08 March 2012

Cum şi de ce "i se rupe" lui Victor Ciutacu


Ce este libertatea de exprimare? Ceva care îi permite domnul Ciutacu să i se rupă.

Respectiv, domnia sa a scris "arogant şi genial"... următorul post pe blogul său.




Am să fiu obiectiv şi să ataşez şi "poza" din Jurnalul Naţional pe care domnia sa a considerat-o necesară...

http://www.ciutacu.ro/wp-content/uploads/2012/03/dobitoc.jpg
(foto: http://www.ciutacu.ro)


Restul postări îl puteţi citi la domnia sa pe blog... vă asigur că este interesant. Dar ceea ce este şi mai interesant urmează la comentarii.

I-am scris domnului Ciutacu aşa:

@ Victor Ciutacu

Dincolo de natura conflictului, dincolo de cine are sau nu are dreptate… Domnia voastră găsiţi normală o astfel de dezbatere “Antena 3 contra CNA”, ore întregi, în fiecare zi, la o televiziune de ştiri? Este rolul unei televiziuni de ştiri să ducă un război personal, poate chiar unul de vendetă, cu o instituţie a statului care o nedreptăţeşte? Este normal ca nişte ziarişti sau realizatori de emisiuni (fiecare cum se consideră) să se folosească de postul la care lucrează, de emisiunea pe care o realizează, de vocea pe care o are prin mass-media… pentru a ataca CNA-ul ca instituţie? Atunci poate un militar care are o problemă cu ministerul apărării ar trebui să iasă cu tancul, cu bazuca, cu elicopterul, cu puşcociul… să reacţioneze faţă de minister? Slujba-i slujbă, drujba-i drujbă… Un profesionist adevărat nu amestecă enervarea sa personală cu ce de la muncă.

Să-mi fie cu iertare, dar eu am impresia că “şeful” Antenei 3, respectiv domnul Gâdea, nu numai că a provocat acest conflict care, iată, aduce prejudicii postului pe care îl conduce, dar îl şi amplifică nepermis de mult (escaladarea conflictului a scăpat din mână întreg postul). Reacţiile agresive faţă de toţi funcţionarii statului este dincolo de orice deontologie. Cum să-i închizi telefonul în nas unui funcţionar care are totuşi bunăvoinţa de a intra în direct (că ci nimic nu-l obligă să intre în direct să de relaţii de orice fel). Un funcţionar agresiv se elimină el însuşi din sistem, nu este nevoie să primească corecţii în direct la o televiziune.

La emisiunea de aseară priveam şi nu-mi venea să cred cum atâţia oameni maturi se purtau precum nişte copii din clasele primare care se ceartă dacă a fost sau nu a fost fault la o miuţă în curtea şcolii. Toate vocile ridicate, cei intraţi în direct parcă erau la interogatoriu… Mi se părea că văd o piesă de teatru menită să mă scoată şi pe mine din sărite.

Ce este cu societatea românească de a decăzut atât de jos? Oamenii au devenit precum animalele încolţite, reacţionează cu violenţă la orice, nu mai există alt gest de reacţie decât “saltul la beregată”.

Dincolo de stilul mitocănescu al statului român, în frunte cu preşedintele jucător, şi a politicianului român în general, care mai de care mai “înţelept în nimic”, ceva se întâmplă cu întreaga societate românească. Niciodată toţi românii nu au fost atât de surescitat şi stilul acesta de a face presă nu este deloc în favoarea cetăţeanului.

Priviţi mai sus. Holocaustul este astăzi capul de afiş al actualităţii? Trebuie să facem astăzi o agendă de lucru politică din asta? Nu este îndeajuns că 24 de ore din 24 vedem date despre ucigaşul din coafor sau mai ştiu şi eu ce ştiri asemenea? Totul este plin de morţi, totul smulge şi mai mult sânge din victime… Ziariştii hărţuiesc orice fel de persoană cu întrebări care mai de care mai cretine. Să alergi după un tânăr al cărui tată tocmai i-a împuşcat mama… Cine poate face asta?

Priveam ieri ştirile şi mă cruceam… NIMENI nu comenta că cei de la Guvern mai vând pe şest exploatarea de şist, ca să fac un joc de cuvinte, otrăvind fântânile ca în timpuri de demult… toţi comentau că prinţesa Caradja a fost urcată în dubă.

De Bibliotecaru pe 7 March 2012 la 10:33 (#)
Domnul Ciutacu a avut bunăvoinţa să-mi răspundă normal, ca în popor, fără a fi neapărat şi agresiv:

@Bibliotecaru: incercarea puterii de a inchide pe cale administrativa un post de televiziune e un megasubiect. tragic e ca nu se vorbeste si la alte statii tv despre asta.

De Victor Ciutacu pe 7 March 2012 la 10:41 (#)
Am simţit cumva că nu mă înţelege prea bine şi cumva trebuie să mă explic...

@ Victor Ciutacu

Stimate domn,
Cu riscul de a mă re-acuza că fac chat pe acest blog, trebuie să vă răspund, mă simt dator să vă răspund, şi să vă transmit că nu demersul domniilor voastre consider că este greşit (şi aici nu mă refer în primul rând la Victor Ciutacu, ci mai ales la grup ca întreg), ci forma acestui protest, calitatea sa, dacă vreţi. Aş fi înţeles în orice moment protestul ziariştilor (mai ales dacă era vorba de toţi ziariştii, pentru că, după cum bine observaţi, Antena 3 nu prea este susţinută, dintr-un motiv sau altul… Şi spun că nu înţeleg motivul pentru că nu pot aprecia eu, din afara sistemului, de ce nu există solidaritatea de breaslă), numai că în loc să văd ziariştii adunaţi în faţa CNA, ca orice protestatar român, într-o manifestaţie de protest normală cu care aş fi fost, fără doar şi poate, de acord… ziariştii au ieşit la luptă precum minerii altă dată, cu uneltele de muncă. Mineri aveau târnăcoape şi căştile cu lămpaş, cei de la Antena 3 camerele video, studiourile, canalul de emisie… Eu asta vă spun… Mai bine zis, chiar asta vă spun. Nu vă consideraţi deasupra cetăţenilor pentru că aveţi posibilitatea să vă exprimaţi cu o audienţă mai largă. Vreţi să faceţi un exerciţiu democratic de protest?, faceţi acest exerciţiu de pe poziţie egală cu orice cetăţean, mergeţi în fiecare zi în faţă la CNA, acceptaţi plimbarea cu duba la Circa de Poliţie, amprentarea, audierea, poate şi un baston pe spinare… Iar la muncă, la Antenă, să fie serviciul obişnuit al ziaristului, totul trebuie să continue ca şi cum nimic nu s-a întâmplat. Este incorectă folosirea postului pe post de armă.

Aceasta este părerea mea.

Iată de ce prinţesa Caradja este de admirat. Ea putea să apară liniştită la studioul de televiziune, alături de politicieni, să spună câte ceva… profitând de faptul că este persoană publică. Dar nu, prinţesa a preferat să fie egală cu oricare dintre cei ce protestau şi asta o face deosebită.

Cei de la PNL au făcut luna trecută (sau acum două luni, că deja suntem în martie) un miting în care au spus că sunt alături de cei din Piaţa Universităţii. Important ar fi fost însă ca parlamentarii şi preşedinţii de partide să fi fost în stradă, egali cu cei din Piaţa Universităţii, şi să protesteze fără megafoane, fără scene, fără ca ei să fie sus şi “poporul” jos, ascultător şi aplaudac… Politicienii însă nu au acceptat să fie egali cu poporul în numele căruia vorbeşte, nu le-au plăcut să fie păziţi de Jandarmerie precum infractorii şi nici să fie îndesaţi în dube mângâiaţi, cu blândeţe, de bulanul purificator. Printr-o astfel de poziţie politicienii “opoziţiei” (folosesc acest cuvânt pentru a mă face înţeles exact, pentru că în sistemul instituţional românesc nu există dihotomia parlamentară Putere/Opoziţie, este o prostie vehiculată aberant de toţi din necunoaşterea Constituţiei) s-au auto-poziţionat de partea statului care opresează alături de “putere”. Problema este că anumite persoane se simt mai îndreptăţite decât alte persoane “să stea în faţă”. Nu faceţi la fel. Vreţi să protestaţi, nu vă folosiţi de prerogativele puterii presei pentru a ocupa spaţiul de exprimare a ştirilor cu asemenea lucru. Ieşiţi în faţa CNA (şi ştiu că sunteţi în stare să faceţi asta, aţi dovedit că o puteţi face), protestaţi, deveniţi o ştire legitimă care să apară în mass-media ca atare. Credeţi că dacă 70% din personalul Intact Media Group (pentru că cineva trebuie să şi muncească în acest timp) ar fi în faţa CNA sau în faţa PDL, filiala lui “nea cutare” care a spus că ar trebui închisă Antena 3, va fi o singură televiziune de ştiri din România care să nu vă ofere spaţiu ca ştire? Mă îndoiesc.

Iată, astăzi în Parlament domnul Băsescu CERE Parlamentului să vândă suveranitatea României şi să închine România intereselor străine… din toate punctele de vedere. Să vedem ce va fi mai departe. Eu voi face cu siguranţă o intrare pe blog cu acest subiect. Nu voi ţipa, nu voi înjura… îmi voi expune, democratic, opoziţia faţă de ceea ce se întâmplă, să nu se spună că nu am atras atenţia.

De Bibliotecaru pe 7 March 2012 la 12:27 (#)
După care a avut loc demisia domnului Dan Grigore. Domnia sa pianistul, prin gestul domniei sale, m-a îndemnat să mai pun o postare-comentariu (deja a treia postare este cam mult... dar am mers totuşi mai departe, cu "obrăznicie" şi apoi încă unu pentru că am observat că unele mesaje apar imediat, altele după un timp):

@ Victor Ciutacu

Vedeţi, tocmai ce vă spuneam, aţi intrat într-o dilemă morală. Pentru că aţi atacat o persoană care a atacat Antena 3, acum aveţi o alternativă greu de rezolvat moral…

Dan Grigore şi-a dat demisia ca urmare a conflictului cu Antena 3. Domnia voastră în mod normal şi moral ar trebui să continuaţi reciprocitatea şi, alături de ceilalţi colegi ai dumneavoastră care au luat parte la conflict, să vă daţi demisia de la Antena 3. Ei bine, bănuiala mea este nu numai că nu veţi face aşa ceva, dar Antena 3 va trâmbiţa peste tot faptul că a învins CNA, în frunte cu Mircea Badea şi directorul Gâdea. Iată prima problemă apărută din faptul că domniile voastre aţi condus războiul îndreptat către CNA cu “armele de serviciu”. Şi mai important, după părerea mea, este că susţinătorii dumneavoastră vor fi alături de sărbătoare şi nu de înfrângerea morală pe care o suferiţi. Cu alte cuvinte micro-societatea strâns unită în jurul Antenei 3 alunecă dincolo de moralitatea normală. Nu-i aşa, se fac iviţi zorii cultului personalităţii, că nici Traian Băsescu nu o fi fost aşa de la bun început, a avut nevoie de ceva aplauze ca să devină “Oracolul din Carpaţi” care ţine discursuri de o oră jumătate ca să nu spună nimic, exact ca la vechile Congrese PCR. Ia să urmăriţi mesajele de victorie ce vor începe să vină, în doar câteva ore, peste tot în blogosferă. De ce? Pentru că o televiziune de ştiri a indicat CNA-ul şi pe Dan Grigore drept adversarul democraţiei româneşti.

Sper să nu înţelegeţi că mă poziţionez de partea CNA. Personal cred mai mult în auto-control decât în cenzură, CNA-ul este deci, după părerea mea, un organism de avarie ce nu are ce căuta în viaţa noastră decât atunci când se ajunge la o aberaţie disfuncţională. Trebuie să spun însă că, pe de altă parte, a fost evident că directorul Gâdea a depăşit limita bunului simţ, de la care ai avea pretenţia la un ziarist şi/sau realizator de emisiuni, discutând cu preşedintele CNAS-ului… şi cine să-l tragă de mânecă pe directorul de post? Realitatea este că dacă bunul simţ ar fi instaurat din interior, de fiecare dată când limita se depăşeşte, CNA-ul nu ar avea nici un sens. România însă cultivă conflictul.

De Bibliotecaru pe 8 March 2012 la 11:24 (#)

Nu pot să nu observ că o parte din mesajele mele intră în moderare. Este ceva normal sau numai eu mă bucur de această atenţie?

De Bibliotecaru pe 8 March 2012 la 11:25 (#)
Domnul Ciutacu a avut încă o dată bunăvoinţa de a-mi răspunde:

@Bibliotecaru: n-am nici o dilema si mi se rupe cum va pozitionati. e libertate de expresie si de gandire. Dan Grigore bine a facut ca a demisionat. spatiu audio-vizual s-a degradar cu el in CNA in ultimii 11 ani. deci a luat banii de la stat degeaba. ar trebui sa i se impute, da’ nu traim intr-o lume normala. altfel, toate mesajele sunt moderate. la viitoarele intrebari ipocrite vor intra direct in spam!

De Victor Ciutacu pe 8 March 2012 la 13:19 (#)
În acest moment m-a bufnit râsul la această manifestare de nombrilism... Sper că închei cu...
@ Victor Ciutacu

:lol:

"Vi se rupe"... !?!?!?!

Nu e întrebare "impocrită", ci cu mirare...! Acum trebuie să vă mediatizez pe blog, pentru că am râs şi nu sunt egoist, dau şi la alţii şansa să se amuze :D.

bibliotecarul.blogspot.com/2012/03/cum-si-de-ce-i-se-rupe-lui-victor.html
De Bibliotecaru pe 8 March 2012 la 14:54 (#)
Domnule Ciutacu, toată stimă pentru dumneavoastră. Ar trebui să vă faceţi profesor de tineri jurnalişti... aveţi talent pedagogic.

UPDATE:

@Bibliotecaru: tocmai ti-ai aranjat un loc definitiv in spam

De Victor Ciutacu pe 8 March 2012 la 17:32 (#)

Şi uite aşa a încheiat domnul Ciutacu problema luptei cu CNA pentru libertatea de exprimare. Nu e frumos? Domnia sa lupta cu CNA-ul pentru ca domnul Gâdea, domnul Badea, domnul Ciutacu să spună ce doresc... dar nu are nici o problemă să cenzureze mesajele mele pe blogul domniei sale, deşi eu nu folosesc nici un fel de violenţă de limbaj... Să fiu în spam pentru că am îndrăznit să mă exprim împotriva domniei sale îndeajuns de mult să se enerveze?

Nu pot fi decât să fiu bucuros.

Am fost blocat mai întâi pe blogul domnului Badea (acum domnul Badea îi blochează pe toţi, asta este altă dovadă despre principii şi bla bla bla, culminând cu dorinţa de limbă exprimare, nu-i aşa), am fost blocat şi de Naşul Moraru, tot pentru că am îndrăznit să nu fiu de acord cu domnia sa... iată-mă şi cu un "ban" pe blogul domnului Ciutacu.

Nu ştiu de ce, dar am impresia că aceşti oameni nu luptă pentru libertatea de exprimare a cetăţenilor români, este o impresie, poate greşesc. Îmi pare că doar se bat cu cărămida în pieptul lor bărbătesc şi clamează idealuri, în realitate lucrurile sunt un pic mai nuanţate... cum spuneam mai sus?... la nombrilism... Domniile lor se agită pentru dreptul lor de a spune orice fără să existe repercursiuni. Ceilalţi, cum au ei drepturile... asta nu-i mai interesează.

Iată cum moralitatea, sau lipsa ei, nu mai este un semn de întrebare, ci o certitudine. Zău dacă aş fi vrut să am dreptate.

29 comments:

vib said...

Am eu senzatia sau traim intr-o societate in care orgoliul este mai presus de adevar? Nu am reusit niciodata sa il urmaresc pe Ciutacu mai mult de 5 minute pentru ca incepe sa tipe. Cand tii cu dinti de tabloul pe cre ti l-ai creat ajungi mai devreme sau mai tarziu sa fii incorect. In putinele dati cand am avut ocazia sa il urmaresc pe Ciutacu mi s-a parut un tip partinitor si subiectiv. Ma rog, poate e o impresie, nu prea am avut rabdare cu el...

Bibliotecaru said...

Am observat că domnul Ciutacu este, extrem de schimbător funcţie de persoana cu care vorbeşte. Am urmărit câteva din emisiunile sale, "Vorbe Grele", şi uneori este cald şi uman de spui că este cu totul altcineva decât cel despre care vorbiţi, un "Ciutacu" care se manifestă în mod egal la TV. Probabil că un fel de a fi este o mască, dar nu-mi dau seama care. Bănuiesc că cel calm este real şi cel nervos este aducător de rating. O aceiaşi lecţie de interpretare a oamenilor mi-a dat-o şi doamna Grecu, sau doamna Firea... două doamne care în afara spaţiul în care reprezintă realizatori de emisiune sunt două femei normale, emotive, timide... Există şi experienţa inversă, precum "zâna surprizelor", "blonda lui Bote" şi aşa mai departe... Uimirea mea vine în momentul în care domnia sa are poziţii puternice de susţinere a unor principii care nu sunt obiective. Este normal să susţii principii, totuşi este normal ca principiile pe care le susţii să fie şi obiective.

Ca ziarist trebuie să respecţi legea sub imperiul în care îşi desfăşori activitatea. Dacă legea încalcă libertatea de exprimare, nu are sens să te lupţi cu cei care aplică legea, trebuie să te lupţi să schimbi legea. Dacă cel care aplică legea abuzează de prevederile legale, atunci eşti îndreptăţit să te lupţi cu cel ce aplică legea. Eu aşa văd lucrurile, principiile trebuie respectate de toată lumea, asta cât timp societatea românească este condusă de principii şi normative.

ADRIAN said...

Mircea Badea expunea intr-o emisiune faptul ca Dan Grigore isi permitea din pozitia sa de membru CNA sa dea directive si indicatii de comportament unora sau altora ceea ce e inadmisibil si sunt de acord cu ce spunea Mircea Badea in acest sens. Dan Grigore nu era acolo sa dea lectii ci doar sa constate abateri de la niste norme. Se vede treaba ca subiectivismul are loc din plin in aceasta institutie numita CNA. Nu cred ca demisia dlui Dan Grigore ne produce vreo paguba si nici domniei sale vreo spalare de obraz.

Pe de alta parte nu cred ca dl Antonescu avea de ce sa-si ceara scuze. Foarte bine ca nu a retractat. In fond era parerea domniei sale despre respectivul demnitar. Asa cum dl. Ekstein a demisonat (ca si altii) pentru divergente de opinie cu dl Basescu asa trebuia sa faca si Dan Grigore daca se pretinde moralist si monarhist. Cand a scos Basescu mitocania aia pe gura fata de Rege, intr-o emisiune TV care intra sub incidenta CNA. Nu stiu sigur daca televiziunea cu pricina a fost sanctionata pentru derapajul moderatorului din acea emisiune ... Dl. Dan Grigore se dovedeste din aceeasi categorie de intelectuali cozi de topor. Nu e o deosebire intre domnia sa si Sadoveanu, Petru Groza, Liiceanu, Patapievici si alta liota de astfel de oameni de la care te-ai astepta sa aibe oarece coloana.

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN

La acea emisiune cu Traian Băsescu domnul Cristoiu şi domnul Turcescu nu au afirmat nimic reprobabil, ba chiar au fost luaţi prin surprindere şi au căutat să-l tempereze, fie şi formal, pe preşedinte.

Mai mult, domnul Dan Grigore era într-o poziţie în care nici nu trebuia să aibă o legătură cu domnul Băsescu, că nu pe domnul Băsescu îl slujea acolo. Trimiterea la faptul că domnul Dan Grigore îl slujeşte pe dl. Băsescu este echivalent cu aberaţia cu care o parte a presei îl acuză pe domnul Antonescu că-l slujeşte pe Dinu Patriciu sau pe Victor Ponta că-l slujeşte pe Ion Iliescu. Sunt abuzuri verbale din partea presei.

În sfârşit, atât doamna Narcisa Suciu cât şi domnul Dan Grigore sunt "târnosiţi" de Mircea Badea în emisiunea În Gura Presei de ani de zile.

Evident asta nu scuză eventualele reacţii pe care cei de la CNA le-au dincolo de prerogativele lor...

Oamenii civilizaţi însă trebuie să aibă limite. Până la urmă au trecut peste noi câteva milenii care ne-au luat din stadiul de semi-animale care alergam după hrană dezbrăcaţi şi ne-a adus în ziua de astăzi.

În numele libertăţii de exprimare domnul Ciutacu, realizator de emisiune, redactor-şef la Jurnalul Naţional, spune "mi se rupe"... Aţi fi la fel de relaxat dacă această sintagmă s-ar regăsi într-un manual de limbă şi literatură română de clasa a patra? Poate este anormal că am reacţionat şi acum două decenii la faptul că Ion Iliescu a spus "măi animalule"... Lumea începe să uite, anormalitatea devine normalitate în numele libertăţii.

Eu nu cred că în emisia TV sau în scrierea unui jurnal sau chiar dialogul nostru zilnic ar trebui să depăşim o anumită formă de exprimare dacă emisiunea nu-şi asumă exact acest mod de exprimare. După părerea mea libertatea de exprimare se referă la faptul că pot avea o părere (este o continuare a actului de voinţă politică şi a pluralismului de idei despre care se vorbeşte tot în Constituţie), nu cred însă ca a spune cuiva că este dobitoc reprezintă un act al libertăţii de exprimare, căci pe mine m-a învăţat mama în cei 7 ani de acasă că a spune cuiva că este dobitoc depăşeşte limita bunei cuviinţe. Sigur, când eşti surescitat poţi să greşeşti, te mai scapi, mai lansezi o zicere peiorativă, mai scapi o înjurătură... dar dacă faci din asta un sistem nu cred că mai este în regulă. Am mai trecut prin asta. În perioada în care umorul era făcut de grupurile Divertis şi Vouă, a venit cu un umor mai aspru şi mai plin de trimiteri sexuale... Doru Octavian Dumitru. La început a avut un succes nebun... apoi succesul s-a stins, uşor-uşor. Peste un timp vor începe să scadă tirajele şi la tabloide, şi la înjurături şi la "grobian" şi la războaiele mediatice... Probabil că atunci presa quality de informaţie va reveni. Părerea mea.

ADRIAN said...

Presa quality nu va reveni caci nu are cui sa se adreseze. Omul ala (identificat corect ca nesimtit si dobitoc) era un politruc responsabil pentru chestiunea medicamentelor iar el nu si-o asuma. Daca nu era data afara - si iata ca nu este - si mai avea si mega doza de tupeu atunci mi se pare ca a i se spune ca este dobitoc este ultima resursa ... Sa nu-mi spuneti ca o petitie online sau un protest a poarte CNAS ar fi rezolvat cazul mai bine ca nu sunt convins.
Nu ma deranjeaza ca Ciutacu foloseste pe pagina lui, unde intru foarte rar, expresia "mi se rupe". Inteleg ca n-a facut-o din postura de redactor sef la Jurnalul ci de autor al blogului sau si numai al sau. E alegerea lui daca vrea sa-si irite sau sa-si multumeasca cititorii, blogul sau nu e un "must carry", e o chestiune privata. Daca ar face-o din postura oficiala sau de purtator de cuvant ori ceva similar atunci as avea o nemultumire pentru ca ar face-o in numele meu sau in serviciul meu dintr-o functie publica. Mai nemultumit sunt de ceea ce transmit unele canale de desene animate pe care fiica mea le urmareste ... si pe care CNA se pare ca nu are timp sa le analizeze. In schimb se ia de Mircea Badea de prea multe ori aiurea. Sigur ca Mircea Badea e cateodata excesiv, cateodata copilaros, cateodata teatral dar nu mi s-a parut vreodata ca spune ceva care sa-mi lezeze simtamintele ca sa zic asa. Daca ar face-o atunci probabil ca nu l-as mai urmari. Cum probabil ca nu voi mai urmari in curand Antena 3 nu pentru alceva ci pentru ca intinde prea mult pelteaua cu niste subiecte excsiv dezvoltate cand ar fi multe altele ce ar trebui spuse si ar putea fi spuse daca li s-ar acorda din timpul pierdut cu lucruri uneori infantile. Si pentru ca in loc sa tina un format de stiri utile se lasa prinsa in cursa tabloida a stirilor PRO Tv. De aceea pe mine ma enerveaza cumplit ca RDS mi-a scos din grila Euro News pentru a-mi infige un program unguresc cu vanatori si pescari. In conditiile in care am peste 20 de canale de sport si muzica ce-mi paraziteaza grila tu - operator de cablu - imi tai sursa de informatie europeana !?? Pai atunci foarte bine ca Dan Grigore isi face bagajelul si pleaca pentru ca nu de unul care se ia de Mircea Badea am nevoie ci de unul care-mi apara dreptul la informatie. Revenind la expresia "mi se rupe", recunosc ca nu am temerea ca ar fi vreodata folosita intr-un manual. Am insa temerea intemeiata ca al meu copil va fi nevoit sa ia parte la indoctrinarea religioasa desantata indusa prin materia eronat intitulata "religie". Daca puneti mana pe un astfel de manual veti intelege de ce.
Mult mai indignat am fost sa gasesc pe blogul SENATORULUI (!) Iulian Urban niste insemne care imita insemnele papale si ar induce impresia ca Urbanul nostru ar avea vreo legatura de sange sau ceva cu seria de papi numiti Urban si care aveau respectivele blazoane. In concluzie, sintagma "mi se rupe" mi-ar fi ramas necunoscuta dinspre blogul lui Ciutacu daca n-ati fi popularizat-o dumneavoastra aici.

Asterisc said...

Nu-mi vine să cred cîtă energie se consumă pe acest subiect! Una peste alta, ar fi bine dacă unii ziarişti ar citi şi ce se scrie pe unele bloguri, ca acesta de exemplu. Ar putea să înveţe de la amatori cum se discută civilizat.

C.N.A., dacă tot există, mi l-aş dori intervenind o dată la 3-4 ani. În rest, autocenzura ar trebui să fie cea care să guverneze mass media.

Bibliotecaru said...

@ Asterisc

CNA-ul se auto-sesizează destul de rar, chestiunea este că se tot fac plângeri la care trebuie să dea câte o decizie.

http://www.cna.ro/Situa-ie-privind-sanc-iunile,4714.html

În fiecare zi de muncă câte o sancţiune...

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN

Presa quality va reveni dar într-un sistem care are la bază unitatea de informaţie şi nu un ziar în totalitatea lui... eventual online.

Eu nu voi spune nici că domnul Duţă este vreun perfect şi nici că nu este nevinovat, totuşi asta nu justifică să ne strigăm în faţă unii altora tot felul de apelative. Dacă observaţi, domnul Badea nu este unul dintre acei cetăţeni care, în momentul în care cineva spune ceva despre el, fie şi o virgulă, stă liniştit pentru că respectă libertatea de exprimare... dimpotrivă, sare cu tunul, reacţionează disproporţionat.

Stimate domn,
Lupta mea este pentru democraţie, pentru dreptul cetăţeanului de a lua decizii. În democraţie astfel de lucruri nu se întâmplă tocmai pentru că există mecanisme democratice care anulează "nesimţirea" şi "îndobitocirea". Problema nu era dacă domnul Duţă este sau nu este cumva sau altcumva, adevărata problemă era să stabilim dacă domnul Duţă a fost pus în fruntea unui astfel de organism pentru că era capabil să-l coordoneze sau pentru a aduce servicii cuiva. Iată că cei de la Antena 3 au făcut un serviciu domnului Duţă, pentru că "lupta" se duce acum relativ la nişte jigniri în timp ce domnul Duţă "îşi face treaba" liniştit mai departe şi bolnavii suferă.

Cum să nu vă pese ce spune domnul Ciutacu pe blog. Prezenţa publică este o prelungire a funcţiei publice. Dacă domnul Băsescu s-ar fi contrat cu domnul Ponta pe bloguri... nu v-ar fi păsat cum se exprimă preşedintele României sau preşedintele PSD? Foarte mulţi dintre politicienii României sunt judecaţi în mass-media funcţie de declaraţiile pe bloguri. Oricum s-ar spune, blogurile sunt o prelungire a prezenţei publice, un fel de spaţiu care se constituie în comunicat de presă.

Problema cu desenele animate este că CNA nu poate să sancţioneze producţia unui canal din altă ţară. Ar putea cel mult să le interzică difuzarea... dar bănuiesc că dacă aţi vrea asta, aţi scoate pur şi simplu programul din memoria televizorului.

Nu se poate să nu fi văzut "atingerile" aproape cotidiene pe care domnul Badea le face zilnic la adresa doamnei Narcisa Iorga.

De exemplu una văzută chiar de de mine:
"Vita asta n-a aflat că funcţia ei e fix publică şi atunci şi mail-ul de la instituţie şi mufa hidoasă cu care este pavoazată sunt fix publice"
(http://www.click.ro/vedete/romanesti/Mircea-Badea-Narcisa-Iorga-CNA_0_1351064897.html#)

Sau... Badea: “Am vazut cum masina Narcisei Iorga a incasat o flegma cu muci de la o melteanca, in trafic!”
(http://ingurapresei.a1.ro/intamplari/Badea-a-Am-vazut-cum-masina-Narcisei-Iorga-incasat_2622.html)

Priviţi 8 minute de jigniri non-stop... 8 minute:
http://ingurapresei.a1.ro/social/Mircea-Badea-ii-raspunde-Narcisei-Iorga-membru-CNA_4179.html
Aici este nevoie de o persuasiune ieşită din comun...

Domnul Badea îşi poate face emisiunea absolut cum doreşte, dar trebuie să şi-o asume.

Poate mâine mă ameninţă şi pe mine cu bătaia... :D

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN

CNA nu cred că poate să intervină relativ la ce este pe grila de programe, aici este vorba despre un contract între dumneavoastră şi furnizor. Este o şmecherie menită să vă facă să cumpăraţi un pachet de programe mai scump. CNA-ul poate obliga furnizorul să includă un pachet minim românesc, atâta tot.

Relativ la manualul de religie... din câte ştiu religia nu este obligatorie. S-a schimbat ceva în noua lege...?

Sintagma nu aş fi popularizat-o dacă nu ar fi fost folosită în dialogul cu mine (de regulă nu citesc, în asemenea condiţii, şi dialogul celorlalţi).

Şi acum ceva care să facă legătura între toate acestea. Ştiţi cum s-a ajuns la expresia "persoane cu sânge albastru"? Apropo şi de dl. Urban şi de religie...

http://www.info-portal.ro/articol/sangele-albastru/111/1/0/

Interesant, nu-i aşa? Şi eu am aflat relativ de curând o astfel de explicaţie pe care am şi verificat-o... şi se pare că aşa este.

ADRIAN said...

O iau de la final cu religia. Poate ca nu e obligatorie in sensul legii. Dar ce te faci cand ora de religie este pusa in mijlocul orarului si nu exista alternativa la ora de religie - sa zicem ora de chitara sau de vreo limba straina suplimentara? Sta copilul pe hol?

Mircea Badea asta si zice mereu - vrea sa-si asume. De aceea zic si eu ca nu-mi pasa ce zice pe blog cineva atat timp cat in functia publica face ceea ce trebuie. Pe blog e ceea ce ziceti dvs - isi asuma. Adica un Ponta si un Basescu se vor abtine de la anumite iesiri pe blog daca vor sa ramana in politica fara tinichele. E o chestiune de autocontrol. Deci dl. Ciutacu isi asuma antipatia unora desi el depinde de cat mai multa simpatie in esenta. Cam ca Sova cu declaratiile sale stupide pe care trebuie sa si le asume. (bine, aici poate nu e tocmai buna comparatia).

Nu doresc sa scot un anume canal din memorie doar pentru ca are doua sau trei derapaje. Asa cum CNA impune etichetarea cu 12, 15, 18 la canalele de adulti tot asa ar putea impune si la canalele de desene animate. Zic si eu. Adica de ce Badea incita la violenta si niste oribilitati razboinico-sinistre destinate copiilor sunt ok ??

Din moment ce exista reglementari de tip "must carry" de ce n-ar putea CNA sa regleze chestiunea informarii prin Euro News ? Stiti, desigur, ca CNA licentiaza operatorii de cablu.

Cu sangele albastru nu cred. De obicei explicatia cea mai simpla este si cea mai probabila. Un om cu "sange albastru" este acela care, neavand munci grele de facut in conditii dure, ajunge sa aiba o piele suficient de fina si supla incat sa i se vada venele. Care, evident, au o noanta albastruie. Se aplica nobililor din vremurile mai apropiate dupa indelunga "selectie".

La Narcisa Iorga as fi tentat sa parafrazez pe cineva apropiat domniei sale :) :
Sa vedem, o fi facut femeia ceva, l-o fi injurat degeaba pe Badea inainte ...

Presa quality nu va reveni pentru ca nu are public. Altfel nu s-ar vedea atatea tzatze pe paginile online ale unor "surse de informatie quality"

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN

:D

Vă respect opinia.

Motanul_Incaltat said...

Deci... daca nu demisionezi atunci "iti aranjezi" un loc direct in spam. Definitiv... :D
Asta e dupa "logica" unor anumiti oameni...

Motanul_Incaltat said...

Mai esti si un "dobitoc" daca "nu intelegi"... :D
Asta e tot dupa aceeasi "logica". :P

Motanul_Incaltat said...

"Logica" asta cam miroase a totalitarism...:
"UPDATE:
@Bibliotecaru: tocmai ti-ai aranjat un loc definitiv in spam De Victor Ciutacu pe 8 March 2012 la 17:32"

Bibliotecaru said...

Mai mult mă doare că astfel de vorbe vin din partea unui om de presă... altfel este dreptul domniei sale să-şi aleagă comentatorii.

Vasile, said...

De multe ori VC este ridicol ,dar de mai multe ori are dreptate.

Molipsit de o functie mai veche de ingineras pe linga politicieni , sau de carcter, VC a pierdut multe polemici!Exprimarea fata de bibliotecar , un anonim printre milioane de anonimi, este insa de nepermis si asta chiar daca ar fi avut dreptate in demersul dansului vs CNA!
Sa te exprimi ca orisicare tigan cu bolentin de Ferentari sau de Giurgiu, pentru mine este inexplicabil,ma si gandesc cum ar fi un Ciutacu in locul lui Basescu?

Acum sincer nu-i inteleg nici paralela bibliotecarului , "daca cazu unu de la ei sa cada si unul de la voi"!

Dl. Pianist si-a uitat menirea ,prin mesaje prea multe pupincuriste fata de putere si ce reprezinta ea prin cele peste 10 posturi de TV nationale, domnul pianist nu mai avea pianul acordat de multa vreme , domnul pianist ajuns o unealta a tortinarului de la putere persoana dansului era in dezechilibru ca mesaj cu partea pe care ar fi trebuit sa o reprezinte!
Am observat ca un domn il ataca pe MB , si el un ciutac, al carui mesaj prost inteles , tiinde sa-l transforme pe Badea intrun don quijote, al pamfetului din TV
digerabil pentru aceia care-l inteleg, indiferent de gustul mai prost sau mai bun al exprimarii sau mai bine spus al metodelor de exprimare ale acestuia , repet mesaje echilibrate in tendinta in ani deja de critica a puterii si el un mic demon pentru unii avorton al maicii televiziuni!

Digresiunea insa , folosita de bibliotecar este insa interpretabila, si aici ii revad furia incontrolabila a ciutacului dar vad in acelasi timp si greseala aceluia care principial nu ar fi trebuit in nici un fel sa apere un orgad de represiune care foloseste mijloace inegale deci murdare politic in incercarea de a suprima vocea opozitiei!!!!!!!
Nu numai bibliotecarul greseste atunci cind ataca singurele sperante din mas medie care se sinucid in demersul lor de expunere a mizeriilor pe care acest neam le suporta datorita puterii si uneltelor acestora! Multi oameni a caror cultura de necontestat au adus morala la nivelul jealnic care ne obliga la rabufniri necontrolate ca aceste manifestari ciutatice !
Ce sa-i faci nu toti pot fi plesi si liiceni,sa-l clabuceasca pe Basescu pe chelie si apoi sa-l rada cu limba!

d said...

Pe langa Ciutacu mai exista 2 tembeli cu bloguri de la Antena 3, Tudor care cenzureaza si Badea care nu permite comentarii. Badea pe langa nerespectarea dreptului la o alta opinie decat a lui mai e si badaran avand un limbaj de golan de cea mai joasa speta. Astfel de oameni se decredibilizeaza singuri. Televiziunea lor a ajuns sa fie identificata cutabara pro USL si anti PDL ceea ce inseamna ca nu mai sunt crezuti decat de cei care sunt in aceeasi tabara cu ei. Deeeci nu mai pot convinge pe altii de ceea ce spun acolo

Bibliotecaru said...

@ d

Vă dau dreptate la cele ce le-aţi spus cu două mici amendamente de percepţie.

1. Nu aş numi "tembel" pe nimeni.
2. Antenele nu sunt pro USL, chiar eu am auzit cum domnul Ponta era criticat foarte drastic în unele emisiuni. Chiar şi domnul Voiculescu a fost criticat de către domnul Stan... mult mai rar şi domnul Antonescu... nu mai vorbesc despre restul membrilor de partid din partidele USL. Eu aş spune că Antenele sunt contra-putere.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Eu nu am spus "să cadă unul şi de la ei". Eu am spus că dacă răspunzi cu agresiune la agresiune... atunci în consecinţă se începe un război al agresiuni pe motiv de reciprocitate... când unul din combatanţi îşi dă demisia atunci reciproc ar fi să constatăm demisia şi celorlalţi combatanţi. Eu nu ceream de fapt demisia domnului Ciutacu, vorbeam despre faptul că această escaladare a agresiunii nu ar trebui să existe, respectiv că pretextul agresiunii asupra membrilor CNA pe motivul că CNA agresează Antena 3... nu este unul viabil de vreme ce "reciprocitatea" nu urmează demisia. CNA-ul nu greşeşte pentru că respectă legea, în consecinţă nu ar trebui atacaţi pentru că fac asta. Cum domnul Badea a specificat, există calea atacului în Justiţie, nu este nici un motiv de a vorbi urât despre membrii CNA. Reacţia celor de la Antena 3 este greşită. Dacă aţi văzut amenda dată pentru faptul că domnul Capatos l-a arătat pe premier cu fundul gol nu a condus la o contestare a CNA din partea domnul Capatos... lucrurile au decurs civilizat. Aşa ar fi trebuit să fie şi acum. Dacă celor de la Antena 3 li s-ar fi părut sancţiunea CNA nemeritată, eu ca spectator nu ar fi trebuit să asist la injurii... domniile lor trebuiau să-şi găsească dreptatea în Justiţie.

Aseară domnul Badea spunea, pe acelaşi principiu fals al reciprocităţii, că internauţii şi ziariştii de presă scrisă ar trebui să fie "deontologi" numai şi numai dacă ar cere ca CNA să se aplice şi presei scrise şi internetului.

Eu am mai spus, deseori, că nu cred în CNA-ul care reglementează televiziunile. De altfel este foarte vizibil că nici nu sunt rezultate, televiziunile sunt din ce în ce mai agresive în ceea ce prezintă.

Faptul că nu cred în CNA, faptul că eu cred că CNA ar putea lipsi din legislaţia României este una, faptul că Antena 3 încalcă totuşi o lege şi consideră că nu trebuiesc pedepsiţi pe baza faptului că CNA nu ar trebui să existe... este alta.

Dincolo de oportunitatea legii, rolul CNA este să judece încălcarea legii de către televiziuni.

Vă explic imediat de ce spun asta.

Bibliotecaru said...

continuare

Ce spune CNA? Spune că:
membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au hotărât sancţionarea postului Antena 3 cu amendă în cuantum de 150.000 de lei. Radiodifuzorul a încălcat prevederile art. 3 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, conform cărora “Prin difuzarea şi retransmisia serviciilor de programe se realizează şi se asigură pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea, educarea şi divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului”, precum şi dispoziţiile art. 30, art. 34 alin. (1) şi art. 40 alin. (3) din Codul audiovizualului referitoare la respectarea vieţii private, a onoarei, reputaţiei, dreptului la propria imagine, precum şi la obligaţia moderatorilor programelor de a nu folosi un limbaj injurios. Consiliul a avut în vedere rapoartele de monitorizare întocmite ca urmare a reclamaţiilor primite la CNA pentru mai multe ediţii ale emisiunilor “Sinteza zilei”, “La ordinea zilei” şi “În gura presei” difuzate în februarie a.c.

Încălcarea legii, repet, poate inoportună, dar în vigoare... este evidentă.

Dacă Antena 3 ar considera că sancţiunea este excesivă, ar trebui să se adreseze Justiţiei, să manifesteze în faţa CNA. Dacă Antena 3 ar considera că legea este nefirească sau inoportună, ar trebui să ceară eliminarea legii sau modificarea ei.

De ce trebuie să aducă Antena 3 injurii celor care îi amendează?

Sigur, pe de altă parte şi cei de la CNA au avut o reacţia emotivă faţă de cei de la Antena 3 (îndreptăţit sau nu, domniile lor nu trebuiau să aibă astfel de reacţii).

Iată cum s-a construit o reacţie violentă care nu avea ce să caute în societatea românească.

Eu asta spuneam, că astfel de reacţii nu trebuiesc escaladate...

Din păcate, domnul Ciutacu, în loc să caute să înţeleagă exact ce am vrut să spun (sau poate a înţeles şi nu i-a convenit), a găsit că este cu mult mai uşor să aibă o reacţie de natura celei ce o incriminează, lăsând să se vadă că principiile trebuiesc respectate numai când îl apără pe domnia sa şi nu şi atunci când apără pe alţii. Nu mă interesează foarte tare gestul şi nu mă afectează... Mi-aş fi dorit totuşi ca domnia sa să citească ce am scris cu atenţie şi să înveţe din asta o atitudine democratică. Cel puţin din partea mea nu există nici urmă de ranchiună... de altfel, dacă observaţi, nu l-am adăugat pe domnul Ciutacu pe lista celor cărora le retrag respectul meu, continuă să se bucure de el.

Vasile, said...

Ar fi ,fara nici o polemica,cite ceva de comentat.
Dreptul antenei de a contesta in mod vehement cu toate mijloacele si exprimarile impotriva CNAului , este dat de insasi compozitia CNAului, alta decitna totalmente apolitica!

De aici si mizeria acestui organism , mizerabil politic mizerabil in exprimari devenit un instrument al puterii care foloseste cintare mesterite , in judecata spetelor,cantare politice si nu cantare morale.

Acelasi organism nu a pus nici o data problema suspendarii/intreruperii in emisie a postului B1TV
atunci cind in mod repetat a pronuntat pe post (de doua ori)in zile diferite "cariciul antoneascu"!

De cealalta parte ce avea Dl.Capatos in spate , ca sa se supere de CNA, avea sutele de mii de bolnavi fara medicamente, avea mortii , chinurile muribunzilor de cancer ,pur si simplu Capatos nu avea motive de "agresare" a CNAului in povestea Albei ca Zapada" si piticul cel nazdravan,care fie vorba intre noi ditamai prim ministru ,poza nud in fata unui individ , care uite ca la si fotografiat pentru eternitate!

Frustrarea lui Badea este evidenta si normala atat ziarele de scandal cit si ziarele cu tenta politica de pot ingropa intro zi fara ca nimeni sa fie pedepsit...de un CNA al ziarelor!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Din ziare:
În ediţia din 12 februarie, prezentatorul emisiunii, Radu Banciu, s-a referit la liderul liberal Crin Antonescu folosind apelativul "Carici Antonescu". Radu Banciu a continuat să folosească acelaşi termen şi în ediţia din 13 februarie a emisiunii, când l-a numit pe politician "Carici Pogonici".

De la CNA:
http://www.cna.ro/Decizia-nr-111-din-06-03-2012.html

Şi acum să vedem ce e cu suspendarea.

Bibliotecaru said...

Legea audiovizualului

ART. 90
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
a) difuzarea unei opere cinematografice în afara perioadelor prevăzute în contractele încheiate cu deţinătorii drepturilor de autor;
b) utilizarea de tehnici subliminale în cadrul comunicării comerciale audiovizuale;
c) utilizarea comunicării comerciale audiovizuale cu conţinut publicitar mascat;
d) nerespectarea prevederilor legale privind acordarea dreptului la replică;
e) difuzarea unui serviciu de programe în afara zonei specificate în licenţa audiovizuală;
f) exploatarea licenţelor audiovizuale de către alte persoane decât titularii de drept ai acestora;
g) programarea şi furnizarea de programe, cu încălcarea prevederilor art. 27, art. 28, art. 29 alin. (1) - (7), art. 31 alin. (7), art. 32, art. 34, art. 35 alin. (1), art. 36, art. 39, art. 40, art. 41 şi ale art. 85 alin. (3) - (9);
h) nerespectarea prevederilor art. 3, art. 17 alin. (4), art. 49, art. 54 alin. (2) şi ale art. 58 alin. (1);
i) retransmisia de către un distribuitor a unui serviciu de programe care nu se încadrează în prevederile art. 75 alin. (1) şi (2) şi nu a obţinut autorizaţia de retransmisie;
j) retransmisia de către distribuitori a serviciilor de programe, cu încălcarea prevederilor art. 74 şi 82;
k) furnizarea unui serviciu media fără a deţine licenţă audiovizuală sau în lipsa notificării prevăzute la art. 74 alin. (5);
l) refuzul furnizorului sau distribuitorului de servicii media de a comunica personalului de control, în condiţiile prevăzute la art. 88 alin. (3), informaţiile solicitate.

(2) Faptele prevăzute la alin. (1) se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 200.000 lei.

(3) În cazul în care Consiliul decide că efectele unei fapte prevăzute la alin. (1) sunt minore, va adresa o somaţie publică de intrare în legalitate.
(4) Individualizarea sancţiunii în cazul săvârşirii uneia dintre contravenţiile prevăzute în prezenta lege se face ţinându-se seama de gravitatea faptei, de efectele acesteia, precum şi de sancţiunile primite anterior, pe o perioadă de cel mult un an.

ART. 95
(1) În cazul săvârşirii repetate a uneia dintre faptele prevăzute la art. 90 alin. (1) şi la art. 91 alin. (1), Consiliul poate decide aplicarea uneia dintre următoarele sancţiuni:
a) obligarea radiodifuzorului de a difuza timp de 10 minute, între orele 19,00 şi 19,10, numai textul deciziei de sancţionare;

b) obligarea radiodifuzorului de a difuza timp de 3 ore, între orele 18,00 şi 21,00, numai textul deciziei de sancţionare;
c) reducerea cu până la jumătate a termenului de valabilitate a licenţei audiovizuale, cumulată cu sancţiunea prevăzută la lit. a).
(2) Sancţiunile prevăzute la alin. (1) pot fi aplicate numai gradual, astfel:
a) sancţiunea prevăzută la lit. a), numai după ce, în prealabil, radiodifuzorul a mai fost amendat de cel puţin două ori;
b) sancţiunea prevăzută la lit. b), numai după aplicarea de cel puţin două ori a sancţiunii prevăzute la alin. (1) lit. a);
c) sancţiunea prevăzută la lit. c), numai după aplicarea de cel puţin două ori a sancţiunii prevăzute la alin. (1) lit. b).
(3) *** Abrogat

http://www.cna.ro/Legea-audiovizualului.html

Bibliotecaru said...

La început domnul Gâdea şi-a cerut scuze, domnul Duţă a spus şi el că a înţeles o stare emoţională, aşa a spus şi doamna Iorga...

Numai că domnul Badea a sărit să spună că domnul Duţă e dobitoc şi a repetat-o ostentativ încă de zeci de ori... domnul Gâdea, după ce şi-a cerut scuze, a început şi el să înjure CNA-ul, au sărit toţi să spună una de alta de domnul Duţă... Domnul Gâdea a început să arate că starea de surescitare devine permanenţă...

Adăugând şi faptul că astfel de evenimente, reclamaţii, respectiv decizii CNA au fost multe... conform LEGII se putea da sancţiunea cu acel mesaj de câteva minute în care se spune de sancţionare.

Acum vă rog să-mi spuneţi ce anume a greşit CNA? Unde nu a aplicat corect legea?

Motanul_Incaltat said...

Da... dar problema, ca sa zic asa, nu sunt numai zicerile rostite de anumiti oameni de presa. Va propun sa cititi acest articol de pe blogul lui Vladimir Tismaneanu:
http://tismaneanu.wordpress.com/2012/03/01/din-nou-despre-el-crin-un-caudillo-in-devenire/
si, ca sa fie mai usor, o sa pun si link-ul la care face trimitere acest articol, si anume la un editoral al lui Mircea Mihaies din hydepark.ro:
http://hydepark.ro/articol/articol/crin-antonescu-la-ceasul-avertismentelor-mafiotice-651.html

Uitati-va la ce a spus Crin Antonescu ziaristilor de la Evz:
"Spuneţi şi celor de la Evenimentul zilei că, după ce se termină, după ce înţarcă bălaia, cum se zice în popor, s-ar putea să mai vrea să mai fie ziarişti..."

Iar Crin Antonescu e un viitor candidat la Presedintie! El Crin?!

Bibliotecaru said...

@ Motanul_Incaltat
Stimate domn, şi eu am avut o poziţie asemănătoare. Cei câţiva bloggeri ai PNL nu m-au mai iubit ca înainte... Este riscul de a avea opinii uneori care convin unora pentru ca apoi să nu le mai convină. Eu încerc să am opinii care nu fluctuează după unele interese de moment. Pe mine mă doare evoluţia domnul Antonescu cu atât mai mult cu cât am crezut atunci când au fost alegerile interne în PNL ca va fi un salt de calitate şi echilibru faţă de domnul Tăriceanu. Acum constant că domnul Tăriceanu a fost cu mult mai echilibrat şi elegant.

Vasile, said...

Biblio nici o problema carici saul cariciul prezinta o singura deosebire articulat e mai lung dar cu acelasi inteles...!

Nu stiu care-i spilul ?Il atacati pe Antonescu ...care una peste alta nu-i la putere,nu a uzurpat drepturile acestui neam,nu a omorat oameni infometaindu-i lasaindu-i sub zapada sau fara medicamente.

Asta da manipulare!

Daca ziaristul isi foloseste plaivasul pentru mizerii ,delatiuni,santaj si nu poate fi pedepsit pentru ca dumnezeii lui sau al mamei dansului conduc aceasta tara ,si-l folosesc pe ziarist ca scula atunci poate crestineste vorbind va veni o zi in care toti ar trebui sa plateasca.
Bibliotecarul isi doreste un alt roman, dar cum poti avea unul nou daca iti calci indirect in picioare principiile asa cum face dansul si altii ca el!
Toate personajele care au slujit aceasta putere ar trebui sa plateasca incepind de la primul sau daca vrei de la ultimul ziarist al acestei maladii benigne care a cuprins ,rusinos si pentru cei care le iau apararea, aceasta tara!
Dar ce sa faca si Antonescu , incearca sa-i mai tempereze amintindule ca va veni o zi si pentru ei, desi cu bibliotecari care doresc dar nu vor....si dupa Antonescu va fi ....in mod sigur la fel...cine sa pedepseasca cine sa dea exemplu ca ar trebui sa fim asa cum teoretic ar dori bibliotecarul sa devenim?

Sincer m-as bucura ca acest Antonescu sa se transorme intr-un adevarat Vlad Dracu inaintasului lui Tepes!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

"Carici" singular înseamnă penis, cuvânt venit din ţigăneşte, dar "carici" ca formă de plural la "carică", înseamnă rotiţă (în Ardeal mai ales, că vine din maghiară). Ce înseamnă "a carica"... vă spune domnul Băsescu, el ştie cel mai bine.

Eu nu îl atac pe domnul Antonescu, nu am nimic cu persoana domniei sale, eu "atac" felul de a fi al preşedintelui PNL. Domnul Antonescu a câştigat în faţa domnului Tăriceanu cu un discurs, un simplu discurs. După atâta timp se vede că nici nu are altceva decât acel discurs, altceva nu a oferit de atunci şi până acum. Domnia sa subminează PNL, o dată pentru că nu ştie să conducă un partid şi a doua oară pentru că nu ştie să fie imaginea unui partid.

Cum este posibil ca cineva să spună "Antonescu nu are nici o prezenţă parlamentară" şi, în continuare, să nu te duci în Parlament? Problema asta nu este a unei săptămâni, a unei luni.... ci a trei ani de zile.

Domnul Ponta a explicat că statistica este a votului final... şi nu a prezenţei, dar a înţeles că acest tip de informaţie este o armă folosită de către activiştii PDL şi a început să se ducă la şedinţe... mă rog, până a început protestul USL. Domnul Antonescu nici nu s-a sinchisit. Mă întreb ce anume face în timpul în care ar trebui să fie prezent în Parlament? Cu siguranţă că nu conduce PNL... Dacă domnul Antonescu ar fi simplu membru de partid, în urma scandalului PNL l-ar trece pe linie moartă şi cu asta-basta. Iată însă că aşa ceva nu se poate, domnul Antonescu este vârful partidului şi creează o slăbiciune şi o vulnerabilitate partidului în loc să-l întărească, în loc să fie locomotiva care trage partidul. Dar mai ales enervant este că nu-i pasă...

Spuneam mai demult cuiva că pe mine nu mă interesează ca unii să câştige şi alţii să piardă, respectivi ca unii să crească şi alţi să slăbească... Eu vreau ca toate partidele să fie tari, puternice, serioase, masive, stabile... În acest moment domnul Antonescu macină tot efortul membrilor PNL, ASTA mă deranjează.

Vasile, said...

Biblio,
Cunosc termenii eu doar am lungit tiganescul!

Nu stiu, cum de altfel nici nu pot crede sau cine stie ,hai sa cred, sau da-mi voie sa cred ca dl. Antonescu nu se mai revedea in parlament , sau isi regasea inutilitatea aceluia care precum Sisif urca bolovanul pina-n virf ca apoi isi priveasca efortul compromis.
Experienta de mai tiarziu a demonstrat cit de greu este sa lupti impotriva unei majoritati fara scrupul dar si impotriva mas mediei in proportie de 90% pro guvernamentala si pro cotrocenista sa se mai identifice ca leader al opozitiei...De fapt ce a facut el atunci a ajuns la consens mai tiarziu toata opozitia si o parte a acelora care contesta puterea!

Altii ar aplauda si nu ar critica gestul lui Antonescu cum tot asa altii uite cum nu contenesc sa-l murdareasca.

Antonescu nu este la putere , el ar putea fi o mare dezamagire...dar sunt sigur ca nu-l va depasi nici cum pe Basescu!

Ar mai fi o chestiune legata si de acea lege prin care un individ
poate circula pe tot trotuarul iar restul este ob;igat sa foloseasca doar un culoar trasat de legist, atunci in mod sigur in acest aparhaid parca iti vine sa calci intentional legea!

Badea fara sa fie in esalonul preferatilor mei din mass media
are in foarte multe abordari dreptate , si asta in ciuda felului de a aborda subiectul respectiv...cum are dreptate si in privinta presei scrise , ca doar si dansa ,presa este un segment din mas media!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.