15 August 2010

Analiză pe fişierul video...


Mai întâi filmul:

Priviţi la minutul 3:00 până la 3:20 şi urmăriţi cu cine dă preşedintele mâna şi cu cine nu dă preşedintele mâna. Se vede că domnul Berceanu este vizibil iritat de gestul prezidenţial.


(http://webtv.realitatea.net/actual/basescu-a-fost-huiduit-de-turistii-care-au-participat-la-ziua-marinei)

Deja aici este montat. În fişierul nemontat se observă însă comutarea sunetului pentru a da senzaţia că huiduielile sunt mult mai importante decât au fost. Un pic de manipulare din partea mass-mediei...

DISCURSUL
preşedintelui României, Traian Băsescu,
la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române
(Constanţa, 15 august 2010)

Bună ziua!
Ca în fiecare an, particip cu plăcere la Ziua Marinei, zi care coincide cu Sfânta Maria, protectoarea marinarilor, zi în care ne bucurăm că suntem împreună, zi în care avem prilejul să comemorăm eroii mării, cei căzuţi la datorie, atât la bordul navelor militare, cât şi la bordul navelor civile.

Foarte mulţi încearcă, atunci când vine vorba de Ziua femeii, să impună ideea că trebuie să facem şi o zi a bărbatului. Trebuie să vă spun că, în opinia mea, Ziua Marinei este ziua bărbaţilor, este ziua acelor oameni care, la bordul navelor lor, ştiu să fie solidari, ştiu să preţuiască valoarea prieteniei, ştiu să preţuiască valorile naţionale ale simbolului, pe care îl poartă la catarg: drapelul de stat al României.

Flota maritimă, Flota Navală Română împlineşte, anul acesta, 150 de ani de existenţă. La 22 octombrie, acum aproape 150 de ani, domnitorul Alexandru Ioan Cuza emitea Ordinul 173, prin care se formau Forţele Navale Române. De atunci, Forţele Navale au fost un scut pentru independenţa şi suveranitatea României şi au fost, în acelaşi timp, acelea care au garantat României dreptul de a fi liberă la Marea Neagră, dreptul de a fi liberă la Oceanul planetar.

Şi Ziua Marinei are o tradiţie îndelungată. În 1902, la bordul Crucişătorului "Elisabeta", se sărbătorea, pentru prima dată, Ziua Marinei. De atunci, au trecut mai bine de 100 de ani. Astăzi, Forţele Navale Române sunt parte a Forţelor Navale ale NATO, Forţele Navale Române sunt într-un proces de consolidare a capacităţilor de apărare şi, în acelaşi timp, sunt într-un proces de modernizare, pentru a deveni parte eficientă a sistemului de securitate al NATO. Începând de ieri, comanda BLACKSEAFOR a fost preluată de Forţele Navale Române. De aceea, ţin să mulţumesc prietenilor noştri din Marea Neagră, care, astăzi, alături de navele Flotei Navale Române, participă la sărbătoarea noastră şi mulţumesc echipajelor turceşti, ucrainene, ruseşti, care se află în formaţii ancorate în mare.

Ştiu că vremurile prin care trecem astăzi nu sunt vremuri uşoare, sunt vremuri generate criza economică, vremuri care, însă, nu ne vor supune, ci le vom supune noi. Semnele redresării au apărut odată cu publicarea cifrelor economice pentru trimestrul II. Reuşim să înregistrăm o uşoară creştere economică, dar încă avem un drum lung de parcurs, pentru ca România să cureţe balastul cheltuielilor bugetare excesive în raport cu veniturile, pe care economia românească le asigură. Vom trece acest moment şi mi-aş dori mult ca dificultăţile de moment să fie trecute în solidaritate, în decenţă şi fără încercarea unora de a deveni privilegiaţi ai crizei, de a fi aceia care nu pot fi atinşi, pentru că au o meserie sau alta. La fel cum militarii Forţelor Navale Române au acceptat sacrificiile generate de criză, la fel ar trebui să o facă fiecare român.

Aş spune că am avut onoarea să ştiu ce înseamnă solidaritatea marinarilor. În faţa pericolelor, fie că e vorba de furtună, fie că e vorba de incendiu la bord, fie că e vorba de trecerea navei prin zone de război, toţi sunt egali, toţi au sentimentul că depind unul de celălalt. Nici comandantul, nici motoristul, nici marinarul, nici ospătarul de la bord nu cere privilegii. Toţi sunt conştienţi că numai împreună pot trece de dificultăţi; toţi sunt conştienţi că numai solidaritatea este aceea care îi poate aduce înapoi acasă, la familiile lor. Toţi sunt conştienţi că au datoria solidarităţii pentru mândria Tricolorului pe care îl arborează la catarg.

Aş încheia spunând că, în aceste momente de dificultate economică, România trebuie şi este solidară, în primul rând, cu ea însăşi. Permiteţi-mi să închei spunând "La mulţi ani!" tuturor marinarilor, lucrătorilor portuari, constructorilor de nave din şantierele navale româneşti, oamenilor de pe Dunăre, fie ei marinari sau operatori portuari, proiectanţilor de nave, proiectanţilor de utilaje maritime şi fluviale. De asemenea, permiteţi-mi să mă gândesc la familiile lor, acelea care le sunt un sprijin în misiunea extraordinar de dificilă pe care o au, dar au o misiune a bărbaţilor ţării, o misiune pe care şi-o îndeplinesc cu cinste şi onoare. Înainte de a vă spune urarea marinărească, daţi-mi voie să mă gândesc şi la toţi aceia care poartă numele de Maria şi Marin. Alături de marinari, le doresc şi lor "La mulţi ani!".
"Cart bun înainte, marinari români!"


Departamentul de Comunicare Publică

15 August 2010

(sursa: http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=12332&_PRID=lazi)





Interesant este însă un punct de vedere cules de pe blogul doamnei Nicoleta Savin.

Victor Roncea: Diversiunea de la Constanta


Antena 3: “Preşedintele Traian Băsescu a fost fluierat şi huiduit, duminică, în momentul în care a mers la tribuna amenajată pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa pentru a-şi susţine discursul cu ocazia Zilei Marinei. Înainte ca şeful statului să îşi înceapă discursul, oamenii au început să fluiere şi să huiduie. Traian Băsescu nu a părut afectat, a salutat imperturbabil militarii forţelor navale romane şi i-a dat drept exemplu de solidaritate. După ce şeful statului şi-a încheiat discursul, episodul s-a repetat: huiduieli şi fluierături. A fost modul constănţenilor de a-şi arăta nemulţumirea pentru modul în care este condusă ţara.”

Traian Basescu nu putea sa fie afectat pentru ceva ce nu exista decat in prelucrarile audio-video ale Antenei 3. Iar “constantenii nemultumiti” sunt, de fapt, dupa cum s-a dovedit, un singur cetatean (foto 2) din multimea de 10.000 de participanti, si acela dintr-o comuna de pe drumul spre Calarasi, pe numele lui Ion Petre, disponibilizat recent, secondat de alti doi baieti de microfonie de-ai lui Vintu si Voiculescu. Dupa cum demonstrez mai jos, in realitate, cele doua trusturi au amplificat doua vociferari si au suprapus huiduieli si fluieraturi inexistente la fata locului. Mai mult: “dupa ce seful statului si-a incheiat discursul”, ca sa-i citez pe “colegii” de la Antena 3, Basescu a strabatut multimea, dupa cum puteti vedea la sfarsitul primei filmari (si in foto 1), dand mana cu zeci de constanteni si turisti fara a se inregistra nici o fluieratura sau huiduiala – ca “fenomen de masa” al “constantenilor”, dupa cum manipuleaza Antena 3 si Realitatea TV. Urmariti cu atentie imaginile video de mai jos si luati nota ca prezentatoarea Antena 3 subliniaza ca imaginile sunt “needitate”. Fals! Imaginile sunt prelucrate audio. Priviti consecutiv prima filmare, de la minutul 1.30 pana la minutul 1.55 si cea a Antenei, care ar reda, chipurile, aceeasi secventa, de la 0.12 la 0.50.

P.S. Fotografiile cu Basescu in multime si cetateanul Ion Petre desi le-am salvat in calculator, nu le pot pune pe realpolitic, imi refuza upload-ul, asa ca le vedeti la materialul lui George, pe roncea.ro

http://roncea.ro/2010/08/15/televiziunile-lui-vintu-si-voiculescu-au-suprapus-si-amplificat-fluieraturi-si-huiduieli-dovada-video-diversiunea-antena-3-si-realitatea-tv-cu-huiduielile-la-basescu-constantenii-antenelor-sunt/
(sursa: http://realpolitic.ro/victor-roncea-diversiunea-de-la-constanta.html)


Discursul lui Basescu la Ziua Marinei - ProTV
ÎncÄ�rcat de VictoRoncea. -

CONCLUZIE:
Pentru că Bibliotecaru trebuie să aibă şi o concluzie... Eu cred că de fapt chestiunea este că cineva a avut mai multe microfoane. Fluierăturile nu se aud pe microfoanele de la tribuna, se aud însă pe microfoanele dim mulţime. Observaţia mea este că fluierăturile au fost anemice şi pe mai multe voci dar şi aplauzele au fost anemice şi pe mai multe voci. Până la urmă... nici nu contează. Bine că a trecut şi asta, a mai trecut o zi, mâine va fi altă zi... Am supravieţuit.

2 comments:

karina said...

Da...Esti impartial ca de obicei. Daca toti ar fi la fel..

Pentru ziua de azi:
http://karina-lumeanoastra.blogspot.com/2010/08/adormirea-maicii-domnului.html

Bibliotecaru said...

:)
Încerc şi eu...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.