05 August 2010

O întrebare, un răspuns


Astăzi domnul Varujan Vosganian a discutat online pe site-ul HotNews punt ro.

Am adresat o singură întrebare, am primit un singur răspuns...

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7661480-vicepresedintele-pnl-varujan-vosganian-discutat-online-cititorii-hotnews.htm


Reforma politica (Joi, 5 august 2010, 11:32)

Bibliotecaru [anonim]
Domnule Varujan Vosganian,
Consideraţi că se poate realiza o reformă politică fără a fi precedată de o reformă a mentalităţii civice care să facă trecerea la o societate democratică?
Dacă nu, cum anume credeţi, ca politician, că de va produce această metodă a evoluţiei mentalităţii civice spre o societate democratică.
Dacă da, la ce foloseşte o reformă politică dacă cetăţenii, în frunte cu oamenii politici, nu deţin mecanismul unei gândiri democratice.

*
raspuns (Joi, 5 august 2010, 13:59)

Varujan Vosganian [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bibliotecaru
Reforma politica si reforma mentalitatilor merg impreuna. Ele sunt parte a culturii civice, una n-o poate astepta pe cealalata.


Iată un răspuns politic care nu angajează nimic. Deşi de 20 de ani auzim că politica se reformează, nimeni, absolut nimeni din lumea politică, nu a venit cu un plan de reformă a mentalităţilor sociale. Dacă ele, reformele, merg mereu împreună, mă gândesc că de aceea nu funcţionează reforma clasei politice, pentru că nimeni nu doreşte să înceapă şi o reformă a mentalităţilor sociale dinspre statul totalitar, dinspre sistemul dictatorial al politicii, spre democraţie. Este o problemă, nu-i aşa?

2 comments:

nimrod said...

Biblio,

Aş zice că l-aţi încuiat pe Vosganian fiindcă a dat un răspuns similar cu ăla dat de nu spun cine în legătură cu prezenţa hidrogenului în apă.
Am râs de m-am tăvălit...
Mie reforma mentalităţilor îmi apare ca fiind imposibilă fiindcă nimic nu e mai confortabil decât încăpăţânarea. Ţine doar de abilitatea clasei politice, oarecum mai emancipată, de a le înţelege şi folosi cu bună sau rea credinţă.

Bibliotecaru said...

Eu am înţeles ce vrea domnul Vosganian să spună, şi are dreptate în ceea ce spune, pentru că nici mentalitatea nu se poate schimba în lipsa unui sistem care începe să funcţioneze şi care să construiască reflexul democratic. Numai că, din păcate, despre mentalitate nu se preocupă nimeni.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.