18 September 2012

Doamna Pivniceru intră în acţiune...


A tot circulat zvonul că doamna Laura Codruţa Kövesi va fi numită şef al DNA. Recunosc că m-am supărat rău de tot citind această ştire, nu pentru că am ceva cu doamna Laura Codruţa Kövesi, dar mi se pare anormal ca după ce USL a lovit din toate părţile în viitorul fost procuror general al României, după ce USL a tot insinuat mai pe faţă sau mai "pe ascuns" că DNA este plin de oamenii preşedintelui... acum aşa ceva "în numele aprecierii europene"... Mai mult, premierul Ponta a promis că-i lasă mână liberă doamnei Pivniceru.

Cineva mi-a spus apoi că "Nu se poate, poate fără doamna Pivniceru. Ministresa e tare, pleacă, îşi dă demisia dacă fac asta...".

Poate că "cineva" a avut dreptate...
Mona Pivniceru, ministrul Justiţiei, a declarat, după şedinţa CSM că ar putea amenda procedura prin care se aleg procurorul General şi procurorul şef al DNA. Pivniceru a precizat că o să prelungească termenul de depunere a candidaturilor, dar “nu va fi 100 de ani”.



Ministrul Pivniceru a spus că au fost critici privind constituirea comisiei de examinare, propusă de ea în procedura de selecţie, arătând că membrii acesteia ar fi fost aleşi din rândul formatorilor de la Institutul Naţional al Magistraturii.

Ea a adăugat că un al motiv de reproş a fost durata termenului de depunere a candidaturilor şi a proiectelor de management, arătând că termenul de 60 de zile similar cu alte proceduri ar implica şi organizarea unui examen, ceea ce în cazul procurorilor nu e cazul.

Întrebată dacă s-ar putea recurge la procedura privind instanţa supremă, Mona Pivniceru a precizat că acolo e vorba de promovare, nu de numire.
(http://www.dcnews.ro/2012/09/pivniceru-s-ar-putea-sa-amendez-procedura-de-selectie-a-procurorilor/)
Nu-mi pare că doamna Pivniceru are chef de glume...

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.