24 April 2011

Domnul Theodor Paleologu, alternativa la Boc şi Blagă


În noaptea de dinainte de Sântoader, fetele spuneau de trei ori: „Murgule, murgule, dă-mi codiţa ta şi ţi-o dau p-a mea!“, iar mamele: „Toadere, Sântoadere, dă codiţa iepei şi ţi-o dau pe-a fetei.“

Revista 22 publică un interviu al domnului Sever Ionescu. Reproduc un mic citat.
Cum vedeţi competiţia dintre Blaga şi Boc? Este ea corectă, se poartă cu armele democraţiei sau nu?
Vă spun sincer că această competiţie nu-mi place, din mai multe motive. Întâi, nu am sentimentul că soluţia de relansare a partidului ne este, în momentul ăsta, la îndemână. Mi-aş fi dorit să existe alternative la Boc şi Blaga. Apoi, nu-mi place pentru că simt că partidul este pus într-o situaţie delicată. Atât Vasile Blaga, cât şi Emil Boc sunt oameni care au făcut enorm pentru PDL şi toţi pedeliştii, cu mine în frunte, ştiu şi recunosc asta. Există, cu alte cuvinte, o greutate în a alege între unul şi altul în momentul ăsta, pentru că meritele lor în construcţia partidului şi în performanţele sale electorale sunt dincolo de orice discuţie. În fine, nu-mi place pentru că există un exces de personalizare. Până la urmă vor veni cu moţiuni, le vom vedea programele, dar, în general, când optezi pentru un om politic într-o asemenea competiţie, cam ştii de la început liniile generale ale proiectului său. Mie, unul, mi-e greu să pot anticipa substanţa proiectelor lor. Aşa că le aştept. Și aşteptarea asta nu-mi place. Mi-ar fi plăcut să apară un candidat care să-mi smulgă susţinerea entuziastă încă de la apariţia zvonului că va candida.
Trec peste alternativa cu o a treia variantă (a alternanţei) şi constat, într-un mod evident exprimat, că domnul Sever Voinescu îl susţine pe colegul său din grupul noilor veniţi, domnul Theodor Paleologu. Reamintesc că şi eu am afirmat, cu o ocazie care nu mi-o amintesc foarte exact, că domnul Paleologu ar fi un preşedinte al PDL cu mult mai bun decât domnii Boc sau Blaga. De ce? Pentru că dispărând mâna forte de la vârful partidului, se oferă ocazia PDL de a se restructura ca partid democratic, vârfurile eternizate pot fi dărâmate şi baza partidului poate căpăta o voce.

Aş face o parafrază la un cântec binecunoscut al trupei Phoenix...

Theodor chinezu, leat 2011


Theodoare! voievoade...
Scoala-te! si ia saua
Roibului! pune-i saua...
Theodoare! cneazule!
Theodoare! voievoade...
'nalta-se! pe cer steaua
Steaua ta! logosteaua
Theodoare! cneazule!
Theodoare...
Cneazul, cneazul
Cnejilor...

Dupa crunt macel
Care mai de care
La un praznic mare.
Cu vin brumarel
Si halci de berbec
Plange Blaga-Boc!
Uite-l si pre el
Theodor pe la toaca
Dantuie si joaca
Cum mai joaca el
Si-a iesit din minti
Cu-un Boc intre dinti!


3 comments:

ADRIAN said...

adevarat a inviat!

Anonymous said...

Hristos a inviat! si
La multi ani cu ocazia sfantului Gheorghe!

Bibliotecaru said...

Adevărat a înviat. Mulţumesc mult de urare.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.