12 April 2011

Dezvoltarea cercetării în România


Deşi sistemul imobiliar este departe de bogăţia anilor trecuţi, "furtul" de la stat în interes imobiliar încă se practică.

Noi acum am început să cam ştim pe unde se împleteşte politica cu tunul imobiliar, dar, pentru conformitate, voi nominaliza pe... Hărdău Mihail - senator PD-L, Rădulescu Şerban - senator PD-L, Buda Daniel - deputat PD-L, Călian Petru - deputat PD-L, Giurgiu Mircia - deputat PD-L, Gurzău Adrian - deputat PD-L, absolut întâmplător de la Partidul Democrat Liberal, adică cei care au iniţiat propunerea legislativă privind transmiterea unui teren din proprietatea Statului Român şi din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Gheorghe-Ionescu - Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Turda în proprietatea Minicipiului Turda şi din administrarea Consiliului Local al Municipiului Turda, judeţul Cluj. Nu eu am pus "mini-cipiu", aşa era pe site.

(clic pentru a mări)
Art. 1 - Prin derogare de la dispoziţiile art. 31 alin. 3 din legea 45/2009 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe Agricole "Gheorghe Ionescu-Siseşti" şi a sistemul de cercetare-dezvotlare din domeniile agriculturii, siviculturii şi industriei alimentare, cu modificările ulteriaore, se aprobă transmiterea unui teren în suprafaţă de 27,12 ha, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă ... bla bla bla... în proprietatea Municipiului Turda şi în administrarea Consiliului Local al municipiului Turda, judeţul Cluj, în vederea dezvoltării infrastructurii de turism balnear.

No. Puşca şi cureaua lată, câţi bani făceam noi odată... Căci ei nu puteau face turism balnear decât prin terenul Academiei de Ştiinţe Agricole. Că lor, "academicienilor", ce le trebuie, oricum au buget zero la cercetare... Mai bine şi-i suicidăm prin eutanasiere, să nu se chinuie.

Relansarea turismul balnear nu este o idee foarte veche în România, abia dacă are câţiva ani. Ceea ce nu înţeleg eu este de ce în timp ce vechile staţiuni balneare ale României sunt în paragină, nimeni nu se preocupă de ele, deşi sunt un brand... dar, iată, se pun la cale unele noi. Mă gândesc că poate pentru că nu prea contează latura balneară, ci doar ca anumite firme să-şi primească bani. Nu ştiu, zic şi eu... că prea e incredibilă situaţia românească. Să mai adaug că se pare şi că zona este declarată rezervaţie naturală? Cine se împiedică de un astfel de amănunt?
Puşca şi cureaua lată, ce păduri aveam o dată, de la stat iei cât vrei, cu ortacii mei.

Şi văd cum o să răsune rezervaţia în regim balneo...



Hai noroc, băi românule, parlamentarii veghează pentru tine, poţi să bei liniştit că tot românul doarme sub masă.

2 comments:

Anunturi said...

Vegheaza bine parlamentarul.
Uite cu ce se ocupa ei, cum sa isi puna in posesie un teren.
Traiasca PDL si mama lor de negrii ajunsi.

Oare ce vor sa faca pe terenul ala?
Cumva o autostrada?
Sa ia ei terenul, ca de o betoniera , doua de la partid gasesc.

Bibliotecaru said...

Turism Balnear! :D

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.