02 November 2010

Încă un comentariu lăsat în moderare


Doamna Raluca Turcan a scris următorul post:


Ceea ce se intampla zilele astea in Parlament e o greva parlamentara mascata.

E adevarat ca Parlamentul e o institutie a dezbaterii si nu a consensului. Dar Parlamentul nu poate fi si o institutie a boicotului. Calea pe care merge opozitia – cea de a refuza sa participe la lucrarile Parlamentului – e extrem de periculoasa, fiindca pune sub semnul intrebarii jocul democratic. Din momentul in care unul dintre actori denunta regulile, alunecam in anarhie, fiindca urmatorul pas va fi incercarea de transare a disputelor in afara cadrului democratic.

Chiar daca nu e la putere, opozitia are o responsabilitate importanta, cea de a asigura functionarea democratiei. Activitatea opozitiei in democratii asta ofera: legitimarea zilnica a democratiei.

Se pare insa ca PSD si PNL vor sa legitimeze altceva: lovitura de stat permanenta. In optica PSD si PNL, e OK sa fii tot timpul revoltat si gata de manifestatii, de greve, de rasturnari de guverne si/sau de presedinti. Iar colaborarea minima – nu de esenta (unde pot exista divergente de opinii), ci pe proceduri si reguli – e denuntata, fiindca in aceasta optica tot ce vine de la guvern, presedinte sau majoritatea parlamentara e rau. Opozitia nu vrea sa participe la lucrarile Parlamentului, nu vrea sa participe la consultarile cu presedintele, deci probabil isi propune strada ca teren exclusiv de manifestare. Iar asta e absolut blamabil.

P.S. Recentul accident de raliu al lui Victor Ponta ne arata mai mult decat faptul ca d-lui Ponta ii place riscul; ne arata un potential de comportament iresponsabil pe care n-ar trebui sa-l aiba niciun om politic cu responsabilitati insemnate.
(sursa: http://www.turcanraluca.ro/blog/2010/10/12/opozitia-delegitimeaza-democratia/#comments)

Următorul răspuns mi-a rămas în moderare:

Bibliotecaru spune: Comentariul tau asteapta sa fie aprobat.

@ Turcan Raluca
Stimată doamnă,
Citind cele de mai sus, înţeleg că aţi votat moţiunea de cenzură şi nu aţi fost dintre cei care au stat, jalnic, în banca lor…
Aveţi grijă cum enunţaţi principiile, să nu care-cumva să vină critica ca bumerangul înapoi, pe neaşteptate.
:)

Este evident că a rămas în moderare dat fiind că deja a fost aprobat comentariul

Ştiu că am fost un pic răutăcios, însă nu este nici un motiv pentru care comentariul să rămână în moderare. Îmi dovedeşte că nu am greşit când am introdusă pe doamna Turcan pe lista celor care le retrag respectul meu.

6 comments:

nimrod said...

Tare asta cu "lovitura de stat permanentă".Încă două trei şabloane dintr-astea şi se poate pune de-o cărticică a la Mao. Portocalie. Ma-mă, ce m-am enervat!!!
Aştept ziua în care să-i lase UDMR-ul cu ochii în soare (văd că deja Marko Bela strâmbă din nas), să vedeţi atunci...

Bibliotecaru said...

Strâmbă din nas, dar suportă cu stoicism... :D

shogunu' said...

Acuma chiar m-am enervat!
Capra asta din Botoşani, a fost aleasă de SIBIENI de-ai mei, să ma reprezinte, maram!
Am tot amînat să ma iau de ai mei. Nu citesc bloguri portocalii şi prea multe motive nici n-am prea avut.
Acuma am! Mulţam fain!

Bibliotecaru said...

@ shogunu'
Nu trebuie să vă enervaţi, reacţia politică se învaţă prin experienţă. Vorbim de oameni tineri care au fost lansaţi direct în politica mare fără a avea posibilitatea să acumuleze experienţă. Speranţa mea este că nu vor fi încăpăţânaţi şi vor descoperii eleganţa acţiunii politice.

nimrod said...

Biblio,

Eu nu cred că e de la lipsa de experienţă ci de la ţinta electorală, constituită din târgoveţime. La ăştia ţine cu mogulii, pensiile nesimţite, loviturile de stat şi alte alea, adică tot ceea ce-i depăşeşte şi, din lipsă de discernământ, îi înspăimântă, îngrămădindu-i din ce în ce mai mult sub steagul PDL.
Or fi politicienii PDL fără experienţă, da' consilierii lor, după câte partide au schimbat, nu sunt...

Bibliotecaru said...

Păi... Şi alegerea consilierilor este tot un clinci al lipsei de experienţă.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.