27 June 2011

Am reţinut ceva din cele spuse de domnul preşedinte


"Deja s-a ajuns ca arestările de 29, 60 de zile să fie o practică iar, după ce se constată că omul trebuie pus în libertate pentru că nu se confirmă faptele, nici un procuror nu răspunde. România nu poate deveni un stat poliţienesc iar dacă politicul nu atinge justiţia, nici judecători, nici procurori, nu cred că putem tolera ca, fără răspundere, să facă politică domnii procurori."
Este o realitate ce nu poate fi negată şi este foarte bine că este semnalată.
"De asemenea, pentru evitarea situaţiilor cu care ne-am confruntat în ultimul timp, în proiectul legii de revizuire am propus obligaţia judecătorilor de a se supune Constituţiei, legilor şi deciziilor Curţii Constituţionale, al căror caracter obligatoriu nu a fost întotdeauna respectat de instanţele de judecată."
Aceasta este o acuzaţie extrem de gravă şi domnul preşedinte ar trebui să o probeze imediat.
"Tocmai de aceea, am propus interdicţia adoptării hotărârilor CSM prin vot secret şi obligativitatea motivării acestora."
O altă chestiune absolut importantă. Numai că interdicţia votului secret ar putea înseamna şi posibilitatea presiunilor politice şi profesionale asupra votului.

Departamentul de Comunicare Publică 27 Iunie 2011 (http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=12419&_PRID=)

Restul...

2 comments:

nimrod said...

:))) Preşedintele e furios pentru că procurorii şi judecătorii n-au calibrat corect timpul de reţinere a lui Vântu, eliberat, din fericire, doar cu statutul de victimă, cu o idee înainte de a deveni un martir...
În rest e doar oboseala de dinainte de vacanţă, tradusă prin lipsă de inspiraţie.

Bibliotecaru said...

Eu nu am mai avut o "vacanţă" (în sensul să plec undeva) de prin anii '90, pe la începutul lor. Probabil că de aceea s-a acumulat atât oboseala.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.