27 April 2011

Tandreţe şi fidelitate


27.05.2010 Băsescu-Blaga: Box!

27.09.2010 Lovitura sub centura lui Basescu: Blaga a demisionat! PDL-istul Traian Igas a fost numit, dupa cateva ore, sef la Interne!

23.11.2010 Remiza Basescu-Blaga la MAI? Numarul 2 in MAI, omul lui Falca, sef la IGPR, omul lui Blaga

9.02.2011 Băsescu, despre Blaga: Să-şi mai amâne foamea de putere!

10.02.2011 ALEGERI. Războiul subteran din Modrogan iese la suprafaţă la Cotroceni
Băsescu vrea să-i fure osul lui Blaga


14.02.2011 Grupul anti Băsescu: Blaga, preşedinte PDL

18.02.2011 Bătălie discretă şi la mare distanţă: Răfuiala Băsescu - Blaga, via Cluj


22.02.2011 Băsescu – Blaga, episodul 3: MAI corupţi.

9.03.2011 LUPTA BASESCU-BLAGA. RUNDA LINCU.


16.03.2011 Băsescu îl demască pe Blaga: s-a vândut mogulilor!

15.04.2011 Cele mai tari bancuri cu Băsescu, Boc, Blaga și… un necunoscut

15.04.2011 Blaga presedinte - ce se schimba, cine pierde, cine castiga?


http://www.infomondo.ro/wp-content/uploads/2011/03/basescu-boc.jpg
(sursa: http://www.infomondo.ro/articol/traian-basescu-anunta-din-estonia-amanarea-adoptarii-monedei-euro-de-catre-romania-10773.html)

Întrebat de gândul dacă îşi menţine decizia, deja anunţată, de a-l susţine pe Emil Boc în alegerile din partid, şeful statului a replicat: "Bineînţeles, nu mi-am schimbat opţiunea şi nu am motive să-mi schimb partenerul pe care-l am din 2004, Emil Boc!". Apoi, după ce a recunoscut că ideea creşterii de la 1400 la 4800 a numărului de delegaţi la congresul PDL îi aparţine- fiind lansată lui Emil Boc şi Vasile Blaga la cele două întâlniri avute cu aceştia, Traian Băsescu s-a dezlănţuit:

"Din păcate, unul din candidaţi, Blaga, a ţinut să facă public că a avut o întâlnire cu preşedintele şi pe urmă încă una. Mi se pare că, fiind vorba de PDL, nivelul de exigenţă în relaţiile cu mine este puţin mai ridicat din punct de vedere comportament, nu înţeleg ce avantaj a avut sau de ce consideră că dacă se află că a vorbit cu mine îi creează un avantaj. Nu mi-a plăcut deloc tipul acesta de speculaţie publică şi faptul că sunt folosit în campanie şi cu interpretări de schimbare de susţinere". În continuare, Băsescu l-a acuzat pe Blaga că "şi-a însuşit un atac provenit din televiziunile lui Vântu şi Voiculescu" atunci când a declarat că vrea să-i fie şefului statului "un partener vertical, nu slugă".

"PDL nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte!", a adăugat Traian Băsescu. La o altă întrebare gândul referitoare la motivele unei asemenea supărări pe cel care, potrivit propriilor afirmaţii, a condus şi câştigat toate campaniile electorale ale PDL, Băsescu a luat foc: "Mie niciodată nu mi-a condus nimeni campaniile! Punct! Cine crede că mie mi-a condus vreo campanie, să demonstreze că poate câştiga cu alt candidat. Unii care pretind că m-au făcut pe mine să câştig n-au câştigat nici când au candidat ei!". După toate acestea, a venit, în aceeaşi notă şi concluzia: "Hai s-o lăsăm pe asta cu miturile create pe bani, da!?". Traian Băsescu a venit de vineri seară în staţiunea Covasna "pentru a studia în linişte" proiectul de modificare a Constituţiei, terminat de Comisia Prezidenţială de la Cotroceni şi care urmează să fie trimis spre avizare Consiliului Legislativ.
(sursa: http://www.gandul.info/news/basescu-atac-dur-la-blaga-pdl-nu-poate-fi-condus-prin-caprarie-n-are-nevoie-de-un-caporal-ci-de-un-presedinte-8165126)

Trebuie să recunosc că domnul Blaga nu-mi este simpatic. Nu-mi este simpatic nu pentru că ar fi făcut ceva sau nu ar fi făcut ceva, domnia sa are o dimensiune care mă respinge (mi s-a întâmplat şi cu domnul Gavrilă Dejeu). Domnul Boc, dimpotrivă, mi-a fost foarte simpatic pe vremea când cădea în emisiunea domnului Andrei Gheorghe... Domnia sa mi-a devenit antipatic pe parcurs, din cauza discursurilor recitative de tip bandă de magnetofon (cum acum câţiva ani le avea şi domnul Ioan Ghişe în apărarea Guvernului Tăriceanu) dar mai ales pentru că am descoperit o incompetenţă crasă între ale guvernării. De fapt nu m-a deranjat atât incompetenţa cât faptul că domnia sa şi-a ignorat incompetenţa asumându-şi politic rolul de premier. Nu pot deci să spun că domnul Boc mi-e mai simpatic decât domnul Blaga... sau viceversa. De aceea sper să se înţeleagă bine ce mă doare, anume că este inadmisibil ca preşedintele României să ţină partea cuiva în această cursă a moţiunilor.

Domnul Băsescu îşi dovedeşte şi domnia sa incompetenţa în ceea ce priveşte PDL, pentru că nici domnia sa nu pare să înţeleagă că alegerea este a moţiunii şi nu a preşedintelui partidului. Mai mult, domnia sa îşi arogă o intervenţie directă în procesul intern al PDL de AUTO-DEFINIRE DOCTRINARĂ, încălcând clar Constituţia.

În finalul articolului se mai spune... Traian Băsescu a venit de vineri seară în staţiunea Covasna "pentru a studia în linişte" proiectul de modificare a Constituţiei, terminat de Comisia Prezidenţială de la Cotroceni şi care urmează să fie trimis spre avizare Consiliului Legislativ.

Îi dau domnului Traian Băsescu o consultaţie juridică, în mod gratuit:
ARTICOLUL 74
(1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

(2) Nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, amnistia şi graţierea.

(3) Guvernul îşi exercită iniţiativa legislativă prin transmiterea proiectului de lege către Camera competentă să îl adopte, ca primă Cameră sesizată.

(4) Deputaţii, senatorii şi cetăţenii care exercită dreptul la iniţiativă legislativă pot prezenta propuneri legislative numai în forma cerută pentru proiectele de legi.

(5) Propunerile legislative se supun dezbaterii mai întâi Camerei competente să le adopte, ca primă Cameră sesizată. (Constituţia României)

Domnule Preşedinte Traian Băsescu,

Scuzaţi că vă dau această veste proastă... PREŞEDINTELE NU ARE DREPT DE INIŢIATIVĂ LEGISLATIVĂ. Pe ce criteriu poate trimite un preşedinte, la avizare, un proiect făcut de Comisia Prezidenţială de la Cotroceni spre Consiliul Legislativ?

Domnule preşedinte, tocmai dumneavoastră, cel menit să vegheaţi la respectarea Constituţiei, să faceţi astfel de greşeli?

Constituţia spune: ARTICOLUL 79
(1) Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României.

Domnule preşedinte, dumneavoastră nu puteţi face o iniţiativă legislativă, cu atât mai mult una de revizuire a Constituţiei. Nu aveţi de ce trimite un text la Consiliul Legislativ.

Legea nr.73 din 3 noiembrie 1993
pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ spune şi ea:
Art. 2. - (1) Consiliul Legislativ are urmatoarele atributii:
a) analizeaza si avizeaza proiectele de legi, propunerile legislative si proiectele de ordonante si de hotariri cu caracter normativ ale Guvernului, in vederea supunerii lor spre legiferare sau adoptare, dupa caz;
b) analizeaza si avizeaza, la cererea presedintelui comisiei parlamentare sesizate in fond, amendamentele supuse dezbaterii comisiei si proiectele de legi sau propunerile legislative primite de comisie dupa adoptarea lor de catre una dintre Camerele Parlamentului;

c) realizeaza nemijlocit sau coordoneaza, din dispozitia Camerei Deputatilor sau a Senatului, elaborarea unor proiecte de coduri sau de alte legi de complexitate deosebita;
d) elaboreaza, din dispozitia Camerei Deputatilor sau a Senatului ori din proprie initiativa, studii pentru sistematizarea, unificarea si coordonarea legislatiei si face, pe aceasta baza, propuneri Parlamentului si, dupa caz, Guvernului;
e) examineaza conformitatea legislatiei cu prevederile si principiile Constitutiei si sesizeaza birourile permanente ale Camerelor Parlamentului si, dupa caz, Guvernul asupra cazurilor de neconstitutionalitate constatate; prezinta, in cel mult 12 luni de la infiintare, propuneri pentru punerea de acord a legislatiei anterioare Constitutiei cu prevederile si principiile acesteia;
f) tine evidenta oficiala a legislatiei si organizeaza informatizarea sistemului de evidenta;
g) coordoneaza elaborarea si editarea de repertorii legislative, culegeri de acte normative in limba romana si in alte limbi si avizeaza, in vederea publicarii, sub aspectul concordantei cu evidenta oficiala a legislatiei, culegerile elaborate de alte autoritati sau persoane fizice ori juridice;
h) pastreaza cite un exemplar din originalele legilor adoptate si ale decretelor de promulgare a acestora.

Nici aici nu se spune nimic...

Domnule Băsescu, nu mai citiţi cu atenţie şi în linişte astfel de documente, dar mai ales nu vă exprimaţi părerea despre ele, pentru că părerea dumneavoastră chiar nu contează. Aveţi alte treburi ca preşedinte, treburi pe care le cam neglijaţi de un cincinal încoace. Nu aţi vrea dumneavoastră să nu mai interveniţi în ceea ce se întâmplă în PDL, să nu mai faceţi întruniri de partid cu parlamentarii PDL, cu primarii PDL, să nu vă mai stresaţi cu iniţiative legislative...? Cel mai bine ar fi să vă faceţi treaba de preşedinte. Vă atrag, respectuos, atenţia că politica externă a României nu prea este OK, cât despre securitatea străzii... mai rău ca oricând. Sub competenta dumneavoastră cârmuire a avut loc prima spargere de bancă postrevoluţionară. În numai doi sau trei ani spargerea de bănci şi case de schimb valutar au devenit ceva banal. Nu ştiu dacă vă amintiţi, dumneavoastră sunteţi şeful CSAT, trebuie să ne apăraţi de ceea ce ar putea să ne facă rău. Prea multă lume în această ţară urmăreşte politic oameni, este timpul să avem şi ceva securitate. Ar trebui să mai aveţi şi grija faptului că fregata noastră a plecat spre Libia incomplet echipată. Vă sugerez, cu umilinţă, să lăsaţi Guvernului partea executivă, să lăsaţi Parlamentului partea legislativă şi să vă ocupaţi dumnevoastră de prerogativele pe care le aveţi ca preşedinte. Vă sugerez să terminaţi cu ludicul (adică să nu mai fiţi preşedinte jucător) şi să treceţi într-o nouă etapă a executării mandatului, preşedinte competent. Haideţi că nu este chiar aşa de greu.

Domnule Băsescu, din 2004 aştept să vă aplaud cu onestitate şi din tot sufletul, mai aveţi puţin şi se termină şi al doilea mandat. Vă rog eu să mă faceţi mândru că sunt român, astăzi sunt foarte depresiv, în al doilea ciclu de depresie. Trăiesc pentru a nu ştiu câta oară prin toate etapele unei societăţi cu o boală terminală numită politicianism. Am trecut prin negare, furie, negociere, depresie şi acceptare... Acum m-am întors la furie. Încă o dată, vă rog să mă faceţi mândru că sunt român pentru a putea să mor liniştit ştiind că am văzut şi români fericiţi. Vrea să scap şi eu de obsesia asta cu politica şi să mă întorc la ale mele, că am şi eu treabă.

http://school.discoveryeducation.com/clipart/images/firefly2.gif
(sursa: http://school.discoveryeducation.com/clipart/clip/firefly2.html)

5 comments:

marius said...

Demagogia si ipocrizia crasa nu vor 'salva' Romania" cu atat mai mult cand ele vin de la o asa zisa opozitie cu nimic mai buna,o asa zisa alternativa/opozitie care nu doreste altceva decat sa se aseze confortabil si cat mai repede in locul celor de acum ,in tiparele create in 21 de ani in politica.O asa zisa alternativa/opozitie care aduce cu sine aceleasi personaje expirate ,rapace sau jenante cu care ne-a obisnuit in 21 de ani.
Tot raul/anormalitatea in societate porneste din interiorul partidelor.De acolo se propulseaza viitorii senatori si deputati,consilieri judeteni,locali ,directori in deconcentrate la nivel local,judetean,etc,etc si se decid multe alte lucruri..Nimic nu are de-a face cu simplul cetatean ,cu problemele lui,cu durerile lui ,cu sperantele lor.Partidele promoveaza tot felul de personaje jenante,incompetente pe criterii (de gasca sau interese personale) care vor decide apoi soarta comunitatilor ,societatii,a noastra.Si se vede ce soarta avem dupa 21 de ani...
Clasa politica ,vorba telecomandatilor :" E urata !"

marius said...

P.S.
Aceasta opozitie,alternativa este mult mai rea ,mai lipsita de onestitate, fiindca profita de disperarea oamenilor(care au ajuns la capatul rabdarii dupa 21 de ani de sperante inselate),si incearca pe acest moment oportun anti -PDL ,sa bage pe gatul cetatenilor si electori in acelasi timp ,toate personajele caricaturale care legate printr-o legatura sordida de interese ,trebuie propulsate in fata pentru a le satisface pretentiile de marire in iluzia lor de a fi mari politicieni, desi n-au ajus la jumatatea abecedarului.
E grobian ,primitiv si dezolant ,cel putin.

Bibliotecaru said...

Românii au nevoie de o altă mentalitate, una democratică. Din păcate nu avem în România profesori de democraţie, nişte oameni de bun simţ cei care să construiască conştiinţa cetăţeanului că este stăpân pe soarta sa, în timp ce politicianul trebuie să execute voinţa politică a cetăţeanului. Este nevoie şi de profesori care să spună cetăţenilor ce trebuie să facă pentru a OBLIGA politicienii să facă ce trebuie.

ADRIAN said...

mie mi-e greata de soparlele otravite gen "ailaltii sunt mai rai", "si ce-o sa faca ailalti", "oricine ar veni ar trebui sa faca aceleasi lucruri". chiar daca ar fi asa si tot ar trebui decapitata aceasta hidra portocalie.
@bibliotecaru: aveti perfecta dreptate, acesti portocalii in frunte cu piratul lor sef sunt niste tortionari ai legii si, mai rau, ai debilei noastre constitutii. de obicei exista si aceasta soparla conform careia "nu avem cadrul legal". inrealitate cadrul exista, este prea mare pe alocuri dar nu se respecta sau nu se pune in aplicare cand e cazul.

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN
Aveţi dreptate, numai că simpla înlocuire nu funcţionează. Avem nevoie de alţi politicieni, de alt tip de politicieni...
Nu numai că avem cadrul legal, dar el nu convine actualilor politicieni pentru că este, încă, democratic.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.