22 November 2010

Un discurs "juma-juma"


http://www.elenaudrea.ro/wp-content/gallery/elena-udrea-presedinte-pdl-bucuresti/eu_pdlbucuresti30.jpg
(sursa: http://www.elenaudrea.ro/consiliul-de-coordonare-al-pdl-bucuresti.html)

Am ascultat cu atenţie discursul doamnei Udrea şi am apreciat doar jumătate din el. Prima parte a discursului, cea cu "vreau să scăpăm Bucureştiul de Sorin Oprescu" şi cea cu "vreau să scăpăm România de PSD", sunt declaraţii radicale şi anti-democratice. Una este să ataci, politic, greşelile cuiva care ocupă postul de primar sau o anumită zonă a eşichierului politic, alta este să ai ca scop distrugerea totală a cuiva. De asemenea m-a deranjat foarte tare aplecarea spre trecut. Într-un moment în care PDL ar trebui să se vindece de prezenţa zdrobitoare a personalităţii autoritare a domnul Traian Băsescu, doamna Udrea vorbeşte despre o şi mai mare implementare a "băsescianismului" în interiorul PDL.

Cea de a doua parte a discursului am apreciat-o pozitiv. Începând de la nevoie de reformă reală a PDL începând cu schimbarea mentalităţii fiecărui membru de partid, trebuie să constat (cu oarecare satisfacţie), nu numai un discurs la obiect pentru o organizaţie de partid în momentul alegerilor, dar şi esenţa unui bun-simţ real.

http://pdlsenat.ro:

Ministrul democrat-liberal al Turismului, Elena Udrea, a fost aleasă preşedinte al organizaţiei de Bucureşti a PDL cu 979 de voturi, din 999 exprimate, la acest scrutin participând 1.070 de delegaţi.
De asemenea, comisia i-a validat pe cei doi vicepreşedinţi ai Organizaţiei Bucureşti - Costică Canacheu şi Sorina Plăcintă, precum şi pe secretarul general, Vasile Gherasim.
Nu în ultimul rând, au fost validaţi trezorierul - Horaţiu Ţica, preşedintele comisiei de statut etică şi litigii - Cristian Rădulescu şi preşedintele comisiei de control - Mircea Marinescu.
''Acum pot să spun: PDL Bucureşti are echipă, PDL Bucureşti are proiecte. PDL la Bucureşti îşi propune să câştige din acest moment toate alegerile în care va intra. Depinde numai de noi', a declarat Udrea, după ce a fost votată preşedinte al organizaţiei PDL din Capitală.
Elena Udrea a declarat duminică, la conferinţa alegerilor în care va fi confirmată ca lider al PDL din Capitală, că îşi doreşte ca democrat-liberalii 'să scape Bucureştiul de Sorin Oprescu' şi a susţinut că partidul său a greşit atunci când a lăsat oraşul 'pe mâna unui doctor care nu nimereşte niciodată diagnosticul'.
'Eu vreau să scăpăm Bucureştiul de Sorin Oprescu. Sorin Oprescu este cel mai slab primar al Capitalei din ultimii 20 de ani. (...) Am greşit că am lăsat Bucureştiul pe mâna unui doctor care nu nimereşte niciodată diagnosticul, pe mâna unui personaj care va rămâne în istorie pentru cele mai mari kitsch-uri dintr-o capitală europeană. Recorduri cu Moş Crăciuni, cel mai mare tort sau cel mai mare cârnat', a criticat Udrea.
Ea a mai susţinut că edilul-şef a trădat şi trădează în fiecare zi încrederea bucureştenilor 'cu fiecare cuvânt pe care îl spune sonor, dar lipsit de conţinut'.
O altă dorinţă exprimată de viitorul lider al PDL Bucureşti a fost aceea de 'scăpa România de PSD - partidul caracatiţă'. Udrea a susţinut că social-democraţii reprezintă 'cel mai mare obstacol în viitorul României' şi o 'frână' în calea modernizării, pledând în acest context pentru refacerea mişcării de dreapta din România.
'O dreaptă puternică este singura garanţie că România nu se mai întoarce în trecut la Ion Iliescu. Cât timp vom mai lăsa orgoliile să ne oprească în a reface dreapta românească? Trebuie să-l învingem pe Sorin Oprescu, trebuie să refacem unitatea forţelor politice de dreapta, trebuie să nu mai permitem PSD să blocheze România', a spus Udrea.
De asemenea, ministrul a declarat că PSD va mai face un pas către putere dacă România va avea şi anul viitor scădere economică, dar ascensiunea social-democraţilor va putea fi oprită dacă va fi depăşită criza economică.
'În spatele lui Victor Ponta stau Adrian Năstase şi Ion Iliescu. Ponta Victor este un soldat credincios care ascultă poruncile stăpânilor. În spatele lui Victor Ponta stă aceeaşi caracatiţă cu care PDL se luptă de atâţia ani', a mai afirmat Udrea.
(sursa: http://pdlsenat.ro/presa-comunicate/ministrul-democrat-liberal-al-turismului-elena-udrea-a-fost-aleas-pre-edinte-al-organiza-iei-bucure-ti-a-pdl)



Derapaje... fără număr:


Doar la final, opinia domnul Cristian Preda este una a raţiunii. Din păcate nu am auzit întreg discursul domnului Preda.

PS.
Soarele, din câte ţin eu minte, era semnul PNŢ-CD şi nu al PDL.

2 comments:

nimrod said...

Şi uite-aşa, în cele din urmă, Bucureştiul devine în raport cu restul României un soi de Afganistan. Foarte bine! Asta înseamnă că noi, în provincie, ne putem vedea liniştiţi de-ale noastre...

Bibliotecaru said...

Poate Absurdistan... :D vorba Adei Milea.

Ada Milea - Aoleu

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.