02 June 2011

Promisiuni deşarte


Politicienii ne tot promit că vor fi simpli cetăţeni... doar cu mai multe îndatoriri pentru ţară. SUNTEM EGALI, ne există nici un fel de discriminare, POLITICIENII SUNT SIMPLI CETĂŢENI...

Întrebare: Domnule Preşedinte, având în vedere că dispare imunitatea parlamentară, şi foarte bine că dispare, se limitează doar la declaraţiile politice, v-aş ruga să ne spuneţi sau să ne lămuriţi care este răspunderea Preşedintelui în faţa legii în probleme penale în perioada mandatului?

Preşedintele României, Traian Băsescu: Preşedintele are imunitate în perioada mandatului.

Întrebare:Dar acest lucru nu este prevăzut în proiectul de Constituţie.

Preşedintele României, Traian Băsescu: Ba da, este în Constituţia actuală.

Întrebare: Dar de ce la Preşedinte rămâne şi la Parlament nu?

Preşedintele României, Traian Băsescu: Pentru că, totuşi, trebuie să rămână un pilon de stabilitate. Parlamentari sunt 471 sau pot fi 300. Ţara nu are decât un Preşedinte şi se substituie cu declanşarea procedurii de suspendare a Preşedintelui. Deci, la Preşedinte există un leac pentru fapte penale, pentru că nu are voie să le facă nici Preşedintele, ca oricare. Şi atunci se declanşează procedura de suspendare, Curtea Constituţională avizează, dacă este vorba de faptă penală, şi se merge pe procedură.

Întrebare: Mulţumesc.

Preşedintele României, Traian Băsescu: Da, se menţine pevederea din Constituţie legată de imunitate, dar şi de suspendare.

Întrebare: Dar putem spune că Preşedintele este mai presus de ceilalţi cetăţeni, inclusiv de parlamentari?

Preşedintele României, Traian Băsescu: Faţă de ceilalţi cetăţeni, nu. Pentru că are procedură mai dificilă de suspendare şi eliberare din funcţie.

Întrebare: Dar recunoaşteţi că miniştrii răspund în faţa legii, parlamentarii, acum, răspund în faţa legii sau vor răspunde, Preşedintele are imunitate.

Preşedintele României, Traian Băsescu: Da, cred că trebuie menţinută. Repet, nu este pentru mine. Ştiu supărarea trustului, dar eu nu beneficiez, eu sunt pe actuala Constituţie. Este vorba de viitorul preşedinte. Eu cred că Preşedintele trebuie să aibă stabilitate şi să nu poată fi hărţuit în instanţă. Vă daţi seama câte plângeri penale aş avea de la... Ei, nu spun de la cine. Chiar şi că respir, cred că este tot penal pentru unii. Dacă este vorba de mine. Dar cred că Preşedintele trebuie să aibă o oarecare stabilitate şi modelul francez mi se pare foarte corect. Este acelaşi, îl avem şi noi. Aţi văzut, preşedintele Chirac răspunde după ce a terminat mandatul.


Talentul de a prosti în faţă poporul! Suntem egali, suntem ca fraţii... dar eu sunt un pilon pentru tine iar tu eşti poporul crucificat ce atârnă de mine pilonul poporului.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2a/Michelangelo_Caravaggio_038.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/Jos%C3%A9_de_Ribera_054.jpg
(sursa: http://es.wikipedia.org/wiki/Crucifixi%C3%B3n)

Stigma - Jumătate tu, jumătate eu


Preşedintele şi politica este jumătate care susţine martiriul jumătăţii numită popor.

http://www.sindominio.net/lenterao/len/61/61portada.jpg
(sursa: http://www.sindominio.net/lenterao/len/61/bol61.htm)

6 comments:

Anonymous said...

Nimeni nu este mai presus de Lege. Oare... erau parlamentarii, in noua forma va fi Presedintele. Dar... nimenu nu este mai presus de Lege.

Domnule Presedinte trebuie sa retineti, nici eu si ni altii (cred) nu au nimic personal nici cu presedintele tarii nici u parlamentarii. Dar am fost tot luati de prosti si de fraieri pana acum.

Bibliotecaru said...

@ luxdesign28
Nu există imunitate parlamentară asupra codului penal şi civil.

Constituţia spune foarte clar, "ARTICOLUL 72 - Imunitatea parlamentara
(1) Deputatii si senatorii nu pot fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului.
(2) Deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultarea lor. Urmarirea si trimiterea in judecata penala se pot face numai de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
(3) In caz de infractiune flagranta, deputatii sau senatorii pot fi retinuti si supusi perchezitiei. Ministrul justitiei il va informa neintarziat pe presedintele Camerei asupra retinerii si a perchezitiei. In cazul in care Camera sesizata constata ca nu exista temei pentru retinere, va dispune imediat revocarea acestei masuri.
"

Conform constituţiei nici preşedintele nu are nici un fel de imunitate pentru codul penal şi civil...
ARTICOLUL 84 - Incompatibilitati si imunitati
(2) Presedintele Romaniei se bucura de imunitate. Prevederile articolului 72 alineatul (1) se aplica in mod corespunzator.


Stimate luxdesign28,
Totul este o fanfaronadă. Constituţia este maltratată fără milă în sensul şi prevederile ei şi noi nu avem nici un cuvânt de spus. Exact cum spuneţi, "am fost tot luati de prosti si de fraieri pana acum".

popateapa said...

Dupa o pauza mai îndelungată revin. Sintagma cu pensionarii si fnctionarii publici care satu in cocoasa muncitorilr enuntata de Base este altfel: In spatele Poporului cocosat de greutati sta presedintele si haita lui de hiene mafiote.
Te invit si pe la mine.
http://popateapa.wordpress.com/2011/06/02/cidrap-on-ehec/
http://oltenitalive.wordpress.com/2011/06/02/ziua-eroilor-in-oltenita-anului-2011/

Bibliotecaru said...

@ popateapa
Stimate domn,
Sunt prea îngrijorat pentru a mai face glume... Cred că asistăm neputincioşi la sfârşitul României aşa cum am cunoscut-o până acum.

Anonymous said...

@Bibliotecaru
Si care sunt primele 3 temeri ale dvs?

Bibliotecaru said...

Eiiii, nu sunt ordonate, se bulucesc pur şi simplu.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.