03 May 2012

Pârjoliţi păşunile, otrăviţi fântânile


Vă aduceţi aminte de operaţiunea bideu?
Bideul e o inventie

Discutam politica, tot in curte. "Modelul meu e presedintele Traian Basescu, pentru ca ce spune ca face, aia face", se confeseaza Marinescu. "Dar cand v-ati certat si ati plecat cu tot cu bideu din sediul PD, cum a fost?", il opresc. Imi spune ca nu-i adevarat, ca adversarii din partid i-au scos povestea asta. Il completeaza sotia, retoric: "Ne vedeti pe noi plecand cu ceva din sediu?". La Marinescu, bideul e un laitmotiv. Dupa spusele sale, casoiul are sapte bai. Din ce am vazut eu, toate aveau bideu!
(http://www.gandul.info/news/pedistul-marinescu-bideu-sta-intr-palat-sapte-veceuri-261204)


Cel mai mult îmi place cum îşi cere scuze la final pentru paharul răcoritor...

Iată acum ce spun ziarele despre retragerea celui ungurean...

Toţi consilierii şi secretarii de stat ai lui Ungureanu demisionează înainte de venirea lui Ponta (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"S-a considerat că aşa este normal, ca toţi consilierii şi secretarii de stat din aparatul de lucru al prim-ministrului Ungureanu să demisioneze şi să elibereze posturile până la sosirea la Palatul Victoria a premierului desemnat Victor Ponta", au arătat sursele.

Andreea-Paul Vass a anunţat deja că i-a cerut, joi, lui Ungureanu eliberarea din funcţia de consilier de stat pe probleme economice.

Majoritatea consilierilor şi secretarilor de stat din aparatul de lucru al premierului lucrează în Palatul Victoria din mandatul fostului prim-ministru Emil Boc, la care se adaugă şi consilieri numiţi personal de Ungureanu.
(http://www.mediafax.ro/politic/toti-consilierii-si-secretarii-de-stat-ai-lui-ungureanu-demisioneaza-inainte-de-venirea-lui-ponta-9589738/)
Şi după ce domnul Ungureanu a spus cu calm, cum vorbeşte domnia sa, la...

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1687/9588041/1/mihai-razvan-ungureanu-juramant-daniel-mihailescu.jpg?width=400
Ungureanu a prezentat bilanţul doar pentru ministerele PDL şi instituţia condusă de Ritli (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax foto)

Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, Ungureanu a anunţat că doreşte să prezinte bilanţul activităţilor efectuate în scurtul său mandat de către titularii ministerelor care au compus Guvernul, dar s-a limitat la a vorbi doar despre ministerele PDL şi Ministerul Sănătăţii.(http://www.mediafax.ro/politic/ungureanu-a-prezentat-bilantul-doar-pentru-ministerele-pdl-si-institutia-condusa-de-ritli-9588041)
... şi a spus că...
http://www.capital.ro/typo3temp/pics/capital0145_5822b9_ed14a7871b.jpg
Salariile bugetarilor vor putea fi reîntregite cu bani recuperați din evaziunea fiscală, cu fonduri europene și cu bani obținuți din investițiile străine, a spus premierul demis Mihai-Răzvan Ungureanu.

”Reîntregirea salariilor va putea fi făcută, bani există, nu din împrumuturi. Banii recuperați din evaziunea fiscală, din absorbția fondurilor europene și din investițiile străine sunt surse suficiente pentru a se putea realiza recuperarea salariilor”, a precizat Ungureanu cu ocazia prezentării bilanțului celor 78 de zile de guvernare.

El a precizat că cele cinci miliarde euro existente la Trezorerie nu vor fi folosite pentru rezolvarea problemelor legate de salariile bugetarilor și de pensii. ”Acei bani sunt de ceva timp în Trezorerie și reprezintă ieșirea pentru vremea rea, care trebuie păstrată intangibilă”, a arătat Ungureanu.

Premierul demis a arătat că el a avut o abordare prudentă cu privire la reîntregirea salariilor bugetarilor pentru că aștepta rezultatele pe primul trimestru și pentru că el nu avea o miză politică.
”Situația economică permite revenirea salariilor”, a concluzionat Ungureanu.
(http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/ungureanu-salariile-bugetarilor-pot-fi-reintregite-banii-pot-veni-din-evaziunea-fiscala-fonduri.html)
... adică domnul Ungureanu spune că ar avea bani luaţi din surse discontinue (asta pentru că recuperarea banilor din evaziune fiscală nu este ceva ce se face sigur în fiecare zi, în fiecare lună) pentru a acoperi o plată continuă (salariile se cresc şi rămân crescute); În ceea ce priveşte creşterea pensiilor, nu este vorba despre a face rost Guvernul de bani ci a echilibra cumva fondul Casei Naţionale care trebuie să dea înapoi banii încasaţi aiurea dar să se şi lipsească de banii care ar fi trebuit să-i încaseze aiurea...

Ce spune domnul Ponta...
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1687/9590365/3/bani-lei-ovidiu-iordachi.jpg?width=400
Ponta: Guvernele Boc şi Ungureanu nu au avut bani prevăzuţi pentru întregirea salariilor (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

"Acum, când Florin Georgescu a început să se uite pe hârtii, pe buget, rezultă foarte clar că nici Guvernul Boc şi nici Guvernul Ungureanu nu au prevăzut bani pentru creşterea salariilor, nu au alocat niciun leu pentru restituirea sumelor încasate ilegal de la pensionari", a spus Ponta.

El a susţinut că, în schimb, Guvernul "nu s-a abţinut de la a aloca bani clientelei politice, în special baronilor locali ai PDL", criteriul fiind exclusiv politic.
(http://www.mediafax.ro/politic/ponta-georgescu-s-a-uitat-in-hartii-nici-boc-nici-ungureanu-nu-au-prevazut-bani-pentru-salarii-9590365/)
Mie tare îmi este frică că CNAS se va prăbuşi fără putinţă de redresare.

Mi-aş dori un cor format din politicieni furăcioşi care să cânte... lent... abia şoptit...



Till the sun is goin' down working on the highways and byways

Dacă nu au făcut autostrăzi ca politicieni, să le fac ca deţinuţi...

http://marconaprotesta.files.wordpress.com/2007/10/img_pag4.gif?w=450
(http://imbratisare.blogspot.co.uk/2012/04/el-54-de-los-trabajadores-rumanos.html)

5 comments:

ZeV said...

Am prevazut ca aici se va ajunge.
,,Reintregirea", a fost o cacialma prezidentiala destinata sfâșâierii (între ei, precum hienele a) politicienilor fraieri, de toate culorile politice, aruncată la plesneala, ,,peste fileu". In tot acest timp, chiar si ]n acest moment, Traian Basescu rade in biroul de la Cotroceni.
Eu nu rad, probabil pentru ca nu am simtul umorului absurd.

Bibliotecaru said...

Reîntregirea se va face, luând însă din altă parte. Problema este ca se vor dezechilibra bugetele de nu va mai rămâne piatră pe piatră.

ZeV said...

erata
Acum am vazut...,,sfâșierii" este forma corectă.
Scuze, mă grăbesc uneori. Am puțin timp pentru a fi liber.
;)

Bibliotecaru said...

Citesc pe pipăite... nu observ.

nimrod said...

Off topic:

I. ZeV: Mulţumesc de informaţie, mi-am notat în agendă, voi încerca să ajung, mai ales că e de Sfântu'Ilie, dacă nu mă înşel, cel cu îndemnul "Mâncaţi şi beţi că se aude zgomot de ploaie..."

II. Biblio: O să-i transmit, pe bune!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.