13 November 2010

9. Am nevoie de 10 milioane de români pentru a reforma România


Lumea începe să citească aceste mesaje şi, este evident, că mulţi dintre cei care citesc refuză să înţeleagă.

Nu am nevoie de 10 milioane de români pentru un partid, pentru o mişcare populară, pentru o răscoală, pentru a mă servi pe mine sau unui partid sau unor interese sau orice altceva. Nu vreau nici măcar să fie alături de mine, într-un fel sau altul, nu este necesar nici să-i cunosc, nu trebuie măcar să fie de acord cu ceea ce spun eu în aceste mesaje. Am nevoie de 10 milioane de români pentru a reforma România prin ei înşişi. Vreau ca aceşti oameni să nu facă nimic altceva decât să-şi pună întrebări, să gândească, să se informeze, să raţioneze dincolo de ce i se spune să raţioneze. Dacă aceşti 10 milioane ar căpăta o direcţie, cum ar fi un partid politic, atunci scopul lor s-ar pierde imediat. Ceea ce nu înseamnă că printre ei nu pot fi politicieni, totul este să existe eliberarea de un sistem preconceput care trebuieşte reformat astfel încât să avem o România reformată.

Soluţia, aşa cum o văd eu, trebuie să facă trecerea de la existenţa programată de o societate non-liberă la existenţa în democraţia reală, adică la puterea voinţei publice a poporului, exact aşa cum se prevede în Constituţia României.

ARTICOLUL 2 - Suveranitatea
(1) Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.
(2) Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.

ARTICOLUL 8 - Pluralismul si partidele politice
(1) Pluralismul in societatea romaneasca este o conditie si o garantie a democratiei constitutionale.
(2) Partidele politice se constituie si isi desfasoara activitatea in conditiile legii. Ele contribuie la definirea si la exprimarea vointei politice a cetatenilor, respectand suveranitatea nationala, integritatea teritoriala, ordinea de drept si principiile democratiei.

Constituţia este foarte clară. Ea nu dă voie politicii să-şi exprime, prin activitatea sa, voinţa proprie şi propriul interes. Constituţia afirmă, iar şi iar, că voinţa politică este a poporului român. Nu spune că pluralismul înseamnă mai multe partide politice şi nici că este asigurat de existenţa mai multor partide politice, pluralismul se referă la mai multe păreri… dar părerile sunt ale poporului şi nu ale politicii. Partidele politice nu trebuie să cristalizeze şi să impună voinţa unui lider politic sau a unor lideri politici, partidele politice trebuie să susţină pluralismul părerilor politice ale populaţiei. Poate face acest lucru oferind o carne filosofică, doctrinară, ideologică unei soluţii extrase din voinţa suverană a poporului.

ARTICOLUL 57 - Exercitarea drepturilor si a libertatilor
Cetatenii romani, cetatenii straini si apatrizii trebuie sa-si exercite drepturile si libertatile constitutionale cu buna-credinta, fara sa incalce drepturile si libertatile celorlalti.

Politicienii tocmai asta fac, îşi exercită rolul social ÎNCĂLCÂND DREPTURILE ŞI LIBERTĂŢILE CETĂŢENILOR care nu sunt în poziţia de a ocupa un punct de forţă.

Puterea trebuie luată de la liderul de partid, de la preşedinte, premier, miniştrii, parlamentari şi toţi ceilalţi lideri politici şi non-politici, de la cei ce intră în TOP 300 milionari şi sfera lor de interese… şi redată, conform principiilor democratice, poporului.

Mesajul meu este simplu, nimeni nu ar trebui să caute o putere personală pe care să o exercite în nume propriu şi prin/pentru amicii lui, putere personală pe care să o exercite asupra celorlalţi conaţionali. Toată lumea ar trebui să caute exprimarea puterii poporului suveran. Nu vreau să mă intereseze, să trebuiască să mă intereseze, cine ocupă nu ştiu ce post în structura statului român, vreau însă siguranţa că toţi cetăţenii care ocupă locuri în organigrama statului român nu-şi îndeplinesc funcţia în nume propriu, ci execută voinţa politică a poporului.

Este o schimbare radicală a înţelegerii constituţionale, a normalităţii funcţionale a societăţii româneşti, aşa cum este ea definită de Constituţia în vigoare.

“Stăpânirea” nu trebuie întrebată, “stăpânirii” nu i se cere aprobarea dacă doreşti să faci ceva, conducerea reprezentativă a românilor trebuie să execute fidel interesul naţional deţinut, nu de către Preşedinţie, nu de către Guvern, nu de către Parlament, nu de Curtea Constituţională, nu de Judecători… ci doar de Poporul Român. Politicienii ar trebui să înveţe că nu suntem nişte animăluţe închise în închisoarea graniţelor sau a globului pământesc cu care domniile lor să-şi testeze teoriile politice. Democraţia mută funcţionarii statului în poziţia de angajaţi ai poporului şi nu de şefi ai poporului.

Eu cred că poporul român ar trebui să predea aceste materii şcolare relative la democraţie tuturor doamnelor şi domnilor care se joacă de-a politica, în acest moment. Dacă politicienii nu vor să înţeleagă, dacă nu le convine să înţeleagă, că trebuie să renunţe la exercitarea abuzivă a puterii statului, în nume şi interes propriu, Poporul ar trebui să-i oblige să renunţe, votând, pur şi simplu, non-membrii de partid care acceptă statutul de angajat al poporului şi nu tânjesc după acapararea puterii. 10 milioane de români cu drept de vot ar putea face acest lucru. De ei am nevoie. Nu mă interesează cu ce partid ţine fiecare, nu mă interesează nici ce părere au despre legea educaţiei, despre legea salarizării, despre sistemul de pensii… cât timp au o părere şi doresc să o impună actualei clase politice. Am nevoie de 10 milioane de români cu voinţă politică şi păreri. Aceşti oameni pot fi patrioţii primul început cu adevărat democratic al României.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibSb_1ro7rWjL4uT80BQM1bamVSCSwY5H9cY2wVJOFlZcrYebF9Stg7h5MyE4PbbSamhvF1ZuDRq4qz_3KBY6jwQDQIAoE-sIxr3eOp8t1meISE4OASbad1CtXJOs0afKlPZx5-7dDL8Pd/s1600/Democracy1.jpg
(sursa: http://democracyandclasstruggle.blogspot.com/2010/04/for-real-democracy-by-harry-powell.html)

Vezi şi:

8. Am nevoie de 10 milioane de români pentru a reforma România

7. Am nevoie de 10 milioane de români pentru a reforma România

6. Am nevoie de 10 milioane de români pentru a reforma România

5. Am nevoie de 10 milioane de români pentru a reforma România

4. Am nevoie de 10 milioane de români pentru a reforma România

3. Am nevoie de 10 milioane de români pentru a reforma România

2. Am nevoie de 10 milioane de români pentru a reforma România

1. Am nevoie de 10 milioane de români pentru a reforma România

5 comments:

nimrod said...

Deci: ARTICOLUL 2 - Suveranitatea
(1) Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.

Din păcate românii beau şi şampania prin reprezentanţii lor...

ZeV said...

Atunci când cetățenii posesori ai ,,conștiinței de sine" vor conștientiza și dreptul la existență al semenilor săi, atunci când cetățeanul își va stabili prioritățileîn conformitate cu apartenența la regnul uman și nu animal prioritizând accederea la cultură, civilizație și educație, atunci, da:
Vom avea cei 10 milioane de apartenenți ai agorei care vor genera democrația suveranității poporului.
Dar noi, copii noștri și copii ccopiilor noștri,nu vom/vor ,,apuca" era ,,Utopiei".
Până atunci, trebuie făcute pur și simplu reforme, fie că ne place sau nu, iar pentru asta, avem politicienii potriviți, chiar dacă sunt perfectibili.

Bibliotecaru said...

:)))))))))
Noroc că nu-mi place şampania, că mă ofticam rău de tot... :D

N.G. said...

Biblio

Chiar cred a cei 10 milioane exista,doar ca nu se vad de ceilalti 10...Avem nevoie de timp...

Bibliotecaru said...

@ N.G.
Cu siguranţă nu există, pentru că s-ar vedea la vot, ca opinie publică... Există poate câteva mii, dar cred că nici atât. Avem nevoie de o revoluţie a mentalităţii civice.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.