24 January 2011

Exersarea Privirii În Pământ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxCIuv9f3RPzi9yyDV8njCYb62bbZWtZnu0BAs1NCLK8vyJ_KR-CZN9su91vIJhcu3JCooc_sC0K_mpZWFzbZLQvyFJJU-8TLkcRC-P2AA7ce1e_DhWJ8Kpu3yx51UMyAZkQawecmkD60/s640/Privirea%20in%20pamant%202011-01-24_10-15-49h%201.jpg
Iaşi, 24 ianuarie 2011, ora 10:15



(http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/68235/Traian-Basescu-huiduit-la-ceremonia-Unirii-Principatelor/)


(http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/68243/Baconschi-Prin-munca-si-responabilitate-nu-prin-galagie-si-manipulare-vom-depasi-acest-moment/)


(http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/68233/Constantin-Simirad-Sa-va-fie-rusine-pentru-organizarea-acestei-manifestatii/)



M-a surprins cât de mult au semănat discursurile domnilor Simirad şi Baconschi, chiar şi însoţirea acelor aplauzele celor din tribuna oficială care aplaudau (nu foarte hotărât, e drept) în timp ce întreaga piaţă era cutremurată de huiduieli, cu discursurile celor care l-au condamnat la acel congres pe Constantin Pîrvulescu. Mai mult, cuvintele domnului Constantin Pîrvulescu cam sunt valabile şi în viaţa politică de astăzi.

Şi apoi m-a cutremurat asemănarea cu momentul Decembrie 1989...



Oare istoria României nu va putea scăpa niciodată de aceste mentalităţi de carton mucegăit? Oare România nu poate cunoaşte o normalitate, fără ovaţii slugarnice, fără huiduieli disperate... Politicienii României sesizează că ei sunt cauza funcţionării anormale a României?

http://www.vranceamedia.ro/wp-content/uploads/2011/01/Basescu-pe-scena-alaturi-de-politicieni.jpg
(sursa: http://www.vranceamedia.ro/archives/46569)















10 comments:

ADRIAN said...

:)) daca ii iese exercitiul cum trebuie poate isi face mana si pe o demisie! si inainte de asta poate ii cere si lui Boc sa exerseze un sepukku ...

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN
Nu ştiu ce hotărâre va lua domnul Boc, sper că nu una atât de drastică, dar tare mi-e frică că rata sinuciderilor în rândul românilor va creşte exponenţial în perioada care va urma.

gicacontra.eu said...

ping: http://www.gicacontra.eu/nominalizari-blog-de-blog-2010/

Bibliotecaru said...

Mulţam de nominalizare!

nimrod said...

Am aflat ieri, de la un prieten maior în rezervă, ce va să zică recalcularea pensiilor la militari. Pentru unii, un plus de până la 40%. Demenţial! Eu cred că de fapt, de asta s-au oprit, nu de teama Curţii... Aşa e când te ocupi prea mult de un lucru la care nu te pricepi. Îl strici.

Darius said...

Domle uite ce se intampla cand nu te mai uiti la televizor. Ratezi momente de istorie. Noroc cu dumneavoastra ca altfel eu nu le vedeam.

Bibliotecaru said...

Nu se mai face de mult timp istorie în România...!

Anonymous said...

n-ar fi mai de efect daca am iesii in strada?zic.
http://farasomn.wordpress.com/

balbeck said...

Tara asta se duce de rapa.Cum sa functioneze ceva bine in tara asta,cand primul om in stat are dosar penal?

Bibliotecaru said...

Trist.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.