13 March 2011

Racz Karoly un pic reţinut de evenimente


Chestiunea a început acum ceva timp...

19.11.2010
Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor:
'Prima problemă este că societatea intrată în parteneriat cu Consiliul local Târgu Secuiesc nu a făcut dovada că poate aduce sau atrage 100 de milioane de euro pentru construirea centralei termice cu biomasă pe terenul pus la dispoziţie de Primărie pe o perioadă de 25 de ani, iar a doua problemă este că soţia primarului apare ca asociat unic al acestei societăţi, ceea ce din punct de vedere juridic reprezintă o incompatibilitate, un conflict de interese'

UDMR Târgu Secuiesc cere convocarea unei şedinţe extraordinare pentru revocarea hotărârii şi solicită demisia primarului. Racz Karoly, ales pe listele Partidului Civic Maghiar, a declarat la rândul său că nici el şi nici familia sa nu mai au nimic în comun cu această firmă, pe care au vândut-o unui antreprenor maghiar la începutul lunii noiembrie a.c. tocmai pentru a ajuta la derularea acestui proiect în beneficiul comunităţii locale.

Racz Karoly consideră că atacurile UDMR au un caracter politic şi scopul de a-l denigra în faţa electoratului.

(mai multe pe http://www.guvernarelocala.ro/servicii-publice-locale/termoficare/dispute-intre-udmr-si-primar-la-targu-secuiesc şi pe http://www.administratie.ro/articol.php?id=34016)

Scopul politic ar fi extragerea primăriei din mâna Partidului Civic Maghiar şi vacanta postului de primar pentru a fi câştigat de UDMR.

Mai în detaliu vine un interviu cu domnul Primar...

28 ian. - 3 feb. 2011
Domnule primar Racz Karoly, aţi fost foarte agitat în fi nalul anului trecut din pricina hărţuielii prin care v-a trecut UDMR-ul. Ce ne puteţi spune despre investiţie şi despre întreg scandalul din municipiul covăsnean pe care îl conduceţi cu privire la cetăţeanul ungar care doreşte să vină aici cu bani, dar pe care nu-l vor unii?

(mai multe pe http://www.condeiulardelean.ro/articol/dup-udmr-potopul)

Şi iată că am ajuns, după o lume a câştigării "puterii primăreşti" şi a unei afaceri bănoase pentru cel care o aprobă, la ziua de astăzi:

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Racz Karoly, reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită, după ce ar fi cerut şi primit bani de la administratorul unei societăţi pentru a sprijini firma în contractul cu Primăria, a fost arestat preventiv, sâmbătă seară, de Tribunalul Covasna, informează Mediafax.

Sorin Vidican, unul dintre avocaţii primarului, a spus că nu există suficiente probe la dosar pentru a susţine acuzaţia de luare de mită adusă de procurorii DNA.

El a afirmat că nimeni nu contestă că denunţătorul i-ar fi dat bani primarului, însă edilul susţine că a luat cu împrumut aceşti bani, fiind prieten cu denunţătorul. Totodată, avocatul a mai arătat că la dosar nu există probe care să ateste că primarul ar fi luat şi anterior bani de la denunţător.

http://www.antena3.ro/thumbs/big/2011/03/12/primarul-din-targu-secuiesc-a-fost-arestat-pentru-luare-de-mita-90312.jpg

(mai multe pe http://www.antena3.ro/romania/primarul-din-targu-secuiesc-a-fost-arestat-pentru-luare-de-mita-120482.html)

Să vedem acum cum se va ajunge la alegeri locale pentru primar pe care să le "câştige" UDMR, aliatul PDL la Guvernare.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.