17 May 2012

Prima veste bună de la Guvernul Ponta


Se pare că domnul Ponta doreşte să se implice în oprirea "Poliţiei Politice" instituite de ACTA. Să vedem însă până unde vor fi întinse lucrurile, pentru că îmi e frică că până la urmă presiunea serviciilor secrete va fi prea mare.

28 ian. 2012
Presedintele PSD, Victor Ponta, cere Guvernului sa explice public de ce a semnat ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) in numele Romaniei, fara sa initieze o dezbatere publica in prealabil si precizeaza ca USL, cand va ajunge la guvernare, va suspenda aplicarea acordului pana ce nu va avea loc un dialog cu societatea civila.

"Guvernul trebuie sa explice de ce a semnat ACTA in numele Romaniei, fara niciun fel de dezbatere publica! Cand vom ajunge la guvernare, ma oblig sa suspend aplicarea ACTA, pana ce nu va avea loc o dezbatere publica", a afirmat Victor Ponta, pe contul sau de Facebook.

Acesta precizeaza ca socialistii si liberalii din Parlamentul European au cerut mai multa transparenta in redactarea acestui act, dar "singurii care s-au opus acestei rezolutii au fost eurodeputatii PDL".

"Votul va fi in vara, si va asigur ca nu vom sustine ACTA in forma actuala, fara dezbateri si fara acord cu societatea civila. Cei din PDL ar trebui sa explice de urgenta de ce sustin astfel de reglementari fara niciun fel de dialog cu nimeni", a afirmat Victor Ponta.
(http://ro.stiri.yahoo.com/victor-ponta-usl-va-suspenda-acta-cand-va-131742677.html)
Iată că domnul Ponta s-a ţinut de cuvânt.

16. Mai 2012
http://www.amosnews.ro/sites/default/files/imagecache/400xY/pictures/Stiri/Stirea-zilei/Romania-nu-va-ratifica-tratatul-anti-piraterie-ACTA.jpg
Premierul Victor Ponta a declarat, Miercuri, în cadrul conferinţei RoNewMedia 6.0, că România nu va ratifica tratatul anti-piraterie ACTA.

Ponta a spus că Guvernul României nu va ratifica ACTA până când Parlamentul European nu va adopta modificări ce garantează viaţa privată.
(http://www.amosnews.ro/romania-nu-va-ratifica-acta-2012-05-16)
Sunt încă sceptic, dar pentru prima dată am speranţa că cineva se va împotrivi serviciilor secrete. Ştiu, această ratificare este un gest formal, serviciile deja au acces la traficul nostru de internet, am înţeles că şi Google oferă un serviciu de control al traficului pe internet (de altfel Google merge din ce în ce mai greu, câteodată deloc)... totuşi parcă mă încălzeşte un pic acest gest minim de demnitate naţională.

14 comments:

nimrod said...

:) Mare şmecherie...Ţara arde şi procuroru...

Bibliotecaru said...

:D Măcar atât.

Vasile, said...

unii pricep mai greu,

e greu sa pricepi ca fie el si un gest populist ,dar de bun simt,inseamna o trecere a politicianului, politicienilor pe sub furcile caudine,dar si o reparatie morala pentru persoana, grupul de persoane sau grupul social catre care s-a indreptat acel gest.

Ponta aluat nota 10 de la mine un anti-pontist, nu atunci cind a
dublat prima "de joc" a gimnastelor ci atunci cind a obligat guvernul in corpore sa felicite , pe scena deschisa tinerele gimnaste!

Cam greu de inteles nu-i asa nimrod?

epolitikon.wordpress.com said...

Eu cred ca Ponta stie deja de la serviciile secrete ca UE nu va ratifica ACTA in forma actuala si pe asta se bazeaza. De fapt, ca intotdeauna, noi reactionam, nu actionam.
Oricum decizia Romaniei va fi una post UE.

Vasile, said...

De la textul lui epolitikon la adevar,

Ponta nu este un jucator care se crede Dumnezeu, Maradona sau Pele, Ponta este purtatorul de cuvint al unui grup!
Cind va incerca sa se detaseze de grup va avea mari probleme , pentru simplu fapt ca nu el este capul ,ati intelea Poanta? !

vaisamar said...

a-2-a veste buna e ca revolutionarii iau cu 2,3% mai multi bani de ieri =)

Bibliotecaru said...

@ epolitikon.wordpress.com

Nu ar fi stricat să fie un pic transparenţi... nu-i aşa?

dArtagnan said...

Se pare că poziţia lui Ponta este strict în concordanţă cu cea a liberalilor şi social-democraşilor europeni. Cred că dacă "familia" politică din care fac parte ar fi avut o altă atitudine ar fi urmat-o şi el. Nu e o critică la adresa lui.
Eu nu am citit Legea asta dar sunt unii, gen Liviu Antonesei, care au făcut-o şi susţin că este totuşi exagerat percepută ca fiind o ameninţare.

Vasile, said...

Pai Conte,

Dumneata sugerezi ca Ponta ar trebui sa aibe si pozitia nebunului, adica acea numai pe diagonala ,sau cu alte cuvinte numai crucis?

Bibliotecaru said...

@ dArtagnan
Eu am publicat-o la vremea respectivă pe blog.

Problema cu această lege că relativ la contrafacere nu oferă nimic în plus faţă de legislaţia deja existenţă. Noutatea se referă strict la posibilitatea "autorităţilor" de a urmări activitatea pe net în mod legal, fără un prealabil mandat.

Dacă eu vă trimit o fotografie, ei au dreptul să verifice dacă nu cumva fotografie este purtătoare de copyright. Şi această identificare se face automat. Evident se poate ca manual să aibă acces la tot ceea ce scrieţi electronic, la comunicaţie, la trafic. Vor ştii după legătura dintre IP şi adresa fizică ce site-uri citiţi, ce anume faceţi pe internet... Şi toate astea se vor stoca.

Bibliotecaru said...

Aici este textul oficial, în engleză:
http://bibliotecarul.blogspot.com/2012/01/stirile-spun-ca-s-terminat-cu.html

Bibliotecaru said...

Aici este textul oficial în româna:
http://bibliotecarul.blogspot.com/2012/02/acta-calca-pe-nervi-din-ce-in-ce-mai.html

Vasile, said...

Ministrul Nica , ACTA BASTA!

Bibliotecaru said...

Ce vine ar fi să fie atât de simplu...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.