23 August 2009

Un preşedinte altfel... sau alt preşedinte


Este evident că domnul Crin Antonescu îşi dă silinţa să fie un alt fel de preşedinte, dar nu-i iese. Preşedintele altfel ar trebui să renunţe la forma politică de exprimare. Un preşedinte altfel poate vorbi de nerespectarea Constituţiei, de prăbuşirea sensurilor şi principiilor instituţionale, de nevoia de normalitate... Nu poate aplica asta numai la adversari. Tare mi-e teamă că domnul Antonescu nu va reuşi să se schimbe profund şi se va limita doar la nişte artificii stilistice. Un preşedinte normal ar trebui să fie serenisim, complet deasupra vieţii politice, un paznic al funcţionării normale şi vânător de greşeli (fără a nominaliza însă persoanele, doar greşelile). Nu sunt mulţumit, nu cred în schimbarea domnului Antonescu. Mai grav, nu cred că este sincer.


REALITATEA.NET - Crin Antonescu: Parlamentul a murit
(sursa: http://www.realitatea.net/crin-antonescu--parlamentul-a-murit_596262.html)

2 comments:

Maximmouse said...

Stimate Bibliotecarul!


Inca nu este presedinte! va fi serenissim...deocamdata, in traditia romaneasca este sef de partid POLITIC, si candidat la pres.Desigur, nu este neaparat sa-ti placa:)

Bibliotecaru said...

Cred din ce în ce mai puţin în domnul Crin Antonescu. Am transmis numeroase mesaje spre domnia sa în care îl rugam să-şi tempereze stilul astfel încât să fie cu adevărat măcar un candidat altfel dacă nu un altfel de preşedinte... Chiar nu înţeleg de ce nu poate renunţa la stilul campaniei negative, mai ales că la domnia sa nu se pune problema câştigului de voturi prin denigrarea adversarilor. Mi-ar fi plăcut să fi fost consilier dominei sale (pentru mesajul de început al campaniei), poate se putea face ceva (nu percepeam nici tarife de ordinul milioanele de euro ca alţii), din păcate deja a început să-şi auto-contrazică relaţia specială cu alegătorii. Este inutil, natura această a politicianului de astăzi este deja inoculată în toţi cei pe care îi cunosc. Cred că avem nevoie de un preşedinte altfel, dar acesta nu poate fi găsit în politică. Este nevoie de un cetăţean apolitic care să fie asumat de două dintre cele trei partide politice.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.