31 May 2010

De la mine pân' la tine


Nu, nu este vorba despre melodia Ochi tăi interpretată de domnul Hruşcă, este "din Vasile Alcsandri"...

Stelele

Doină

De la mine pân' la tine
Numai stele şi lumine!

Dar ce sunt acele stele?
Sunt chiar lacrimile mele

Ce din ochii-mi au zburat
Şi pe cer s-au aninat

Cum se-anină despre ziori
Roua limpede pe flori!...

Vărsat-am multe din ele
Pentru soarta ţării mele!

Multe pentru cei ce sunt
Pribegiţi de pe pământ!

Multe lacrimi de jălire...
Iar de dulce fericire

Ah! vărsat-am numai două,
Şi-s luceferi amândouă!

Sevilia, 1853

Astăzi cred că m-am sculat cu capsa pusă şi am făcut un lucru pentru care am ceva mustrări de conştiinţă, m-am răstit un pic la o doamnă...
http://www.cdep.ro/parlamentari/l2004/mari/TurcanRaluca.jpg
(sursa: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?cam=2&idm=291&leg=2004)

Varujan Vosganian – ministrul tip Caritas

Angajat in cele mai dure reforme din ultimii 20 de ani, guvernul actual are parte de valuri de critici. Criticile oamenilor afectati de scaderea veniturilor sunt de asteptat si de inteles. Venite insa din partea unora dintre vinovatii pentru situatia actuala, criticile seamana cu pensiile de stat de 100 de milioane – adica sunt nesimtite.

Varujan Vosganian e cel care a apasat “butonul rosu” in 2007, aruncand in aer sistemul de pensii si deficitul bugetar al Romaniei. Sub conducerea lui, Ministerul Economiei si Finantelor a permis – chiar a incurajat – o politica salariala si de pensii absolut fantezista. Anii de crestere economica 2007 si 2008 au fost astfel irositi, iar criza ne-a prins fara niciun fel de rezerve. Ne amintim cum sume ca cele din privatizarea BCR au fost aruncate iresponsabil in consum in loc sa mearga in investitii productive, iar cresterile salariale s-au decuplat total de productivitatea muncii din Romania.

Ministrul Varujan Vosganian a aplicat o filozofie similara jocului Caritas: marim salarii si pensii stiind bine ca nu vom avea din ce sa le platim la anul sau peste doi ani. Si, inevitabil, sistemul a sucombat in 2010, povara cheltuielilor bugetare devenind insuportabila si fiind necesare taieri dramatice.

Insa fostul ministru Varujan Vosganian – generatorul direct al unora dintre problemele actuale – e unul dintre criticii revoltati ai guvernului, depunand chiar cereri de incepere a urmaririi penale a premierului. Iar PNL il promoveaza in continuare ca purtator de mesaj pe teme economice, in loc sa-l ascunda intr-unul din sediile partidului. Fiindca ceea ce a facut Varujan Vosganian ca ministru e o rusine si ar trebui ispasit macar prin tacere. Indelungata.

  1. Bibliotecaru spune: Comentariul tau asteapta sa fie aprobat.

    @ Raluca Turcan

    Stimată doamnă,
    Din pură întâmplare mai aveţi pliantele electorale de la alegerile parlamentare, sau înregistrările de la mitingurile electorale? Puteţi să-mi daţi exemple unde anume înfiera PDL Guvernul Tăriceanu că a mărit salariile şi unde anume se spunea că dl. Vosganian a aruncat în aer sistemul de pensii şi deficitul bugetar al României?

    Eu, cu puţin efort, aş putea să găsesc unde am spus aceste lucruri atunci când chiar ele se întâmplau. Dumneavoastră aveţi o astfel de probă-martor? Există în stenogramele de şedinţă ale Parlamentului discursuri cu împotriviri furibunde ale PD şi PLD, respectiv PDL, care să condamne mărirea pensiilor… Dumneavoastră aţi spus lucrurile de mai sus chiar atunci când ele se întâmplau? Dacă da, vă rog să-mi daţi şi mie un link ca să văd stenograma. Să caut în arhivă stenogramele de şedinţă? Din câte îmi aduc aminte, preocuparea domniei voastre atunci era televiziunea română… şi domnul Sassu care a fost foarte bun până a plecat de unde era la alt partid.

    Eu nu spun că mărirea pensiilor şi salariilor nu s-a făcut în scop electoral, stricând astfel mecanismul liberal al supra-încălzirii economiei. I-am spus acest lucru chiar domnului Vosganian, pe blogul domniei sale. Asta nu înseamnă că mă puteţi manipula astăzi cu astfel de atacuri la adresa domniei sale. Oricâte greşeli ar fi făcut domnul Vozganian, măcar e, cât de cât, de meserie. PDL a pus ingineri/contabili la Finanţe, dacă tot vreţi să cultivăm amintirile.

    Doamnă Turcan,
    Spuneţi adevărul, dacă tot doriţi mântuirea economiei naţionale. Politica, care ar trebui să fie arta guvernării, în România habar nu are de economie, nu mai există nici un specialist în macro-economie, nimeni nu poate lua decizii decât după ureche. O fi economist domnul Vlădescu, dar tot specialist în economia firmelor şi nu în macro-economie. Haideţi să nu ne mai amăgim, se observă de la o poştă că toţi conduc România după ureche şi cu copy/paste de la ce văd pe afară.

    Ce face politica românească, în integralitatea ei, inclusiv partidele politice neparlamentare, este o ruşine. În 20 de ani nu a existat nici un fel de politică de cadre, partidele nu au trimis pe nimeni la specializare, să înveţe cum se conduce o ţară… Asta este ruşinea, stimată doamnă. Punem stomatologi să facă operaţii pe creier şi ne mirăm că pacientul moare la operaţie… Măcar în cel de al 12-lea ceas încetaţi cu acest război politic, adunaţi-vă fără ură şi minciuni, şi organizaţi un sistem prin care să pregătiţi viitori miniştri, ca să avem şi noi o şansă măcar din 2020 încolo.
    Şcoliţi parlamentarii, primarii, consilierii, preşedinţii de Consiliu Judeţean, directorii… pe toţi cei care politica îi numeşte prin posturi, nu mai puneţi în posturi cheie oameni luaţi de pe stradă şi vârâţi în partide pentru că au firme şi nici pe cei cu diplome luate pe “şmecherii”… Veţi vedea cât de mult se îmbogăţeşte politica românească doar cu un mic surplus de responsabilitate.

    Adevărul este că avem un premier specialist în constituţie care spune, în mod repetat, asumarea răspunderii în loc de angajarea răspunderii şi siguranţă naţională în loc de securitate naţională… Este o ruşine şi acesta este nivelul întregii politicii româneşti.

    Poporul suferă astăzi din cauza politicii. Nu încercaţi să spuneţi că dumneavoastră nu contribuiţi la răul poporului, că nu suntem chiar atât de tâmpiţi pe cât crede conducerea acestei ţări.

    Poate că m-am descărcat şi eu aici mai mult decât este cazul şi civilizat… dar chiar răbdarea mea în faţa politicianismului deşănţat a ajuns la margine. De aceea, vă rog, vă implor, transmiteţi PDL şi, pe cât puteţi, vieţii politice, să termine cu războiul ăsta cretin şi chiar să se facă ceva pentru ţară, oricât de mic, începând cu şcolirea pe bune a politicienilor.

(sursa: http://www.turcanraluca.ro/blog/2010/05/30/varujan-vosganian-%E2%80%93-ministrul-tip-caritas/#respond)

Deşi nu cred că am scris nimic din ce ar fi neadevărat, felul în care am scris, a cam depăşit măsura... Îmi pare rău.

30 May 2010

Întoarcerea la unanimitate


Revenirea la decizia în unanimitate, în Sala Drepturilor Omului, de la Palatul Victoria, a fost inaugurată astăzi de PDL. După ce s-a discutat profund cam cine ar trebui în PDL să renunţe la afaceri şi cine poate duce mai departe povara economiei naţionale prin afaceri cu statul (cel puţin aşa se aude), deciziile s-au luat ca în vremurile bune al Partidului Comunist Român, în unanimitate. Cea mai importantă unanimitate a fost... amânarea "până la anul" a alegerilor naţionale, evident pentru a nu există o surpriză de non-umanitate în realegerea domnului Boc.



Vă rog să număraţi de câte ori spune domnul Flutur UNANIMITATE...



UNANIMITATE! UNANIMITATE! UNANIMITATE! UNANIMITATE! UNANIMITATE! UNANIMITATE! UNANIMITATE! UNANIMITATE! UNANIMITATE! UNANIMITATE! UNANIMITATE! UNANIMITATE!

Potrivit Legii privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar:

Se reduc:

* salariile bugetarilor cu 25%
* indemnizaţia pentru creşterea copilului cu 15%
* indemnizaţiile acordate membrilor Academiei Române, membrilor Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România şi membrilor Academiei de Ştiinţe Tehnice din România cu 25%
* Cuantumul drepturilor reprezentând salarizarea în valută şi alte drepturi în valută şi în lei ale personalului trimis in misiune permanentă sş respectiv temporară în străinătate cu 25%
* Cuantumul drepturilor specifice pentru activităţile desfăşurate în instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională cu 25%
* ajutorul de şomaj cu 15%
* salariile preoţilor cu 25%
* renta viageră a sportivilor cu 25%
* compensaţia lunară pentru chirie cu 25%
* salariile angajaţilor BNR, CNVM, CSSPP şi CSA cu 25%
* cuantumul brut al pensiilor cu 15% (valoarea punctului de pensie scade la 622,9 lei)
* cuantumul sprijinului material acordat urmaşilor membrilor Academiei Române şi urmaşilor membrilor Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România cu 15%
* ajutorul lunar pentru soţul supravieţuitor
* indemnizaţiile prevăzute de Legea nr. 341/2004 Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

Nu se mai acordă:

* pensiile anticipate
* trusoul pentru nou-născuţi
* biletele de odihnă pentru pensionari
* ajutorul pentru tinerii căsătoriţi
* indemnizaţii la ieşirea la pensie, retragere sau la trecerea în rezervă

Potrivit Legii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor

Vor fi recalculate în termen de 30 de zile:

* pensiile de serviciu ale judecătorilor, procurorilor şi judecătorilor, respectiv magistraţilor asistenţi ai Curţii Constituţionale
* pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea
* pensiile de serviciu ale personalului diplomatic şi consular
* pensiile de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari
* pensiile deputaţilor şi senatorilor
* pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă
* pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi

Vor fi recalculate în termen de cinci luni:

* pensiile militare de stat
* pensiile de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor.
(sursa: http://www.realitatea.net/guvernul-adopta--astazi--legile-austeritatii--vezi-documentele_715991.html)

La marginea Europei este ceaţă...


Nu se mai aude nimic, nu se mai vede nimic, nu se mai apropie nimic... doar Nimicul... O lume din ce în ce mai puţin suportabilă, un iad menit să te facă să-ţi pierzi minţile, să ajungi la disperare, să visezi la un Vlad Dracul care să facă dreptatea cu ţeapa...



Toată lumea ştie tipul de ştire fapt divers care începe cu "Un grup de cercetători de la Universitatea din..."

Mă plimbam plictisit pe serverele patriei (vorba vine ale patriei) şi dau de următorul clasament (nu, nu Paula Seling plus Ovi)...

PSD+PC - 38%
PNL - 25%
PDL - 18%
PRM - 8%
UDMR - 6%
PNG - 2%
UNPR - 2%
Alţii - 1%
(sursa: http://www.pesurse.ro/2010/5/30/pdl-n-prbuire-liber.html)

Acesta este făcut după ştirea scăderii salariilor şi pensiilor şi alocaţiilor şi tribulaţiilor... pardon, tribulaţiile nu au scăzut.

Precedentul sau precedentele, cu care însă nu mă obişnuisem...

http://desprepsd.files.wordpress.com/2010/05/sondaj.jpg?w=450&h=334
(sursa: http://desprepsd.wordpress.com/2010/05/13/nu-i-rau/)

Şi mă gândeam, oare dacă îmi pierd minţile şi ajung precum un erou de basm într-o lume a iubirii creştine, apropiată inchiziţiei, atât de creştină... ce aş alege?
Mai întâi m-am gândit la posibilitatea de a confecţiona ceva pentru piaţa publică... Apoi m-am gândit că tehnica a evoluat...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/03/Guillotine1.jpg
(http://ro.wikipedia.org/wiki/Ghilotin%C4%83)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b5/Fallbeil_muenchen_1854.jpg
(sursa: http://fr.wikipedia.org/wiki/Guillotine)

Prin mirosul ăsta de praf vulcanic, istoria începe să miroasă a revoluţie...




Desigur, nu sunt barbar... ghilotinele ar trebui să fie adaptate, care pentru limbă pentru mincinoşi, care pentru mâna care a furat... Pentru restul... pentru restul şi altfel de jucării...

http://i48.tinypic.com/immob6.jpg
(sursa: http://net.taringa.net/posts/imagenes/4480860/Mundo-Macabro.html)

Mai sus a fost în glumă, din fericire, sau din păcate, vremea inchiziţiei a cam trecut... dar cu siguranţă că soarta României, mizeria în care a ajuns astăzi, va trebui să aibă foarte mulţi pedepsiţi. Mi-aş dori să fie pedepsiţi cu cea mai aspră pedeapsă a Justiţiei şi Judecătorilor să nu le fie milă să dea maximul de pedeapsă, Constituţional, democratic şi conform dreptăţii. Cineva trebuie să facă şi dreptate acestui popor.

http://www.babble.com/CS/blogs/strollerderby/2009/04/prison.jpg
(sursa: http://www.babble.com/CS/blogs/strollerderby/archive/2009/04/05/how-do-you-get-634-years-in-prison.aspx)

Lege, Tocmeală şi Fără-De-Lege


Pasul 1
Se ia Consiliul Economic şi Social şi se agită bine-bine, se amestecă pentru a căpăta justificare...

Pasul 2
Consiliul Economic şi Social este bine agitat




(sursa: http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_20175/VIDEO-Consiliul-Economic-si-Social-Toate-propunerile-au-primit-vot-negativ-mai-putin-aceea-de-a-face-o-solicitare-in-comun-catre-Guvern.html)

http://www.newsobserver.com/content/media/2008/4/8/dp.lege.lobbyist.040808.gif
(sursa: http://share.triangle.com/node/15024)

Pasul 3
Dacă este să se amâne... cam după Rusalii

Pasul 4
Sindicatele boicotează şedinţa Consiliului Economic şi Social

Pasul 5
Şedinţa Consiliului Economic şi Social, amânată din nou

Pasul 6
Guvernul merge mai departe... CES nu are decât un rol consultativ, aşa că nu contează că nu au dat încă un aviz.

Pasul 7
Legea

"Art. 8. - (1) În îndeplinirea atribuţiilor prevăzute la art. 7 Consiliul Economic şi Social are obligaţia de a analiza proiectele de acte normative, de programe şi strategii primite şi de a transmite avizul său, după cum urmează:
a) în termen de 10 zile calendaristice de la primirea solicitării, în cazul proiectelor de hotărâri şi de ordonanţe ale Guvernului sau, după caz, de legi ordinare;
b) în termen de 20 de zile calendaristice de la primirea solicitării, în cazul proiectelor de legi organice şi în cazul proiectelor de programe şi strategii nematerializate în acte normative.

(2) Depăşirea termenelor prevăzute la alin. (1) dă dreptul iniţiatorului să adopte strategiile şi programele nematerializate în proiecte de acte normative şi să transmită proiectele de acte normative spre adoptare fără avizul Consiliului Economic şi Social, cu menţionarea acestei situaţii."


Pasul 8
Întrebarea:
Cine cui serveşte?

29 May 2010

Mâine va fi colegiul director al PDL


http://assets.money.ro/assets/articles/2010/05/27/580096/images/size5.jpg
(sursa: http://www.money.ro/politica-administratie/colegiul-director-al-pdl-convocat-duminica-pentru-validarea-amanarii-conventiei-nationale.html#galerie)

Conducerea lărgită a democrat-liberalilor se reuneşte duminică, de la ora 15.00, la Palatul Parlamentului, pentru a valida decizia Biroului Permanent Naţional de amânare a alegerilor interne pentru începutul anului 2011. Şedinţa se va desfăşura la sala Drepturilor Omului din Palatul Parlamentului, unul din subiectele aflate pe agendă fiind data desfăşurării Convenţiei Naţionale a PDL. Biroul Permanent Naţional al PDL a decis să propună membrilor Colegiului Director amânarea alegerilor la vârful partidului pentru începutul anului viitor, măsura fiind socotită necesară pentru ca formaţiunea să se concentreze pe activitatea guvernamentală.
"Este o propunere a Biroului Permanent către Colegiul Director, care se va întruni la sfârşitul acestei luni, legată de amânarea alegerilor în PDL la nivel naţional până la începutul anului viitor, hotărârea fiind adoptată de BPN cu doar două abţineri. Considerentul clar este că trebuie să ne concentrăm pe implementarea măsurilor din memorandumul cu FMI şi cu rezolvarea problemelor economice şi sociale ale ţării", a declarat vicepreşedintele Gheorghe Flutur la finele şedinţei Biroului Permanent Naţional desfăşurată luni.
Flutur a precizat că alegerile interne la nivel local vor continua conform graficului stabilit, fiind amânată doar alegerea liderilor la nivel naţional. Decizia urmează să fie oficializată prin vot de către Colegiul Director.
Tot în cadrul Colegiului Director se va analiza propunerea ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, ca demnitarii partidului să renunţe la administrarea afacerilor pe durata exercitării demnităţii publice şi să renunţe la acţiunile la companiile care derulează contracte cu statul.

(sursa: http://pdlsenat.ro/presa-comunicate/colegiul-director-pdl-va-fi-convocat-duminica-30-mai)

Anumiţi lideri PDL vor să amâne sfârşitul domnului Boc. În comunicat se spune vă aceştia fac parte din Biroului Permanent Naţional...

http://www.pdl.org.ro/echipa/21.jpghttp://www.pdl.org.ro/echipa/1.jpghttp://www.pdl.org.ro/echipa/22.jpghttp://www.pdl.org.ro/echipa/23.jpghttp://www.pdl.org.ro/echipa/24.jpghttp://www.pdl.org.ro/echipa/25.jpghttp://www.pdl.org.ro/echipa/26.jpghttp://www.pdl.org.ro/echipa/27.jpghttp://www.pdl.org.ro/echipa/28.jpghttp://www.pdl.org.ro/echipa/29.jpghttp://www.pdl.org.ro/echipa/30.jpghttp://www.pdl.org.ro/echipa/31.jpg

ŞI AŞA MAI DEPARTE o o o
(sursa: http://www.pdl.org.ro/index.php?page=echipaPDL&pag=1&echipaShow=1&perPag=6&tel=&fax=&web=&eMail=)

Cum a trecut timpul!



28 May 2010

Dansul domnului Boc şi asumare/angajare siguranţă/securitate








But oh, if we call the whole thing off then we must part
And oh, if we ever part, then that might break my heart

Sau poate că inima mea nu ar fi chiar atât de spartă.



I'm free as a wondering breeze
I'm free to wander any place I please and yet
I can't escape from you

I'm free as the birds in the trees
I'm even free to sail the seven seas and yet
I can't escape from you

I could ride away and hide away
Where we were miles apart
But when I got there I'd find you there
Right in my heart

And so you see that I'm really not free
I'm so afraid you might escape from me
And yet I can't escape from you

27 May 2010

Proiecte ecologice care ar putea ajuta la relansarea economiei naţionale


"Sursele" informează sau dezinformează?


Surse din SRI sunt din ce în ce mai citate în diferite contexte. Pe de o parte este o zonă a dezvăluirilor spectaculoase de tipul celor făcute de parlamentarul european Corneliu Vadim Tudor, pe de altă parte este o zonă a dezvăluirilor oculte, de tipul celor făcute de preşedintele României, "ştiu, am fost informat, dar e foarte secret pentru a vă putea spune".
Cum nu există nici un fel de control al informaţiei, adică nu aflăm cum anume şi-au strâns cei de la SRI informaţiile, nu putem aprecia nici calitatea informaţiei. De la opincă până la vlădică, ofiţerii de informaţii pot manipula, pot ridica politic pe cineva, pot îngropa politic pe cineva.

Am ajuns pe un site în mod evident declarat ca fiind anti-guvernamental. Din acest motiv informaţia este din start cu un mic semn de întrebare. Pe de altă parte, este evident cu ochiul liber că interesele la Roşia-Montana sunt "cu cântec".

Motivul pentru care Berceanu și Videanu au făcut deja jocurile Gold Corporation și ale lui Mark Rich la Roşia Montană (și pentru care Radu Berceanu a primit, ca de obicei, o sumă impresionantă de euro, drept şpagă) ne-a fost recent dezvăluit de o echipă de ofiţeri activi din SRI, care atrag atenţia asupra faptului că miza NU este aurul. „La Roşia Montană sunt sute de mii de tone de URANIU pur”. De 20 de ani, minereul radioactiv este traficat de aici, în cantităţi mici, iar zbaterea celor doi ministeriabili pentru ca GC să pună gheara pe zăcămintele de la Roşia Montană ar avea ca punct final legalizarea contrabandei cu uraniu, sub umbrela exploatării aurului. Menţionăm că în anii 2008-2009 mai multi membrii ai grupării teroriste Farc din Columbia – arestaţi de către autorităţile SUA – au declarat că au cumpărat, din exploatarea de la Roşia Montană, prin interpuşi (în fapt o reţea de traficanţi controlată, aşa cum afirmă Serviciile Secrete române, de către Radu Berceanu), o mare cantitate de uraniu pur.

Eu nu ştiu dacă este adevărat sau nu, poate că ce se spune în articol este total fals, dar dacă este adevărat, atunci ar trebui întocmită o listă foarte lungă de mandate de arestare preventivă. Întrebarea este, are cine în România să întocmească această listă de mandate de arestare? Dat fiind că informare (repet, dacă este adevărat) vine chiar din partea ofiţerilor SRI, atunci lista ar trebuie să înceapă cu preşedintele Traian Băsescu, pentru că nu se poate să nu fie informat despre aşa ceva şi, în consecinţă părtaş. Să fie arestaţi şi cei care nu mai sunt astăzi la putere dar, probabil că au fost la fel de informaţi... Problema Roşia Montana nu este de ieri, de azi.

Un document interesant:
http://www.cdep.ro/img/rosiam/pdfs/pr_rm.pdf

Capitalismul nu este o certitudine a democraţiei


Ştiu că lumea aşa a fost învăţată să definească democraţia şi libertatea ca fiind expresia statului capitalist, în special a statului american. Democraţia şi capitalismul nu se condiţionează reciproc. Nu aş putea spune dacă politica unui partid comunist conduce întotdeauna la dictatură şi stat totalitar, îmi este însă evident că nu se poate pune egal între capitalism şi democraţie.

26 May 2010

Dictatură? Stat totalitar? Deloc, doar restrângerea temporară a exerciţiului unor drepturi şi libertăţi


Constituţia spune:
ARTICOLUL 53 - Restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati
(1) Exercitiul unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrans numai prin lege si numai daca se impune, dupa caz, pentru: apararea securitatii nationale, a ordinii, a sanatatii ori a moralei publice, a drepturilor si a libertatilor cetatenilor; desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamitati naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrangerea poate fi dispusa numai daca este necesara intr-o societate democratica. Masura trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o, sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii.



Dictatură, stat totalitar... desigur că nu... Doar că domnul Boc, în viaţa sa non-politică profesor de drept constituţional, a descoperit că nu are cum să scadă salariile şi pensiile fără să încalce legi, principii de drept... Şi atunci... Păi nu avem noi la îndemână un articol prin care îţi poţi des-noroia pantofii pe Constituţie? Iată, articolul 53. Parcă şi scrie acolo, se aplică când sunt cutremure, războaie, stări de calamitate... aaaa, şi când doreşte domnul Boc şi domnul Băsescu să încalce Constituţia şi legile în România.

Spuneam mai demult pe diferite bloguri de politicieni că motivul pentru care "se strâng" politicienii în parlament cât să depăşească 2/3 este să schimbe Constituţia. Spuneam acolo că interesul ar putea fi:
ARTICOLUL 83 - Durata mandatului
(1) Mandatul Presedintelui Romaniei este de 5 ani si se exercita de la data depunerii juramantului.
(2) Presedintele Romaniei isi exercita mandatul pana la depunerea juramantului de Presedintele nou ales.
(3) Mandatul Presedintelui Romaniei poate fi prelungit, prin lege organica, in caz de razboi sau de catastrofa.


IATĂ CATASTROFA!


Mai are cineva o îndoială că există un interes prezidenţial?

Dacă domnul Boc îşi duce planul diabolic la bun sfârşit, dacă se aplică "Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi", eu unul mă încui bine în casă, nu mai vorbesc la telefon, nu mai scriu pe net, nu mai vorbesc nici măcar de unul singur, nici măcar nu mă mai uit la televizor, nu mai citesc, nu mai privesc pe cer că şi asta poate fi interpretat, nu-i aşa? Asta până când domnul Boc va hotărî că este îndeajuns, poate peste 50 de ani de dictatură. De ce dictatură, de ce stat totalitar? Pentru că articolul 53 alin 2 nu mai pare să intereseze pe nimeni, în orice caz nu pe domnul Boc şi PDL.

Pelin beau, pelin mananc








În atenţia parlamentarilor români - Legea Cartofului


ESTE NEVOIE DE O LEGE A CARTOFULUI!


Am citit un articol interesant şi m-a surprins că autorul articolului cerea un lucru de bun simţ...

Ministerul Agriculturii ar trebui să legifereze şi să aplice obligativitatea folosirii seminţei certificate de cartof pe toată suprafaţa ţării, altfel în câţiva ani riscăm să carantinăm toate zonele tradiţionale de producere a cartofului.
http://www.revista-ferma.ro/apps/ferma/resources/imagini/45c0d849fb133f9d9aff91e6c66b765a_cartoful_artBig.jpg
(sursa şi explicaţia cerinţei: http://www.revista-ferma.ro/articole-horticultura/unde-e-legea-cartofului.html)

Vezi şi alte luări de poziţii ale aceluiaşi autor:
http://www.agroinfo.ro/autori-referate-vasile-pop-silaghi/sacul-cu-cartofi-de-la-fermierul-cinstit-la-samsarii-evazionisti.html
http://www.agroinfo.ro/referate-horticultura-si-silvicultura/efectele-secetei-asupra-productiei-de-cartof-din-romania.html
http://www.revista-ferma.ro/autori-vasile-pop-silaghi/zona-inchisa-a-cartofului.html

"Doamna Teo" a primit botezul discursului politic


Teo Show în Parlament. Solomon către Trandafir: Nu vă aflaţi la tv. Nu o văd pe Tanţa prin sală




(sursa: http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.ram?rmfile=2010/20100526dep.rm de la 1:14:00)

Greu de crezut, dar fiecare pare să aibă dreptate.

UPDATE:
Stenograma:

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Domnule preşedinte de şedinţă,

Stimaţi colegi,

Iniţial mi se părea că ar trebui să trecem sub tăcere acest proiect de lege, să-l lăsăm să curgă. Dar, după tot ce se întâmplă în România în ultima vreme, după curbele de sacrificiu impuse cetăţenilor, după angajamentele teoretice ale Guvernului şi ale preşedintelui de restructurare instituţională, de reducere a numărului de agenţii guvernamentale, de reducere a numărului de personal care nu este justificat, nu se mai poate pune problema de creştere a numărului de agenţii şi de sporire a numărului de personal.

Şi o întrebare retorică... ştiu că nu-mi va răspunde nimeni. Sărut mâna, doamna Trandafir! Poate dumneavoastră o să-mi răspundeţi, că sunt convins că sunteţi mai cinstită şi mai corectă decât mulţi dintre colegii dumneavoastră şi v-am dat un drept la replică în felul acesta.

Oare una se spune şi alta se face la PDL? Se spune că trebuie să reducem, că trebuie să facem sacrificii, că trebuie să micşorăm numărul de instituţii, numărul de personal şi venim acum cu un proiect de lege care creşte numărul de personal, care creşte numărul de agenţii. Când este Guvernul acesta serios? Pe 15 februarie, când a adoptat această ordonanţă de urgenţă nu ştia ce se întâmplă în România? Sau, aşa cum de fapt, noi, cei de la opoziţie, ştim, acest Guvern este oricum aerian.

Haideţi măcar noi, Parlamentul, şi dumneavoastră, majoritatea parlamentară, mai daţi-i aşa, câte o pălmuţă din când în când ca să se trezească.

În consecinţă, eu cred că este absurd în perioada în care ne aflăm să ne apucăm să adoptăm asemenea proiecte de lege. Grupul parlamentar al PNL va vota împotriva unui asemenea proiect de lege.

Iar cetăţenia, vorbind generic, ca instituţie, se poate realiza foarte bine acolo unde se face şi în prezent.

Mulţumesc.

Domnul Ioan Oltean:

Mulţumesc, domnule deputat.

Dacă din partea grupurilor parlamentare? Vă rog.

Doamna Teodora Virginia Trandafir:

Mulţumesc foarte mult pentru dreptul la replică şi-l asigur pe domnul Nicolăescu, pe care-l respect pentru că se pricepe în mod deosebit şi la sănătate şi la agricultură. L-am ascultat cu mare atenţie vorbind despre absolut orice fel de subiect. Cu multă plăcere, aştept cu drag subiectul "Ceasornicăria între trecut şi viitor", pentru că sunt sigură că va putea susţine un asemenea seminar.

În legătură cu sporirea numărului de agenţii. În cazul în care grupul meu parlamentar va hotărî că lucrurile trebuie să stea aşa şi nu altfel, sunt convinsă că există motive foarte serioase, pentru că am asistat la nişte discuţii extrem de dure între membrii PDL, care nu-şi doresc absolut deloc creşterile de cheltuieli, ba chiar dimpotrivă.

Domnul Adrian Solomon (din sală):

Siiigur că da! Siiigur că da!

Doamna Teodora Virginia Trandafir:

Eu am fost acolo şi am auzit. E foarte uşor, domnule Solomon, pentru că am început să ne cunoaştem deja pe nume, să spuneţi: "Siiigur că da! Siiigur că da!" Vă asigur că e "Sigur că da!"

Şi vă mulţumesc foarte mult. (Aplauze din partea Grupului parlamentar al PDL.)

Domnul Ioan Oltean:

Mulţumesc, doamna deputat Teo Trandafir.

Uite cum răspundeţi provocărilor. Domnul deputat Nicolăescu.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Doamna deputat, îmi cer scuze. V-am făcut cinstită şi corectă. Sunteţi la fel ca toţi parlamentarii PDL!

Vă mulţumesc. (Aplauze răzleţe din partea Grupului parlamentar al PSD.)

Domnul Ioan Oltean:

Mulţumesc, domnule deputat.

Tot drept la replică. Domnilor colegi, nu răspundeţi provocărilor unei femei frumoase.

Domnul Adrian Solomon:

N-am nimic cu doamna Bica, staţi liniştit, domnule preşedinte.

Doamna Teo, cu eleganţa cu care ne-a obişnuit până acum, mi-a pronunţat numele.

Sigur că da, doamna Teo, cei de la PDL sunt foarte atenţi cu cheltuielile şi vedem în ultimul timp cât de mult cheltuiesc din banul public să-l bage în buzunarul propriu, iar când vine vorba despre reduceri, reducerile se fac prin angajări din ce în ce mai multe. Nu vor fi decât vreo 200 şi ceva de noi angajaţi la agenţia aceasta.

Noi, nu ştiu dacă vom vota pro sau contra, dar un singur lucru vă spun, doamna Teo: aici nu-i nici Pro TV-ul, nici Antena 1 sau unde aţi mai fost dumneavoastră, pentru că mă uit în sală şi nu o văd pe Tanţa!

Domnul Ioan Oltean:

Doamna Teo Tradafir, drept la replică.

Doamna Teodora Virginia Trandafir:

Sinceră să fiu, mă aşteptam la un tip de umor un picuţ mai elevat, dar cu asta defilăm. Dacă trebuie neapărat să o aduc pe Tanţa şi simţiţi nevoia organică s-o vedeţi, o s-o invit, pentru ca domnul Solomon să fie mulţumit. Şi vă mulţumesc cu ocazia asta şi presupun ... Mie mi se pare un pic de lipsă de respect faţă de un coleg, dar mă rog, poate nu mă pricep eu şi vă mulţumesc foarte mult.

Aici închei tirul acesta, pentru că mi se pare inutil.

Domnul Ioan Oltean:

Mulţumesc, doamna deputat.

Domnul Solomon...

Domnul Adrian Solomon:

Domnule preşedinte,

Dumneavoastră aţi introdus dreptul la replică în mod repetat aici. Eu nu cred că doamna Teo are calităţile - doamna Trandafir sau doamna Teo Show - are calităţile să facă judecăţi de valoare cu privire la alţi parlamentari, decât de la cei pe care-i cunoaşte foarte bine din grupul domniei sale.

Eu un singur lucru vreau să-i atrag atenţia. Spuneam că n-o văd pe Tanţa prin sală, pentru că ştiu că doamna fostă producătoare este angajată la cabinetul domniei voastre de parlamentar.

Doamna Teodora Virginia Trandafir (din bancă):

Nici vorbă!

Domnul Ioan Oltean:

Domnul deputat Mircea Toader, din partea Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal.

Domnul Mircea-Nicu Toader:

Domnule preşedinte de şedinţă,

Eu sunt uimit de replicile care se dau în Parlament. N-are nicio legătură cu dezbaterea pe legi, iar dacă colegii noştri de la Partidul Social Democrat doresc să ne jignească, să ne jignească colegii, ar fi normal să-şi ceară scuze.

(sursa: http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=6836&idm=5&idl=1)

Domnule preşedinte, dumneavoastră tot daţi pe surse înregistrările secrete şi ei cred că le-au luat "pe surse"


COMUNICAT DE PRESĂ
(25 mai 2010)

REF: Declaraţia de presă a preşedintelui Traian Băsescu, la finalul întâlnirilor cu grupurile parlamentare din coaliţia de guvernare

Preşedintele României, Traian Băsescu, a susţinut o declaraţie de presă marţi, 25 mai a.c., la Palatul Parlamentului, la finalul întâlnirilor cu grupurile parlamentare din coaliţia de guvernare.
Vă prezentăm textul declaraţiei:

„Vă mulţumesc pentru atenţia pe care o daţi unor întâlniri cu grupurile parlamentare. Astăzi am avut o serie de întâlniri cu toate grupurile parlamentare care suţin guvernul. În afară de aceasta, am avut şi o întâlnire cu comunitatea oamenilor de afaceri italieni. Tema în toate cele patru întâlniri cu grupurile parlamentare a fost legată de scrisoarea către Fondul Monetar Internaţional şi către Uniunea Europeană şi, de asemenea, s-au discutat foarte multe variante, soluţii propuse de grupurile parlamentare. Aş vrea în primul rând să înţelegeţi de ce am considerat că este bine să dau curs invitaţiei parlamentarilor care susţin guvernul de a avea o discuţie cu domniile lor şi să le dau nişte explicaţii, lucru pe care l-aş fi făcut şi cu grupurile parlamentare ale partidelor de opoziţie dacă ar fi existat un astfel de interes. Am considerat că este o chestiune de responsabilitate, o responsabilitate a şefului statului în raport cu situaţia în care se află ţara. Am plecat de la premisa care a dominat şi abordările pe care le-am avut în perioada cât Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi Banca Mondială au făcut evaluarea finanţelor ţării pentru acordarea tranşelor următoare şi premisa de la care am plecat a fost concluzia discuţiilor pe care le-am avut cu Guvernul şi cu Banca Naţională înainte de a ne stabili o poziţie unitară legată de ceea ce este de făcut în continuare. Vreau să înţelegeţi foarte bine şi dumneavoastră – dacă veţi reuşi să transmiteţi corect mesajul şi românii, că nu-mi face deloc plăcere să anunţ măsurile care trebuie luate sau că nu mi-a făcut deloc plăcere pe data de 6 mai să anunţ soluţiile de restructurare bugetară care implică reducerea salariilor şi a pensiilor. Dar aşa cum vă spuneam este o chestiune de responsabilitate. Nu de multe ori ai situaţii în care trebuie să ai atitudini, poziţii împotriva cetăţenilor tăi – cel puţin aparent împotriva lor. Eu sunt într-o astfel de situaţie din cauza crizei economice şi am considerat că este obligaţia mea să am o poziţie responsabilă. În acest sens, astăzi am informat grupurile parlamentare care este situaţia reală în care ne aflăm, dincolo de efortul formidabil pe care îl fac unele mijloace mass-media de a dezinforma şi de a trata criza ca o chestiune de incompetenţă a cuiva.

Criza este o realitate la nivel european. Nu este numai în România. Este în toate statele membre ale Uniunii şi numele mai nou, pe care eu îmi permit să-l dau acestei crize, este criza datoriilor suverane a statelor. Este o criză pe care nimeni nu a evaluat-o anul trecut, dar o criză care apasă tot mai tare toate statele Uniunii Europene, inclusiv România. România are şansa, repet, şansa de a avea o datorie publică mult mai mică decât alte state membre ale Uniunii Europene. Şi atunci am considerat că avem obligaţia să acţionăm acum, şi nu mai târziu, pentru a ne reduce dependenţa de împrumuturi externe. Am să încerc să vă explic mai bine - nu ştiu dacă dumneavoastră aveţi la dispoziţie toată noaptea, eu o am - situaţia în care suntem. Ea este o situaţie dificilă, dar nu mai dificilă decât a altor state. Aş spune că dacă luăm măsurile pe care trebuie să le luăm, avem şanse să valorificăm în favoarea noastră momentul când creşterea economică va fi posibilă. Plec de la a vă reaminti - şi cu ocazia asta, dau o replică şi domnului Strauss-Kahn - plec de la a vă reaminti mandatul cu care a venit Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană şi Banca Mondială la Bucureşti. Dar vorbesc în primul rând de mandatul Fondului, mandatul cu care delegaţia Fondului a venit a fost următorul - şi el este scris pe document înaintat autorităţilor române. Dacă domnul Strauss-Kahn are dubii îi voi transmite personal documentul cu care a venit Fondul şi el spunea aşa: creşterea TVA de la 19% la 24%, creşterea cotei unice de la 16% la 20% şi reducerea salariilor în sectorul bugetar cu 20%. De ce am respins această variantă? Pentru că era varianta care nu trata problema, adică repartiţia cheltuielilor bugetului de stat al României. În plus, după toate analizele creşterea TVA de la 19% la 24% ar fi generat o inflaţie care în mod cert s-ar fi scris cu două cifre, minim 10% ar fi fost inflaţia anul acesta faţă de obiectivul existent în jur de 4-4,5. De asemenea, ar fi fost un transfer de cheltuieli suplimentare pe zona economică - şi aici nu fac deosebire stat şi firme private, dar pe zona economică, zonă care în linii mari a parcurs un proces de restructurare în anul 2009. Sigur, cu celebrele excepţii din sectorul de stat, regii subvenţionate. Dar, în general, sectorul economic, fie că a fost în zona serviciilor sau în zonă de producţie, a suferit o puternică restructurare în anul 2009, ceea ce nu s-a întâmplat cu sectorul de stat şi cu cheltuielile statului.

Din aceste motive, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu Guvernul şi cu Banca Naţională, noi toţi am stabilit să respingem varianta propusă de Fond. Această variantă avea şi dezavantajul că menţinea cancerul din bugetul de stat al României. Şi acum vreau să ştiţi în cifre ce înseamnă acest cancer. Salariile reprezintă 27% din bugetul de stat. Cheltuielile sociale plus pensiile reprezintă 36% din bugetul de stat. Vă rog să adunaţi 27 plus 36, înseamnă 63% din bugetul de stat salarii în sectorul bugetar plus cheltuielile sociale, 63%. Mai punem o cheltuială fixă, care înseamnă 1% din PIB, deci 3% din bugetul de stat contribuţia noastră la bugetul Uniunii Europene, deci în total 66% din bugetul de stat este cu cheltuieli salariale plus cheltuieli sociale plus taxa de 3% sau contribuţia, cotizaţia de 3% la bugetul Uniunii Europene. Diferenţa este destinată cheltuielilor materiale din spitale, din şcoli, cheltuielilor cu armata, cu Ministerul de Interne şi cu alte instituţii ale statului care trebuie să funcţioneze. Sigur, cheltuielile din aceste sectoare nu se pot încadra în doar 34% din buget, cât le rămâne la dispoziţie, şi atunci aceste cheltuieli se duc în deficit. Fără niciun fel de măsuri de raţionalizare a cheltuielilor cu aparatul bugetar şi a cheltuielilor sociale, în care includ şi pensiile, deficitul bugetului de stat în acest an ar fi minim 9,1% din PIB. 9,1%, pentru acurateţe sau uşurinţă să spunem 9, vă invit la o înmulţire la ora aceasta târzie. Înmulţiţi 9 cu 1,3 miliarde, cât înseamnă un procent din PIB. Înseamnă că statul român trebuia să împrumute 11,7 miliarde euro pentru a-şi acoperi cheltuielile de funcţionare.

Decizia a fost să începem restructurarea propriilor noastre cheltuieli, cu zonele în care avem exagerări şi nu le discut de unde provin şi de când provin. Cheltuielile sociale, inclusiv pensiile, şi cheltuielile cu salariaţii de la bugetul de stat. Reducere 25% la cheltuielile cu salariaţii bugetari şi reducere de 15% pe cheltuielile sociale inclusiv pensiile. Acest lucru ne permite un deficit de 6,8%, în loc de 9,1%, ceea ce înseamnă aproape 8 miliarde de euro deficit. Nu ştiu dacă e foarte corectă cifra. Nu vreau să vă dau loc la speculaţii, deci 8,8 miliarde deficit, prin reducerea în cele două capitole mari: cheltuieli sociale şi salarii în sectorul bugetar. Şi acest deficit implică împrumuturi de pe piaţa liberă în afară de banii pe care îi primim de la Uniunea Europeană şi FMI în acest an. Primim cam jumătate din bani, restul, circa 4 miliarde, trebuie să îi împrumutăm de pe piaţa liberă. Oricum este mult. V-aş ruga să vă uitaţi ce s-a întâmplat cu Spania, care a ieşit pe piaţa liberă cu o emisiune de bonduri, nu a reuşit să adune niciun euro, deci suntem în faţa unei crize a datoriilor suverane în interiorul Uniunii Europene.

Dacă există o opoziţie insuportabilă, o presiune socială insuportabilă, sigur că nimeni nu poate deveni duşmanul propriului lui popor. Şi nu avem decât să nu realizăm cele ce ne-am angajat, reduceri de cheltuieli bugetare, şi să încercăm să ne finanţăm de pe piaţa liberă. Convingerea mea este că nu vom reuşi să o facem din cauza realităţilor pieţelor financiare din Uniunea Europeană. Iar lipsa unui acord cu Fondul, dacă nu adoptăm măsurile la care ne-am angajat, nu poate fi decât o condamnare la nefinanţarea României în actuala situaţie. De aceea, opţiunea mea plecând de la responsabilitatea pe care o am de a face uneori lucruri pe care nu aş dori să le fac, dar ele trebuie făcute este să insist ca scrisoarea către Fond să plece în exact termenii în care a fost negociată, având convingerea că decât mărirea de taxe este mult mai bună această soluţie, în care facem controlat reducerile de venituri, fie că discutăm de salarii, fie că discutăm de pensii sau ajutoare sociale. Le facem controlat având certitudinea finanţării a ceea ce am stabilit că putem plăti. Sigur că situaţia în care am ajuns nu este nici extrem de dificilă şi fără ieşire, avem acest tip de ieşire din ea, şi nu este nici rezultatul unei guvernări de patru luni. Ştiu că se fac eforturi formidabile de decredibilizare, uitându-se că la momentul la care Guvernul trebuia să ia decizii pentru reducerea cheltuielilor bugetare au fost partide care au hotărât să nu avem guvern. La momentul la care li s-a propus un tehnocrat au considerat că nu e în interesul alegerilor prezidenţiale să voteze şi să dea ţării un guvern.

Acestea sunt lucruri trecute. Eu discut realitatea acestui moment. În ceea ce priveşte evoluţiile viitoare, dacă nu am lua măsuri de restructurare a cheltuielilor bugetului de stat, la terminarea actualului acord cu Fondul, dacă nu-l întrerupem acum, şi dacă mergeam strict pe creşterea fiscalităţii, a TVA şi a cotei unice, în martie anul viitor ar fi trebuit să angajăm un nou împrumut. După evaluările făcute de specialişti, noul împrumut pe doi ani ar fi trebuit să fie de circa 27, 28, 30 de miliarde de euro, pentru a susţine în continuare deficitul bugetului de stat, cu destinaţie consum. Obiectivul meu este şi obiectivul nostru ar trebui să fie ca România să nu mai fie dependentă la consum de împrumuturi şi, eventual, dacă mai facem împrumuturi să le facem pentru investiţii, şi nu pentru consum. Vă pot spune că angajarea unui nou împrumut fără restructurarea cheltuielilor bugetare la capătul următorilor doi ani, deci 2011 - 2013, ar face ca România să ajungă la 67% datorie publică, 67% din PIB datorie publică. Ar fi extrem de greu de justificat neluarea măsurilor acum şi amânarea lor pentru 2013, cu un nivel de îndatorare mult mai mare şi cu bani angajaţi pentru a-i consuma, şi nu pentru a-i investi.

De aceea revin şi spun că am apreciat că, indiferent care este costul politic sau costul de imagine, am obligaţia să le prezint românilor situaţia şi să susţin soluţiile corecte. Puteţi da puţin timpul înapoi. Mulţi dintre dumneavoastră, mulţi dintre cei care nu sunt aici, dar sunt zilnic la televizoare, întreabă de ce nu construim autostrăzi. Şi o să vă spun simplu. Pentru că toţi banii pe care îi produce economia românească se află în bugetul de stat, precum şi banii pe care îi împrumutăm, în ultimii 10 ani, se utilizează pentru acoperirea consumului, şi nu pentru investiţii. Se lasă câte o brumă pentru investiţii, iar restul se duc toţi în consum, generat de decizii electorale. Nu vreau să acuz, dar multe ajutoare sociale nejustificate, multe creşteri de salarii, dublării de pensii au fost făcute pentru voturi, şi nu pentru binele ţării. Iar cel mai mare derapaj s-a înregistrat în perioada 2007 - 2008. Puteţi lua actele normative să constataţi acest lucru.

V-aş aduce aminte că şi la adoptarea în Parlament a Legii pensiilor, în primul rând atunci, am spus că nu are acoperire noua lege şi v-aş aduce aminte că în timpul campaniei electorale am spus că fondul de pensii este în colaps. Aş mai aduce aminte amatorilor de minciună că tot timpul în campanie am vorbit de nevoia de restructurare a cheltuielilor bugetare şi a aparatului de stat. Astăzi unii încearcă să-mi aducă aminte de promisiuni electorale. Nu am promis, am vorbit despre modernizarea statului, modernizarea instituţiilor şi restructurarea aparatului bugetar şi a cheltuielilor bugetare. Asta am spus, cred că a venit timpul să o facem pentru că altfel intrăm într-un proces de „grecizare” a ţării. În plus, a continua să consumăm mai mult decât producem înseamnă să sacrificăm investiţiile. Degeaba avem bani de la Uniunea Europeană dacă noi nu suntem capabili ca din ceea ce produce bugetul de stat să punem componenta autohtonă pentru a utiliza fondurile. Sunt foarte multe lucruri care ar mai putea fi spuse, dar aş vrea să vă spun că acesta a fost, pe fond, discursul pe care l-am avut la întâlnirea cu grupurile parlamentare. La fiecare grup mi-am asumat responsabilitatea de a fi partenerul lor, ca, de altfel, şi al Guvernului, dacă aplică acest program, care poate evita intrarea în mari dificultăţi financiare a României şi poate genera perspectiva de creştere economică.

Am constatat în discuţiile cu grupul un mare deficit de comunicare dintre Guvern şi grupurile parlamentare şi cred că miniştrii trebuie să dea o atenţie mult mai mare dialogului şi informării, cel puţin a grupurilor parlamentare care susţin Guvernul, deşi bine ar fi să informeze inclusiv grupurile parlamentare din opoziţie, dacă acestea vor avea o predispoziţie spre dialog. Dar este esenţial ca grupurile parlamentare să fie continuu informate de Guvern cu privire la ce măsuri îşi propun să adopte şi care este motivul pentru care măsurile dure sunt adoptate de Guvern. În procesul de restructurare pe care Guvernul îl va demara în perioada următoare, sper să nu fie aplicate standarde duble, adică miniştrii influenţi rămân băieţi buni şi nu fac restructurări, miniştrii cu mai puţină influenţă fac restructurări de personal, de costuri şi aşa mai departe. Toţi miniştrii trebuie să facă acest lucru. Acelaşi lucru trebuie să-l facă şi primarii. Acelaşi lucru trebuie făcut şi în sănătate. Acelaşi lucru trebuie făcut şi în educaţie. Acelaşi lucru trebuie făcut şi în armată, şi în serviciile de informaţii, şi în Ministerul de Interne. Ministerele trebuie să înţeleagă că procesul de descentralizare este unul necesar. De asemenea, dacă se cer populaţiei sacrificii, prin reducerea salariilor şi prin reduceri de asistenţă socială şi pensii, una din condiţiile esenţiale este ca austeritatea şi transparenţa să se manifeste şi la nivelul instituţiilor publice.

Nu fac niciun secret din a vă spune că la întâlnirea cu grupul PDL am cerut ministerelor ca, în cel mai scurt timp, să afişeze pe site-uri veniturile salariaţilor din ministere, din agenţii, din regii. Dacă nu o vor face, îşi asumă responsabilitatea din a fi în dispută publică cu mine. Este timpul să terminăm şi cu demagogia sindicală a salariilor, dar şi cu faptul că demnitarii sunt părtaşi ei înşişi, vorbesc de salarii, şi nu de venituri, la nivelul instituţiilor publice. Realitatea veniturilor este cu totul alta decât cea a salariilor. De asemenea, am cerut grupului principalului partid, dar şi Premierului şi miniştrilor care au fost la discuţiile cu PDL, o selectare corectă a personalului în procesul de restructurare a instituţiilor publice, o selectare bazată pe competenţă, şi nu pe clientelă politică. Din acest punct de vedere, vă pot spune că am cerut şi sindicatelor ca, împreună cu administraţia, să elaboreze criterii de evaluare a personalului din ministere. Sigur, eu nu am ce să pierd şi nu am de ce să nu le spun şi domnilor lideri sindicali că sunt caraghioşi atunci când vorbesc de corupţia politicienilor. Nu aş vrea să-l întreb pe domnul Marica, spre exemplu, ce ştie de corupţia din vămi sau pe şeful Poliţiei de Frontieră ce ştie despre corupţia din frontiere, pe unde trec tirurile cu ţigări. În opinia liderilor sindicali, funcţionarii sunt nişte îngeraşi, dar să ştiţi că nu miniştrii fac proiectele, nu miniştrii ţin proiectele la aprobare până ori îşi iau şpaga, ori resping proiectul, ci funcţionarii pe care domnii lideri sindicali îi reprezintă. Nu miniştrii sunt de ani şi ani responsabili de gestionarea fondurilor; miniştrii au venit acum câteva luni, vor pleca - cine ştie? - peste câteva luni, peste un an, peste doi, peste trei. Dar cei care vămuiesc proiectele sunt funcţionarii. Or aici trebuie făcută curăţenie radicală. Sunt lucruri pe care le-am spus şi la grupurile parlamentare, le-am mai spus public şi cu altă ocazie, le spun şi acum.

Nu avem variantă decât să privim acest moment al adevărului cu responsabilităţi din partea fiecăruia. Am văzut şi abordarea de genul "dar nu e treaba noastră să descoperim corupţia" - spun unii domni lideri sindicali. Păi nu spune nimeni că e treaba lor să descopere corupţia, dar nici statul nu poate plăti câte un poliţist sau un procuror pentru fiecare funcţionar. Şi ei au responsabilitate pentru cei pe care îi apără fără rezerve, chipurile. Dacă statul este responsabil pentru orice, ar trebui să traduc, după unii domni lideri sindicali, că în spatele fiecărui funcţionar contractual sau funcţionar public trebuie să fie un poliţist sau un procuror. Nu avem atâţia bani încât să alocăm un procuror fiecărui funcţionar. Şi ei au responsabilitate în a contribui, alături de miniştri, alături de politicieni, la curăţarea sistemului public de corupţie, la curăţarea sistemului public de cei care nu aprobă proiecte europene sau nu dau viza decât dacă îşi văd şi propriul venit. La grupurile parlamentare am aflat că domnii de la unităţile acestea de management al proiectelor sunt situaţii în care cer 10, chiar 20% din valoarea proiectului ca să dea aviz. Sper că informaţiile pe care mi le-au dat parlamentarii sunt corecte. Ori toţi, că sunt politicieni, că sunt reprezentanţi sindicali, trebuie să înţelegem că nu mai merge cu minciuna.

Un subiect pe care l-am mai discutat la toate grupurile a fost cel legat de evaziunea fiscală. În mod categoric, trebuie întărite consistent măsurile de combatere a evaziunii fiscale. În acelaşi timp, trebuie să fac o apreciere, recunosc, personală: pare că evaziunea fiscală a devenit panaceu universal. Am văzut şi aprecieri de la oameni care se pretind a fi mari manageri în lumea asta largă, care fac afirmaţii că 40% din PIB sau 40 de miliarde reprezintă evaziunea fiscală. Sigur că există evaziune fiscală şi, din analizele făcute, se ştiu şi domeniile principale în care evaziunea se face. Să sperăm că Guvernul va reuşi să ia măsurile necesare pentru a o combate. Dar cei care avansează astfel de proporţii ale evaziunii sunt cel puţin mincinoşi sau rău intenţionaţi. Ei pleacă de la PIB care ar fi 100%. Uită că 20% din PIB îl reprezintă doar economia naturală, gospodăriile ţărăneşti, care niciodată nu au fost impozitate şi nu vor fi impozitate, că nu o să meargă statul să pună impozit pe fiecare găină, pe fiecare capră, pe fiecare vacă, pe fiecare porc, pe care un om îl are în gospodăria lui de subzistenţă. Şi nicăieri în Uniunea Europeană economia aceasta naturală nu este impozitată. Deci 20%, dintr-o dată, reprezintă zonă din economie care nu se taxează. Nu numai în România, nicăieri. Dar zonele de mare evaziune sunt agricultura, o altă zonă de mare evaziune este alcoolul, altă zonă de contrabandă şi evaziune este cea legată de ţigări. Sigur, legumele care se aduc din import şi care au o adevărată reţea de introducere în ţară, nu aş lăsa nemenţionate florile, chiar comerţul intracomunitar. De prea multe ori primim din câte o ţară a Uniunii Europene carne de vită, de porc, de pasăre care vine etichetată ca fiind produsă într-o ţară a Uniunii Europene şi se poate constata că e tocmai de prin Argentina sau Brazilia. De prea multe ori primim din interiorul Uniunii Europene ananas şi banane şi nu am constatat ca în vreo ţară din Europa de Nord să se planteze ananas şi banane.

Va trebui să clarificăm şi lucrurile acestea şi, până una-alta, statul român să ia măsurile proprii de punere în regulă a comerţului intracomunitar care îl afectează. Cred că în aceste zone va trebui să ne fixăm cu evaziunea fiscală. Sigur, sunt şi la firme, deşi firmele sunt ultracontrolate. Toţi se plâng de faptul că vine şi gardă, vine şi poliţie, vine şi ANAF, vin toate instituţiile la control. Deci, aici măcar ce nu se plăteşte e cam ce nu poate plăti, de regulă, dar zonele pe care vi le-am prezentat mai înainte sunt în responsabilitatea ministrului Finanţelor şi a ministrului de Interne, să diminueze accesul mărfurilor care sunt obiect al evaziunii fiscale sau să diminueze evaziunea fiscală. Nu spune nimeni că nu trebuie să primim ananas, şi fructe, şi roşii şi orice ne trebuie pe piaţă din orice ţară comunitară, sau flori, dar trebuie să punem capăt şi evaziunii fiscale. Şi România îşi va lua propriile măsuri. Pentru că am înţeles de la dumneavoastră că nu aveţi disponibilă toată noaptea, ci aveţi un timp limitat, amân pentru altă dată intrarea în alte detalii. Aştept şi eu ca Guvernul, după adoptarea scrisorii către Fond, să adopte şi un minimal program de stimulare a economiei. Vreau să înţelegeţi şi de ce spun minimal, pentru că România nu dispune de fonduri cu care să facă investiţii şi să stimuleze reluarea creşterii economice. Bruma de fonduri pe care le avem în buget trebuie concentrată pe anumite obiective şi stimulată în principal finanţarea unor obiective de mai mici dimensiuni. Dacă s-ar lua toţi banii şi s-ar duce la programul Bechtel, probabil că am construi 3 km de autostradă. Părerea mea este că banii de care dispune bugetul de stat pentru investiţii trebuie puşi lângă banii europeni pentru a stimula dezvoltarea de IMM-uri sau apariţia de noi IMM-uri. Toate soluţiile însă sper să fie prezentate de Guvern, probabil nu mâine, când se adoptă scrisoarea, probabil joi, pentru a fi congruente şi cu legislaţia pe care Guvernul va urma să-şi asume răspunderea.

Aş trage o concluzie, soluţia pe care Guvernul, eu, Banca Naţională o propunem României - aş vrea să fac precizarea că Banca Naţională nu are responsabilităţi, dar am avut consultări cu Banca Naţională asupra soluţiilor - deci, soluţia pe care românii o au în faţă este o soluţie dură, extrem de dură, dar necesară. Amânarea acestor soluţii de restructurare a cheltuielilor bugetare nu face decât să mărească factura cu fiecare lună cu care amânăm aceste măsuri. Dacă am amâna pentru la anul măsurile de restructurare a cheltuielilor bugetului de stat - şi spun din nou, a cheltuielilor cu salariaţii plătiţi din bugetul de stat şi a cheltuielilor sociale plus pensii, la anul ajustările ar trebui să fie mai dure decât anul acesta. Este, o spun încă o dată, un lucru pe care nu-mi place să-l fac, dar din păcate un lucru pe care trebuie să-l fac. Eu vă mulţumesc. Vă doresc o seară plăcută!”

Departamentul de Comunicare Publică
25 Mai 2010
(sursa: http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=12127&_PRID=lazi)



În EUropa ne agităm mult şi fără folos


Pentru cei care nu prea înţeleg ce fac românii prin Parlamentul European, le recomand următorul raport, zic eu, "vorbitor":
Europarlamentarii la Raport--Mai 2010

http://www.qvorum.ro/App_Themes/FrontTheme/Images/HeadBanner.gif


Concluzia pare a fi că mai avem până vom reprezenta a şaptea putere a Europei.

25 May 2010

De ce este nevoie de susţinerea achiziţiei Utilajului Agricol?


Pentru că orice Utilaj Articol produce mai mult prin simpla mecanizare.
Demonstraţii în câmp cu utilaje Guttler, la Mako

Investiţiile în echipamente tehnice – rol esenţial în procesul de creştere a producţiei agricole din ţara noastră

Agricultura în UE, În agricultura modernă nu suprafaţa contează, ci productivitatea

CAPITALUL IN AGRICULTURA ROMANIEI

Dacă cheltuielile scad, scad, scad, de ce datoria publică creşte, creşte, creşte...?


Datoria publică va ajunge la 40 la sută din PIB, în 2010

Autor: CAPITAL Online
Publicat: 25 Mai 2010

Datoria publică a crescut de cinci ori în aprilie 2010 faţă de luna similară din 2009, a declarat, marţi, prim viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Florin Georgescu, la Forumul Financiar Central şi Sud-Est European.

(sursa: http://www.capital.ro/articol/datoria-publica-va-ajunge-la-40-la-suta-din-pib-in-2010-135358.html)

Balanţa de plăţi şi poziţia investiţională internaţională - Poziţia investiţională internaţională


Datoria externă - structură pe creditori - serii lunare

Întrebare şi răspuns


Domnul Adrian Năstase spunea pe blogul domniei sale că...
Nu există vinovăţie colectivă
Domnia sa încerca să demonstreze că politica se ascunde în spatele unei vinovăţii colective pentru a scăpa de povara unei răspunderi individuale.
Fisura pe care i-am găsit-o domnului Năstase în acea expunere a fost următoarea:
Bibliotecaru spune:

@ Adrian Năstase
ÎNTREBARE:
Atunci când nu există vinovăţie colectivă nu ar trebui să existe o condamnare individuală?

Ce spuneam eu, că atunci când România merge prost fără a fi de vină fatalitatea în general (vinovăţia colectivă) şi vina se individualizează, atunci există şi prevederi în Codul Penal şi alte legi care stabilesc condiţii de răspundere penală (pe lângă răspunderea politică non-penală) care să penalizeze vinovăţia liderilor.

Domnul Năstase mi-a răspuns aşa:

Bibliotecaru, ma bucur ca ti-ai amintit sa-mi adresezi o intrebare. Teoretic, ai dreptate, cand nu exista vinovatie colectiva este necesar sa exista o condamnare individuala. Acum, ceea ce difera este natura condamnarii. Personal, sper ca manualele de istorie sa-l condamne pe Traian Basescu pentru actiunile sale. Mai departe, totul tine de independenta instantelor de judecata, ca sa spunem asa. Condamnarea electorala depinde de capacitatea cetatenilor Romaniei de a nu se mai lasa trasi pe sfoara de temele sale inchipuite. Condamnarea politica depinde de rezultatele viitoare ale PDL. Alte tipuri de condamnare depind de felul in care vor fi tratate, pe viitor, institutiile jurisdictionale ale statului. Aici, in mod evident, miza este independenta justitiei (eu nu cred in razbunari, fiindca din cauza razbunarilor s-a ajuns aici) si este mult mai mare decat Traian Basescu.

Apropo de justitie, ma astept ca europarlamentarul independent, pedelist, justitiar, Monica Macovei sa-l atace virulent pe prietenul ei in ale justitiarismului politic din Romania, Franco Fratini, care a sustinut proiectul de lege al guvernului italian, prin care se limiteaza dreptul de a se face inregistrari si se pedepsesc jurnalistii pentru difuzarea lor neautorizata. Ma astept ca Monica Macovei sa fie devastatoare la Parlamentul European in critica lui Fratini si a acestei legi. Sau ea este setata doar pe atacurile la adresa adversarilor lui Basescu ?

Ceea ce face domnul Năstase este să se delimiteze de răspunderea individuală, aruncând în spatele PDL întreaga responsabilitate. Desigur, nu pot aluneca în această capcană... dar, pe de altă parte, domnul Năstase identifică un alt adevăr, cu mult mai dureros şi mai încastrat în realitate, anume că răspunderea individuală, politică sau penală, de la caz la caz, nu poate exista în afara reacţiei imparţiale a celui care judecă. Identificarea normalităţi şi, în caz particular, a actului drept, devine o funcţie a oportunităţii. Independenţa Justiţiei, mobilitatea opiniilor în ceea ce priveşte această aşa-zisă independenţă prin internaţionalizarea interesului politic şi mascarea lui în interes public... Omenirea devine mai inumană pe zi ce trece... Poate că acesta este acel Armagedōn vestit biblic.

Politica e mobile
qual piuma al vento,
muta d'accento
e di pensiero.
Sempre un'amabile
leggiadro viso,
in pianto o in riso,
e mensognero.


24 May 2010

Oiţa năzdrăvană


Bănuiesc că mulţi ne mai amintim cum nişte ciobani cereau acum 30 de ani aprobare să cumpere un elicopter ca să facă transhumanţa mai mecanizat.

Acum o zi sau două, ascultam un cioban care povestea aşa:
- Pentru că lâna nu se mai caută, costă mai mult să tunzi o oaie decât să-i vinzi lâna
- Pentru că la stână nu există mulgătoare electrică şi condiţii conform normelor UE, brânza nu poate ajunge în hipermarket.
- Pentru că nu există abatoare conform normelor UE, nici carnea de oaie şi de miel nu poate ajunge în hipermarket.

Practic stai şi te întrebi... de ce mai creşte ciobanul oi?

http://www.revista-ferma.ro/apps/ferma/resources/imagini/d29e20db068ca55ab3f6b16d3e7ce7a9_schema1.jpg
(sursa: http://www.revista-ferma.ro/galerie-foto/animale-si-pasari/oi/schema-ferma-oi.html)

În România există 68 de abatoare aprobate pentru activităţi de sacrificare a ovinelor, abatoarele aprobate temporar pentru sacrificarea de ovine sau 161 de centre de sacrificare aprobate de către D.S.V.S.A judeţene, pentru a funcţiona temporar, în perioada 23 martie – 4 aprilie.

31993L0119

Directiva 93/119/CE a Consiliului din 22 decembrie 1993 privind protecţia animalelor în momentul sacrificării sau uciderii

JO L 340, 31.12.1993, p. 21-34 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT)
editie speciala in limba româna: capitol 03 volum 14 p. 157 - 171


Ei bine, dacă se încumetă cineva să investească...
Dacă nu, vom lua din import până şi carne de miel, oaie, brânză...

Ciobanul spunea reporterului... De când nu ocupăm pe meleagurile acestea cu creşterea oilor, nu a murit încă nimeni... Ei bine, oieritul poate să moară şi atunci vom lua lână şi oi din Australia...

Sau statul român ar putea să ajute ciobanii să îndeplinească condiţiile cerute de UE.

23 May 2010

Raţiunea investiţiei în dezvoltarea economică


Am spus deseori că investiţia cea mai inteligentă a Guvernului României este în agricultură. De ce? Pentru că orice investiţie în agricultură se întoarce aproape imediat, funcţie de tipul investiţiei, şi începe să producă de la 6 luni la 3 ani. Recuperarea investiţiei este rapidă, beneficiile sunt şi ele foarte rapide.

Un exemplu:
http://www.revista-ferma.ro/apps/ferma/resources/imagini/sere-1.jpg
(sursa: http://www.revista-ferma.ro/galerie-foto/ferme-fermieri/sere/sere-acvacultura-schema.html)

După cum se vede, avem două secţiuni agricole la un loc, pe de o parte se obţin nitraţii în mod natural pentru creşterea plantelor, pe de altă parte se obţine şi peştele ce poate fi şi el valorificat. Este o soluţie câştig-câştig.

Acvacultura se face cu sprijin SAPARD, ceea ce este încă un atu.

Acvacultura este sectorul de producţie alimentară cu cea mai rapidă dezvoltare din ultimii 10 ani la nivel mondial. Cu o rată de creştere de 10% pe an, această activitate va asigura un sfert din producţia globală de peşte. Ţinând cont de aceste realităţi şi tendinţe, Programul SAPARD oferă sprijin financiar pentru dezvoltarea anumitor activităţi în domeniul acvaculturii. (Măsura 3.4)

Cu ce ar putea ajuta statul român. Ar putea să ofere câteva proiecte standard în mod gratuit, ar putea să ajute la întocmirea actelor necesare pentru accesarea SAPARD, ar putea să garanteze împrumuturile, prin centrele de cercetare ar putea să subvenţioneze puietul şi materialul germinativ pentru seră. Ar putea să legifereze astfel încât peştele şi produsul serei să poate fi predat la hipermarket. Statul ar mai putea duce o campanie de informare a oamenilor pentru acest tip de proiect. Costurile sunt foarte mici pentru stat, beneficiul pe care îl colectează în doi sau trei ani din impozite pe profit şi salarii este foarte important, plus impozitele din comerţul cu materiale de construcţii şi construcţia în sine, de la bun început...

Este o idee din o sută. Numai să se gândească cineva.

Cere de la clasa ta politică responsabilitate şi nu demagogie şi populism!


În legătură cu Legea Educaţiei



Vezi mai multe din Funny pe 220.ro

22 May 2010

Pentru că este evident că domnul Băsescu nu prea deschide un dicţionar...


... sper să afle de pe acest blog.

Este a doua oară când recidivează cu acest "Păgân". Prima dată l-am scuzat, acum recidiva a fost în cunoştinţă de cauză, pentru că nu se poate să nu fi aflat după primul scandal.

PĂGẤN, -Ă, păgâni, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. şi f. Persoană care se închină zeilor sau idolilor; idolatru; p. ext. nume dat de creştini celor care sunt de altă religie decât cea creştină sau care nu are nici o religie; p. restr. turc, mahomedan. 2. Adj. Care aparţine unei religii politeiste sau cultului civilizaţiei antice greco-romane sau care se referă la antichitatea greco-romană; p. restr. turcesc. 3. S.m. și f. Persoană care se abate de la dogmele religiei (creştine); eretic. 4. S.m. și f. Fig. Om rău la suflet, crud, nemilos. 5. Adj. Pătimaş, sălbatic, cumplit. – Lat. paganus.

Domnul Preşedinte Traian Băsescu foloseşte termenul de păgân în sensul de ne-creştinat, dar sensul cuvântul este cu totul altul. Poate cineva îi atrage atenţia că alături de cele trei sau patru hăhăituri printre crucile evlavioase ceea ce a spus este o jignire gravă pe care a adus-o, pe deasupra, şi unei persoane de natură princiară pe care preşedintele o recunoaşte. O fi de la flacăra violetă, că tot de origine păgână este...?

http://www.evz.ro/typo3temp/pics/SIMO2158_438ea87e34.jpg

http://www.evz.ro/uploads/tx_images/gm__4692.jpg

Președintele Traian Băsescu a intrat astăzi în pielea nașului de botez al lui Carol Ferdinand de România, fiul Liei și al lui Paul Lambrino. Evenimentul, desfășurat la Biserica Domnița Bălașa din Capitală, a fost catalogat de prințul Paul ca fiind un “gest istoric”.
(sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-l-a-botezat-pe-carol-ferdinand-printul-paul-gest-istoric-895661.html)

(sursa: http://www.realitatea.net/traian-si-maria-basescu-l-au-botezat-pe-carol-ferdinand-de-romania---vezi-video_714901.html)

Mda...

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat are şansa reunirii doctrinare


Şansa s-a conturat prin demisia preşedintelui Marian Miluţ.
Activarea diferitelor facţiuni în PNŢ s-a făcut o dată cu pactul pe care domnul Marian Miluţ l-a făcut pentru susţinerea candidaturii domnului Traian Băsescu.

- PDL semnează una cord cu PNŢ-CD, aripa Miluţ oferă suport realegerii preşedintelui Traian Băsescu

- Marian Miluţ (PNŢCD): Relaţiile cu PDL nu se derulează atât de intens şi rapid precum am dori

- Război pe 1%: "Pretinsul preşedinte" Marian Miluţ, exclus din PNŢCD pentru "abateri disciplinare"

- PNŢCD va participa la alegerile din 2012 pe cont propriu sau în alianţă cu PNL

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1687/6150912/1/marian-milut-andrei-pungovschi.jpg?width=400

- Miluţ demisionează de la conducerea PNŢCD

Iată punctul de vedere al unui blogger important al PNŢ-CD, pe care îl citesc deseori, domnul Paul-Sorin Tiţa :
http://www.gravatar.com/avatar/8d19004daf3efadde90598d60444d13b?d=identicon&s=85&r=G
Adio, domnule Miluţ

Am aflat cu surprindere faptul că astăzi, 22 mai 2010, aţi fi demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat. Începând de astăzi certitudinea majorităţii partidului că nu mai sunteţi preşedinte al PNŢCD din 24 august 2008 şi percepţia dumneavoastră cum că încă aţi mai fi fost vor coincide, în sfârşit, şi cu realitatea.

Nu privesc aşa-zisa dumneavoastră demisie cu regret. Nu pot spune însă acelaşi lucru despre perioada în care PNŢCD v-a avut preşedinte şi în care distanţa între pretenţiile dumneavoastră şi realitatea palpabilă şi rece a rezultatelor electorale s-a mărit considerabil de la alegeri la alegeri.

Vă garantăm că astăzi va fi un veritabil revelion al ţărăniştilor adevăraţi, un moment astral în care toţi vom avea certitudinea că – după desprinderea de greutatea care ne-a ţinut în loc atâta amar de vreme – vom putea creşte sănătos pentru a le oferi românilor soluţii şi bunăstare. Ne bucurăm că au fost sortite eşecului ultimele dumneavoastră încercări de a sprijini un guvern şi un preşedinte al României care au falimentat ţara şi au urcat ura şi tensiunea românilor la cote nemaiîntâlnite de pe vremea ceauşismului.


© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.