17 September 2008

În gura mare vom striga: VICTORIE! Şi ne vom relaxa


Probabil că multă lume şi-a adus aminte de hitul formaţiei Holograf de acum mulţi, foarte mulţi ani...



Holograf - Balada pescarului amator
Astazi e Duminica
Mi-am cumparat o undita
Si chiar in zori pornim la pescuit
Cu cizmele de cauciuc
Si cu momeala din belsug
Si chiar o carte-doua, de citit....
Refren:
Nu-ncercati sa ne opriti timpul! P E S C U I M! (5 ori)

Aer curat vom respira
Si o tigara vom fuma
Nu des, ci doar din cand in cand
Iar pestele de va musca,
In gura mare vom striga:V I C T O R I E!
Si ne vom relaxa

Refren:
Nu-ncercati sa ne opriti timpul! P E S C U I M! (5 ori)

La pranz de foame ne va fi
Dejun fugar vom incropi
Si sticlele de apa vom goli
Pe jos hartii noi nu vom da
Si doar la cos le-om arunca
N A T U R A astfel o vom proteja!

Refren:
Nu-ncercati sa ne opriti timpul! P E S C U I M! (5 ori)

Zilele acestea am avut impresia unui déjà vu, un război între Guvern şi PSD s-a terminat cu victoria devansării măririi pensiilor cu o lună. Artizanul de necontestat al luptei pensiilor este dl. Mircea Geoană. După câştigul clar, dl. Geoană a ţinut discursul victoriei.

Mircea Geoana: Sub presiunea PSD, Guvernul acceptă majorarea pensiilor de la 1 octombrie 2008
Postat la 2008-09-17

Mircea Geoana


Am avut o discuţie cu privire la obligaţiile Guvernului de a pune în practică ceea ce Parlamentul României a adoptat prin cele două moţiuni PSD. Vreau să vă informez că pe tema agriculturii, în moţiunea simplă a PSD aprobată de Senatul României, se solicită guvernului acordarea unui sprijin financiar de 700 de lei la hectar pentru asigurare necesarului de motorină, seminţe, pesticide şi îngrăşăminte necesare culturilor agricole din toamna anului 2008. În această întâlnire, Guvernul a declarat că dispune în acest moment de suma de 620 de lei la hectar. Considerăm că Guvernul, ministrul agriculturii şi ministrul finanţelor trebuie să găsească diferenţa până la cei 700 de lei subvenţie, sprijin financiar la hectar pentru agricultura românească. Pe subiectul moţiunii pe educaţie, poziţiile sunt în continuare extrem de divergente. Moţiunea simplă pe tema educaţiei prevede, pe lângă alte subiecte importante, şi majorarea cu 50% a salariilor pentru profesori. În acest moment, Guvernul poate să asigure la 1 octombrie o creştere de 10% a salariilor. Vom continua să facem toate presiunile politice necesare pentru ca salariile profesorilor să crească accelerat într-o situaţie de etapizare.

Subiectul cel mai important asupra căruia am avut o discuţie extrem de severă în această seară este cel legat de devansarea creşterii punctului de pensie. După cum ştiţi, Guvernul a decis ca 1 noiembrie să fie data în care treapta a doua de majorare a punctului de pensie să producă efecte. PSD a declarat şi susţine că 1 octombrie este data corectă, pentru că factura de iarnă şi scumpirile în avalanşă afectează în principal pensionarii ţării noastre. În urma discuţiei pe care am avut-o cu primul ministru şi cu membrii Guvernului, cu ministrul muncii, cu ministrul finanţelor, Guvernul a acceptat devansarea pensiilor, treapta a II-a, pentru 1 octombrie şi, bineînţeles, în aceste condiţii şi în condiţiile în care această majorare va avea loc conform promisiunilor primului ministru, şi moţiunea de cenzură pe care partidul nostru intenţiona să o depună pe acest subiect îşi pierde justificarea.

De asemenea, am avut o discuţie cu privire la climatul politic general şi la situaţia financiară pe plan internaţional, care se agravează, ştiţi bine şi criza financiară, acest vârtej de falimente pe piaţa financiară americană şi mondială. Considerăm că abuzul de moţiuni simple în această perioadă poate să fie contraproductiv. Considerăm, în acelaşi timp, că PSD îşi va continua rolul său parlamentar obligatoriu în asigurarea unui control parlamentar intensificat asupra acţiunilor guvernului la final de mandat. Vrem să punem la adăpost actualul guvern, la amurg, al guvernării de dreapta împotriva tentaţiilor de final de mandat. Acest lucru îl vom face cu foarte multă intransigenţă în perioada următoare.

În ultimul rând am ridicat subiectul pregătirii pentru iarnă şi al resurselor necesare comunităţilor României, subvenţiile pentru asigurarea de agent termic pentru municipalităţile României. Înţeleg, din partea primului ministru şi a miniştrilor de resort, că la proxima rectificare a bugetului din această săptămână vor fi alocate resursele necesare pentru agentul termic şi subvenţia legală pe care municipalităţile României sunt îndreptăţite să le obţină de la Guvern.

Acestea au fost temele pe care le-am abordat astăzi. Repet, consider că după o zi atât de plină în Parlamentul României, invitaţia premierului adresată iniţiatorilor acestor moţiuni este una de dialog democratic normal, dar nu am ezitat să spunem extrem de clar şi de direct Guvernului că aşteptăm realizarea integrală a prevederilor moţiunilor simple. În acelaşi timp, vreau să salut vestea bună pentru toţi pensionarii României, că vor fi pensii majorate de la 1
octombrie. În acest fel vom putea să dăm un sprijin suplimentar vârstnicilor ţării noastre într-o iarnă care se anunţă foarte dificilă din punct de vedere socio-economic pentru întreaga ţară. Mulţumesc foarte mult. (http://www.psd.ro)

1 comment:

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.