16 September 2012

Cine te-a întrebat de vorbă?


Este o poantă pe care am auzit-o prin liceu... în toiul discuţiei întrebai brusc...

- Cine?
Urma răspunsul conform discuţiei...
- Nu măi, cine te-a întrebat de vorbă...

Astăzi am văzut pe domnul Blaga, pe domnul MRU, pe domnul "ăla mic cu capu' mare", pe domnul Neamţu şi pe domnul Papahagi punând la cale o alianţă între primii trei (domnii Neamţu şi Papahagi au fost lăsaţi la tinere speranţe, luaţi ca rezerve).

Nici nu s-a uscat cerneala pe hârtii şi... ce credeţi... Hopa a venit doamna Monica Macovei să spună cine poate să candideze şi cine nu poate să candideze.
Vicepreședintele PDL, Monica Macovei, a declarat că persoanele condamnate definitiv, arestate preventiv, trimise în judecată sau care au averi disproporţionate, care au încheiat contracte netransparente cu statul, au colaborat cu Securitatea, au trecut de la un partid la altul nu vor putea candida din partea ARD, potrivit codului etic al Alianţei.

Macovei a enumerat mai multe seturi de criterii pentru viitorii candidaţi ai ARD şi care se referă la latura penală, incompatibilităţi, colaborarea cu Securitatea, morala publică şi traseismul politic. De asemenea, nu vor putea fi candidaţi din partea ARD cei care au fost condamnaţi definitiv, arestaţi preventiv sau trimişi în judecată şi cei în privinţa cărora există indicii temeinice că ar fi săvârşit infracţiuni sau ar fi fraudat votul.

Ea a arătat că nu vor putea candida din partea ARD nici cei pentru care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a trimis către instanţă constatări privind posesia unor averi disproporţionate în raport cu venitul sau cei pentru care există soluţii definitive în instanţe cu privire la averile disproporţionate. “Nu vom avea candidaţi aflaţi în conflicte de interese, nici candidaţi care au încheiat ilegal, netransparent contracte de afaceri cu instituţiile publice”, a spus Macovei.



Ea a precizat că ARD mai are un criteriu privind necolaborarea cu Securitatea. “Nu sunt pe listă candidaţi cu hotărâri definitive şi irevocabile de colaborare cu Securitatea. Dacă există suspiciuni, proceduri în curs în instanţe – nici aceştia nu sunt pe listă”, a spus Macovei.

Ea a arătat că un alt criteriu se referă la morala publică, ARD nepromovând candidaţi care au încălcat grav morala publică, nici candidaţi care prin imaginea lor afectează imaginea alianţei.

Un alt criteriu priveşte trasesimul politic, ARD neavând candidaţi care au practicat în mod repetat traseismul politic. Macovei a spus că acest criteriu îi are în vedere inclusiv pe cei care au trecut a doua oară de la un partid la altul şi a menţionat că se va interzice candidatura celor care au trecut de la o formaţiune din cadrul ARD la altă formaţiune din cadrul ARD.

Macovei a spus că aceste criterii vor fi trimise preşedinţilor celor trei formaţiuni care constituie ARD – PDL, FC şi PNŢCD.
(http://www.dcnews.ro/2012/09/232697/)
Bre, să ne înţelegem, că am impresia că nu ne-am înţeles... Doamna Macovei le-a trimis celor trei decizia pe care a luat-o domnia sa ca să nu candideze nimeni din partea ARD care nu este dorit de domnia sa... ca să fie clar.

Nu veţi crede, dar nici măcar MRU nu poate candida în aceste condiţii, dat fiind că a fost mai întâi membru PNL, deci e traseist. La averi... cum a spus... la "averi disproporţionate" PDL-ul se goleşte rapid de tot. La colaborări cu securitatea se şopteşte pe la colţuri, poate nu e adevărat, chiar şi despre doamna Macovei câte ceva. Interesant este că acest cod etic nu cuprinde minciuna. La câte "a citat din ziare" doamna Macovei pe la Bruxelles... nu mai candida neam de neamul domniei sale. Interesantă este partea cu arestul preventiv. Păi arestul preventiv îl poate face orice procuror fără prea multe probe, mai ales dacă judecătorul din prima "înfăţişare" este unul "prieten", care dă arestări pe bandă rulantă. Pentru că ori procurorii lucrează foarte bine şi aduc numai probe beton... ori este ceva necurat din faptul că sunt judecaţi în stare de arest cam toţi infractorii cu gulere albe la prima înfăţişare (la a doua unii mai scapă).

Ce să zic... Eu îi urez succes doamnei Macovei dacă această iniţiativă este pe bune, mai ales în privinţa averilor disproporţionate. Aici l-aş nominaliza pe... dar mai bine nu spun.
Vasile Blaga (PDL), Mihai Răzvan Ungureanu (Forţa Civică) şi Aurelian Pavelescu (PNŢCD) au semnat, duminică, protocolul Alianţei România Dreaptă, la sediul central al PDL, urmând ca documentul să fie depus în cursul zilei la Biroul Electoral Central.

Blaga, Ungureanu şi Pavelescu au semnat protocolul Alianţei România Dreaptă (Imagine: Alexandru Solomon / Arhiva MediafaxFoto)

Vineri, la Costineşti, preşedintele PDL, Vasile Blaga, menţiona că speră ca într-un termen destul de scurt Mihail Neamţu să reuşească să-şi înregistreze formaţiunea, Noua Republică. Partidul Noua Republică nu putea semna protocolul Alianţei România Dreaptă din cauza faptului că înregistrarea partidului la tribunal a fost contestată şi nu mai era timp pentru rezolvarea acestei situaţii, după cum a declarat, miercuri, liderul PNR, Mihail Neamţu. El preciza că, pentru respectarea calendarului electoral, protocolul alianţei trebuie semnat până luni.
(http://www.mediafax.ro/politic/blaga-ungureanu-si-pavelescu-au-semnat-protocolul-aliantei-romania-dreapta-10079799)
© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.