17 March 2011

Toţi sunt specialişti în a descrie situaţia actuală...


Aţi observat că pe la TV se perindă toţi din "lumea bună a politicii" şi aceşti oameni de vază ai României, adevăraţii stâlpi ai societăţii, s-au transformat în entităţi care desfac sfătoşi realitatea românească până în amănunt? Nimeni nu pare a se mai pricepe la altceva decât la a pune diagnostice exacte societăţii româneşti. Ca şi cum ar exista numai doctori care ar pune, foarte exact, diagnostice, dar nimeni nu s-ar pricepe să prescrie nici cel mai mic tratament. La ce ne ajută diagnosticul exact al societăţii româneşti dacă nimeni nu prescrie şi un tratament care să conducă la însănătoşire?

Stimaţi cetăţeni aflaţi astăzi la vârsta alegerii unei meserii,
Dacă doriţi să vă faceţi politicieni, începeţi prin a studia 10 sau 20 de ani toate aspectele vieţii politice. Este timpul să apară specialişti în politică care să pună capăt acestui amatorism infect.

2 comments:

inginerul sef said...

Au fost identificati cei doi parlamentarii care lucrau "la doua maini".
Nu stiu daca sunt aceleasi cazuri ca cele semnalate de dvs.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8401385-video-ipp-solicitat-camerei-deputatilor-sanctionarea-deputatilor-ciprian-florin-luca-psd-vasile-berci-pnl-filmati-hotnews-cand-votau-doua-maini.htm

Bibliotecaru said...

Cazul meu era cu o săptămână înainte şi, în mod evident, erau alţi parlamentari... nici măcar nu seamănă. Mă bucur însă că articolul meu a făcut atâta vâlvă încât a condus la o iniţiativă jurnalistică.

Mi-aş dori ca ziariştii să facă acest demers tot timpul astfel încât să nu mai avem nici voturi la două cartele, nici vot cu bilele la vedere, nici numărări de voturi astfel încât se dea bine...

Am înţeles că acuzaţiile sunt că la fel fac şi unii şi alţii. Haide să fie un moment zero în care să nu mai facă nimeni astfel de ilegalităţi.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.