Viziunea Uniunii Social Liberale Pentru Educatie(http://www.scribd.com/fullscreen/57071438?access_key=key-1ynihxctl5wmb2vbvuxb)
Veniţi de luaţi lumina... cărţii.
Aşa cum spuneam, planificarea educaţiei rămâne tot învăţământ.
Avem un învăţământ în România preocupat de diplome şi de curiculă, educaţia este lăsată undeva la norocul unui profesor ce gândeşte şi simte ceva mai mult de politica postului său.
Unde este acel sistem deschis în care fiecare îşi construieşte un sistem de aptitudini? Viziunea mea pentru educaţie este ca de la cea de a noua clasă încolo fiecare să-şi găsească calea de a se dezvolta uman. Educaţia nu este pentru toată lumea şi nici pentru toată lumea la fel. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea de a privi la oameni ca la nişte fişe de pontaj pe care punem un văzut în dreptul fiecărui obiect de studiu.
Se adevereşte prin prezenta că susnumitul absolvent cunoaşte ecuaţia de gradul doi, formaţiunile muntoase din Ţara Hategului si Zarandului şi lupta de la Rovine. De asemenea ştie a se cere afară pe englezeşte spre marea bucurie a Europei.
© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.
2 comments:
Deci se poate... copy/paste şi după vechi documente PCR...
Ceea ce mă scoate pe mine din sărite este că tot ceea ce este bun nu se face niciodată.
De exemplu (apropo de copy/paste) se pomeneşte de Strategia Europa 2020 ca despre un film SF. Se mai spune apoi despre învăţământul digitalizat (trec peste faptul că digitalizat se referă la transferul din analogic în digital şi că termenul corect este digitizat, adică transferul informaţiei în digit, numere, oricum nici dicţionarul nu face o astfel de diferenţă). În România nu am găsit nici măcar un manual în format digital. De ce? Pentru că toţi se gândesc că nu vor mai culege banii din tipărire, din drepturile de autor, de vreme ce manualele pot fi accesibile gratuit... Sunt mulţi euro în aceste manuale, majoritatea editurilor supravieţuiesc din tunuri cu manuale.
Obiectivele astea sunt parcă moştenite de la Spiru Haret... Dacă se doreşte o reformă, atunci ar trebui să construim intelectuali şi nu oameni-papagal (în sensul că oamenii sunt învăţaţi să reproducă informaţii). Învăţământul românesc recompensează savanţii şi nu geniile, folosind savant în sensul primar, cel cu capacitatea foarte mare de a reţine date.
Post a Comment