01 January 2011

Ce legătură este între România şi al-‘abbāsīyūn?


În al-‘abbāsīyūn se strecoară "bāsī", o alintare pentru Traian Băsescu. Glumesc, nu asta este legătura dintre România şi califat.
În interviul din prima zi de 2011, domnul Traian Băsescu a acordat următorul interviu ad-hoc...



(sursa: http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/66467/Basescu-In-2011-o-sa-ne-revenim-ecomonic/)

Îmi pare rău că nu am făcut rost de înregistrarea celor de la Realitatea TV, pentru că reacţia doamnei Băsescu la spusele soţului domniei sale era edificatoare. Asta este...

Cineva ar trebui să-i spună domnului Băsescu că România nu este un califat, nu califul-preşedinte ia hotărâri despre cum trebuie să trăiască românii. Poate că cele ce le spune domnia sa sunt absolut lucruri reale şi importante. Domnia sa are însă reacţii de dictator, chiar dacă nu este filmat cu "steagurile de o parte şi de alta". Apărătorul Constituţiei în România ar trebui să fie primul om care ştie că nu preşedintele ia hotărârile relative la cum trebuie să fie societatea românească, nu Guvernul, nu Parlamentul... NUMAI POPORUL POATE SPUNE cum anume doreşte să fie societatea românească. Preşedintele, Guvernul, Parlamentul trebuie să pună în practică voinţa poporului. Constituţia nu vorbeşte nicăieri despre voinţa politică a preşedintelui, a premierului, a parlamentarului, Constituţia vorbeşte despre voinţa politică a poporului.
ARTICOLUL 8 - Pluralismul si partidele politice
(1) Pluralismul in societatea romaneasca este o conditie si o garantie a democratiei constitutionale.
(2) Partidele politice se constituie si isi desfasoara activitatea in conditiile legii. Ele contribuie la definirea si la exprimarea vointei politice a cetatenilor, respectand suveranitatea nationala, integritatea teritoriala, ordinea de drept si principiile democratiei.
ARTICOLUL 90 - Referendumul
Presedintele Romaniei, dupa consultarea Parlamentului, poate cere poporului sa-si exprime, prin referendum, vointa cu privire la probleme de interes national.
ARTICOLUL 118 - Fortele armate
(1) Armata este subordonata exclusiv vointei poporului pentru garantarea suveranitatii, a independentei si a unitatii statului, a integritatii teritoriale a tarii si a democratiei constitutionale. In conditiile legii si ale tratatelor internationale la care Romania este parte, armata contribuie la apararea colectiva in sistemele de alianta militara si participa la actiuni privind mentinerea sau restabilirea pacii.


Nicăieri nu se vorbeşte despre voinţa partidelor politice sau preşedintelui. Statul nu trebuie să aibă voinţă proprie, trebuie să pună în practică voinţa cetăţenilor. Nu se găseşte nici un consilier care să-i spună domnului Traian Băsescu că ceea ce face reprezintă atitudinea unui dictator, unui calif care face din România un califat? Nu domnia sa, şi nici un partid politic, nu are voie să ia decizii pentru România. Chiar dacă aceste lucruri sunt cu adevărat extrem de necesare, nu domnia sa trebuie să impună aceste schimbări, numai poporul român trebuie să comande slujbaşilor la stat ce trebuie să facă ca reprezentanţi ai săi. Politica trebuie să dea ocazia poporului să afle, mai întâi, ce reprezintă aceste schimbări, care sunt toate soluţiile cu avantajele şi dezavantajele fiecăruia şi apoi, în cunoştinţă de cauză, să aleagă soluţia pe care o doreşte.

Poate cineva care monitorizează blogurile României transmite acest mesaj preşedintelui, că pare că singur nu poate să-l înţeleagă.

8 comments:

Buddywonca said...

Articol corect dpdv al cetateanului....
Dar cind esti acolo sus totul se schimba....

shogunu' said...

Io unu' fac alergie cînd aud vocea băselului, aşa că nu ştiu ce-o zis.
Cert e că are impresia că ţara asta e proprietatea lui personală, ori asta trebuie să înceteze! Vinovaţi sîntem şi "noi", că-i permitem să trăiască cu impresia asta!
La mulţi ani!
Mulţam fain pentru balalaicile de ieri!

Anonymous said...

Nu am vazut ce a declarat Basescu.
Am facut Revelionul fara televizor.
Nici nu mai suport sa il vad si sa il aud. Pur si simplu il urasc desi stiu ca ura nu este un sentiment care sa imi faca cinste.
Il urasc si pe el si ii urasc si pe toti din PDL. Imi doresc ca in acest an sa nu mai aud de ei.
Nu are nimeni curaj dintre apropiati sa ii spuna ca isi depasete atributiunile de presedinte.
Cine ar indrazni ii devine dusman.

Bibliotecaru said...

@ theodora0303

Nu ura este răspunsul. Să ne gândim mai întâi că şi domnul Băsescu reacţionează uman şi este foarte uman să parcurgi acest proces de acaparare a autorităţii. Atenţia noastră ar trebui să se îndrepte mai ales asupra democraţiei şi a construcţiei proceselor de control democratic, începând cu cele care ne ajută să prevenim astfel de efecte negative. Iată de ce cred eu că nu lupta împotriva domnului Băsescu ar trebui să ne preocupe, ci construcţia unor mecanisme democratice care să împiedice un politician să capete mai multă autoritate decât este necesar funcţionării democraţiei.

Bibliotecaru said...

@ shogunu'
Cu mâna pe inimă recunosc... Nici eu nu prea mai pot asculta discursurile domnului Băsescu şi, mai ales, ale domnului Boc. Mai sunt mulţi alţi politicieni pe care nu-i mai pot asculta. Din păcate, pentru aceste interviuri nu se fac "stenograme" ca să le pot citi "pe sărite", ocolind propoziţiile absolut iritante.

Bibliotecaru said...

@ Buddywonca
:)
Păi am o soluţie. Să punem sus cetăţeanul şi jos politicianul... S-ar restaura astfel normalitatea şi ar fi corectitudine peste tot.

popateapa. said...

Eu vad altfel lucrurile după ce azi CC s-a jucat cu constituționalitatea ,după ce Vadim este întărâtat! Vad ca Traian Băsescu pregătește o lovitura de stat pe care o prevedeam din primăvara. Oricum eu cred ca nu am sa mai pot scrie pe blog, cum cred ca nici sibilla n-o va mai putea face. Eu nu mai pot trimite pinguri,ea e blocata de vizionările de la camera deputaților și senat. Deci dacă noi bloggeri mici încurcăm ce sa mai zic de dvstră . Pana în primăvara cred ca nu vom mai avea parlament
http://popateapa.wordpress.com/2011/01/03/ganditi-va-bine-daca-la-intoarcerea-din-vacanta-nu-va-veti-afla-intr-un-stat-sub-dictatura-militaracu-parlament-dizolvat-22-iunie-2010/
De fapt Udrea a spus ca bloggeri vor influenta viitoarele alegeri! Nemaiavând opoziție ,sigur va câștiga cu bloggeri săi năimiți.

Bibliotecaru said...

@ popateapa

:)
Da, bloggeri vor face o a doua revoluţie, o revoluţie ce se va numi furtuna din paharul cu apă...

Stimate domn,
Nu pierd timpul politicienii, cu atât mai mult domnul Băsescu sau doamna Udrea, cu blogurile care nu le sunt favorabile, abia au timp să citească informările cu cele care le gâdila orgoliile. M-am convins de mult timp de asta. Blogul este pentru ei un fel de afiş electoral pe internet.

Pentru ca România se se schimbe, avem nevoie de o majoritate confortabilă de cetăţeni care să fie preocupaţi real de democraţie. Cât timp aceştia nu există, politica nu are de ce să se teamă, nici de cetăţeni, nici de "opinia publică".

Revoluţia din decembrie a avut efect pentru că contraponderea PCR era peste ocean, în lumea occidentului culminat cu SUA. Politica de astăzi este însă în contrapondere pe tărâm local. Nu merge bine PDL, lumea va vota PSD şi PNL. Nu merge bine PNL, lumea va vota PSD şi PDL, nu merge bine PSD, lumea va vota PNL şi PDL...

Nimeni nu oferă o soluţie care să silească politica să evolueze, să facă şi lucruri neconvenabile propriei clase politice. România are nevoie în acest moment de o alternativă la clasa politică în funcţie, are nevoie de altfel de politicieni, de altfel de politică, de altfel de demnitari. Însă cât timp cetăţenii se vor limita la a-şi muta votul negativ... nu se va obţine nici un fel de revoluţie, lovitură de palat, "ieşi afară, fiinţă extraordinară". Lor nu le mai este frică de oameni pentru că oamenii, în lipsa acelei majorităţi, nu pot face altceva decât să ţipe. Dacă aruncă cineva un ou, deja apare poliţia şi jandarmeria care arestează pe respectivul "oponent de regim" pentru ultraj.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.