spune Bojin. Liderul social-democrat susţine că are informaţii că poliţiştilor li s-a cerut să accepte mutarea, în interes de serviciu, la posturi comunale de poliţie aflate la mare distanţă de casă. În caz contrar, până luni dimineaţa, cei doi ar urma să-și facă cererile de trecere în rezervă.

http://www.debanat.ro/wp-content/themes/debanat_new/thumb.php?src=wp-content/uploads/2012/03/bacala1.jpg&w=430&h=230&zc=1&q=90

Varianta presiunilor asupra poliţiştilor care au avut tupeul să-l oprească pe prefect este negată oficial de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei Timiş. „Este adevărat, maşina Prefecturii Timiş a fost oprită în trafic sâmbătă la Iosifălău. Niciunul dintre poliţiştii care au oprit maşina nu este cercetat, sancţionat şi nici nu a avut nimic de suferit. Am declanşat o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat”, spune Mădălina Mezdrea, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş. Prefectul l-a anunţat pe şeful Poliţiei Timiş de incident, imediat după eveniment. „Am fost oprit în trafic de un echipaj al Poliţiei Rutiere. Le-am explicat că facem parte dintr-o coloană oficială şi ne grăbim. Poliţiştii au înţeles. Nu înţeleg acum de ce se bate monedă pe acest subiect. Nu sunt în Timişoara, dar, duminică, voi lua legătura cu poliţiştii care m-au oprit, să vedem ce au avut de suferit. Mă gândesc serios să renunţ la maşină cu numele instiuţiei şi să iau numere de guvern”, ne-a declarat Mircea Băcală.
(http://www.debanat.ro/2012/03/prefectul-bacala-acuzat-ca-se-razbuna-pe-politistii-care-l-au-oprit-in-trafic/)
Mai departe se spune...
“Într-adevăr a fost un incindent, sâmbătă după amiaza. Maşina Prefecturii Timiş nu a fost recunoscută şi i s-a făcut semn să oprească. Prefectul de Timiş a informat comanda IPJ Timiş că a fost oprit de un echipaj deşi era în coloană cu ministrul transporturilor. Poliţia Timiş face în continuare verificări pentru a se stabili cine este vinovat – agentul de la Rutieră sau şoferul – urmând să se ia măsurile legale. Vor fi verificate imaginile de pe aparatul radar. Nu este nici o întârziere cu verificarea, suntem în termenul legal. Nici un poliţist nu a fost sancţionat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea. Contactat, prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a negat, susţinând că “nu a fost nici un fel de problemă. Nu ştiu despre un astfel de incident”.

http://www.pressalert.ro/wp-content/uploads/2012/03/mircea-bacala-p-4-300x226.jpg

(http://www.pressalert.ro/2012/03/masina-in-care-era-prefectul-bacala-si-deputatul-popoviciu-a-refuzat-sa-opreasca-la-un-control-al-politiei-rutiere-afla-ce-au-patit-agentii/)
Dar şi dl. Popoviciu...
Deputatul PD-L Alin Popoviciu a susţinut, astăzi, cu nonşalanţă că nu a fost nici o problemă săptămâna trecută când poliţiştii de la Rutieră au urmărit maşina prefectului Mircea Băcală, după ce nu a oprit la semnalul acestora care i-au văzut călcând linia continuă. “Sunt poveşti 90% din ce aţi prezentat. Dacă ce daţi este de pe PRESSALERT.ro, acolo majoritatea sunt poveşti”, a susţinut, astăzi, la RTV, pedelistul Popoviciu. Acesta a reluat varianta coloanei oficiale, susţinând că “era coloană oficială a ministrului Nazare. Erau avertizări luminoase şi sonore. Nu era nici o maşină de Poliţie antemergător pentru că nu am vrut să facem circ. Poliţiştii ne-au salutat şi după vreo trei kilometri ne-am trezit că vin tare din urmă şi ne opresc”, a susţinut Popoviciu. Conform Codului Rutier, coloana oficială este definită ca “ unul sau mai multe vehicule care circulă pe drumul public şi sunt însoţite de unul sau mai multe autovehicule ale poliţiei rutiere, care au în funcţiune semnale speciale de avertizare sonore şi luminoase de culoare roşie”. Cu tupeul care l-a făcut celebru, Popoviciu a susţinut că nu ştie ca poliţiştii să fi avut probleme şi nici de vreo reclamaţie împotriva lor. Asta deşi finul său, prefectul Mircea Băcală, a sunat la şefii Poliţiei Timiş să-i sancţioneze pe cei doi. După dezvăluirile de ieri de pe PRESSALERT.ro, toate măsurile represive împotriva agenţilor au fost retrase – cei de la Rutieră care sunt la Lugoj la Biroul Drumuri Naţionale nu mai trebuie să vină în fiecare zi la Timişoara, iar agentul “teleportat” la Belinţ a revenit pe vechul post. La o săptămână de la incident, Poliţia Timiş nu a făcut publice imaginile surprinse de radar cu maşina prefectului.
(http://www.pressalert.ro/2012/03/tupeu-deputatul-popoviciu-a-inventat-coloana-oficiala-fara-masina-de-politie/)

Lucrurile par destul de clare, iar orice încercare a șefilor Poliției Timiș de-a drege busuiocul și a mușamaliza cazul poate ajunge de domeniul ilarului. Doi polițiști de la Rutieră au oprit o mașină care încălca toate legile din trafic, zburând cu peste 100 pe oră și depășind pe linia continuă. Nu mai vorbim că mașina a refuzat inițial să oprească la semnalizarea polițiștilor. După o urmărire de câțiva kilometri, bolidul își întrerupe cursa nebună și mare mirare pe cei doi polițiști când văd că era ocupat de mega-deputatul Alin Popoviciu și finul său de cununie, prefectul Mircea Băcală. Fiindcă au avut neobrăzarea să oprească niște personaje atât de importante, polițiștii trebuie acum să se mute din Timișoara pe la niște posturi de poliție de la țară. Oricum, să fie bucuroși că au scăpat doar cu atât. Un fost comisar al Gărzii Financiare Timiș, Adrian Voicu, a zburat cu fulgi cu tot din instiuție după ce a avut „nesimțirea” să controleze langoșeriile lui Popoviciu din Gara de Nord, care nu eliberau bon fiscal. Tupeu maxim de „gardist”! Auzi, să ceri bon fiscal celui care a făcut o lege ca vrăjitoarele să elibereze chitanțe și facturi!
Așa și cu cei doi polițiști care n-au avut altceva mai bun de făcut într-o zi de sâmbătă, decât să oprească mașina celor doi vătafi de județ. Unul pus să facă legi, iar altul să asigure respectarea legilor. Legi care pentru ei însă nu există sau sunt facultative. De aici și un comportament sfidător și arogant. De altfel, cei doi sunt exemple clare pentru ceea ce românul definește a fi „neamul prost”. Respectiv, umili cu stăpânii și brutali cu cei din subordine. Asta dacă nu e și altceva la mijloc. Nu e un secret că la un astfel de comportament ajungi când ai avut o copilărie nefericită, plină de frustrări și complexe. Ai fost „prostul clasei”, iar acum, când te-ai ajuns, te răzbuni pe toată lumea și dai drum liber tuturor defulărilor. E certificat faptul că astfel de probleme au avut în copilărie și tinerețe aproape toți dictatorii. Or, un fel de mici dictatori sunt și cei doi care au mers până la a schimba destinele și viețile unor polițiști doar pentru faptul că și-au făcut datoria. Altfel, e de notat și ce a înțeles prefectul Băcală din toată povestea: că trebuie să-și schimbe numărul de la mașină. Soluție pentru care Gâgă chiar ar fi invidios. Nu în ultimul rând, aceste gesturi de aroganță și de sfidare a legilor și oamenilor făcute de tot felul de vătafi PDL-iști vor costa partidul la la alegeri. Așa cum, la un moment dat, i-a costat și pe cei din PSD, alt partid plin de vătafi și arendași plini de tupeu.
(http://www.debanat.ro/2012/03/bacala-si-popoviciu-sau-acensiunea-neamului-prost/)
Cine este domnul Popoviciu Alin şi cât bun simţ are domnia sa, ştim cu toţii, asta pentru că are grijă să-şi manifeste caracterul grobian pe oriunde se duce... cu prefectul stăm mai prost în informaţii.


Date personale:

Prenume: Mircea
Nume: BACALA
Data nasterii: 6 Iunie 1968


CV-ul complet - .doc

Declaratii de avere - .pdf
- 2011-05-27
- 2010-10-19
- 2009-03-17

Declaratii de interese - .pdf
- 2011-05-27
- 2010-10-19
- 2009-03-17



Studii:

2009 – prezent – doctorand - Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest Timisoara;
2007-2009 – masterand – Managementul schimbarii si dezvoltarii organizationale – Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest Timisoara;
2007 – Curs Managementul de proiecte. Scrierea cererii de finantare – Centrul regional de formare continua pentru administratia publica locala Timisoara
2006 – Curs Transparenta comunicarii cu cetatenii – Centrul regional de formare continua pentru administratia publica locala Timisoara
2000-2001 - Curs Specializare postuniversitara in domeniul: Administratie Publica- Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timisoara;
1999-2000 - Curs Specializare postuniversitara in domeniul: Drept Comercial – Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timisoara;
1993-1998 - Facultatea de Drept – Universitatea Europeana din Lugoj

Experienta profesionala:

2009 martie – prezent – Prefect Institutia Prefectului Timis
2009 februarie - martie consilier Principal Servicul Intergrare Europeana – Consiliul Judetean Timis;
2008 – ianuarie 2009 - Consiliul Judetean Timis - Consilier Cabinet Presedinte;
2007-2008 - Consiliul Judetean Timis – Sef Cabinet Presedinte;
2004–2007 - Consiliul Judetean Timis - Inspector Specialitate;
2004–prezent – secretar tehnic Autoritatea Teritoriala pentru Ordine Publica (A.T.O.P) - Consiliul Judetean Timis;
2001–2004 – S.C. Darielas Company S.R.L – consilier juridic;
2000–2001 – S.C. Filimonex S.R.L – consilier juridic;
1987–1992 – ELECTROBANAT – TIMISOARA – sculer matriter.
(http://www.prefecturatimis.ro/echipa_persoana.php?id=78)

http://www.tion.ro/2009/05/Prefectul-de-Timis-Mircea-Bacala1.jpg
(http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/din-nou-filtre-la-vama-moravita/cn/news-20090522-12105394)

http://www.ziuadevest.ro/images2/stories/mircea%20bacala%20prefect.jpeg
(http://www.ziuadevest.ro/eveniment/26436-prefectul-de-timi-mircea-bcal-la-tv-europa-nova-timioara.html)

http://www.tion.ro/2009/05/Prefectul-de-Timis-Mircea-Bacala1.jpg
(http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/din-nou-filtre-la-vama-moravita/cn/news-20090522-12105394)

Câteva "bârfe, şmenuri, şuşanele" pentru a condimenta personalitatea domnului perfect, pardon, prefect...

Ce trebuie să prestezi pentru familia pedelistului Ostaficiuc ca să ajungi prefect

Prefectul Mircea Bacala vrea sa-si puna ghetele in cui

Mircea Bacala, locul VII in topul prefectilor datornici


Şi, la final, să-l ascultăm şi cum glăsuieşte...



Astăzi premierul a alergat după prefecţi pentru a vedea care şi cum candidează. O fi vorbit şi cu ACEST prefect...

3 comments:

N. Raducanu said...

Cand Boc sustine ca Justitia actioneaza in interesul Statului, el intelege prin Stat – guvernul. Interesul poporului, societatii, vine dupa asta.
In ce priveste persoana prefectului de Timis, originea sa „sanatoasa“ (fost sculer-matriter la Electrobanat - Timisoara) l-ar fi facut poate bun de prim-secretar PCR de judet pe vremea lui Ceausescu. Cred ca in curand isi va cauta un loc confortabil pe la unul din partidele opozitiei.
In orice caz experienta ultimilor ani cred ca a sporit nu numai constiinta politica a electoratului, ci si intelegerea - de catre cei ce vor sa se dedice politicii - a riscurilor pe care le are “meseria” de politician.

Bibliotecaru said...

Din păcate cetăţenii României încă nu au priceput ce trebuie să ceară de la politicieni. Ei cred că ceea ce se întâmplă acum reprezintă "normalitatea".

dArtagnan said...

I-aţi pus la "Gazeta de Perete"...foarte bine!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.