12 May 2012

Să se dea fără reţetă, să aibă toată lumea!


Sunt un consumator de Algocalmin. De ce? Pentru că nu-mi trece cu altceva durerea de cap. Iau foarte rar câte o pastilă, poate 10-15 pastile pe an, niciodată mai des de trei zile. Iată însă că de la un timp nu se eliberează fără reţetă, semn că zeci de ani de zile cumva m-am otrăvit prin auto-medicaţie.

Ştire:
Brandul Algocalmin® a obţinut pentru al şaptelea an consecutiv votul de încredere al românilor, în cadrul studiului Trusted Brand 2012 . Realizat concomitent în 15 ţări europene, prin corespondenţă, studiul Trusted Brand identifică şi premiază anual mărcile care au reuşit să câştige încrederea consumatorilor la nivel european şi naţional. Mai mult de un sfert dintre românii participanţi au desemnat spontan brandul Algocalmin® drept câştigător al încrederii lor la categoria analgezice (27,7% din voturi).

„Algocalmin® se bucură de o poziţie specială în conştiinţa consumatorilor români, deoarece este un brand sută la sută românesc, cu o tradiţie de aproape jumătate de secol pe piaţa românească. An de an, Algocalmin® şi-a demonstrat eficienţa terapeutică în calmarea durerii, consolidându-şi capitalul de încredere în rândul pacienţilor. Suntem bucuroşi că, în ciuda trecerii timpului, Algocalmin® rămâne în continuare unul dintre cele mai puternice branduri româneşti”, a declarat Simona Cocoş, Director General Zentiva, o companie Sanofi.

Puterea brandului Algocalmin® se reflectă şi în cifre, produsul deţinând o cotă de piaţă de 19% în volum şi 18% în valoare pe piaţa medicamentelor orale pentru tratamentul durerii, piaţă ce a ajuns anul trecut la circa 160 milioane lei (conform Cegedim, MAT, ianuarie 2012).

Algocalmin® este un medicament eliberat numai pe bază de prescripţie medicală.
(http://www.amosnews.ro/romanii-au-ales-algocalmin%C2%AE-este-continuare-analgezicul-care-au-cea-mai-mare-incredere-2012-05-12)
Eu mai am o cutie plină... dar dacă "şmecherii" schimbă reţeta?

7 comments:

vaisamar said...

dute la doctor si nu te mai trata ca babele =)

Bibliotecaru said...

Nu sunt asigurat. O durere de cap m-ar costa cât două trei cutii de Algocalmin.

nimrod said...

Biblio,

O asigurare medicală "pauper" (sic!), adică fără afaceri sau altfel de venit stabil e acum 470 RON pe an. Poate fi plătită şi în rate şi, vă garantează Mandea, reduce drastic frecvenţa durerilor de cap date de grija (medicală) pentru ziua de mâine.

Bibliotecaru said...

@ nimrod

470 RON pe an înseamnă cam 70 de cutii de Algocalmin şi drumul trebuie făcut oricum până la cabinet.

nimrod said...

:) Biblio,

Nu e vorba doar de Algocalmin ci şi de asistenţă medicală generală, care pentru un neasigurat poate fi la un moment dat inaccesibilă. Mă gândesc în primul rând la o suferinţă cronică...

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Am înţeles, dar 470 RON reprezintă mai mult decât consumul meu pe o lună... şi includ în asta şi internet-ul.

Vasile, said...

Vaisamar,

Cite o data dupa cite un mesaj paraboulic sincer imi spun in sinea mea vai si amar de acest individ!

Indobitocirea este de fapt o caracteristica umana ,nu animala asa cum ar transpare la prima vedere ... azi esti om miine esti...altceva.


In mod normal , un om normal ar fi vazut in mesajul lui biblio un protest , frustratii vad deja un doctor!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.