Am aflat de ce parlamentarii nu doresc ca şedinţele Comisiilor să fie făcute publice, am aflat de ce nici unul dintre parlamentari nu manifestă un interes real ca aceste şedinţe să poate fi văzute de poporul român. Nu mai vorbim aici de o proastă creştere, nu mai vorbim aici de o luptă politică, vorbim aici de o mahala cu maidan în spate... Personal nu am nevoie de astfel de parlamentari cu comportament grobian, pe mine nu mă reprezintă.
REALITATEA.NET - Ceartă în Parlament, în timpul audierilor din cadrul Comisiei de anchetă în cazul Ridzi
REALITATEA.NET - Boureanu către Bănicioiu la comisia de anchetă: " Ori faceţi pe prostul, ori chiar sunteţi prost"
REALITATEA.NET - Negoiţă despre Ridzi: Sunt condus de un ministru pe care eu nu l-aş fi angajat nici recepţioner
Aş propune un referendum pentru a-i da afară pe toţi parlamentarii care au un limbaj descalificant. În Parlamentul European există o prevedere de combatere a grobianismului care merge până la excluderea din parlament. Din păcate ceilalţi cetăţeni ai României par a se amuza la astfel de spectacole gratuite şi aplaudă frenetic. Iar din păcate, vârfurile politicii româeşti în loc să-şi epureze partidele de astfel de oameni, le dau ei însăşi un exemplu de grobianism deşănţat. Ruşine doamnelor, domnişoarelor şi domnilor... Bibliotecaru vă arată astăzi uşa ieşirii din politică. Dacă aveţi onoare, plecaţi şi nu vă mai întoarceţi.
Speranţa moare ultima, de aceea am şi început speculativ... "dacă aveţi onoare". De unde atâta onoare la asemenea specimene care seamănă pe zi ce trece cu nişte oameni-animale declasaţi descrişi de H.G. Wells în Insula doctorului Moreau.
(sursa foto: http://www.moonbattery.com/Island-Dr-Moreau.jpg)
25 comments:
Biblio, te salut. Vreau sa te intreb ceva. De cateva zile blogul meu este aiurea, nu mai pot sterge comentarii, nu mai pot face reglaje, pare a fi totul blocat...Ma poti ajuta sau sfatui? Mentionez ca blogul e setat in limba romana. Multumesc!
Tu ce mai faci esti bine?
Mda, buna intrebare, de unde atata onoare? Poporul roman chiar daca se bate cu pumnii in piept ca a invatat in mare parte asa-zisa carte, e cel mai necivilizat si vulgar. Marlania bate tot, inghite tot la noi.
Bună!
Probabil că problema este de la logare. Dacă blogul permite accesul pentru mai multe adrese de email (conturi) în scopul postării, numai acele conturi cu drepturi de administrare pot face modificări la setările blogului. Celelalte nu pot decât postări.
Totuşi, imposibilitatea de a şterge comentariilor este mai ciudată.
Din câte am înţeles au păţit şi alţii dispariţia acelui coş de gunoi care permite ştergerea comentariilor, dar nu există şi o explicaţie logică. Suspiciunea cea mai credibilă este o problemă de cash a browserului, dar asta ar trebui să se rezolve o dată cu repornirea calculatorului (şi înţeleg că nu este cazul) şi mai este o suspiciune legată de antivirus şi acel firewall care protejează PC-ul care blochează apariţia coşului de gunoi.
Multumesc Biblio. N am ce fasce o sa mai astept, nici n am cui sa reclam, mi se pare totul cam straniu...sa stau atatea zile fara acel cos. Sa mi gasesc modificate optiunule mele. Inseamna ca cei ce administreaza blogspot ul nu sunt prea seriosi. Cum isi permit sa mi modifice mie ceea ce eu am setat?
Ce mai faci, esti bine? Familia, mama? Cand revii la EU pe blog?
Am uitat sa ti mai spun ceva. Caut in setari (ti-am spus ca l am in limba romana blogul deci e f clar pt mine), o optiune pt a nu putea fi copiate pozele de la mine de pe blog si nu au asa ceva. In mod normal exista la alte bloguri aceasta optiune, eu nu gasresc la mine! E normal?
Am uitat sa ti mai spun ceva. Caut in setari (ti-am spus ca l am in limba romana blogul deci e f clar pt mine), o optiune pt a nu putea fi copiate pozele de la mine de pe blog si nu au asa ceva. In mod normal exista la alte bloguri aceasta optiune, eu nu gasresc la mine! E normal?
Cum adică să nu se poată copia pozele? Nu cred că se poate aşa ceva pe un server de bloguri... Acolo unde nu se pot copia pozele, cu uşurinţă, că de copiat se pot copia cu puţină insistenţă, de obicei este un program JAVA şi nu un site html.
Nu cei de la blogspot sunt neserioşi, cel puţin nu în acest caz, că ei nu fac setările numai pentru unii, ori dacă eu am acel coş de gunoi, nu este de la ei... este vorba fie de setările de trafic al antivirusului, ori o deficienţă de logare.
Vă sugerez să moderaţi comentariile, evitând astfel prezenţa unor comentarii pe care nu le doriţi.
Si ceilalti politicieni s-au comportat deplorabil insa ca de obicei varful de lance al mitocaniilor a fost si ramane Boureanu. Individul a mai avut astfel de iesiri "spontane" si cu alte ocazii. Ramane totusi cel mai bun elev la matematica al doamnei Tatoiu...
Am observat ceva,
Coşul acela de gunoi nu-l am nici eu la toate comentariile cât timp sunt pe post, când intru însă în zona comentariilor apare la toate comentariile.
Biblio, am ajunsa acasa, gata intru intro minivacanta. Ma voi ocupa mai atent de blog, sa incerc macar sa descopar ceea ce poate e important de stiut. Mie nu-mi apare cosul nici macar cand sunt in zona comentariilor.
@ Alpert
Stimate domn,
Dincolo de "cine a început?" şi "cine este mai scandalagiu", astfel de exerciţii se fac pe stradă, în stadion, în piaţă cu zarzavagii, nu în Parlament sau Comisiile Parlamentare. Aici ia naştere şi nervozitatea mea. Dincolo de natura umană cu care sunt înzestraţi aleşii noştri, miştocăreală aceasta de maidan nu-mi este deloc productivă ca cetăţean. De ce să mă chinui să aleg cu mare cheltuială dintre nesimţiţi politici şi nu pun în parlament pur şi simplu nişte "agricultori" pescuiţi din bătăile de la căminul cultural care funcţionează pe post de discotecă în nu ştiu ce comună? 9 din 10 parlamentari spun "impozit forfetar" şi nu "impozit minim", deci habar nu au despre ce este vorba în propoziţie... ce să mă aştept de la ei. Eu, ca cetăţean, le plătesc expertiza şi nu obrăznicia, de aceea eu, ca cetăţean parte din poporul suveran, le arăt tuturor neisprăviţilor, tuturor celor care nu se pot controla şi nici nu ştiu pe ce lume trăiesc, uşa. "Salutare neică şi noroc!"
Domnule Alpert,
Am cuţitul la os din cauza lor şi m-am săturat să le găsesc scuze sau să le ţin parte.
sa nu uitam ca PSD-ul este parte al acestui guvern atat de hulit....sper ca sa nu cenzurezi si sa intri la mine daca ai chef...
@ neinfectat de comunism
:)
Am spus eu ceva aici de Guvern?
:)
Am dat eu un nume sau un partid?
:)
Nu mă interesează partidul ci bunul simţ. Eu găsesc că întreaga clasă politică, prin faptul că complice în această mocirlă, este vinovată. Din păcate politicienii cu bun simţ şi pregătire solidă până la nivelul de expertiză, sunt uşor marginalizaţi iar prostul gust şi lipsa celor şapte ani de acasă iese la suprafaţa în mod natural, mai ales în vremuri tulburi sau de răstrişte.
"Eu, ca cetăţean, le plătesc expertiza şi nu obrăznicia, de aceea eu, ca cetăţean parte din poporul suveran, le arăt tuturor neisprăviţilor, tuturor celor care nu se pot controla şi nici nu ştiu pe ce lume trăiesc, uşa. "Salutare neică şi noroc!""
Aveti o doza imensa de optimism. "Poporul suveran" ?!?! In ce sens le putem arata politicienilor usa?
"Domnule Alpert,
Am cuţitul la os din cauza lor şi m-am săturat să le găsesc scuze sau să le ţin parte."
Bine ati venit in club. :-)
Eu pe blogul meu nu tratez aproape deloc politica interna. E complet inutil, plictisitor si goneste oamenii.
E ca in reclama aia : mai puneti si voi picioru la treaba si jucati ! Sau vreti sa scriem numai despre transferuri ratate etc.
"miştocăreală aceasta de maidan nu-mi este deloc productivă ca cetăţean."
Intotdeauna la o masa de betivi, betivii se vor uita cu mare suspiciune la cel care nu bea. Vor sfarsi prin a-l bate.
Nu poate exista un altfel de politician decat cel de acum. Sistemul se reproduce cu o meticulozitate nemteasca.
@ Alpert
Am văzut şi apreciat blogul domniei voastre. La un moment dat încercam şi eu această cale, pe alte bloguri ale mele. Între timp m-am speriat şi înfuriat prea tare pentru a mă mai retrage în turnul meu de fildeş.
Dacă "tot poporul" ar înceta brusc să mai ţină parte unui partid sau altui partida şi ar face un cor prin care să ceară un alt fel de politică, specificând exact ce consideră că ar trebui să facă politicienii, mă îndoiesc că politica va avea de ales să continue ca şi până acum.
Vedeţi dumneavoastră, ziariştii reproşează jucătorilor că nu mai fac sport, dar chiar ziariştii au contribuit la transformarea fotbalului dintr-un spectacol într-o chestiune bănească, funcţionarea meciurilor "pe rezultate", transferuri, bârfe, şmenuri, şuşanele. Cetăţenii sunt vis-a-vis de politică precum suporterii vis-a-vis de fotbal. Înainte suporterii doreau spectacol, fente, goluri spectaculoase, faze colosale, aplaudau şi echipa favorită dar şi adversarii... atunci era vorba despre sport. Astăzi suporterii nu mai sunt interesaţi de fotbalişti în sine şi nici fotbaliştii nu mai sunt cu echipa, ci, profesionişti, se dăruiesc celui care oferă mai mult. Aceştia sunt "buni" când sunt la echipa favorită şi "proşti" când sunt la echipa adversă. În politică este exact la fel, este îndeajuns să urmăriţi schimbarea opiniei în urma unui "transfer" de la un partid la altul. Astăzi fotbaliştii, clubul, suporterii sunt interesaţi numai de rezultat, în politică la fel, rezultatul alegerii este cel mai important. Câştigarea campionatului politic este conducerea Guvernului, postul de antrenor este echivalat cu cel de premier, preşedintele de club este preşedintele de partid, Mircea Sandu este preşedintele ţării... Banii din fotbal sunt echivalenţi afacerilor cu statul, scandalul între cluburi echivalent cu scandalul între partide, însemnele clubului de fotbal (de exemplu fulare) sunt preluate şi de partide, de câţiva ani toate partidele au fulare de culorile partidului. Asemănările merg până la identificare... De ce? Pentru că politica şi oamenii din fotbal au exact aceiaşi calitate.
Să ne mirăm deci că reacţia politică este "de stadion"? Eu nu mă mir, dar nici nu pot să mă resemnez. Dacă domnul Gigi Becali este climaxul societăţii, deopotrivă om politic şi şef de club, eu nu mă pot minţi spunând că această stare de fapt este o stare normală.
Cel mai interesant actor din exemplul (foarte reusit) propus de dumneavoastra este finantatorul.
Cand spuneti ca : "nici fotbaliştii nu mai sunt cu echipa, ci, profesionişti, se dăruiesc celui care oferă mai mult." nu imi vine in minte decat o paralela la politic, exprimata foarte clar de Albert Einstein in articolul "Why socialism?" :
"Capitalul privat tinde sa fie concentrat in cateva maini in special datorita competitiei intre capitalisti si partial pentru ca dezvoltarea tehnologica si diviziunea crescanda a muncii au incurajat formarea unor unitati mari de productie in detrimentul celor mai mici. Rezultatul acestei dezvoltari este o oligarhie a capitalului privat a carui putere enorma nu poate fi efectiv controlata nici macar de o societate organizata democratic. Acest lucru este adevarat din moment ce membri ai institutiilor legislative sunt alesi de partidele politice, finantate puternic sau influentate de capitalisti care din ratiuni pragmatice separa electoratul de legislativ. Consecinta este ca reprezentantii poporului nu apara suficient interesele claselor neprivilegiate ale populatiei. Mai mult, in anumite conditii capitalistii controleaza inevitabil, direct sau indirect principalele surse de informatii (presa, radio, educatie). Este astfel extrem de dificil si in cele mai multe cazuri chiar imposibil pentru cetatean sa ajunga la concluzii obiective si sa-si utilizeze in mod inteligent drepturile politice."
Da.
Şi aş mai adăuga că astăzi clasa politică aparţine mai degrabă patronatului capitalist decât unui domeniu de reprezentare populară. Este evident că astăzi politica formează o clasă distinctă care se auto reprezintă şi se auto protejează în numele electoratului. Îmi amintesc că politicienii care erau pe acea vreme la putere spuneau despre absenteismul la referendumul pentru votul uninominal că cei care s-au abţinut la vot au votat de fapt împotrivă, dar nu aplică exact aceiaşi logică şi la absenteismul alegerilor, mult mai mare decât la acel referendum, absenteism care ar însemna logic o respingere a clasei politice în bloc.
Acesta este tristul adevăr politica a ajuns să reprezinte exclusiv clasa politică, poporul nu mai are astăzi reprezentare decât în câţiva entuziaşti reprezentanţi ai societăţii civile care mai ridică o vorbă spre cei care ne conduc, cum a fost cazul doamnei ministru Ridzi.
Biblio, mie mi ar placea ca intro zi sa faca politica NUMAI cei bogati. Sa vedem daca va mai putea fi vorba de coruptie sau dezinteres pt tara. De ce sa nu se poata si la noi? Stii bine ca in America n ai ce cauta in politica daca nu esti puternic si cu recomandari serioase. Dar asta ar insemna ca populatia sa aiba o anumita educatie ceea e cam greu la noi...Mda, cred ca bat campii cu astfel de dorinte utopice.
Stimată doamnă, păi politica oamenilor cu bani este o soluţie? Ne-am întoarce la votul cenzitar unde votul este condiţionat de avere. Vă reamintiţi de "O scrisoare pierdută"? Era mai bine acolo?
Nu cetăţenii sunt vinovaţi că politica este arogantă şi aberează.
Biblio, pana la un punct da, ar fi o solutie. Fiind deja bogat nu te- ar mai tenta sa fii ispitit de banul public. Citeam ca in America daca nu ai o avere frumusica, nu prea ai sanse in politica, sau daca ai recomandari bune ai posibilitatea dar, il slujesti pe cel carea te a girat financiar. Adica celebrii donatori nu sunt chiar...asa simpli donatori.Se pare ca oricum am da-o tot compromisuri se fac, poate un independet TOTAL, sa zicem ca ar mai misca ceva la noi.
Din păcate avariţia este eternă, nu exisă un prag al bogăţiei suficiente. Tocmai de aceea un om de afaceri care trece de un miliard de euro îl vrea şi pe al doilea deşi 100 de milioane înseamnă o viaţă mai mult decât decentă pentru o sută de ani.
Din pacate asa este cum spui, lacomia nu are bariere. Atunci? Ce facem cu mitul "intru in politica sa ma imbogatesc?" Asta-i singura noastra problema sa luptam cu politicianul roman care adoarme cu acest gand si a doua zi incearca sa- l indeplineasca fara sa se gandeasca la consecinte. Avand lectiile invatate stie ca poporul naiv, va suporta si hotia lui. Deci, cine spune GATA? Eu nu vad nicio solutie, nici macar votul nu mai poate ajuta...
Calitatea clasei politice nu a stat niciodată în vot, acesta este crudul adevăr, ci în mecanismele admiterii ca membru în partid. Un partid care are iniţial membrii buni, care are o doctrină completă şi un statut adecvat, va admite membri nu "la număr" ci selectaţi după capacitatea de a-şi îndeplini funcţiile date de partid. Lumea vede politicianul mai ales când ajunge pe un post "la vedere", când îndeplineşte o funcţie publică, când apare la televizor şi vorbeşte în numele partidului din care face parte. Adevărul este că şi oamenii simpli membri de partid sunt la fel de importanţi. A fi membru de partid este deja o funcţie în statul român.
Post a Comment