27 September 2012

Cineva spunea că noul şef al ICR vrea să facă din el un fel de Cântarea României


Mi s-a părut că a reveni la conceptul Cântarea României în 2012 nu poate fi decât o injurie adusă de nişte pedelişti unor uselişti. După această ştire nu ştiu ce să mai cred. Nu ştiu ce să mai cred pentru că, dacă m-ar întreba cineva şi m-ar sili să dau un răspund... probabil aş spune că aceşti oameni au luat-o rău de tot pe arătură. Domnilor doctori, se pare că medicamentele nu-şi mai fac efectul, avem nevoie de multe, foarte multe, cămăşi de forţă.

(http://filonous.blogspot.ro/2012/01/creativitate-si-anormalitate.html)

(http://www.acasatv.ro/stiri-despre/rbd/pagina/7)

Iată ştirea care mi-a provocat reacţia:
Premierul Victor Ponta a declarat că a părăsit şedinţa de joi a CSAT deoarece nu a acceptat ca pe ordinea de zi, care i-a fost transmisă cu doar o zi înainte, să fie trecute documente prin care, de exemplu, era înfiinţat "un Megaminister de Externe al Administraţiei Prezidenţiale".

Acest "Megaminister" ar fi urmat să funcţioneze sub forma unui oficiu din structura Administraţiei Prezidenţiale care să coordoneze Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Europene, serviciile publice de radio şi televiziune, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat pentru refacerea imaginii României în străinătate.

În opinia premierului, preşedintele intenţiona să subordoneze Guvernul printr-un astfel de oficiu.

"Nu cred totuşi că preşedintele a văzut materialul, probabil unii dintre consilierii săi vor să fie supraminiştri", a spus Ponta la RTV.

Premierul a declarat totodată că nu a acceptat nici propunerea preşedintelui Traian Băsescu privind adoptarea unei decizii a CSAT prin care să fie stabilit bugetul pentru 2013-2016 destinat înzestrării Armatei, motivând că o astfel de decizie aparţine Parlamentului la aprobarea bugetului de stat şi că actualul Guvern are un mandat limitat, până la alegerile parlamentare.
(http://www.mediafax.ro/politic/ponta-am-parasit-csat-din-cauza-unor-propuneri-anormale-precum-un-megaminister-al-presedintiei-10130091)
Mai pe larg puteţi să urmăriţi evenimentele, la nivelul orei la care scriu, pe...
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/video-ponta-a-parasit-sedinta-csat-s-ar-fi-certat-cu-traian-basescu-surse-update-sedinta-csat-s-a-incheiat-vezi-motivul-pentru-care-a-parasit-ponta-sedinta-278703.html


© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.