07 May 2012

Discurs şi truism, înapoi la comunism


Primul truism care a străfulgerat cu adevărat opinia publică a fost "iarna nu-i ca vara". Astăzi discursul politic s-a cizelat foarte mult (în sensul că se vorbeşte mult şi fără rost), dar vechea şcoală a truismului a rămas neschimbate.


(http://videonews.antena3.ro/video/romania/emil-boc-va-vota-impotriva-cabinetului-ponta.html)

"Aş vrea ca lucrurile să fie foarte clare. Reîntregirea..."

Urmăriţi cu atenţie cum domnul Boc expune, şi întăreşte la punctul unu al discursului de câteva ori, accepţiunea că viitorul guvern Ponta nu ar fi putut reîntregi salariile în condiţiile în care guvernul domniei sale nu le-ar fi scăzut cu 25%. Bravo domnule Boc...!

Mai mult, dacă legăm cele spuse astăzi, adică faptul că PDL nu doreşte să participe la validarea Guvernului Boc în nici un fel şi va vota împotrivă indiferent ce doreşte domnul Ponta, indiferent de programul de guvernare, indiferent de calitatea (sau non-calitatea) echipei guvernamentale, de următoarea afirmaţie...


(http://www.antena3.ro/politica/boc-pdl-nu-nominalizeaza-alt-candidat-pentru-functia-de-prim-ministru-164910.html)

... adică faptul că PDL nici nu a propus un alt contracandidat pentru postul de premier, rezultă că domnul Boc şi PDL de fapt NU DOREŞTE CA ROMÂNIA SĂ FIE GUVERNATĂ. Straniu, foarte straniu.

10 comments:

Vasile, said...

Despre PDL asa cum l-am vazut ieri, imi pare rau oricit de mult as dori sa fi fost altfel nu a dovedit decit ca sunt un partid al unior oameni cinici, fara nici un scrupul , o adunatura penala.

L-as fi apreciat diferit daca un singur individ din acea adunatura, si-ar fi turnat cenusa in cap!

In acelasi timp nu cred ca traseistii plecati acum din PDL au
capatat o noua valoare.

Greu sa gasesti printre ei un Albert Speer cum de cealalta parte nici in Boc nu vad un Hermann Goring!

epolitikon.wordpress.com said...

Bate campii piticu'...

Horia Pană said...

Perfect punctată ipocrizia. Dar cine să realizeze ridicolul? Un profesor de Drept? Unul pentru care politica începe cu UTC şi se termină cu PDL - Altă cale nu mai e?

Bibliotecaru said...

Şi totuşi nimeni din politică nu vede, în mod real, nevoia unui milion de politicieni specializaţi să fie politicieni.

Iată, la TVR în aceste momente nişte analişti ce tot apar pe la TV vorbesc, în sfârşit, de econometrie. De ce nu au fost ei alături de mine de acum 7-8 ani de când tot vorbesc pe bloguri să nu se mai aplice soluţii de tip "politici economice" după ureche, ci numai după estimarea efectelor şi cuantificarea fluxurilor monetare implicate. Am întrebat specialişti cum anume s-au făcut simularea efectelor bugetare şi m-am cutremurat când am realizat că totul este foarte îndepărtat de matematica superioară, mai mult un fel de aritmetică.

Măcar acum, în cel de al doisprezecelea ceas, politica înţelege că este nevoie de profesionism?

Nu văd semne la o astfel de înţelegere şi, demagogic, fiecare spune că el face bine şi ceilalţi rău. Personal cred că politicienii trebuiesc determinaţi să-şi schimbe natura, simpla aşteptare nu duce nicăieri. Eu de aceea îndemn pe toţi cei ce scriu pe bloguri politice să ceară schimbarea.

Când scriu aceste rânduri, domnul Antonescu tocmai a spus că sunt "parte din etnia şi cumunitatea românească". :D

ADRIAN said...

Exact asta am constatat si eu :)
Nu degeaba are Bok ticul verbal "repet!". De data asta el a intrat intr-o banda cu repetitie caci o mai spusese si ieri de ma enervase abia dimineata :)

Bibliotecaru said...

Deci nu este doar o impresie a mea... :D

ZeV said...

Trebuie sa recunosc ca mi-a placut comentariul de final al domnului Ponta, inainte de vot.
Se pare ca apelul pe care i l-am adresat , pe blogul personal, a fost ascultat. ;)
Spuneam acolo că îmi doresc din partea domniei sale apetență pentru moderație, competență și dialog.
Deja a procedat astfel, adrsîndu-se în termeni condescendenți domnului Blaga, pe care îl definește, PE BUNĂ DREPTATE, drept LIDER AL OPOZITIEI.
Se pare ca o anume persoană cu abilităti dobandite la scoala superioara D.Cantemir, s-a simtit frustrată , nefiind bagată in seama de domnul Ponta, si a cerut drept la replică.
Credeti ca a spus ceva in sprijinul partidului ? Dimpotrivă,nevolnica ființă care se crede Cleopatra, a dovedit doar instinctul precupeței din piață care își dorește ultimul cuvânt, deși nu o ascultă nimeni. Ce a spus ? Că, pe lângă partea din programul PDL, guvernul Ponta a preluat ..o parte din programul domnului Voiculescu (sic). Sincer să fiu, nu știam că domnul Voiculescu are un program de guvernare. ;) ;)
PS
Multi nu stiu cine a fost, de fapt, regina Cleopatra, facandu-si un model din filme și cărți de amor.
In realitate, istorii spun ca aceasta femeie charismatică si extrem de ambitioasă, era un personaj sângeros,insetat de putere, lipsit de scrupule si ahtiat de sex, indiferent de partener. De altfel, unele surse ne transmit că supranumele ei era ,,târfa Orientului", dispusă la orice gest, oricât de exotic, pentru a-și atinge scopurile.
Amintește , oare, de cineva ? Orice asemănare cu realitatea, este exclusiv inițiativa unilaterală a realității. Scuze pentru pleonasm.
;)

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Vedeţi că apelurile la bun-simţ nu sunt întotdeauna inutile? :D

Vasile, said...

Hai domnilor sa fim seriosi,

Si eu i-am recomandat lui Ponta sa schimbe iala de la pasrlament si sa-i ceara scuze lui Sarkozi si el ia cerut intii scuze lui Traian si dupa lui Sarkozi.

Se pisa-n public politicul pe recomandarile mele sau ale lui Zev...poate cine stie exceptie face Biblio sau cu exceptia plasarii acestor recomandari in gura a un milion de protestatati in strada!

Bibliotecaru said...

Domnule Vasile,
Politicienii nu sunt masochişti, aleg întotdeauna calea care le este mai profitabilă. Vorbindu-le, s-ar putea să înţeleagă că o altă cale este mai profitabilă.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.