10 September 2012

Încă un pic de încălcare de constituţie... dar ce mai contează?


Nu, nu este vorba despre Traian Băsescu... am lăsat de-o parte pe domnul preşedinte al tuturor românilor iubitori de Traian Băsescu, prea mă deranjează ulcerul... Vorbesc despre domnul Obama. (vedeţi domnule Obama, dacă aţi intervenit la referendum... cine v-a pus?).

Păi ce face domnul Obama?
Cică... "Obama Plans Executive Order to Force Cybersecurity Boondoggle On America".

Recunosc, sunt cuvinte prea complicate pentru mine... "executive order", "boondoggle"... Să spunem că "executive order" ar fi un fel de ordonanţă de urgenţă de la noi colţ cu angajarea răspunderii guvernilui, respectiv "A presidential policy directive that implements or interprets a federal statute, a constitutional provision, or a treaty."... hmmmm, poate un fel de decizie CCR?, habar nu am.

Dar boondoggle...?

boondoggle

noun
1. a product of simple manual skill, as a plaited leather cord for the neck or a knife sheath, made typically by a camper or a scout.
2. work of little or no value done merely to keep or look busy.
3. a project funded by the federal government out of political favoritism that is of no real value to the community or the nation.
verb (used with object)
4. to deceive or attempt to deceive: to boondoggle investors into a low-interest scheme.
verb (used without object)
5. to do work of little or no practical value merely to keep or look busy.

La noi s-ar potrivi mai ales a doua variantă a cuvântului... dar în cazul lui Obama cred că se referă la definiţia a treia. Deci ceva care nu are nici o valoare reală pentru comunitate sau naţiune.

Cybersecurity Act of 2012 sau codificat S.2105 (cu S de la Senat) este o iniţiativă rezultată în urma negocierilor din decembrie 2011 care au inclus şi şase reprezentanţi ai companiilor din industria "tech".

Conceptul de Cybersecurity este unul benign, cu statut de firewall, respectiv protecţie a sistemelor informatice în faţa atacurilor cibernetice... Numai că de această dată Cybersecurity reprezintă ceva mai mult.

Acest normativ include un principiu periculos pentru internet. El permite preşedintelui Statelor Unite să acţioneze închiderea de avarie (acţionarea unui aşa numit 'kill switch') care să închidă imediat întreg internetul american. Vă daţi seama ce putere capătă preşedintele în a bloca un spaţiu public de comunicare...

Sigur că da, agenţiile federale ale Americii sunt beneficiarii, asta pentru că creşte puterea statului asupra lumii libere a internetului... dar sectorul privat...?

Mai multe pe... http://iplaw.wikia.com/wiki/Cybersecurity_Act_of_2012

Dacă doriţi să consultaţi textul normativului... http://thomas.loc.gov/cgi-bin/query/D?c112:1:./temp/~c112Zer93s::

Pe 2 august 2012 Senatul American a votat împotriva acestui text.

Cybersecurity Bill Fails to Advance in Senate

Iată, Statele Unite au un Senat care se opune un proiect susţinut de mai marii Americii în domeniul securităţii. Veţi spune... ah, ce bine... situaţia s-a rezolvat, putem să răsuflăm uşuraţi că nu vom rămâne brusc fără serverele de internet americane. Ei bine... nu e aşa de simplu. Vă amintiţi de domnul Boc care şi-a retras iniţiativa din Parlament pentru că Parlamentul îi măcelărea opera genială... şi apoi şi-a angajat răspunderea Guvernului pe legea în forma iniţială? Cam aşa este şi aici.

Caitlin Hayden, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a spus că...

"An executive order is one of a number of measures we’re considering as we look to implement the president’s direction to do absolutely everything we can to better protect our nation against today’s cyberthreats. (...) We are not going to comment on ongoing internal deliberations."
(http://www.businessweek.com/news/2012-09-08/obama-weighs-executive-order-to-defend-against-cyber-attacks)

Sesizaţi nuanţa? Mai că nu spune că senatorii sunt nişte cretini care nu au habar despre ce are nevoie "naţiunea" pentru a fi protejată.

Veţi spune, bine-bine, dar unde e încălcarea Constituţiei Statelor Unite?

Păi iată ce spune Constituţia lor... http://www.usconstitution.net/xconst_A1Sec1.html

"All legislative Powers herein granted shall be vested in a Congress of the United States, which shall consist of a Senate and House of Representatives."

Sesizaţi încălcarea? Aici nu se spune constituţional despre o situaţi de "avarie" de tipul dacă Congresul nu trece legislaţia, preşedintele poate implementa legislaţia printr-un act executiv.

La ei nu merge "şmecheria" folosirii angajării răspunderii guvernului, o instituţie menită să permită schimbarea Programului de Guvernare, pentru a legifera ceva. Ei nu au şmecherii româneşti. Americanii iau destul de în serios faptul că instituţia Congresului este singurul organ legislativ, nu ca la noi.

Să nu se spună că nu ţin cont de punctul de vedere prezidenţial...



Puteţi să vă delectaţi şi cu lectura...
http://www.whitehouse.gov/cybersecurity

7 comments:

Vasile, said...

Si totusi Obama conduce in sondaje , credeti ca este vreo diferenta intre naivii lor si ai nostri?

Bibliotecaru said...

Obama nu are nici o şansă, a spus "mihaeladragosteamea"...

Vasile, said...

Avem un domn Demente,

Care nu intelege ca in Romania conform celor afirmate de MAE si de Traian Basescu cu un an in urma si repetat acum citeva luni, NU AU EXISTAT TERORIST!!!!!!!!!

Ne-a cautat in gaoz chiar si o comisie europeana!

Dar ce sa spun , Ponta si Antonescu au ordonat CSMului, Justitiei incluzind si CSJ ,Serviciilor dar si procuraturii sa-i elibereze pentru buna purtare.

Maaaa cretinule !

nimrod said...


:) Biblio,

Adică iar o să vină don'şoara Rice?!
În cazul ăsta o prefer pe Hillary, care pare să n-aibă de gând să sară prea curând la iranieni.

ZeV said...

nimrod
Nici mama lui Rice nu va mai sari la gatui iranienilor.
Doar belicosii de apartament sau...tematorii de drobul de sare mai cred in interventionismul american.
Dvs aveti idee cate mii de miliarde s-au topit in Irak si Afganistan, cu singurul rezultat palpabil, amplificarea instabilitatii si numarului de cetateni ucisi de bombele artizanale ale teroristilor ?
Ca sa nu mai spun de faptul ca, inca nimeni nu raspunde la modul serios de ...negasirea armelor de distrugere in masa.
Daca ar fi avut vointa si motivatia sa o faca, America s-ar fi implicat de mult in Siria, unde mor zilnic zeci, poate sute de persoane. Dar, dupa cum se vede , nu o face.
America a amanat la ,,mustață" scadența unei crize sistemice si e constienta ca nu-si mai poate permite sa chletuiasca, aiurea, alte mii de miliarde. Plus recrudescența riscurilor in intreaga lume si sentimentul sporit de insecuritate al americanilor. Dupa Patriot Act, nu se mai poate ridica stacheta terorii interne, fara ca intreg sistemul sa se cutremure din temelii ai poate, chiar sa se prabuseasca ca un castel din carti de...pocker.
;)
America este o superputere doar...in virtutea inertiei. Era interventionismului american, fara consecinte insurmontabile, este la crepuscul.

Robert Horvath said...

4
Pentru vei care se indoiesc ca Romania este centrul european al terorismului international ca exista zeci de
celule Al QUEDA si companii afiliate......... Traficul de droguri, alcohol este transformat in bani pentru teroristi voi posta in curand doua comunicate.....una naucitoare a guvernului SUA care declara Bucurestiul
ca ROMANIA CENTRUL FINANCIAR AL QUEDA si una Dicot .....
Dar sa ne reintoarcem la rachetele Romanesti care au doborat pe campurile de lupta un larg numar de helicoptere americane si a ucis 126 de soldati si piloti americani. Transferul de rachete pentru taliban, sau organizatia terorista columbiana FARC este documentat de
declaratiile directorului adjunct Vasilescu catre autoritatile
judiciare americane si mentionata in scrisoarea acestuia catre EU .
Pentru sceptici
Deschideti celebrul Economist "
His business link with Romanian Governement in periode 1996-1999 was colonel Gigel BRATILOVEANU/ ROMTEHNICA.
http://www.romtehnica.com.ro/
http://www.romarm.ro/
When his business was to illegal transfer of Romanian Governement weapons loaded on Bucharest-Otopeni military apron for almost hundred flights with destination DR Congo, Angola, Iran, Liberia, Sudan, Rwanda, Uganda etc. Now Mr. Bratiloveanu is in charge like comercial representative of Romanian Ambassy at Moskaw.
ATENTIE MARITA :
He gave to V. Bout the memory stick with the price of Romanian surface-to-air missile systems for FARC guerrilas.
http://moscova.mae.ro/index.php?lang=ro&id=13510

Robert Horvath said...

PONTA SI ANTIONESCU PRIETENI DE NADEJDE ATERORISMULUI
INTERNATIONAL !
Domnul Vasile
@ dement.
Felicitari. Pentru a prabusi mistoul Bibliotecar care ma
intreaba " daca Monica Macovei este in lista teroristilor
eliberati de autoritatile Romane.... la ordinul pucistilor
Dumneavoastra afirmati :
" Dar ce sa spun , Ponta si Antonescu au ordonat CSMului, Justitiei incluzind si CSJ ,Serviciilor dar si procuraturii sa-i elibereze pentru buna purtare." Pentru a clarifica ca va referiti al
o celula extrem de periculoasa Al Queda......
Va rog postati unul din documentele oficiale romanesti.....pentru linistire gazdei sceptice.....
Chiar si un dement ca domnia dumneavoastra a inteles adevarul.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.