29 June 2011

Traian Băsescu are prima problemă serioasă


Sorin Ilieşiu: Singura modalitate de a iubi astăzi România este de a spune adevărul despre dvs.: aţi preschimbat Dreptatea şi Adevărul în Nedreptate şi Minciună, aţi batjocorit demnitatea, aţi strangulat speranţa, aţi violat România.

Veţi spune că au fost şi alţii care i-au cerut demisia preşedintelui... de ce tocmai acum are domnul Băsescu o problemă?

Domnul Ilieşiu, ca fost coautor al Raportului Final al Comisiei prezidenţiale pentru analiza dictaturii comuniste din România, zdruncină legătură personală a domnului Băsescu cu condamnarea dictaturii comuniste, certifică practic că domnul Băsescu nu a crezut nimic din ceea ce a citit atunci în faţa Parlamentului. O mare parte a celor care sunt astăzi lângă PDL şi lângă domnul Băsescu susţin de fapt ura declarată a acestora pentru Ion Iliescu, pentru comunism... Iată însă că se dovedeşte că ura dezvoltată personal de fruntaşii FSN-PD-PDL împotriva PDSR-PSD rămâne una pur concurenţială şi pur retorică, fără legătură cu comunismul.

Desigur, atunci când va deveni evident că domnul Băsescu nu este împotriva comunismului şi nici al comuniştilor, că toată această atitudine a fost doar un imbold pentru cetăţenii radicali să-l iubească... Nu mai proştii cred în aurul proştilor şi după ce li s-a spus că de fapt ceea ce credeau aur este de fapt pirită.

De la asta...


s-a ajuns la asta...


Ceea ce mă doare este că şi eu am fost de acord cu multe din cele spuse de preşedintele României... De exemplu şi eu vorbesc, de ani de zile, despre necesitatea publicării documentelor din "arhivele PCR". Deocamdată s-au publicat câteva mii de poze din fondul Arhivei Naţionale... adică foarte puţin. Eu nu aş vrea neapărat aceste documente în cărţi, le-aş vrea pe INTERNET, accesibile tuturor, gratuit. În timp ce majoritatea românilor se concentrează asupra numelor de arivişti comunişti, eu cred că ar trebui să ne concentrăm asupra mecanismelor, pentru că astăzi suntem în pericolul de a repeta parcursul ascensiunii (şi decăderii) Partidului Comunist Român.

5 comments:

Vasile, said...

are dreptate, Traian Basescu

Vasile, said...

pentru ca asa a decis Harabula!

Bibliotecaru said...

Relativ la ce domnul Harabula îi dă dreptate domnului Traian Băsescu?

nimrod said...

Personal, nu dau doi bani pe crizele pe care comuniştii şi le fac unii altora...

Vasile, said...

Relativ la ce spune Nimrod despre comunisti la modul general!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.