11 September 2012

Comemorare


În data de 11 septembrie 1971 a murit Nikita Sergheevici Hruşciov.

Sigur, se vor găsi foarte mulţi să se întrebe de ce am simţit eu nevoia să aduc aminte de această dată... Acestora am să le răspund... Pentru că România s-a lansat pe un drum care repetă o istorie întunecată. Modalitatea unei propagande agresive, cum ar fi atacurile populaţiei ce a ieşit la vot cu "lovitura de stat", dar mai ales bătălia "politică" pentru fiecare colţişor al instituţiilor României... Această stare ne conduce exact spre acele vremuri ce nu se lasă deloc trecute în nefiinţă.



Nu vă aşteptaţi ca dictatură să aibă tatuat pe frunte anti-democraţia. Când preşedintele României şi "partidul său de suflet" susţin că 10 milioane de oameni nu au votat la referendum pentru că nu au vrut să valideze lovitura de stat... nu vă închipuiţi că nu este dictatură numai pentru că un Gordon, un Barosso sau o Reding... SUA sau UE... susţin că ceea ce spune Traian Băsescu are o logică. Astfel de americani şi europeni au susţinut şi Uniunea Sovietică, direct sau indirect.



Şi, la câteva luni după moartea lui Hruşciov... cine venea la Moscova să vadă noul dictator? Ia priviţi cum se înghesuie americanii să semneze una-alta...



Nimeni altcineva decât noi nu ne putem garanta democraţia... aşa că, în calitatea noastră de cetăţeni, să fim treji şi alerţi, dar mai ales să fim prezenţi în istorie.

11 comments:

ZeV said...

Buna dimineata
Nu este cazul sa ne impacientăm urmare a abuzului impardonabil al Parchetului general, care, nu vrea sa dea socoteala nimanui. Nici măcar Parlamentului Romaniei, ca reprezentant suprem al poporului suveran. Nu-i nimic, poporul suveran va stii ce are de facut la alegerile generale.
Asistam la un teribil si machiavelic plan de decredibilizare a însăși esenței democrației, aceasta fiind exprimarea, prin vot direct, a cetățenilor unui stat liber.
Din anchetele scremute furibund ale unui grup de slugi ale domnului Traian Basescu, au rezultat vreo 600 de dosare. Prin echivalență, reamintesc celor care nu au dat atenția cuvenită, că în urma alegerilor locale, s-au întocmit 2052 de dosare, din care, vreo 28 și-au urmat cursul, restul, nefiind decât maculatură provenită din plângerile penale efectuate de partide, unele împotriva altora.
Este interesant că, în realitate, se pare că și mai puțini cetățeni s-au exprimat în favoarea domnului Presedinte...vorba ceea, unde dai și unde....de-ar crăpa odată, ca România să iasă din zona de influență a mafiei transpartinice și transnaționale.
În toată această ecuație complicată și ....COSTISITOARE, ultimul lucru care contează pentru (unii)politicieni, români și așazis europeni, este poporul român. Toți acești artizani ai scenaritei și manipulării fac o mare eroare. Nimic nu există și nu poate fi viabil în afara popoarelor suverane, fie ele și multinaționale.
;)
Pentru a reuși, trebuie să ne menținem calmi și hotărâți, cu discernământul la parametri maximi.
Scenariile nu s-au terminat încă.
Talibanii lucrează, dar nu pentru binele românilor.

Robert Horvath said...

Domnule Bibliotecaru
Husciov a fost personalitatea cheie in schimbarea istoriei. Cu toate caracteristicile negative fara el nu ar fi existat Gorbaciov si nici anul 1989.
El a inițiat o serie de reforme și a șocat delegații la cel Congresul al XX-lea al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice din 23 februarie 1956, atunci când a prezentat faimosul său Raport Secret prin care denunța "cultul personalității" care îl înconjurase pe Stalin, acuzându-l pe acesta de comiterea de crime pe durata Marii Epurări.
Din nou pe nerasuflate apar temele preferate.
-Atacul impotriva SUA
- Atacul impotriva Europei
-Atacul impotriva valorilor occidentale.
Vechea formula "Noi nu ne vindem tara" apare intr-o formula noua adecvata sistemului mafiot romanesc inaintea prabusirii finale.

Robert Horvath said...

@ Cu tot respectul pentru o gazda care doreste
intodeauna sa aiba dreptate.
Ce va faceti cu 11 milioane de oameni care au stat
acasa. Cu un milion jumate de voturi furate si cu cei care au votat pentru presedintele suspendat.
Se pare ca elememtele de aritmetica elementare lipsesc cu desavarsire in logica dumneavoastra.
Apoi cum va explicati ca o lume intreaga este impotriva opiniilor dumneavoastra. Nimeni....nici CIA nu poate organiza o conspiratie de asemenea amploare.
Nu neg ca sunteti un om inteligent si informat,
Dar se pare ca notiunile de functionate a unui stat democratic va lipseste cu desavarsire.
Unde s-a auzit in intraga istorie politica ca un presedinte de tara sa fie rasturnat fara o ancheta si fara vini grave.
Va rog gasiti un caz asumanator.

nimrod said...


:) Biblio,

Deci: în relaţiile dintre SUA şi URSS n-a fost niciodată vorba de legitimare. A fost vorba de modul diferit de finanţare a Războiului Rece, fără limită de sumă pentru sovietici dar din banii contribuabililor şi pe voturi pentru americani. D'aia efortul de detensionare din partea americanilor. Altfel, Rusia este şi astăzi, aşa cum a fost şi URSS, uşor controlabilă din exterior în plan tehnologic. Nu cred că în afară de autocamioanele KAMAZ ruşii au făcut vreodată ceva ca lumea...

ZeV said...

Domnule Biblio
Miticul are dreptate, blogul dvs a ajuns la cheremul unui individ care nu are nici cel mai mic respect pentru poporul roman si pe care-l denigreaza cu orice prilej si la orice tema popusa de domnia voastra.
Unii oameni nu stiu ce sa faca cu libertatea de exprimare, iar altii, abuzeaza de aceasta. Mai exista o categorie care combina ambele variante si care au unicul scop de duce in derizoriu orice are legatura cu demnitatea poporul roman suveran care inca mai crede ca locul lui este cel rezervat de istorie: adica, in Romania.

ZeV said...

nimrod
Rusii, inca pot sa duca cosmonauti pe orbita.
Americanii si-au dus navetele la fiare vechi, sau la muzeu.
Noroc de firma Apple si mana de lucru (inca) ieftina din China, precum si de dolarii depozitati de chinezi in bancile americane, in schimbul..suveranitatii Americii exprimate prin certificate de trezorerie.
;)

nimrod said...


:) ZeV,

Mă aşteptam s-o spuneţi pe asta cu rachetele... Deci, rachetele ruseşti continuă să nu fie altceva decât nişte A-4 germane mărite la scară. Când a fost vorba de navetă, ca şi de zborul în Lună, au ratat din prima. Naveta Buran,un prototip care a înghiţit o groază de bani, n-a făcut nici cât o ceapă degerată şi e de mult piesă de muzeu, am văzut-o chiar în vara asta, la Speyer.
Despre chinezi numai de bine. S-a văzut la ultimul cutremur. Apă, da, mâncare, nu. :)))

Vă doresc o zi bună. Eu iau o pauză. Pentru celălalt 11 septembrie.

Robert Horvath said...

Bibliotecarul
Singurul artist roman care arboreaza drapelul romanesc la expozitiile sale poate fi un vanzator de tara.? Va rog insistent
deschideti
http://devagallery.com/
si mergeti la EXHIBITION
La sfarsit
veti vedea lucrarea principala a expozitiei
sub portretul Regalui Mihai un urias drapel stilizat
avand in mijloc crucea martirilor....
Cine a m-ai facut un asemenea gest ?
La deschiderea expozitiei de la New York DE LA DALI LA DEVA.....reprezentantul curtii regale a citit mesajul Regelui care spunea
" multumesc acestui iubitor de cultura si tara romaneasca "
Oare a cui parere este mai importanta.....a unui rege sau,.....

Robert Horvath said...


Dublarea nu-mi apartine. Nu am explicatie. Oricum cer
scuze,

Robert Horvath said...


O alta intrebare.
Niciodata nu am fost declarat vanzator de tara.
Oare un nationalist ca Ion Coja poate sa scrie articolul
" Sunt alaturi de Domnul Horvath." ?
sau amicul Vadim Tudor sa ma roage sa fiu corspondentul extern.....

New York Magazin
Fragment
http://www.nymagazin.com/opinii.html?aid=2398
Sunt scriitorul Stefan Dumitrescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România,

Cu mai mult timp în urmă l-am cunoscut pe Forumul Europa Creştină pe cineastul român, stabilit în America, Robert Horvath… Am aflat din relatările de pe Forum de intervenţia foarte curajoasă a dumnealui la o Expoziţie de la Institutul Cultural Român din New-York, în care poporul român era acuzat de holocaust… M-a uimit faptul că un maghiar sare în apărarea poporului român iar faptul acesta m-a impresionat, m-a făcut să-l preţuiesc şi să-l ţin minte. L-am felicitat şi aşa ne-am cunoscutca gazetari pe internet.......
.........
Ulterior am citit şi alte articole ale dumnealui, şi i-am văzut alte reacţii şi luări de atitudine. Mi-am dat seama că ne găsim în faţa unei Personalităţi foarte cinstite, a unei Conştiinţe ardente, lucide, a unui om drept, de un curaj nebun, şi a unui patriot român. Domnul Horvath este o conştiinţă înaltă, deloc părtinitoare, care se situează întotdeauna de partea adevărului, a Omului, a binelui.



Robert Horvath said...

7 HELICOPTERE DOBORATE DE RACHETELE ROMANESTI SPUNE NBC

New insurgent weapons and tactics in Iraq? - World news ...
Video: Insurgents targeting U.S. helicopters? Open in new window ... batch, obtained through Romanian dealers ... their ability to bring down the U.S. helicopters ...
www.msnbc.msn.com/id/17230775 - Cached

Chopper attacks: New weapons and tactics?
U.S. military working to adjust after seven downed in Iraq since Jan. 20
RACHETELE ROMANESITI AU UCIS 28 DE PILOTI SI MILITARI AMERICANI

ASOCIATED PRESS It remains unclear, however, if the insurgents have managed to get their hands on new weapons, or if they are merely using a combination of previous weapons in new and effective ways. At least seven U.S. helicopters have crashed or been forced down by hostile fire since Jan. 20, killing 28 troops and civilians.......On Wednesday, chief military spokesman Maj. Gen. William Caldwell said insurgents had used “sophisticated” weapons to shoot down a U.S. Marine transport helicopter on Feb. 7, killing all seven service members aboard.
NEW YORK TIMES reported Sunday that in several of the downings, the multiple weapons systems had included shoulder-fired surface-to-air missiles,

ATENTIE ATENTIE ATENTIE !
But earlier this month, the Saudi-owned Al Hayat newspaper reported that Iraqi insurgents had received “a new generation” of shoulder-fired, surface-to-air Strela or SA-7 missiles. Two Arab government intelligence officials, meanwhile, told the AP that an Iraqi Sunni group had recently bought some SA-7s on the black market with money it received through private donations from Saudi Arabia. The officials, speaking on condition of anonymity because of the issue’s sensitivity, said the batch, obtained through ROMANIAN DEALRS IN CAIRO, went into Iraq through Syria.
The two officials also said some more-advanced types of missiles, such as SA-16s and SA-18s, might have been obtained in the deal.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.