17 April 2011

Pe scurt?, habar nu au...


Cine şi ce? Aceasta este o întrebare mai grea.

Vreau să mă refer mai ales la politicienii României. Priviţi aceşti politicieni la TV. Domniile lor nu înţeleg, cu nici un chip, ce înseamnă democraţia.

Dincolo de formule savante de dicţionar, democraţia înseamnă că poporul ia hotărâri de voinţă politică şi clasa politică vine, cu experţii lor în guvernare, pentru a pune în operă voinţa politică a poporului. Cu alte cuvinte, într-un limbaj mai colocvial, poporul trasează politicii obiectivul de atins şi politica trebuie să-şi dea toată silinţa în a atinge acel obiectiv.

Priviţi pe cei care se dau drept politicieni în România. Au tupeul să spună că au făcut un bine poporului român şi României în pofida rezistenţei poporului român. Priviţi aceşti politicieni jalnici care nu înţeleg că ei, în loc să fie eroii şi salvatorii neamului sunt de fapt noii dictatori ai României.

Nimeni nu întreabă poporul ce vrea, toţi ştiu ce este mai bine pentru popor şi ţară.

http://mediaserver.adevarul.es/media/adevarul-es/images/2010/09/02/66111-0-emil_boc.jpg
(sursa: http://www.adevarul.es/stiri/actualitate/boc-schimba-ministrii-pdl-decis-remanierea)


Bunicul îmi spunea când eram copil... Când boii sunt mici, nicidecum nu-i bine. De mergi cu carul la deal, ei fiind mici nu-l pot trage, că nu au putere. Când mergi la vale, jugul le trece peste coarne şi carul dă peste ei şi îi omoară... Greu la deal cu boii mici, dar greu şi la vale.

Priviţi politicienii României. Ei funcţionează cu credinţa că cetăţenii trebuie să slujească statul român şi nu statul cetăţenii. Ce nebunie!

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.