27 September 2012

Lovitura de stat se fâsâie... cine plăteşte?


Referendumul a eşuat în principal pentru că nişte politicieni au tot ţipat că vine lovitura de stat. Unul dintre argumente a fost că CCR nu se poate exprima pe schimbarea şefilor Senatului şi al Camerei Deputaţilor pentru că domnul Ponta a interzis CCR să se exprime de ceea ce se întâmplă în Parlament.

Cu mult zgomot, PDL a retrimis problema schimbării şefului Senatului la CCR. Vă reamintiţi că mulţi din PDL spuneau că moral ar fi ca domnul Blaga să revină la conducerea Senatului. Ei bine... CCR are altă părere.
27 septembrie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ

În ziua de 27 septembrie 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.c) şi lit.l) din Constituţia României şi al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a discutat sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea dispoziţiilor art.30 alin.(3) şi (4) din Regulamentul Senatului, precum şi ale Hotărârilor Plenului Senatului nr.24/2012 şi nr.25/2012, sesizare formulată de un număr de 28 senatori aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal din Senat.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a decis :

1. Respinge, ca inadmisibilă, sesizarea formulată de Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal din Senat cu privire la dispoziţiile art.30 alin.(3) şi (4) din Regulamentul Senatului.
2. Respinge, ca neîntemeiată, sesizarea formulată de Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal din Senat referitoare la Hotărârea Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a domnului senator Vasile Blaga, precum şi a Hotărârii Senatului nr.25 din 3 iulie 2012 pentru alegerea preşedintelui Senatului.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Senatului.

Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Compartimentul relaţii externe, relaţii cu presa şi protocol al Curţii Constituţionale
(http://www.ccr.ro/default.aspx?page=press/2012/27septembrie)
Păi şi de aici ce facem? Cine plăteşte pentru deranjul internaţional cu lovitura de stat. Cine îşi dă demisia? Dacă nu era problema cu CCR, cu siguranţă că nu ar fi existat pragul la referendum şi acum domnul Băsescu nu mai făcea megaministere pe culoarele Palatului Cotroceni. Nu ar trebui să facem o listă cu cei care au pronunţat "lovitură de stat" pentru ca ei să-şi dea demisia?

15 comments:

Kain said...

Pana acum lumea striga ca CCR e politizata, cand nu a dat decizii favorabile USL.
Sa inteleg ca e politzata numai cand se opune USL, in rest e corecta, toti ne dam cu parerea, ne-am nascut experti.
PDL e la fel ca restul partidelor, cauta sa isi atinga interesele.
Pot sa planga ei cat vor ca au pierdut cateva functii importante, europenii nu se lasa usor impresionati de vaicarelile politice, alea sunt probleme interne. Grosul problemei a fost altul, alea cateva abuzuri, stiti care sunt(ordonantele de ex printre altele).
Dumneavoastra credeti ca imaginea Romaniei a fost afectata din cauza PDL-ului cand au inceput sa planga lovitura de stat sau cand au fost executate actiuni concrete?

ZeV said...

Imaginea Romaniei ?
Nu cumva, Romania este mult mai mult decat o simpla si amarata imagine ? Dar dac ,,oglinda" este corupta si diforma ?
Pe de alta parte, cine promoveaza imaginea lumii in Romania, ca si reciproca este perfect valabila ?
Datorita vectorilor interesului strain din Comisia Europeana, eu personal, imi doresc dizolvarea UE, in forma in care fiinteaza in prezent. Europa are si milioane de cetateni, nu numai birocrati platiti aproape cu greutatea lor in aur, din munca anonimilor fraieri. Dar pe aceste milioane nu le intreaba nimeni de sanatate, asa cum si in Romania, pe basisti îi doare fix în vinclu de părerea și demnitatea cetățenilor.
Nu-i nimic, este destul loc în iadul vast și primitor.
Barroso, Basescu, Macovei, Merkel, etc, o vor duce de minune la protap si la ceaun. Problema ca ei vor fi cei invartiti si fierti.
;)

ZeV said...

Dupa ce pedelacii cu ombilic basescian si pampersi la purtator au incitat, ABSOLUT NEDEMOCRATIC SI IN CONTRADICTIE FUNDAMENTALA CU LEGEA PARTIDELOR POLITICE, LA BOICOT, cauta febril solutii sa iasa din gaoacea in care s-au izolat de popor. Incearca sa-si raspandeasca liderii prin ungherele teritoriului national, precum potarnichile.
Din pacate pentru ei, in judetul Neamt nu incap toti. Daca ar fi regiune, poate ca s-ar bulucii cu totii, bietii cameleoni portocalici .
In atare situatiune, vor continua sa promoveze si sa amplifice lovitura de democratie si de interes national, agatandu-se, in disperare, de lesbienele si pantalonarii formali din Comisia Europeana. Cand esti arogant si dispretuitor de popor, e greu sa lingi si sa stergi urmele acolo unde ai scuipat pe 29 iulie 2012.
Din pacate pentru ei, romanii nu pot fi modelati matematic de consilieri euro-atlantici si nici nu si-au pierdut memoria in doar trei-patru luni.
:D

Kain said...

@ ZeV

Mai e putin si vin alegerile cu cine votam?
Cati credeti ca se vor mai prezenta la vot de data asta?

ZeV said...

kain
Exact acesta este scopul PDL si al lui Traian Basescu, inclusiv, prin actiunile procurorilor doamnei Macovei: SA INDUCA , IN RANDUL POPULATIEI, STAREA DE LEHAMITE, SAU DE TEAMA, pentru a sta acasa.
Cred ca si-au facut un calcul gresit. Romanilor nu le place sa le fie demnitatea calcata in picioare, iar daca eu, sunt mai motivat ca oricand sa merg la vot, cu siguranta ca si alte milioane de romani simt si gandesc la fel.
Nu se pune problema, DIN PACATE, REPET, DIN PACATE, ca in acest an sa se voteze, in sfarsit, pozitiv. Va fi cel mai negativ vot cu putinta , iar aceasta se datoreaza in proportie covarsitoare atitudinii nedemcratice a tradatorilor de tara (care au compromis, pe mult timp, ideea de dreapta politica), care nu cred in viitorul Romaniei ca stat independent si suveran.
Europa nu poate exista decat ca suma sau federatie de state sociale suverane, care isi respecta cetatenii. Altfel, constructia artificiala numita UE, se va destrama inevitabil.

ZeV said...

Biblio
Nu fiți naiv, domnule Bibliotecar.
Discutia despre imagine este un sforăit mediatic destinat a distrage atentia de la realități esențiale accesibile doar unor inițiați, sau deductibile de minți neabrutizate de patima luptei politice. Apa de ploaie pentru naivi.
Situatia din Romania este bine cunoscută la nivelul liderilor europeni, PÂNĂ LA CEL MAI MIC DETALIU.
As spune ca Barroso si ceilalti, o stiu mai bine decât mulți români.
Derbedeii dreptaci din Romania nu s-au adresat, in mod direct, niciodată, institutiilor europene ci, mass mediei romanesti si implicit, electoratului derutat autohton, VIA BRUXELLES SI WASHINGTON. Mai precis, ambasada americana de la Bucuresti, că cei din America au treburi muult mai serioase. Cum ar fi, să pună de-o provocare mondială pentru ca marii capitalisti sa-si dreneze supraproductia. Mai exact, supracapacitatea de productie. ;)
Barrosso, Merkel, Reding, Gordon, Stein, etc, au intrat pur si simplu SI CU BUNA STIINTA (DAR REA CREDINTA) intr-un joc politic abject in conivență cu avatarurile lor din Romania, care le promovează interesele.
Nu-i nici o diferență intre apucaturile si naravurile politicienilor romani, prin comparatie cu cei de dincolo. Cei din afara, au doar un plus de diplomatie, dar pe fond, sunt la fel de gaunosi ca toti politicienii mapamondului.
Cei care insista, pana la saturatie, pe ideea promovarii imaginii, ascund, de fapt, deficitul de viziune si propriul dispret fata de cetateni.
Ce-i aceea imagine ?
Exact asa se comporta o fostă colega de servici, ce ținea morțiș să pară prințesa de Cotrocenisburg și credea că toți berbanții umblă în limbă dupe ea.
Puțea a parfum franțuz de-ți muta nasul, dar cand deschidea gura, i se vedeau gingiile urât mirositoare, fără dinti, cazuti datorita lipsei igienei bucale. Nu mai vorbesc de... ca va intorc stomacul pe dos.
:)
Veți vedea după alegeri cât de mielușei vor (re)deveni încruntații din PPE. Se vor comporta de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Deh, asta e politica contemporană. Nu are nici o legătură reală cu vreun prințip.
;)

ZeV said...

Domnule, pentru diaree, recomand orez natural chinezesc.
Ce sa-i faci, daca te hranesti doar cu tot felul de prostii americane modificate genetic...si logic...sper, totuși, că, datorită bunavointei bibliotecarului, te-ai ,,usurat" suficient pentru macar o saptamană.
;))
Dar cel mai bine te-ar ajuta o cură de românism, două săptămâni, prin satele patriei. Acolo, vei cunoaste oameni adevarati, nu la Departamentul de Stat, sau, in lumea sordidă a ambasadelor străine, sau, printre spioni iesiti la pensie mare amatori de desene animate cu Superman. Străine..de interesul cetățeanului de rând si de adevaratele reguli ale democratiei. Nu poti promova democratia prin caricaturi.
Daca faci asta, te descalifici in mod iremediabil, iar istoria, ca si popoarele suverane, lezate in demnitatea lor nationala, nu iarta, stimate coleg.
;)

ZeV said...

..ps
Incearca si solutia cu Dan Diaconescu. Poate ca iti sponsorizeaza blogul personal, pentru a-l scoate din stază.
;)

ZeV said...

(Ne)stimabile, in mod normal, la aceasta oră, ar trebui sa faci nani-nani. Ori somnul de noapte, ori cel de...frumusețe.
Nu cumva dormi iepureste cu capul pe tableta Samsung și căsti în urechi, iar o sonerie virtuală iti sună in cap ori de cate ori apare un cuvânt care incepe cu B sau cu Z ?
Jalnică_creatută mai ești, prieten virtual. Fără noi te-ai împușca în tărtăcuță, nu-i așa ? De plictiseală.
;)

ZeV said...

Pentru Guantanamo, George W. Bush a pierdut alegerile.
Daca europenii descopera niscaiva inchisori secrete prin estul european, se duce pe copcă și Obama @ sun(s).
:)))

ZeV said...

Microsoft va plati, probabil, vreo 6 miliarde, sub forma unei amenzi consistente , in beneficiul UE.
Nu-i nimic, are balta peste, iar comisarii si...guvernatorii europeni din estul european, au si ei nevoie de bănuți pentru ceva unghiere, parfumuri, rujuri fine destinate amantelor blonde...etc.
:)))

ZeV said...

Probabil că multă lume normală la cap se întreabă ce anume a motivat și determinat liderii PPE ai Comisiei Europene să-și bage atât de brutal picioarele în problemele interne ale statului suveran numit România.
Hia să vedem cum explică alții...
CITEZ:
,,Congresul (PPE n.r.) a fost anunţat că va fi găzduit de România de la reuniunea PPE de la Marsilia – din 2011, când Băsescu s-a oferit cu generozitate să organizeze uriaşa paranghelie de partid. Boc, pe atunci premier şi preşedinte al PDL, s-a angajat că va asigura suportul guvernamental şi al instituţiilor pentru succesul operaţiunii care urma să aibă lucrările la Palatul Parlamentului – administrat de Roberta Anastase. Boagiu de la Transporturi asigura buna circulaţie pe Otopeni, Udrea de la Turism se ocupa de hoteluri, mititei şi periniţe. Totul părea fără fisură, şi granzii dreptei populare erau siguri că PPE va fi primit cu flori şi numai zâmbete în România portocalie condusă de sus până jos de partidul lor pupilă – PDL.

Căderea lui Boc, dezastrul de la locale, pierderea şefiei Senatului şi a Camerei Deputaţilor şi, în fine, punerea lui Băsescu pe tuşă au reprezentat tot atâtea lovituri luate de PDL, dar cu efect de măciucă şi pentru PPE. Oaspeţii cui ar fi fost în toamnă granzii PPE însoţiţi de neveste, copii, secretare şi ţiitoare – toată liota pe care o presupune un congres al partidului ce ţine Europa în cleşte? Atunci şi-au dat seama de pericolul să rămână fără Congres şi a fost declanşată rapid operaţiunea „Salvaţi-l pe Băsescu!“. A fost încredinţată mahărilor partidului – Barroso şi Reding din comisariat, lui Rompuy, cu sprijinul total al creştin-democraţilor lui Merkel. Salvându-i postul lui Băsescu, PPE îşi salva Congresul pentru că plecarea de la Bucureşti ar fi fost o înfrângere greu de ascuns după eşecul suferit în Franţa şi Italia, pierdute de pe harta portocalie."
NO COMMENT
:D

ZeV said...

ps
...probabil ca urmatorul Congres PPE va fi organizat intr-o baza de cercetare a Germaniei din Antarctica.
Daca nu cumva, pana atunci, doamna Merkel se va fi refugiat, neavand altceva de facut, in linistea conforatbila a gradinii din dotare..
:)))

ZeV said...

..gata, pentru ca si azi este o zi de munca.
Cei care vor sa se refuleze, neavand altceva mai bun de facut, pot beneficia de adevarata libertate, cea care se regaseste pe blogul Bibliotecarului.
Sper sa nu abuzeze si sa traga de maner, la plecare.
;)

ZeV said...

NOTA:
Anumite comentarii se adreseaza domnului horvath, un parazit virtual platit sa submineze suveranitatea poporului roman.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.