03 November 2012

Oare cât a costat?


Mă întreb, oare cât a costat platforma Ghiseul.ro? În aparenţă un act de civilizaţie care permite plata taxelor şi impozitelor... cu ajutorul reţelei internaute...


Foto: Captura Ghiseul.ro
Frumos, la prima vedere, intrăm în rând cu lumea...

Problema este că...
Romanii au efectuat 20.107 de tranzactii online cu cardul pentru plata taxelor si impozitelor prin Ghiseul.ro de la lansarea acestui sistem in luna martie 2011 si pana in prezent, iar valoarea totala depaseste 4,04 milioane lei, a declarat pentru HotNews.ro Marian Ion, presedintele CNMSI, centrul national care gestioneaza acest sistem.
(http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-13534904-romanii-platit-online-taxe-impozite-prin-ghiseul-valoare-4-04-milioane-lei-comisioanele-tranzactiilor-nu-fost-suportate-contribuabili-spun-autoritatile.htm)

Martie, aprilie, mai, iunie, iulie, august, septembrie, octombrie... deci cam 20 de luni... cam 200 de mii pe lună. Să fie oare o investiţie nu chiar aşa reuşită? Mă poate ajuta cineva cu această informaţie... cam cât a costat şi va mai costa ghişeul-platformă?

6 comments:

Unknown said...

Nici-un ban public.

Persoanele fizice care plătesc impozitele online ar putea suporta, parţial sau integral, comisionul pe care primăriile îl vor achita băncilor care acceptă plăţi electronice prin sistemul naţional www.ghiseul.ro, autorităţile urmând să transmită cetăţenilor datele de autentificare, prin poştă.

Vezi pe MediaFax

Vasile, said...

Jacomm 35"Ghiseul" este necesar. Mazare uite ca nu a prea facut tam tam pe o treaba care a fost realizata in
Constanta de peste 4 ani, inainte ca guvernul sa dea o ordonanta in acest sens, de fapt cred ca Mazare nici nu stie de aceasta implementare, sau nu realizeaza insemnatatea acesteia sau pur si simplu nu-i pasa.

Cred ca mai toate judetele ar trebui sa mearga prin oficiile SPIT Constanta . si sa invete , cum este normal ca un functionar sa se comporte cu cel care-si plateste taxele , sau isi retrage un auto din circulatie,sau alta taxa ca tare multe taxe mai plateste persoana juridica si nu numai in acest oras ,gaurit,darmat mai rau ca Belinul sau Varsovia dupa 44.

Jos palaria dom primar, ati facut probabil fara sa vreti si ceva bun pentru Constanteni.

Bibliotecaru said...

Problema comisioanelor este hilară. Nu este moral ca cetăţeanul să plătească comisioanele... aşa că le vor plăti instituţiile... de parcă instituţiile ar veni cu banii de acasă şi nu ar fi tot banii cetăţenilor.

Unknown said...

Îmi este foarte greu să recunosc dar din oraşul lui Mazăre am veşti foarte bune.

Unknown said...

Bei nasolule unde umbli?
Ai o invitaţie la mine în ogradă lăsată de Cârcotaşul:

@ Bibliotecaru, ZeV,
Fac aici un comentariu, numai pentru comentariile dv., fără legătură la topic. Am mai reţinut un "comentariu" care-ar sta bine ca un articol, ceva de prin 28 septembrie, făcut tot pe acest blog, din care dau un mic citat: Ce înseamnă economia centralizată?
Înseamnă că ştiind ce populaţie am, ştiind aproximativ şi cum va evolua aceasta, ştiind şi consumul specific "pe cap de locuitor"... cineva poate calcula aproape exact cât şi ce va consuma România în fiecare an de acum în 50 de ani.
Din păcate, ca şi actualele comentarii referitoare la "anvelopare" şi consolidări, nesoldate cu discuţii pe temă, deşi foarte de actualitate, foarte interesante şi surprinzător de competente.
M-aş bucura dacă aş putea asista dar şi participa la o discuţie (sau mai multe) pe asemenea teme. V-aş sugera o adresă deschisă http://vremea.forumgratuit.ro/

Bibliotecaru said...

Mulţumesc de atenţionare, între timp am observat.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.