17 March 2011

Domnule Boc, curat constituţional, dar excludeţi-l


Încep direct cu articolul din constituţie...

ARTICOLUL 69 - Mandatul reprezentativ
(1) In exercitarea mandatului, deputatii si senatorii sunt in serviciul poporului.
(2) Orice mandat imperativ este nul.

Domnul Boc doreşte ca parlamentarii din grupul PDL să fie în subordinea sa personală, nicidecum în serviciul poporului.


(http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/800610/Emil-Boc-salvat-de-cravata-mov-la-motiunea-de-cenzura/)


(http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/800588/Boc-huiduit-in-plenul-Parlamentului-Am-fost-primul-care-a-condamnat-fara-echivoc-gestul-cu-privire-la-Avram-Iancu/)


(http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/800593/Motiunea-de-cenzura-a-fost-respinsa-cu-212-voturi-pentru-4-impotriva-si-2-anulate/)


(http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/800594/Boc-despre-respingerea-motiunii-in-Parlament-Este-o-alta-batalie-castigata-in-procesul-de-reformare-al-statului/)

Şi acum vă rog să urmăriţi un hal de ideologie democrată:
"Un singur deputat PDL a votat pentru moţiunea de cenzură şi domnul deputat Mircea Giurgiu va fi exclus din partid. Nu mai există cale de întors când regula nu este respectată. Cu orice preţ nu ne vom agăţa de un vot, ci vom impune disciplina riguroasă, şi va fi exclus din partid la prima şedinţă a Biroului Permanent"

Domnul Mircia Giurgiu vine din zona PRM şi a sindicatelor. Nu a fost un PDL-ist comod.
09 August 2010
Deputatul PDL Mircia Giurgiu i-a cerut, luni, premierului Emil Boc "sa nu mai asculte" de presedintele Traian Basescu si sa ia singur masurile necesare pentru relansarea economiei romanesti, pentru ca poate sa faca mult mai mult decat a facut pana acum.

17 Feb 2011

Giurgiu o contrazice pe Boagiu: Lucrarile la autostrada Transilvania continua - VIDEO
"Sunt bani in buget pentru tronsonul Gilau - Nadasel. Am vorbit cu ministrul Transporturilor si mi-a spus ca acum renegociaza cu cei de la Bechtel si apoi vor reporni lucrarile.
Am vorbit cu dansa pentru a introduce in buget bani pentru Autostrada Transilvania si a spus ca pe 2011 vor fi bani pentru acest proiect", a declarat Mircia Giurgiu.

Boc, sfatuit de Mircia Giurgiu sa readuca salariile si pensiile la nivelul anului 2010 pentru a-si pastra functia - VIDEO
"Pentru a restabili increderea populatiei in Guvern, premierul Emil Boc ar trebui sa vina cât mai repede cu plata salariilor bugetarilor la nivelul din vara lui 2010 si sa anuleze prevederea conform careia se retin la pensionarii cu pensii de peste 740 de lei cei 5,5 la suta drept contributie la asigurari sociale de sanatate. Emil Boc ar trebui sa ia si masuri de relansare economica. De asemenea, premierul Boc ar trebui sa fie sustinut de toti membrii PDL, pentru ca daca am fost solidari cu el cand s-au luat masurile de austeritate, trebuie sa fim solidari si acum. E usor sa profiti de cineva si apoi sa il inlaturi", a spus Giurgiu.
Deputatul PDL sustine ca Emil Boc nu trebuie "sacrificat si inlaturat dupa ce a condus Guvernul intr-o perioada dificila si a pus bazele cresterii economice".
"Nu sunt de acord cu inlaturarea premierului, il sustin. A condus Guvernul intr-o perioada dificila, si nu este corect ca acum sa fie inlaturat", a mai afirmat Giurgiu.


Ei bine, domnia sa se pare că a votat împotriva modificărilor Codului Muncii şi nu pentru demiterea domnului Boc.

2 comments:

Anonymous said...

Ipocrizia este arma prostilor , banuiesc ca asta nu te deranjeaza nu_i asa ?Daca te intorci cu 2 -3 zile in urma o sa constati ca acest comentariu al tau este pur si simplu deplasat , ca sa nu spun prostesc , atata timp cat porumbacu ameninta cu excluderea din partid pe oricine era impotriva lui ????????????

Bibliotecaru said...

@ Anonymous
:D
Aţi văzut undeva că am aplaudat eu pe cineva care practică astfel de acţiuni împotriva membrilor de partid, de la orice partid ar fi el?

Eu sunt de părere că PARLAMENTARUL NU TREBUIE SĂ FIE SUBORDONAT PARTIDULUI, ci să fie în slujba poporului şi numai a poporului. Cu asta am şi început invocând art. 69 din Constituţie. Probabil că nu aţi observat sau nu aţi înţeles. Ce înseamnă asta? Înseamnă că partidul nu are voie să-i spună parlamentarului ce să facă şi cum trebuie să voteze şi nici ce trebuie să spună în parlament, nici grupul parlamentar nu ar trebui să impună nimic membrilor grupului. Parlamentarul este un om liber de orice altă obligaţie decât serviciul poporului. Un partid care cere parlamentarului să facă un anumit lucru sub imperativul unei sancţiuni, încalcă constituţia. Partidul are rolul să servească logistic parlamentarul dar nu să-i impună ceva. Dacă parlamentarul şi-a însuşit doctrina şi ideologia partidului în momentul înscrierii în partid, atunci ar fi firesc ca şi gândirea sa să fie în concordanţă cu ideologia partidului. "Interesul politic" nu are nimic de-a face cu politica (guvernarea).

Din păcate partidele au ajuns entităţi depersonalizate politic, doctrina nu mai contează, nu mai există în mod real... partidele sunt pur şi simplu grupuri de interese în care principalii beneficiari sunt cei din vârf. Desigur, condamn această atitudine la TOATE PARTIDELE DIN ROMÂNIA, de oricâte ori există. M-a deranjat şi la PNL, şi la PSD... cum m-a deranjat şi la PDL.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.