12 November 2012

Recunosc, sunt un "păcătos"


Sunt un păcătos pentru că nu am ascultat discursul politic al preşedintelui Traian Băsescu. Dar chiar şi fără să-l ascult, doar verificând dacă nu cumva s-a terminat şi este ceva interesant la TV, am nimerit peste două pasaje de tip "autodenunţ" cu care preşedintele a gafat monumental.

1. Întrebare: Dacă îmi daţi voie, aţi menţionat îngrijorările dumneavoastră numeroase legate de raportul de ţară din decembrie sau ianuarie. Partenerii noştri strategici, se ştie, sunt cu ochii pe o potenţială criză politică de la Bucureşti. În acelaşi timp, ştim deja, sunt de notorietate declaraţiile domnului Crin Antonescu, care spune că este iminentă o nouă suspendare în decembrie dacă dumneavoastră nu vă conformaţi ipotezei că USL are 50% plus unu, vă pune un premier pe masă şi nu-l desemnaţi. Din punctul dumneavoastră de vedere, ca să evitaţi o nouă criză politică la care să se uite Occidentul, luaţi în calcul această variantă a nominalizării unui premier USL, în cazul în care au majoritatea mandatelor?

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu: Eu iau în calcul varianta interesului naţional. Voi desemna un premier care să servească interesului naţional.

Întrebare: Vă întreb asta pentru că...

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu: Deci voi desemna un premier care să servească interesul naţional. Iar povestea pe care o vehiculează orice politician, că e mai micuţ, că e mai mărişor, că e foarte mare, că e foarte mic, „îl suspendăm pe Băsescu”, vă rog să mă credeţi că nu mă impresionează. Deci nu sunt un om căruia să-i fie frică de ceva...

(http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=14019&_PRID=lazi)

Domnul Băsescu susţine, cu subiect şi predicat, că ştie mai bine decât Parlamentul României care este interesul naţional. Nu ştiu, poate că preşedintele este mai deştept decât 450 de parlamentari (sau câţi sunt exact), este posibil... doar că nu spune asta Constituţia.

ARTICOLUL 61 - Rolul si structura
(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman...


Ce spune despre preşedinte?
ARTICOLUL 80 - Rolul Presedintelui
(1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman...


Bre taică, preşedintele nu reprezintă "naţiunea" ci "statul"... de unde până unde poate stabili preşedintele, mai presus de Parlament, care este interesul naţional.

ARTICOLUL 102 - Rolul si structura
(1) Guvernul, potrivit programului sau de guvernare acceptat de Parlament, asigura realizarea politicii interne si externe a tarii si exercita conducerea generala a administratiei publice.


Până şi Guvernul este mai îndreptăţit decât preşedintele să spună care e interesul naţional... desigur nici el mai presus de Parlament.

Dacă preşedintele României spune că domnia sa stabileşte cum este mai bine pentru interesul naţional... practic este un strigăt de recunoaştere... SUNT UN DICTATOR! Nu-mi pasă de constituţie, fac ce vreau în ţara asta că sunt şeful tuturor!. Nu-i bine domnule Băsescu. Mi-e teamă că v-am votat în 2004... nu-i bine.

Asta este una la mână, dar mai am una...

După cum vă este cunoscut, urmare a evenimentelor din lunile iulie, august România este pusă sub semnul întrebării ca stat de drept. Şi aici v-aş reaminti principalele evenimente: reducerea atribuţiunilor Curţii Constituţionale, care s-a petrecut prin ordonanţe de urgenţă, demiterea fără motiv a Avocatului Poporului, suspendarea preşedintelui României, încercarea de a falsifica votul românilor printr-un număr mare de voturi false introduse în urne şi, nu în ultimul rând, încercarea de a modifica listele electorale după consumarea referendumului.
(http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=14019&_PRID=lazi)

Sunt de acord că în ceea ce priveşte CCR, Avocatul Poporului, suspendarea şi marea discuţie despre câţi români fac cvorumul a fost o bâlbâială instituţională penibilă, sunt de acord şi cu faptul că au fost decizii politice, în consecinţă aceste decizii putea să evite o situaţi neplăcută pentru România... deşi nu s-a stabilit că ar fi fost o problemă de tip instituţional decât legat de OUG pentru modificarea atribuţiilor CCR, unde premierul a revenit.

Numai că aici este strecurată şi încercarea de a falsifica votul românilor printr-un număr mare de voturi false introduse în urne...

Dar domnul Băsescu revine cu ceva şi mai surprinzător.
Decizia Comisiei de a avea un nou raport cu privire la Mecanismul de Cooperare şi Verificare în luna decembrie era una care să ne ajute să se constate, eventual, că a fost o rătăcire a politicienilor în vară şi spun o rătăcire pentru un motiv simplu: a câştigat vreun român vreun leu din revocarea Avocatului Poporului? A câştigat vreun român vreun leu din reducerea atribuţiunilor Curţii Constituţionale? A câştigat vreun român vreun leu din suspendarea preşedintelui? Nu, toate acestea au fost făcute pentru politicieni, pentru ca ei să ajungă la controlul asupra justiţiei. Am avut o serie de lucruri de îndeplinit pentru a demonstra că suntem stat de drept. Reacţia politicienilor nu este decât una de dispreţ faţă de interesul românilor.

Domnul Băsescu... ce legătură au BANII cu asta? Dumneavoastră funcţionaţi la Palatul Cotroceni astfel încât românii să câştige bani? A câştigat vreun român vreun leu din măsurile pe care le-aţi susţinut din 2009 încoace? Nu-i bine domnul Băsescu...

Dar mai ales... despre ce falsificare a votului românilor vorbiţi? Procurorii au alergat cu Biblia în mână, cumva a fost implicat şi DNA-ul, a fost alertată Europa pe linia Macovei. Chiar dumneavoastră, domnule Băsescu, chiar domnia voastră i-aţi băgat în cap unui oficial al SUA că sunt milioane de voturi fraudate...

9 octombrie 2012
Nr. 717/VIII/3

COMUNICAT
Ca răspuns la solicitări ale reprezentaţilor mass-media, formulate în baza Legii nr.544/2001, cu referire la dosarul penal în care se fac cercetări penale privind folosirea unui mecanism de fraudare a referendumului din 29 iulie 2012, în completarea comunicatului nr. 647/VIII/3 din 6 septembrie 2012, Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de un număr de 67 de persoane care au luat parte la diferite activităţi legate de desfăşurarea referendumului din 29 iulie 2012, după cum urmează :
- 49 de persoane, preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de complicitate la falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, prevăzută de art. 26 Cod Penal raportat la art. 55, pct. 1 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.
- 18 persoane, observatori din partea unei organizaţii neguvernamentale care au şi calitatea de membri ai unui partid, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de fals în declaraţii, prevăzută de art. 292 Cod penal raportată la art.17 lit.c din Legea 78/2000

În actele de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii temeinice şi probe că în data de 29 iulie 2012, cei 49 de învinuiţi, preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din mai multe localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj, având întreaga responsabilitate pentru desfăşurarea, în condiţii de legalitate, a procesului de votare, au înlesnit falsificarea semnăturilor unor alegători pe lista permanentă şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot faţă de cele votate de alegători, corespunzător aceluiaşi număr de semnături falsificate.
Pe de altă parte, în zilele de 19, 20, 21 iulie 2012, ceilalţi 18 învinuiţi din prezentul dosar penal au completat olograf şi au semnat câte o declaraţie de neapartenenţă politică, în scopul acreditării ca observatori din partea Asociaţiei „Ţara Noastră”, la referendumul din 29 iulie 2012. Deşi erau membri ai unui partid politic, în actele respective, depuse la Biroul Electoral Central, cei 18 învinuiţi au declarat, în mod mincinos, contrariul. În calitate de membri ai unei formaţiuni politice şi concomitent, de observatori la diferite secţii de votare din localităţi din judeţul Teleorman, cei 18 învinuiţi au comunicat, în fiecare oră, pe parcursul zilei de 29 iulie 2012, prezenţa la vot în secţiile respective, către numărul telefonic 1855, care era parte din sistemul IT controlat de Dragnea Nicolae Liviu, învinuit în acelaşi dosar.
În acest fel, atât cei 49 de preşedinţi şi membri ai secţiilor de votare, cât şi cei 18 observatori din partea unui ONG care erau şi membri de partid, au contribuit la realizarea scopului urmărit de Dragnea Nicolae Liviu, secretar general al unui partid politic, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea prevăzută de art.13 din Legea nr.78/2000 (detalii comunicat nr. 647/VIII/3 din 6 septembrie 2012).

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie

(http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=3576)

Păi unde sunt milioanele de voturi fraudate?

Iată ce spune "morsa competentă" (cum drăgăstos îl numeşte preşedintele Băsescu pe domnul Bogdan Chiriac)...
Să fie oare o dezamăgire faptul că Băsescu i-a vorbit lui Philip Gordon despre o fraudă de 1,5 milioane de voturi, în realitate Parchetul având suspiciuni de maximum 55.000 de voturi fraudate, adică mult sub 1% din totalul celor prezenți la vot?
(http://www.dcnews.ro/2012/10/america-sugereaza-demiterea-lui-basescu/)

Ce cred personal?
Personal cred că domnul Băsescu a rămas fără sfătuitori competenţi şi nu mai vede în profunzime dincolo de luciu. Domnia sa este răutăcios, un pic disperat, şi răspunde la provocări fără nici un plan... şi atât.

Nu vreau să citesc tot discursul. Căutând cele două fragmente am mai găsit şi altele... dar nu mai pot, am ajuns la saturaţie, nu mai vreau... Domnule Băsescu, vă rog mult... tocmai începusem să apreciez că aţi înţeles că rolul preşedintelui este să plutească imaterial deasupra tuturor... precum stema statului român pe steagul oficial al României. Nu e păcat? Dacă USL şi Ponta-Crin sunt atât de slabi... lăsaţii să-şi rupă singuri gâtul.

5 comments:

vaisamar said...

ca sa numai pacatuiesti si sa pierzi cireada de virgine poti cita din viitoare constitutie :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Marea_Adunare_Na%C8%9Bional%C4%83 =))

Vasile, said...

ca vaisamar, cinic,pervers , fara scrupul ,chintesenta a calitatilor poporului care l-a ales reprezentativ ca capul di tutti capi!

Cacofonia sec trage de la nume!

ADRIAN said...

mie mi-a placut aia in care spunea, evident despre altii, ca daca au mici probleme in alte tari atunci aia ar demisiona. Ca asa e democratia. Dar el, cu 7,4 milioane de probleme se pare ca nu s-a gandit sa demisioneze. Ca asa era democratic ...
Un nenorocit. Numai cand il aud ca-si expune nemasuratul tupeu simt ca l-as putea sugruma far nicio remuscare.

Bibliotecaru said...

Dacă ar exista o operaţie de mincinotomie... aş propune o lege ca toţi politicienii să fie operaţii pentru vindecarea lor de minciună. Din păcate tot votul rămâne singura măsură a sancţiunii politice. Şansa noastră este să se dea, unii pe alţii, "în gât" şi nişte judecători corecţi şi patrioţi să-i împingă ca pe oi în penitenciare... Sigur, acolo tot pe banii noştri vor sta, dar merită investiţia.

vaisamar said...

@adrian
4.628 e nota de trecere la Universitatea celebrei innotatoare de la Standul Ford nu la referendum =))

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.