Când am citit că preşedintele respinge ordonanţa cu paşapoartele biometrice mă gândeam că iată, preşedintele a aplecat urechea la cele spuse de preoţi şi alţi oameni şi a sesizat că paşapoartele încalcă constituţia silind nişte oameni să fie însemnaţi cu cifra fatidică înscrisă pe CIP-ul de identificare. Şi ce să vezi?
COMUNICAT DE PRESÃ
(10 aprilie 2009)
REF: Cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 94/2008 pentru stabilirea unor măsuri privind punerea în circulaţie a paşapoartelor electronice, precum şi producerea altor documente de călătorie
Preşedintele României, Traian Băsescu, a trimis vineri, 10 aprilie a.c., Parlamentului României, în temeiul articolului 77 alineatul 2 din Constituţia României, cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 94/2008 pentru stabilirea unor măsuri privind punerea în circulaţie a paşapoartelor electronice, precum şi producerea altor documente de călătorie.Vă transmitem textul integral al cererii:
Bucureşti, 10 aprilie 2009
Domnului Mircea-Dan Geoană
PREŞEDINTELE SENATULUI
În temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, formulez următoarea
CERERE DE REEXAMINARE
a
LEGII privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 94/2008 pentru stabilirea unor măsuri privind punerea în circulaţie a paşapoartelor electronice, precum şi producerea altor documente de călătorie
Motivele cererii sunt următoarele:
1. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 94/2008 pentru stabilirea unor măsuri privind punerea în circulaţie a paşapoartelor electronice, precum şi producerea altor documente de călătorie, în forma iniţială, prevedea, la art. III, trecerea unui imobil din proprietatea privată a Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, în domeniul public al statului, cu plată, la valoarea de inventar actualizată cu indicele de inflaţie.
2. Cu ocazia aprobării prin lege a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 94/2008, Parlamentul României a modificat art. III al Ordonanţei şi a dispus trecerea imobilului din proprietatea privată a RAPPS în proprietate publică a statului, cu titlu gratuit.
3. Având în vedere prevederile art. 44 din Constituţia României care garantează proprietatea indiferent de titular şi interzice exproprierea fără dreaptă şi prealabilă despăgubire, considerăm că modificările aduse Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 94/2008 prin legea de aprobare, încalcă dreptul de proprietate şi contravin ordinii constituţionale.
Având în vedere competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicit reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 94/2008 pentru stabilirea unor măsuri privind punerea în circulaţie a paşapoartelor electronice, precum şi producerea altor documente de călătorie.
PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
TRAIAN BÃSESCU
10 Aprilie 2009
(sursa: http://www.presidency.ro/)Opa, deci nu este vorba despre paşapoarte aici, ci despre un imobil. Şi ce este în neregulă la acest imobil? Este în neregulă preţul, valoarea de inventar nu este actualizată cu indicele de inflaţie.
Interesant, foarte interesant. Despre ce imobil este vorba? Am căutat deci ordonanţa... OUG nr. 94/2008, Ordonanta de urgenta pentru stabilirea unor masuri privind punerea in circulatie a pasapoartelor electronice, precum si producerea altor documente de calatorie
Este vorba despre imobilul din Calea Floreasca, nr. 202, sectorul 1 Bucureşti...
Dar tocmai când spuneam că nu este nimic (motiv pentru care nu am considerat necesar să scriu despre el), ce văd?
COMUNICAT DE PRESĂ
(13 aprilie 2009)
REF: Cererea de reexaminare asupra Legii privind trecerea unor terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” - Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie Cristian - Sibiu în domeniul public al oraşului Cisnădie şi în administrarea Consiliului Local al Oraşului Cisnădie, judeţul Sibiu
Preşedintele României, Traian Băsescu, a trimis luni, 13 aprilie a.c., Parlamentului României, în temeiul articolului 77 alineatul 2 din Constituţia României, cererea de reexaminare asupra Legii privind trecerea unor terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” - Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie Cristian - Sibiu în domeniul public al oraşului Cisnădie şi în administrarea Consiliului Local al Oraşului Cisnădie, judeţul Sibiu.Vă transmitem textul integral al cererii:
Bucureşti, 13 aprilie 2009
Domnului Dan Mircea Geoană
Preşedintele Senatului
În temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, republicată, formulez următoarea
CERERE DE REEXAMINARE
asupra
Legii privind trecerea unor terenuri din domeniul public al statului
şi din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” - Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie Cristian - Sibiu
în domeniul public al oraşului Cisnădie şi în administrarea
Consiliului Local al Oraşului Cisnădie, judeţul Sibiu
Motivul cererii este următorul:
Actul normativ trimis spre promulgare, aprobă trecerea unor mari suprafeţe de teren (84,40 ha), agricole şi neagricole, din domeniul public al statului în domeniul public al oraşului Cisnădie, judeţul Sibiu. Totodată, se realizează transferul dreptului de administrare de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” la Consiliul Local al Oraşului Cisnădie.
În condiţiile în care legea nu prevede destinaţia acestor terenuri, diminuarea domeniului public al statului este nejustificată şi inoportună.
Faţă de cele afirmate, am aprecia înţelegerea manifestată de legiuitor pentru neadoptarea acestei iniţiative legislative în forma propusă spre promulgare.
Având în vedere competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicităm reexaminarea Legii trimise spre promulgare, urmând ca Parlamentul să decidă asupra acesteia.
PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
TRAIAN BĂSESCU
Departamentul de Comunicare Publică
13 Aprilie 2009
Observând Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti" care rimează foarte bine cu o "manevră" la modă în aceste zile pentru categoria afaceri cu terenuri prin bunăvoinţa primarului "suspect"... Primăria din Cisnădie este condusă de dl. Johann Krech, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Viceprimar - Gheorghe Huja (PD-L). Poate este bine de ştiut şi faptul că Serviciul Public De Administrarea Domeniului Public – Privat Si Gospodarie Comunala este în subordinea videprimarului. Poate că viceprimarul a anuţat partidul său, care la rându-i a anunţat pe preşedinte că nu-i bine să... O supoziţie doar.
Preşedintele spune foarte translucid: "În condiţiile în care legea nu prevede destinaţia acestor terenuri, diminuarea domeniului public al statului este nejustificată şi inoportună."
Iată că la unii se poate, la alţii nu se poate... Sunt curios cine şi cum ar fi beneficiat de această "afacere". Probabil că nu voi ştii niciodată.
|
No comments:
Post a Comment