07 March 2011

Probă pentru legislativul românesc


Cum ar trebui să arate o iniţiativă legislativă care să condamne încălcarea Constituţiei în zonele în care nu există deja o prevedere a Codului Penal sau a altor legi speciale.

Se pleacă de la faptul că încălcarea Constituţiei în zonele în care nu se încalcă Codul Penal sau alte legi cu caracter penal... nu conduce la nici un fel de pedeapsă penală. Cu alte cuvinte, numai simpla încălcare a constituţiei nu conduce la o pedeapsă penală.

http://www.vidu.ro/c1/constitutia-romaniei.gif
(sursa: http://www.vidu.ro/index.php?pag=constitutia-romaniei)

Avem, de exemplu, următorul articol:
ARTICOLUL 69 - Mandatul reprezentativ
(1) In exercitarea mandatului, deputatii si senatorii sunt in serviciul poporului.
(2) Orice mandat imperativ este nul.


Este evident că în momentul în care un partid ameninţă pe un parlamentar cu sancţiuni pe linie de partid, care merg până la excludere, pentru a obţine de la parlamentari un vot anume, constituie condiţiile ce conduc la un mandat imperativ şi la un vot imperativ. Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când se votează la vedere fraudând secretul votului cu bile. Şi totuşi, nimeni nu păţeşte nimic, absolut nimic.

Aştept propunerile de iniţiative legislative care să conducă la pedepsirea penală a încălcării Constituţiei acolo unde nu există deja o lege care să reglementeze aceste lucruri.

5 comments:

Virtualkid said...

Oare chiar nu pateste chiar nimeni nimic????

Dar cei care raman pe drumuri, cei care nu mai au acces la sanatate, care isi suprima singuri incalzirea din casa, aia sunt nimeni.

Defapt, ar putea fi o pista de urmarit!

tibi said...

"Aştept propunerile de iniţiative legislative care să conducă la pedepsirea penală a încălcării Constituţiei acolo unde nu există deja o lege care să reglementeze aceste lucruri."


Ce ati vrea sa faceti cu propunerile respective?

Bibliotecaru said...

@ Virtualkid
Din păcate aveţi dreptate...

Bibliotecaru said...

@ tibi
:D
Eu nu le-am cerut de pomană de la legislativ. Să existe măcar o formă de fiecare partid şi vedem de acolo ce va fi mai departe. Măcar să răspundă politicienii la un astfel de apel. Eu aştept.

Bibliotecaru said...

Ideal ar fi ca şi cetăţenii să susţină o astfel de iniţiativă, mă îndoiesc însă că în următoarea lună această "proba" va face valuri pe net.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.