06 November 2012

Un comentariul posibil la postarea doamnei Udrea


Nu ştiu dacă va fi sau nu va fi acolo, este însă prea important pentru a-l lăsa să se piardă...

La început a fost cuvântul... mă refere la cuvântul scris pe blogul doamnei Udrea:
Atmosfera de la lansarea candidaţilor ARD de azi, de la Opera Naţională mi-a reconfirmat că Dreapta este pregătită să guverneze după alegerile de pe 9 decembrie.
Cu toate acestea, ARD are o lună grea înainte: trebuie să convingem românii că suntem singura forta politica in stare sa gaseasca solutii la problemele cu care ne confruntam in continuare si sa puna capat haosului economic generat de actuala Putere. Puterea egală cu Zero. Zero locuri de muncă, Zero investiţii, Zero atragere fonduri europene, Zero privatizări de succes. Nu putem să lăsăm România să continue si din decembrie pe acest drum.
(mai multe citiţi pe http://blog.elenaudrea.ro/viitorul-premier-va-fi-dat-de-ard.html)
Am răspuns şi eu cu un comentariu...

http://blog.elenaudrea.ro/viitorul-premier-va-fi-dat-de-ard.html/comment-page-1#comment-242402

@ Elena Udrea

Spuneţi: "trebuie să convingem românii că suntem singura forta politica in stare sa gaseasca solutii la problemele cu care ne confruntam in continuare si sa puna capat haosului economic generat de actuala Putere".

Vă daţi seama că această afirmaţie este profund anticonstituţională şi încalcă şi legea partidelor politice, dat fiind că este împotriva pluralismului. ARD ar trebui să dovedească că are soluţii mai bune pentru o parte cât mai mare dintre români şi, în general, pentru România, nicidecum că este singura forţă politică reală. Altfel ne întoarcem la Constituţia din 1965, "In Republica Socialista Romania forta politica conducatoare a intregii societati este Partidul Comunist Roman", desigur, înlocuind PCR cu ARD şi RSR cu România.

Domnia voastră trebuie să criticaţi Guvernul Ponta, societatea românească aşteaptă asta de la dumneavoastră, aşteaptă să controlaţi ceea ce face Guvernul României, doar sunteţi parlamentar. Problema, aşa cum o văd eu, este că contrabalansaţi totuşi activitatea viitoare a unui organism ARD, nou-nouţ, cu activitatea curentă a unui USL care nu face altceva decât să târâie România până la alegeri... pentru că asta este situaţia.

Stimată doamnă,
Dumneavoastră sunteţi un parlamentar al României, ba chiar mai mult, şi un fost ministru important al României. Cetăţenii se aşteaptă deci nu numai la afirmaţii ci şi la argumente.

De exemplu, spuneţi că: "Zero atragere fonduri europene".

Ei bine... http://bibliotecarul.blogspot.ro/2012/10/absorbtie-fonduri-europene.html

Ce am aflat de aici.

Am aflat că absorbţia până la data de 30 aprilie, respectiv perioada în care a fost demis Guvernul Ungureanu, s-au absorbit un total de 1.433,76 milioane euro. La data de 30 septembrie, deci cu ceva timp în urmă, s-au absorbit fonduri europene în valoare de 1.862,87 milioane euro. Asta înseamnă că în cele cinci luni s-au absorbit 429,11 milioane de euro. Deci în cele cinci luni s-au absorbit 30% din ceea ce s-a absorbit până în 30 aprilie. O fi bine, o fi rău… Nu ştiu cam din ce an a început Absorbţia fondurilor structurale și de coeziune ca să număr câte luni au trecut… o fi din 2008 sau aşa ceva.

Doamna Andreea Paul Vass mi-a dat şi o replică la această constatare...
"Numai pe proiectele incheiate de noi. Nota bene! Despre asta e vorba. Pe spinarea altuia nu are rost sa te lauzi. In buget trebuiau sa vina 6 mld euro din bani europeni in acest an.", a spus domnia sa.

Totuşi, dacă proiectele "încheiate de noi" se manifestă cu nu ştiu câte luni întârziere... nu e normal ca şi proiectele USL să se manifestă şi ele cu câteva luni întârziere? Ceva nu este tocmai raţional-corect aici. Argumentul cu "Zero atragere fonduri europene" trebuia însoţit de o statistică reală legată de acest fapt care să ateste această ne-atragere a fondurilor europene. Respectiv trebuia să specificaţi de unde aveţi această informaţie? Unde scrie că USL-ul nu a atras fonduri europene. La fel şi în cazul celorlalte afirmaţii...

Dumneavoastră şi colegii dumneavoastră din politica românească sunteţi miniştri, parlamentari, primari şi aşa mai departe tocmai pentru că aveţi o pregătire superioară nouă, cetăţenilor de rând. De fapt este unul din principalele roluri ale partidelor politice, motiv pentru care partidele sunt "de drept public" şi nu "de drept privat". De aceea recomandarea mea este să exprimaţi fapte la care noi cetăţenii nu avem altfel acces, pentru că nouă nu ne permite nimeni să scotocim prin acte. Un hei rup care înfierează pe "celălalt" în acerba luptă dintre "clasa burghezo-moşierească şi proletariat"... nu prea ne este de folos, este lipsită de argumente ca şi acum 50 sau 60 de ani. Părerea mea.

PS.
Nu este păcat să aveţi prilejul să faceţi cu adevărat o cenzură reală şi eficientă a actului guvernamental şi, în loc de asta, să spuneţi că ARD este unic şi indispensabil?



Doamna lulu are comentariul 242405 în timp ce eu aveam comentariul 242402.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.