26 July 2009

Dăbuleni, 15 minute de publicitate şi gafa este reparată


Traian Băsescu: "Înţeleg că domnul Geoană, lucrând la Dăbuleni şi fiind şef peste bostănărie, nu peste Senatul României, nu are nicio responsabilitate pentru întârzierea dosarelor în Parlament..." (sursa: http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=11303&_PRID=lazi)

Primarul din Dabuleni a initiat o petitie care va trimisa lui Traian Basescu, cetatenii semnatari cerandu-i presedintelui scuze publice pentru ca i-a jignit, numindu-l pe liderul PSD Mircea Geoana "sef peste bostanarie", iar pe cei din Dabuleni "bostanari".

Cetatenii din Dabuleni sunt oameni muncitori, care isi castiga painea in mod cinstit si se simt jigniti de vorbele presedintelui Basescu, sustine primarul PSD de Dabuleni, Niculae Dragoi.

"Nu trebuie numiti bostanari pentru ca muncesc cinstit, iar presedintele are multe alte lucruri de facut pentru tara. Noi cand a fost in Moldova, nu l-am facut cioban", a declarat Niculae Dragoi, contactat telefonic de Realitatea TV.
(sursa: http://www.ziare.com/Primarul_din_Dabuleni_Basescu_sa_si_ceara_scuze_ca_ne_a_facut_bostanari-830658.html)

Băsescu a ajuns, sâmbătă după-amiază, alături de soţia sa, Maria Băsescu, la Primăria din Bechet, judeţul Dolj, unde urmează să aibă o întâlnire cu autorităţile şi cu loclanici din zonă, preşedintele venind la volanul unei maşini Dacia Logan.

La intrarea în sediul Primăriei din Bechet, preşedintele Traian Băsescu a fost întâmpinat de o fetiţă de şase- şapte ani, care i-a spus: "Bine aţi venit în România", la care şeful statului i-a replicat: "Dar tu eşti obişnuită să primeşşti delegaţiile străine?", după care a intrat în Primărie.
(sursa: http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/basescu-intampinat-la-bechet-de-o-fetita-cu-urarea--bine-ati-venit-in-romania/sumar-articol/1335806/)


Preşedintele a ajuns la Dăbuleni la doar o zi după ce primarul oraşului i-a transmis că oamenii s-au supărat pentru că i-a făcut "bostănari". Traian Băsescu nu şi-a cerut scuze, dar le-a explicat localnicilor cum stau lucrurile.

"Eu am văzut un om care nu-şi făcuse datoria. Avea obligaţia să rezolve pentru ţară probleme legate de Senat. Şi a spus: pe mine nu mă interesează nimic! Si-atunci am spus: tu eşti şef peste Senat sau peste bostănărie! Asta e explicaţia!", le-a transmis Traian Băsescu locuitorilor din Dăbuleni. "Am venit să vă demonstrez ce înseamnă minciuna unui om politic", a spus şeful statului.


REALITATEA.NET - Preşedintele Băsescu a fost aplaudat la Dăbuleni, după ce primarul localităţii i-a spus să-şi ceară scuze
(sursa: http://www.realitatea.net/presedintele-basescu-a-fost-aplaudat-la-dabuleni--dupa-ce-primarul-localitatii-i-a-spus-sa-si-ceara-scuze_571917.html)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la Rm. Vâlcea, că nu are motive să-şi ceară scuze locuitorilor din Dăbuleni, judeţul Dolj, deoarece nu a jignit pe niciunul dintre membrii acestei comunităţi.

"Pentru ce să le cer scuze? Geoană şi primarul din Dăbuleni au înţeles altceva decât ceea ce am spus. Vreau să ştiţi că celor din Dăbuleni, când eram primar, eu le-am creat condiţii să vândă în Bucureşti, şi ei ştiu asta", a spus Băsescu, transmite corespondentul NewsIn
(sursa: http://www.cotidianul.ro/basescu_face_pace_cu_bostanarii_din_dabuleni-93224.html)

Cum se spunea într-o schiţă a lui Ion Luca Caragiale ("O Conferinţă"), "Frumos ne-ncălţaşi, nene Traiane!".

2 comments:

Alpert said...

Observ ca Basescu nu oboseste sa joace rolul patriotului. Dupa "Lucrarile sunt din facute cu bani din bugetul de stat. Poate va orientati si catre materialele din Romania, pentru ca noi am ajuns sa inchidem siderurgia" si dupa "România este stat naţional, suveran, independent(...)O să repet articolul 1 din Constituţie până ce încetaţi" Marele Carmaci intra in Romania incalecat pe o Dacie Logan- mai lipsea sa fie vopsita in culorile nationale (inca un gest patriotic, probabil menit sa mai fure cate ceva de pe la Gigi, Vadim sau Geoana). Evident problemele mai spinoase legate de dezastrul economic cad pe planul doi...

Bibliotecaru said...

Mie nu-mi inspiră patriotism acest tip de gest, nici măcar românism nu-mi inspiră. Ca preşedinte trebuie să ştii că România se învârte şi după legile internaţionale care spun că nu ai voie să consideri că este o diferenţă între produsul românesc şi cel european. Atitudinea corectă este să impulsionezi creşterea calităţii produsului românesc şi îmbunătăţirea raportul cost/calitate. OK, ia un român o Dacie în plus şi se vinde un fier-beton în plus, pentru că a spus preşedintele... şi apoi?

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.