22 May 2010

Pentru că este evident că domnul Băsescu nu prea deschide un dicţionar...


... sper să afle de pe acest blog.

Este a doua oară când recidivează cu acest "Păgân". Prima dată l-am scuzat, acum recidiva a fost în cunoştinţă de cauză, pentru că nu se poate să nu fi aflat după primul scandal.

PĂGẤN, -Ă, păgâni, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. şi f. Persoană care se închină zeilor sau idolilor; idolatru; p. ext. nume dat de creştini celor care sunt de altă religie decât cea creştină sau care nu are nici o religie; p. restr. turc, mahomedan. 2. Adj. Care aparţine unei religii politeiste sau cultului civilizaţiei antice greco-romane sau care se referă la antichitatea greco-romană; p. restr. turcesc. 3. S.m. și f. Persoană care se abate de la dogmele religiei (creştine); eretic. 4. S.m. și f. Fig. Om rău la suflet, crud, nemilos. 5. Adj. Pătimaş, sălbatic, cumplit. – Lat. paganus.

Domnul Preşedinte Traian Băsescu foloseşte termenul de păgân în sensul de ne-creştinat, dar sensul cuvântul este cu totul altul. Poate cineva îi atrage atenţia că alături de cele trei sau patru hăhăituri printre crucile evlavioase ceea ce a spus este o jignire gravă pe care a adus-o, pe deasupra, şi unei persoane de natură princiară pe care preşedintele o recunoaşte. O fi de la flacăra violetă, că tot de origine păgână este...?

http://www.evz.ro/typo3temp/pics/SIMO2158_438ea87e34.jpg

http://www.evz.ro/uploads/tx_images/gm__4692.jpg

Președintele Traian Băsescu a intrat astăzi în pielea nașului de botez al lui Carol Ferdinand de România, fiul Liei și al lui Paul Lambrino. Evenimentul, desfășurat la Biserica Domnița Bălașa din Capitală, a fost catalogat de prințul Paul ca fiind un “gest istoric”.
(sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-l-a-botezat-pe-carol-ferdinand-printul-paul-gest-istoric-895661.html)

(sursa: http://www.realitatea.net/traian-si-maria-basescu-l-au-botezat-pe-carol-ferdinand-de-romania---vezi-video_714901.html)

Mda...

2 comments:

Anonymous said...

Mult zgomot pentru nimic.
Adica si pentru botezul celui mic ( putina decenta nu strica nimanui, te asteptai de la persoane "sus-puse" la mai multa discretie in asemenea situatii) si pentru ignoranta de care da dovada domnu' presedinte, ignoranta bine cunoscuta.
O duminica placuta @biblio!
Ilinca

Bibliotecaru said...

Mulţumesc, la fel!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.