04 October 2008

Politica pe drumul dus-întors dintre Opoziţie şi Guvern


Un partid aflat în opoziţie efectivă sau aparentă are datoria să ceară. Cu cât un partid opozant Guvernului cere mai multe, cu atât va strânge un surplus de simpatie. Dar dacă partidul din opoziţie a fost până de curând partener de guvernare? Lucrurile se complică pentru că nu mai ştii ce este cinstit şi ce este răzbunare.

Th. Stolojan: Santajul periodic Geoana-Tariceanu a pus bugetul tarii pe butuci Imprimare

(3 octombrie 2008)

Theodor Stolojan: Doresc sa fac o declaratie de presa si-atata tot. Domnii Tariceanu, Varujan, ceilalti colegi ai dansilor din Guvern au oferit ieri o imagine, intregii tari, de oameni jalnici si ipocriti, incompetenti si care fug de raspundere in situatii de criza. Am trait destul aceasta farsa cu un Guvern asa-zis liberal, care nu poate sta pe picioarele lui si se sprijina pe PSD. Romania nu poate fi coborata la situatia nedemna de tara administrata pe baza unui troc. Complicitatea PNL-lui lui Tariceanu cu PSD-ul si santajul periodic Geoana-Tariceanu nu pot inlocui o buna guvernare. Romania trebuie guvernata la standardele unui stat democratic, prin vointa majoritatii, asa cum a fost exprimata la vot. In locul acestui principiu de baza al democratiei, Romania a avut parte de un Guvern lipsit de mandat popular si aflat sub controlul parlamentarilor PSD, care au pozat in opozitie dar au condus tara.

PSD-ul si-a ales cea mai perfida postura. PSD a devenit partidul care-si poate permite orice crima, fara sa lase amprente. Ordinul vine de la PSD, dar faptasul inchiriat pentru treburile murdare e asa-zisul Guvern Tariceanu. PSD-ul lui Geoana impreuna cu echipa domnului Tariceanu poarta intreaga raspundere pentru cei doi ani de guvernare care au adus Romania in aceasta situatie de astazi. Romania nu mai poate irosi timp, resurse si sanse in aceasta cacealma in care liberalii fac politica socialista a PSD-ului, care este in opozitie dar guverneaza.

Domnul Tariceanu si cei pe care i-a adus in jurul dansului si-au batut joc de averea natiunii, au prapadit-o fara sa se gandeasca la ce vine dupa ei iar acum se arata ingrijorati de catastrofa pe care au creat-o. Ei, Tariceanu si cu acesti incompetenti, au inceput caruselul pomenilor electorale; impreuna cu domnul Geoana si PSD se tem de alegeri si vor sa cumpere ceea ce nu pot castiga. S-au adresat Curtii Constitutionale pentru o lege pe care Partidul Democrat Liberal a propus-o, de a corecta o nedreptate in randul a 1,8 milioane de pensionari, oameni care au muncit in conditii extrem de dificile in Romania, in grupele I si II de munca speciala. Iata ce doresc domnii Tariceanu si cei din jurul dansului sa conteste la Curtea Constitutionala: corectarea unei nedreptati. Nu doresc sa conteste la Curtea Constitutionala pomenile electorale pe care dansii le-au declansat impreuna cu PSD-ul. Domnul Tariceanu si domnul Geoana au pus bugetul tarii pe butuci.

Pe 30 noiembrie putem sa-i oprim sa falimenteze si Romania. Cel mai mare risc pentru romani este ca acesti indivizi, care au pus interesele lor personale, interesele PNL-ului si ale PSD-ului, deasupra intereselor tarii, sa ramana mai departe la conducerea tarii. Pe 30 noiembrie putem opri pe acesti indivizi inainte de a falimenta si Romania. Bugetul tarii au reusit sa-l puna pe butuci. Va multumesc!

Biroul de presa al PD-L

S. Barbu: Solicit Ministerului Mediului sa faca publice informatiile privin reciclarea deseurilor Imprimare

(3 octombrie 2008)

Sulfina Barbu: Solicit ministerului Mediului să facă publice toate informaţiile privind reciclarea deşeurilor electrice şi electronice de către organizaţiile patronale

Referindu-se la campania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice si electronice, Sulfina Barbu, fostul ministru al mediului, atrage atenţia că demersul iniţiat de ministerul Mediului, deşi este plătit de două ori din banii cetăţenilor, este lipsit de orice transparenţă în ceea ce priveşte cheltuirea banului public. „Procesul de reciclare a deşeurilor electrice şi electronice este plătit de populaţie de două ori: o dată prin taxa verde şi o dată prin participarea primăriilor la amenajarea punctelor de colectare a deseurilor. În aceste condiţii, nu se ştie exact nici valoarea taxei verde pe care o percep importatorii şi producătorii şi nici nu s-au fixat ţintele de reciclare. Aşa cum se desfăşoară acum, Marea Debarasare este doar o acţiune de faţadă, plătită de cetăţeni pentru ca ministrul Korodi să apară la televizor. Ca dovada, în 2007, cantitatea de deşeuri colectată de la populaţie, nu a depasit 100gr./locuitor”.

„Ministerul nu a definitivat prin lege, ţintele de reciclare şi revalorificare, termene fixe privind cheltuirea sumelor colectate din timbrul verde şi sancţiunile aplicate pentru neconformare. Cele patru organizaţii patronale care se ocupă de reciclare stau cu banii în cont, fără ca cineva să le controleze activitatea”.

Potrivit Sulfinei Barbu, haosul din mecanismul de colectare a deşeurilor, ne-a adus în situaţia paradoxală în care aproximativ 6 milioane de euro, colectaţi din timbrul verde, de la populatie, pentru finanţarea reciclării, au dispărut în conturile organizaţiilor patronale responsabile cu reciclarea. “Statistica oficială a sumelor colectate din timbrul verde există cu siguranţă la ministerul Mediului, însă ea nu este făcută publică. Ne întrebăm, în mod firesc, care sunt jocurile şi interesele financiare pe care dl. Korodi le protejează prin această atitudine iresponsabilă şi lipsită de o minimă transparenţă a bunului simt .”

„Situaţia de la ministerul Mediului nu mai poate fi tolerată. Ce se întâmplă acolo seamănă cu zicala care zice că: „pe afară-i vopsit gardul şi-năuntru-i leopardul”.

Solicit ministerului Mediului să facă publice toate informaţiile privind reciclarea deşeurilor electrice şi electronice de către organzaţiile patronale: valoarea timbrului verde, numărul de produse lansate pe piaţă, sumele colectate din taxa de timbru verde, precum şi modul în care aceste sume au fost cheltuite. Transparenţa faţă de banul public ar trebui sa fie lege în ministerul Mediului”, a concluzionat Sulfina Barbu, preşedintele Comisiei de mediu, PD-L.

Biroul de presă
al Partidului Democrat Liberal(http://www.pd.ro/)


Ce spune guvernul? Din câte observ a început să uite răspunsurile.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.