20 April 2011

Imaginea? Uite imaginea, nu e imaginea


Acest domn Vântu a avut cea mai spectaculoasă cădere de imagine din istoria României. A plecat la drum ca un fin om de afaceri care s-a gândit la o schemă piramidală înaintea americanilor, a continuat ca fin intelectual care citeşte cărţi în limbi străine şi recită poezii, a continuat apoi cu cunoştinţe în lumea bună a României, prietenii "inteligente" cu personaje cheie din lumea politică... Şi până la urmă s-a ajuns la...



Am aşteptat un pic gândind că vine cineva pe la TV care să spună că nu domnul Vântu este acolo... dar nu am auzit nimic de acest tip.

Brusc domnul Vântu nu-mi mai pare abilul om de afaceri, ci un fel de băiat de cartier care "te face la buzunare", ajuns la vârsta pensiei. România stă cu sufletul la gură pentru ca să urmărească dacă SOV este sau nu este arestat? Acest om care se laudă că vânează oameni? Mie nu-mi vine să cred că aud vorbind doi "mahări" multi milionari. Cum au ajuns oameni de un nivel aşa de scăzut să facă bani? Poate că domnul Vântu are un acces de grandomanie, poate vorbeşte într-o dimensiune a limbajul de cartier să-şi râdă de cei care înregistrează sau de partenerul său de dialog... Pentru mine nici nu mai contează aşa ceva.

http://realpolitic.ro/wp-content/uploads/2010/07/sorin-ovidiu-vantu1.jpg
(sursa foto: http://realpolitic.ro/sorin-ovidiu-vantu-izolati-l-pe-basescu-domnilor.html)

Repet.

Deja nici nu mă mai interesează dacă domnul Sorin Ovidiu Vântu este sau nu este vinovat de ceva... sunt prea enervat pentru că un astfel de om a ajuns atât de sus în societatea românească. Nu ştiu cum se face dar descopăr, aproape în fiecare zi, câte un exemplu care îmi spune acelaşi lucru, anume că România nu are oameni "cu bani" făcuţi pe seama inteligenţei şi priceperii. Este posibil ca până la urmă banii României să fie gestionaţi exclusivi de interlopi şi mafioţi?

Şi se mai întreabă lumea de ce românii au "impresia" că averile nu se fac altfel decât prin necinste... Păi uite de ce.

http://www.trombon.ro/files/images/2/executie.jpg
(sursa foto: http://www.trombon.ro/national/interlopii-filantropi)






No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.