24 August 2009

Sorin Roşca Stănescu, atac la preşedinte


Domnul Sorin Roşca Stănescu, în calitate de autor, spune foarte clar pe blogul domniei sale:

Autorul isi asuma intreaga raspundere civila si penala pentru informatiile de mai jos. Reproducerea lor este autorizata.

Mă gândesc că dacă spune aşa ceva este pregătit şi cu probe prin care poate demonstra cele spuse.


Eu am ciulit urechile la auzul unei unităţi secrete Zeus. Am să reiau doar ultimele două articole din listă (apărute primele).

Sub palaria SPP se afla o unitate conspirata de politie politica, in beneficiul lui Traian Basescu. Aceasta reuneste specialisti din diverse domenii detasati de la alte servicii secrete, inclusiv specialisti in interceptari. Este unitatea la care a facut referire Marian Vanghelie in emisiunea Gabrielei Firea. Sediul acestei unitati strict secrete si necunoscute, pana ieri, este in Palatul Parlamentului. Este unitatea care a realizat inregistrarea discutiilor din Comisia de ancheta a Elenei Udrea si difuzarea selectiva a unor fragmente.

(sursa: http://www.sroscas.ro/site/2009/08/22/unitatea-secreta-zeus/)


Pe blog-ul haluci-nation.ro, sub titlul “Interceptarile ilegale din comisia “Udrea” au fost realizate de SPP”, a aparut informatia conform careia unitatea Zeus este condusa de general-locotenent Alexandru Burian, adjunct al Directorului Serviciului de Protectie si Paza pentru activitatea de informatii. Se confirma ca sediul este la Palatul Parlamentului. In prezent, unitatea Zeus este angajata intr-o activitate tipica de politie politica, elaborand “proiectii” pentru luna noiembrie, cand urmeaza sa aiba loc alegerile prezidentiale. Termenul ascunde, de fapt, un studiu realizat si in urma unor operatiuni de supraveghere asupra principalilor contracandidati ai Presedintelui Traian Basescu si cercurilor de interese care ii sustin. Reamintim ca unitatea Zeus a realizat interceptarea sedintei membrilor Comisiei Udrea.

Colonelul SPP Mircea Gainuse de la Sectiunea de Documentare Informativa i-a adresat zilele trecute un memoriu Presedintelui Traian Basescu, prin care semnaleaza ca in general in SPP si in special in unitatea Zeus au fost integrati ofiteri din fosta securitate, specializati in politia politica.

Bugetul unitatii Zeus este de 5 milioane de euro.

(sursa: http://www.sroscas.ro/site/2009/08/23/noi-detalii-despre-zeus/)

Eu aştept o rezolvare a realităţii, ori domnul Sorin Roşca Stănescu va fi contrazis şi silit să retracteze, ori spune adevărul şi atunci lucrurile stau foarte, foarte grav.

http://roxanaiordache.files.wordpress.com/2009/06/srs-base-www-ziarultricolorul-ro.jpg
(sursa: http://roxanaiordache.wordpress.com/2009/06/22/o-fi-sorin-rosca-stanescu-nasul-lui-traian-basescu/)

15 comments:

articlier said...

Astăzi a trecut pe lângă mine o maşină neagră pe care scria "Pretorian SRL". Nu e o glumă, e vorba de o firmă de protecţie şi pază cât se poate de serioasă şi mai ales eficientă. Împrejurarea mi-a adus aminte de ceilalţi pretorieni, ăia care schimbau împăraţi şi dintr-o dată totul mi se pare mult mai interesant. Mai e şi scandalul "uitat" al furtului de arme de la Ciorogârla care a decimat o întreagă structură...
Acum, încerc să-l înţeleg pe SRS care, dacă n-a fost intoxicat de cineva, e deja pe post de Deus ex machina, care e altceva decît Zeus ex Cotroceni...

Bibliotecaru said...

În alte timpuri s-ar fi spus că buha dă concerte la Cotroceni.

Pretorian SRL? :) Sunt cel puţin trei firme cu acest nume (habar nu am cum este posibil). Bănuiesc că vorbiţi de cea care funcţionează pe CAEN 7460 (evit să spun exact oraşul :D ).

articlier said...

Hm... Toată tevatura asta cu Mircea Băsescu arată din ce în ce mai mult a diversiune menită să îndepărteze atenţia generală de la adevărata problemă de pe tapet: înregistrarea de la Parlament, asociată dublei întrebări de către cine şi din ordinul cui, că pentru cine, se cunoaşte. În acelaşi timp încep să cred, aflând detalii despre chestia cu muniţia din Taiwan, că SRS este victima unei intoxicaţii, fiindcă există în scenariu elemente de naivitate pe care le-am întâlnit şi în "cazul" IAR 109 Swift, altfel o legendă derizorie, fabricată de nişte ageamii dar foarte agreată de bolnavii de scenarită fiindcă e antiisraeliană.

Bibliotecaru said...

Ştiu şi eu? Este vorba despre asemenea nivel înalt încât este foarte greu de separat intoxicarea de adevăr. Un lucru este însă evident, lucrurile nu stau aşa cum ar trebui şi asta se întâmplă cu o cauză anume.

Astăzi ascultam discuţiile de la Realitatea TV şi un moment am avut impresia că fraţii Băsescu sunt banali pioni într-un sistem complicat în care vârfurile sunt oarecum mascaţi de funcţii nici prea prea, nici foarte foarte.

Am rămas un pic şocat pentru că mi-am dat seama că deşi ciclul epurărilor politice care se întâmplă de fiecare dată când se schimbă puterea, pare a nu afecta anumite personaje care rămân în acele zone importante, dar nu atât de înalte încât să atragă atenţia, şi timp de 20 de ani.

Nicolae Ulieru, un simplu purtător de cuvânt la SRI acum mulţi ani, iată că are şi astăzi legături cu lumea informaţiilor. Ce să mai vorbim despre ceilalţi? Există o lume invizibilă care trăieşte pe lângă noi... o lume care construieşte percepţia pe care noi o numim realitate.

articlier said...

@Biblio,

Ca să rămân "fixat asupra ţintei", de aseară mă uit doar pe Realitatea TV şi citesc doar Ziua. Am impresia că atacurile au scăzut în intensitate iar comentariile făcute de Unteanu şi Ulieru încearcă în disperare să "dreagă borşul". Se pare că apariţia inregistrării de la Cameră a provocat o fisură într-un complex de activităţi acoperite, care se dezvoltă imprevizibil, ca o crăpătură în ghiaţă. Asta i-a adus la suprafaţă pe oamenii din eşalonul doi de care vorbiţi şi asta îi agită... Mai ales pe cei care se ocupă să "deschidă calea" contractului pentru avioanele F-16...

Bibliotecaru said...

După ce a spus domnul Ulieru aseară, anume că "fraţii Băsescu" sunt victime colaterale, nu ştiu dacă a vrut sau nu să "dreagă busuiocul", dar practic a surpat autoritatea preşedintelui şi imaginea sa de jucător. Spuneam acum câteva luni că imperiul Băsescu se prăbuşeşte... îmi menţin impresia. Dacă nu este atent, PD-L va ajunge la stadiul PNŢ-CD într-o clipită istorică.

articlier said...

@Biblio,

a. Cu siguranţă, Lumpenproletariat-ul pedelist, sentimentaloid cum îl ştim, a receptat cu maximă compasiune versiunea cu "victime colaterale", ideea fiind că de-acolo să nu dezerteze careva... Pe de altă parte eu nu cred că PDL-ul va avea soarta PNŢCD. Priviţi în jur...
b. M-am uitat pe un material pe tema în discuţie de la caţavenci. Din păcate autorul spune şi crede că România are doar două fregate ceea ce îi reduce sever credibilitatea restului de informaţie. De altfel, acuza de "vechituri" la adresa fregatelor britanice e doar o răbufnire de invidie, în raport cu ce poate sau mai bine zis nu poate fostul crucişător "Mărăşeşti".
c. Constat că scriu precipitat şi mult şi aşa am ajuns să confund intoxicările cu intoxicaţiile şi gheaţa cu Ghiaţă, pictorul...
La bună vedere!

Maximmouse said...

Buna seara Stimate Bibliotecarul!

Sunt de caord cu parerea interlocutorului tau, stirea de maxima importanta, este ascultarea din Parlament! acolo sunt si eu cu ochii tinta!

Maxi!

Bibliotecaru said...

Ascultarea din Parlament este vârful icebergului... Lucrurile vor evolua, sunt convins... numai să nu se scufunde România precum Titanicul.

Maximmouse said...

NU!:)

maca said...

Geniala idee Biblio sa-ti imparti blogul cu ziaristul Mircea Stanescu. Bravo!

Bibliotecaru said...

Nu împart nimic, nu dau nimic la nimeni... sunt foarte avar. :D

maca said...

Pai nevoia ne invata.

Bibliotecaru said...

Nu împart nimic, nu dau nimic la nimeni... sunt foarte avar. :D

Sunt şi greu de cap şi nu-mi place să învăţ! :)

ion adrian said...

Sper ca finalul sa fie decis de procurori si judecatori.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.