06 March 2012

Toată lumea se temea, pân' la vodă Caradja


Jandarmii au aruncat în dubă pe Brianna Caradja. Probabil că site-ul de cultură se plictisea în dubele Jandarmeriei. Parcă Jianu a ajuns la putere... numai că haiducii ăştia sunt ca boerii, iau de la săraci şi dau la bogaţi.

Foicica şi-o lalea
Pai când Jianu' poruncea
Toţi boierii se temea'
Pan' la Vodă Caradja









Iată şi ştirea:
Imagini incredibile azi, în faţa Ministerului Economiei. Prinţesa Brianna Caradja a fost săldată de jandarmi, urcată în dubă şi dusă la secţie pentru audieri.

După ce a fost eliberată de la audieri, Brianna Caradja a declarat: "Suntem 15 oameni, care ne-am adunat pe treptele ministerului, nu în stradă, deci paşnic, ca să protestăm. Bulgaria a spus deja nu acelei metode de exploatare, care ar însemna fracturarea unei zone geografice. E foarte grav ce s-a întâmplat azi, s-a creat un precedent. Am fost ridicaţin în mod violent!".

http://www.libertatea.ro/typo3temp/pics/brianna-caradja_413b0d6655.jpg

(http://www.libertatea.ro/detalii/articol/printesa-brianna-caradja-saltata-de-jandarmi-382121.html)


(http://www.click.ro/vedete/romanesti/Printesa-Brianna-Caradja-prostest-Capitala_0_1353464726.html)
Se pare că au fost deja trei ture până la jandarmerie... că doamna prinţesă nu a renunţat de la prima "tură" de reţineri. Pe cine apăra Jandarmeria? Pe domnul... Lucian Nicolae Bode

http://www.gov.ro/upload/articles/115907/0310.jpg

Date biografice

Data şi locul naşterii: 27.10.1974, Valcău de Jos, Sălaj
Stare civilă: căsătorit, un copil

Studii şi specializări

1998 - Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnică şi Informatică, specializarea inginer electromecanic
2009 - Program de perfectionare in domeniul relatiilor internationale,
Institutul Diplomatic Român, Ministerul Afacerilor Externe
2011 - Curs de nivel înalt „Securitate şi bună guvernare”,
Colegiul Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”
2011 - Masterat Managementul Securităţii în Societatea Contemporană,
Facultatea de Istorie si Filozofie, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca

Activitate profesională

2001-2008 - S.C. Electrica S.A., Sucursala de distribuţie a energiei electrice Zalău,
inginer serviciu exploatare
purtător de cuvânt
şef serviciu
preşedinte de sindicat

Funcţii, activităţi într-un partid politic

2001-2002 - secretar BPJ PD Sălaj
2002-2005 - vicepreşedinte BPJ PD Sălaj
2005-2007 - secretar general BPJ PD Sălaj
2007-2008 - secretar general BPJ PD-L Sălaj
30.06.2008-prezent - preşedinte al BPJ PD-L Sălaj

Funcţii, activităţi într-o organizaţie sindicală, patronală etc.

2003-2008 - preşedinte al sindicatului Electrica Zalău

Funcţii, activităţi într-o organizaţie din administraţia publică centrală sau locală

2000-2004 - consilier local - Consiliul local al comunei Valcău de Jos
2004-2008, 2008-15.12.2008 - Consilier judeţean - Consiliul judeţean Sălaj

Activitate civică

Membru fondator al Asociaţiei Prodemos Zalău
(http://www.gov.ro/lucian-nicolae-bode__l1a115907.html)

Dacă este vorba despre exploatarea gazelor de şist... bănuiesc că deja v-aţi prins că este vorba şi de ceva americani în ecuaţie.

Iată ştirea:
Sorin Negoiţă, Curs de Guvernare:

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu s-a întâlnit, marţi, la sediul Guvernului, cu oficialii Chevron pentru o discuţie privind intenţia grupului petrolier de a începe în acest an forajul de gaze neconvenţionale în România, în contextul în care Bulgaria a anulat recent o licenţă a companiei americane – potrivit unor surse citate de MEDIAFAX.

La discuţia dintre premier şi reprezentanţii Chevron, al doilea mare grup petrolier din Statele Unite, a asistat şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

“Discuţia a vizat proiectul grupului american de a începe forajul de gaze în România, oficialii Chevron dorind să se asigure că pot începe proiectul”, au arătat sursele.

Mai multe persoane au protestat, marţi, în faţa Ministerului Economiei împotriva exploatării gazelor de şist.

Directorul pentru România al companiei, Thomas Holst, a anunţat, la sfârşitul anului trecut, la Bucureşti, că Chevron va începe în 2012 forajul în România în căutarea de gaze neconvenţionale.

“Am început prospecţiunile seismice în luna august şi apreciem că vom fora prima sondă în a doua parte a anului 2012″, a afirmat atunci Holst.

Preşedintele Agenţiei Naţionale pntru Resurse Minerale, Alexandru Pătruţi, a afirmat la acea dată că rezervele sigure de gaze naturale ale României, estimate să acopere consumul pentru încă 15 ani, ar putea fi completate cu depozite de gaze neconvenţionale.

“Avem o estimare a resurselor naţionale de gaze neconvenţionale, dar cercetările sunt încă la început şi aşteptăm desfăşurarea lucrărilor de explorare care vor începe cu Chevron pentru a vedea în ce măsură pot fi confirmnate aceste estimări. O altă companie care caută gaze neconvenţionale în România este MOL (Ungaria), în vestul ţării. De asemenea, şi Sterling (Canada) şi-a manifestat interesul pentru explorarea de gaze neconvenţionale într-un perimetru în Oltenia”, a afirmat Pătruţi.
(mai mult pe http://cursdeguvernare.ro/problema-exploatarii-gazelor-de-sist-premierul-ungureanu-s-a-intalnit-cu-reprezentantii-chevron-si-cu-ambasadorul-sua.html)
Nu veţi crede dar... Ei bine şi la Bulgari este la fel... Căci există ştire (de la începutul lui februarie) şi despre Bulgari:
http://www.cugetliber.ro/imagini/mari/0312hillaryclintonunwomenfull600-1328532450.jpg
Statele Unite îl vor trimite în Bulgaria pe Richard Morningstar, trimisul special american pentru Eurasia în domeniul energetic, pentru discuţii detaliate cu autorităţile bulgare privind exploatarea gazelor de şist, a anunţat duminică secretarul de stat american, Hillary Clinton, scrie luni cotidianul sofiot 24 Ceasa.
Experţii care îl vor însoţi pe Morningstar vor prezenta bulgarilor cele mai avansate tehnologii de exploatare a zăcămintelor de gaze. Hillary Clinton a efectuat duminică o vizită de lucru de câteva ore la Sofia, printre subiectele discutate cu autorităţile bulgare aflându-se şi colaborarea în domeniul militar, situaţia din Orientul Mijlociu, progresele realizate de Bulgaria în domeniile justiţie şi drepturile minorităţii rome.
(mai multe pe http://www.cugetliber.ro/stiri-actual-sua-insista-asupra-exploatarii-gazelor-de-ist-in-bulgaria-120328)
Totul este vizibil, americanii vor să ne mănânce resursa şi prietenii americanilor le oferă această "mică gustare".


(http://videonews.ro/video/faze-tari-de-la-tv/brianna-caradja-saltata-de-jandarmi.html)

20 comments:

ADRIAN said...

Pe mine ma impresioneaza teribil biografiile unor astfel de politruci.
Cum a trecut asta brusc de la sefia de sindicat a unei filiale locale de electricitate la chestii globale, de siguranta natioala, de politica externa, de aparare si alte cioace din astea ... Nu e singurul. De fapt e chiar tipic. Si ne miram ca lucrurile o iau razna!

ADRIAN said...

Si cum a devnit aceasta vocatie de-a dreptul exploziva intre 2009 si 2011, fix de cand a inceput sa ne calareasca PDL unde a fost "cadru de nadejde". Gretos, gretos, gretos ...

nimrod said...

:)))

Şi totuşi cineva coordonează şi finanţează toată agitaţia asta anti-americană. Oare cine, câtă vreme, de exemplu, norvegienii au deja probleme cu rezervele de gaz?
Acu' vreo trei zile am asistat la criza de isterie anti-americană a unui director român dintr-o multi-naţională (!). Omul avea ceva cu Coca-Cola, cu Obama, cu dolarul, cu masonii, astea... Ce curent stupid. Ţineţi-o aşa băieţi şi în doi-trei ani vă trece Putin pe kvas, de nu vă vedeţi, dacă tot oftaţi după el. Acu e şi preşedinte... Mai mare ruşinea!

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN

Sindicaliştii incomozi sunt cumpăraţi cu câte o funcţie... "şmecheria" este să cunoşti modalitatea de a nu "pica" o dată cu schimbarea puterii, pentru că un astfel de avantaj se pierde foarte uşor şi nu mai poţi să joci iarăşi rol de sindicalist.

Interesant este că domnia sa este membru de partid în paralel cu cea de şef de sindicat... foarte interesant.

Bibliotecaru said...

@ nimrod
Mă îndoiesc că o astfel de activitate este finanţată, cred că românii sunt enervaţi că cineva le fură din buzunare.

nimrod said...

Biblio,

Aici nu e vorba de români, e vorba de războiul dus acum şi pe teritoriul României de către Greenpeace împotriva modului de viaţă occidental. Ăsta nu-i gratis. Vă recomand o lectură despre acţiunile organizaţiei ăşteia în Canada şi reacţia autorităţilor de acolo.

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Greenpeace e în treaba lor... românii protestează pentru români.

nimrod said...

:)

Dacă vă uitaţi pe o anumită pagină de Facebook o să vă lămuriţi de ce cineva... De fapt, nu cred că nu ştiţi.

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Stimate domn,
Să o luăm altfel. EU PROTESTEZ împotriva acestor exploatări şi nu mă plăteşte nimeni cu nimic. Este bine aşa?

Nu trebuie să-mi facă nimeni un documentar ca să mă prind că injectând apă sub presiune într-un zăcământ de gaz se contaminează apa freatică. Sunt lucruri evidente.

Vasile, said...

De ce ne facem ca uitam?

In Marea Neagra s-au descoperit cu ani in urma niste jacaminte de titei si bineinteles si gaze, cantitati folosite atunci de noul combinat petrochimic Midia-Navodari.

Cine a sondat si cine a exploatat acele zacaminte,gazprom, naftogaz, exon ,chevron.....atunci s-a putut acum de ce nu?

Si apoi de ce nu continua exxon-mobil, este organizatia cea mai ,adica de top on lumea gazelor si petrolului , devansandu-i pe Conoco, Chevron,...adica pe cei sase "majors" cu multe miliarde...

A beneficiarii gazelor , grupul OMV-Petrom vor include totul in pretul la vanzare,e mai facil pe de o parte iar de cealalta amaratii de romani trebuie sa sustina cit mai multe firme din economia americana?

Nici nu stiti cum imi vine sa cant minciuna aia nationalista , "Noi suntem romani, noi suntem romani si suntem pe veci aici stapani!"

nimrod said...

:)

Biblio,

Chiar. Să o luăm altfel: pentru protestul dumneavoastră nu vă trebuie nici mască de protecţie a căilor respiratorii (aveţi pe-acasă?) nici mască Anonymus şi nici nu riscaţi să fiţi luat cu duba. Regret, dar protestul dumneavoastră nu contează în economia Greenpeace. Nu apare în mass-media... Şi aici e pe ochi frumoşi!

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Dumneavoastră ce credeţi că este de mai mare influenţă, 10 mii de protestatari răspândiţi prin ţară cu mască şi altceva sau 10 mii de Bibliotecaru răspândiţi prin blogosfera românească? La ce anume ar răspunde Guvernul mai repede?

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Noi nu uităm, dar politicienii vând România fără să le pese de ce uităm sau nu noi. Din păcate trebuie să stăm să ne uităm pentru că nu putem face nimic... altfel la dubă.

ZeV said...

Domnule Biblio, probabil ca domnia voastra sunteti preocupat mai mult de legea (auto)eutanasierii si prin urmare, ce se va intampla deasupra criptei de familie, adica, in lumea celor vii, are putină relevanță și cu greu poate altera somnul linistit al celor care nu vor să se întâmple nimic specaculos în această țară atâta timp cât ei încă nu au trecut la cele veșnice.
Desigur, in afara creștetii conștiinței civice colective proces pentru care vom avea timp căcălău în lipsa locului și dorinței de a (și) munci eficient în această țară...de nebuni.
PS
Dacă ați fi protestat domnia voastră pe treptele ministerului poate că v-aș fi luat (mai) în serios.
Dar dvs focalizați pe inițiativa de imagine a unei prințese scăpătate și de moravuri îndoielnice, care, pe fond, nu are nici o legătură cu românii.
Să știți că somnul rațiunii se poate induce și în poziția călare sau culcat cu fața în jos pe un sac de bani, garnisit (somnul n.r.) cu ceva ghiorăieli de mațe fripte.

ZeV said...

Excelent domnule Nimrod.
Cei care purced la proteste agresive, peste tot în lume, au o problemă doar cu simbolurile capitalismului și anume, multinaționalele și globalizarea. Ce se întâmplă cu românii, cu ce costuri își vor asigura acestia resursele de energie, nu face obiectul preocupărilor acelor extremiști certați, pe fond, cu democrația.
La urma urmei si eu am dreptul să protestez.
Voi protesta simbolic împotriva anarhiei, violenței, contestării fără a pune nimic în loc, miopiei,incompetenței, fricii, urii, inacțiunii și subdezvoltării la care ne condamnă grupuri de derbedei multi-etnici de pretutindeni manevrați abil de interese oculte (încă) cu greu descifrabile. Și, cu siguranță, dotați cu logistică semnificativ-costisitoare.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Aveţi tot dreptul la o opinie, chiar de acolo, din Canada (prinţesa măcar şi-a asumat întoarcerea în ţară deşi trăia foarte bine în străinătate). Chestiunea este însă că, în timp ce eu vă ofer nişte argumente inginereşti, domnia voastră "argumentaţi" cumva pamfletar, fără argumente de orice fel. Dacă sunt eu aşa de prost precum descrieţi, de ce nu sunteţi dumneavoastră mai deştept şi nu daţi informaţiile exacte. Oferiţi surse de informaţii exacte, arătaţi o exploatare care se face fără poluare, daţi un link spre principiul nepoluant. În timp ce eu vă ofer argumente ale realităţii, dumneavoastră nu oferiţi nimic, doar spuneţi că "ştiţi dumneavoastră" că nu este aşa.

Cum spuneam, este dreptul dumneavoastră să spuneţi ce doriţi, dar un astfel de dialog vă pune într-o poziţie uşor penibilă, mai ales că ţineţi "şi coada sus" lansând jigniri în stânga şi dreapta.

Nu vă supăraţi că vă spun, dar dacă asta înseamnă un "studinte eminent"... trebuie să vă spun că nu prea v-a ajutat facultatea pe care o faceţi. Facultatea, studiile superioare, nu reprezintă o cale de a ajunge la informaţii, ci clădirea unui mod de a raţiona, capacitatea de a relaţiona informaţiile pe care oricine le poate lua din cărţi. V-aş recomanda să fiţi atent deci cu educaţia pentru că nu observ să fie, până acum, în folosul domniei voastre.

Probabil că veţi lua în sens rău ce am spus şi nu veţi urma sfatul meu; Cu siguranţă însă că peste 20 sau 30 de ani veţi fi dorit să mă ascultaţi mai cu atenţie.

nimrod said...

:)

Biblio,

De când marile puteri nu mai fac experienţe nucleare reale iar poliţia germană a găsit metode neinvazive să-i desprindă pe activişti de şinele de cale ferată Greenpeace a ajuns să bată marginile, recte România, Bulgaria, astea. Nu mă luaţi cu poluarea. Un scuipat de pe trotuar şi un closet în fundu' grădinii sunt mai periculoase decât un milion de metri cubi de apă injectată mai ştiu eu unde. Altfel, dacă vă mai amintiţi, imediat după Revoluţie tăbărâseră pe noi ăia de la Amnesty International. Acu' umblă alţii cu pancarta cu sfaturi utile... :)))
Apropo: ce se mai aude cu încălzirea planetei?!

ZeV said...

Domnule Bibliotecar
Cred ca am exagerat incercand sa aduc confruntarea de idei, pe tema oportunitatii exploatării propriilor resurse naturale, in zona ratiunii (inclusiv economice) si a responsabilitatii față de destinul unui popor din care facem parte si în interferență cu care avem obligatia de a nu-l condamna (lipsi de șanse), prin poziționările noastre, la pauperitate indisolubil asociată cu inactiunea si dezbaterea....sterilă.
Sa dea Dumnezeu (o spun din perspectivă machiavelică) ca, organizatii similare celor care protestează in Romania și aiurea sa nu determine inchiderea robinetelor amplasate pe conductele de combustibil pierdute prin zările estice. In fond, principiile sunt aceleasi iar mediul planetar compune un tot natural unitar.
In ceea ce priveste educatia, am convingerea că facultatea de Electro absolvită in anii 80 , mi-a imprimat suficientă capacitate de relaționare a informațiilor și evenimentelor. O spun alții, dar, desigur, fiind cu toții trăitori într-o democrație , e adevărat, perfectibilă, părerile sunt împărțite. ;)
Oricum, sesizând că anumite accente ale comentariilor mele v-au indus o oarece stare de iritare, pe un fond psihic oricum predispus la pesimism și melancolie, cred că vă datorez scuze.
Și - de ce nu ? - o pauză de tăcere binevenită pentru ambele părți.
O zi bună vă doresc.

nimrod said...

:) Mă alătur iniţiativei d-lui ZeV privind pauza de tăcere. Greenpeace şi AlQaeda sunt, ca să zic aşa, duşmanii mei de moarte. Din cauza lor, pe de o parte, risc să-mi petrec bătrâneţile în frig şi întuneric, ronţăind morcov crud iar pe de altă parte fiindcă sunt, încă, genul "subversiv" trebuie mereu să mă descalţ la controalele de prin aeroporturi.
Cum însă preţuiesc aşa cum se cuvine un om ca Biblio, nu vreau să se facă asocieri nepotrivite aşa că prefer să iau un time-out deşi mă furnică prin degete să pun totuşi "pour la bonne bouche" o întrebare simplă: cum de-a sărit Greenpeace în apărarea programului nuclear iranian?
A ieşit soarele, mă duc la bere şi la cumpărat un cadou pentru 8 Martie...

O zi bună, Biblio!

Vasile, said...

Nimrod,

Eu stiam ca o sa te alaturi!Ce sa mai spunem au mai ramas citeva pete verzi in tara hai sa le distrugem , cu voia dumitale bineinteles!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.